*

Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Kaikki blogit puheenaiheesta Retoriikka

Kykeneekö Pohjois-Korea torjumaan amerikkalaisten hyökkäysohjukset?

Otsikko on hyvin poikkeava läntisen median valtavirrasta, joka on keskittynyt vain uutisoimaan yhdysvaltalaismarionettina tietovirtaa, jossa Pohjois-Korea kehittää vain hyökkäysohjuksia - kohteena erityisesti Japani ja USA!

 

Natsi-Pirkko pikatuomioistuimessa

Viime viikon alussa taiteilija Pirkko Saisio, stadilaisen punavihreän vasemmistokuplan kasvatti, erehtyi ääneen epäilemään viiteryhmänsä retoriikan ja argumentaation kestävyyttä pakolaispolitiikan suhteen. Varovaisesti tolkun sanoja tapaillut taiteilija taluteltiin sen toisen ääripään, sen jota ei pitänyt olla olemassa, toimesta suoraan noitaroviolle.

Donald Trump ja kansakunnan tila

Presidentti Trumpin ensimmäinen esiintyminen kongressille ei tuonut esille presidenttiä vaan presidenttiehdokkaan. Virkakausi on alkanut kuukausia sitten ja vaalipäivästä on kulunut jo kuukausia mutta tästä huolimatta Donald Trump ei tunnu olevan sinut sen kanssa, että hän on nyt presidentti. Lainsäätäjät odottivat poliittista linjapuhetta, jossa presidentti tuo esille konkreettiset askelmerkit tavoitteilleen.

Donald Trumpin johtajuus koetuksella

Huomenna Yhdysvalloissa koittaa yksi poliittisen kalenterin tärkeimmistä hetkistä presidentin saapuessa kongressiin pitämään vuotuista puhetta kansakunnan tilasta. Kansakunnan tila - puhe on yksi niistä harvoista kerroista kun kaikki hallintoa edustavat instituutiot ovat kokoontuneet yhteen. Kongressin yhteisistunnossa paikalla ovat senaatin ja edustajainhuoneen lisäksi Yhdysvaltain hallitus sekä korkeimman oikeuden tuomarit, aselajienkomentajat ja diplomaattikunta.

Paavo Väyrysen retoriikka ennen ja nyt

Tasan vuosi sitten kirjoitin blogin Paavo Väyrysen jälkiviisaudesta ja "ylivertaisuudesta" Suomen muihin politiikkoihin verrattuna.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210472-paavo-vayrynen-jalkiviisau...

Donald Trumpin virkaanastujaispuhe: Instituution ilmentymä

Millaista virkaanastujaispuhetta voidaan tänään odottaa Yhdysvaltain presidentiksi nousevalta Donald Trumpilta? Hänen aikaisempien puheiden ja lausuntojen perusteella virkaanastujaispuhe voi sisältää ihan mitä tahansa. Jos hän kuitenkin noudattaa perinteitä, on olemassa muutama kirjoittamaton sääntö, joita uuden presidentin tulisi virkaanastujaispuheessaan huomioida.

Jytky, Brexit, Trump - Saman virheen toistamisesta

Jytkyllä, Brexitillä ja Trumpilla on yhteistä se, että kaikki ne johtuivat poliittisen vastavoimansa typeryydestä ja surkeasta retoriikasta. Asiallisuus, maltillisuus ja ennakkoluulottomuus ei voi voittaa, jos sen kannattajat alentuvat ahdasmielisinä rasisteina pitämänsä vastapuolen tasolle.

Erään kansalaisaloitteen johdosta

Aito Avioliitto ry:n entinen puheenjohtaja Jukka-Pekka Rahkonen pääsi esittämään näkemyksiään eduskunnan lakivaliokunnassa 27.10.2016 alkuun panemansa (toinen alkuunpanija oli Pasi Turunen) kansalaisaloitteen tiimoilta.

Tässä kirjoituksessa käsittelen Rahkosen retoriikkaa ja muita hänen puheestaan johdettavia ilmiöitä.

Yhteiskunnasta, pysyvyydestä ja mielipiteenvapaudesta

Stuart Kauffmanin kirjassa "Pyhän uudelleen keksiminen" on käsitelty globaalin maailman ongelmaa. Hän korostaa sitä että maailmassa olisi historian varhaisimmissa vaiheissa ollut kulttuureja jotka ovat olleet joko sellaisia että (1) ne ovat olleet kohtuu pieniä ja tätä kautta kokonaisuus on ollut monipuolinen ja monimuotoinen tai (2) sitä ollaan oltu yhtenäiskulttuurissa ja suuria. Globaalissa maailmassa yritetään sen sijaan tasapainoilla vapauden ja monimuotoisuuden ja suuruuden kanssa.

Sanoman voima ja kehut Timo Soinille

Ihminen jolla on viestinnän taito, on kaiken menettäneenäkin mahtavampi kuin kuningas.

Suunnilleen näin on Sir Winston Churchill kuvannut puhetaidon merkitystä.

Blogien, kuvaviestinnän, median uutisten ja markkinoinnin maastossa kulkiessaan huomaa kuitenkin nopeasti, kuinka vähän lopulta viitsimme käyttää aikaa sanomamme vahvistamiseen. Liian usein uskomme siihen, että viesti menee perille kun peilaamme asioita oman kokemuspiirimme kautta ja kerromme ne lähinnä meille itsellemme tutuilla sanoilla ja ilmauksilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä