Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Ilmastonmuutos

Ilmastonmuutoskonsensus 97 % - miten tulos manipuloitiin halutuksi

 Mediassa julistetaan usein, että on olemassa 97 %:n konsensus eli yksimielisyys ilmastonmuutostutkijoiden keskuudessa, että maapallon lämpeneminen on ihmisen aiheuttama. Muutamat poliitikot mukaan lukien USA:n presidentti Barack Obama ovat käyttäneet tätä ilmaisua. Taannoin 196 kansakunnan päämiehet äänestivät Pariisissa sopimuksesta, jossa sitoudutaan kasvihuonekaasujen pienentämiseen.

Poliitikkojen uskonvarainen CO2-päästöjen leikkaustarve on väärä!

Tänään poliitikot eduskunnan kyselytunnilla taas julistivat uskonvaraista käsitystään tarpeesta leikata ihmisperäisiä hiilidioksidipäästöjä ilmaston uhkaavana pidetyn lämpenemisen hillitsemiseksi.

 

Puheenvuorossani http://lauriheimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253780-co2-paastot-eivat-o... totean:

'Olen jo moneen kertaan todennut, että hallituksen tulee varautua vaihtoehtoiseen strategiaan energiapolitiikassaan.

Sattuu aivoihin

Tämän päivän Hesarissa muusikko Pessi Jouste kertoo kolmen palstan mielipidekirjoituksessaan , että " En ole ilmastokriisin alla hankkimassa lapsia - ja olen asiasta vihainen ."

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005642905.html

Tekstissä hän tuomitsee ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen ja kertoo .." ilmapiirin pitäisi muuttua nopeasti.....tämä tarkoittaa, että Suomen ilmastostrategian tulisi muuttua merkittävästi "...   

CO2-päästöt eivät ole ilmaston lämpenemisuhka

Olen mm. puheenvuorossani http://lauriheimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253692-havaintoihin-perust... esittänyt, että ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi uskotulle, uhkaavalle ilmaston lämpenemiselle ei ole näyttöä todellisuudesta:

 

 - Vaikka ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousu ilmaston lämpenemistä hallitsikin, ihmisperäistä osuutta siitä olisi uhkaavaksi vaikea todeta, kun luonnonlakien mukaan esimerkiksi viimeaikaisessa ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousussa ihmisperäinen osuus on ollut korkeintaan luokkaa 5 %.

Ilmastonmuutoshulluus valloillaan – totuus on tarua ihmeellisempää

 Olen kerännyt tähän blogiin muutamia esimerkkejä ilmastonmuutoksen aikaansaamista hulluuksista. En ole asettanut hulluuksia mihinkään hulluusjärjestykseen:

 1. Kalifornian kuvernööri Jerry Brown on säätänyt lain, jonka perustella lehmien ja muiden eläinten metaanipäästöjä (lue pieruja) pitää leikata 40 % vuoteen 2030 mennessä.

2. Presidentti Obama vaati tiedustelujärjestöjä (CIA, FBI) taistelemaan ilmastonmuutosta vastaan.

Havaintoihin perustuva todellisuus

Kokemukseni monitieteellisten, metallurgisten ongelmien ratkaisuista on, että niitä on vaikea ja jopa mahdoton hakea, ellei ensin ole selvittänyt todellisuutta, minkälaisesta ongelmasta on kysymys. Esimerkiksi laatu- tai tuottavuusongelma metallurgisessa teollisuudessa edellyttää usein koko tuotantoprosessin läpikäymistä ennenkuin varsinainen syy tai mahdolliset useammat syyt ilmenevät. Todetun syyn asianmukainen poistaminen on sitten vielä ihan oma asiansa, missä tutkijan asiantuntemus ja todellisuudesta tehtävät havainnot ja mahdolliset, tarvittavat testit ovat avainasioita.

ELY:jen ehdotukset merkittäviksi tulvariskialueiksi ovat kuultavana 9.4.-9.7.

 

Vesistö- ja meritulvien tulvariskien alustava arviointi

 

Tulvariskien alustavat arvioinnit ja merkittävät alueet tarkistetaan 2018

ELY-keskukset ovat tarkistaneet arviot vesistö- ja meritulvariskeistä. ELY-keskusten ehdotukset merkittäviksi tulvariskialueiksi ovat kuultavana 9.4.-9.7.2018. Kuulemisen aikana alueen kunnilla, toiminnanharjoittajilla ja väestöllä on mahdollisuus esittää mielipiteensä tulvariskialueista ja niiden nimeämisen perusteista.

Tuulen tukeminen aiheutti paljon puhetta, vähän villoja

Pekkarisen olisi pitänyt n.8 vuotta sitten ymmärtää ettei työnnä rahaa ns. "omiin taskuihin", nyt sitä rahavirtaa on vaikea sulkea. "Valtio ei tue kannattamatonta teollisuutta", näin julistettiin ennen kuin päätettiin tukea tuulen voimaa verovaroilla. Yritystukiryhmän leikkaustyö oli paljon huonompi, kuin mitä osattiin edes odottaa. Työryhmän toimikaudeksi asetettiin 1.10.2017–28.2.2018, eikä yli puolen vuoden palavereissa saatu mitään järkevää esitystä aikaan. Paljon puhetta, vähän villoja mutta rahaa meni varmaan paljon.

Suomen ilmasto on elinkelvoton ilman teknologiaa ja tuontiruokaa

Nyt kun lentomatkailu ja Helsingin lämmityksen hiilidioksidipäästöt ovat taas keskustelunaiheena, on hyvä muistaa, että Suomen ilmasto on ainakin maamme nykyisen väkimäärän elättämiseen raaka ja elinkelvoton ilman energiantuotannon ja elintarviketuonnin tuomaa apua. Satokautemme on lyhyt aika loppukesästä ja sekään ei aina tuota tarpeeksi hyvin, jos kesä on ollut yleisesti sateinen ja viileä tai termisen kevään tulo ollut kovasti myöhässä.

Älä lennä

Hesari kirjoitti tänään laajan artikkelin ruotsalaisten vähittäisestä heräämisestä hupilentämisen ja ilmastonmuutoksen väliseen ristiriitaan.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005613110.html

Siellä on viimein saatu aikaan naurettavan pieni lentovero, jolla toivotaan olevan edes vähäistä vaikutusta räjähdysmäisesti kasvaneeseen lentomatkustamiseen. Suomi ei tietenkään vielä edes harkitse. Aina ollaan reilusti takamatkalla joka asiassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä