Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Kaikki blogit puheenaiheesta Veikkaus

Yksi risti kaksi – kenelle pennit miljoonaksi?

Suomen rahapelimonopoli, jota valtionyhtiö Veikkaus pyörittää, on joutunut myrskyn silmään. Rahapelaamisen yksinoikeutta ei tällä kertaa uhkaa EU, jota takavuosina pidettiin palveluiden ja tavaroiden vapaan liikkuvuuden nimissä erilaisten kansallisten monopolien innokkaimpana alas ajajana.

Kevyttä ja raskasta

K a i k k i maailman yhteiskunnat ovat eriarvoistavia - eikä joissain sitä koeta ongelmaksi, kun johtajat kammiostaan sanelee, miten kansan täytyy tallustella ja joka bullikoi vastaan, ei myötäillen keskustella, et miksi sääntöjen noudattaminen on vaikeaa, puhuttakaan katumisen edessä anteeksi annettaisiin, kuten suomessa eräiden puolueiden taholta ja anteeksiantaminen on tehokasta "vähemmistöjen" edessä, olipa kyse minkälaisesta teosta hyvänsä, johon voi lisätä p a k o n, joka "pyytäjän" taholta koetaan maailmanluokan t

Veikkauksen monopoli, mainonta ja tulospalkkiot

Veikkaus on viime viikkoina kerännyt negatiivista mediahuomiota ja ihan aiheellisesti. Syynä on ollut sen harjoittama mainonta, joka on ollut hyvin kyseenalaista varsinkin Veikkauksen oletetun yhteiskunnallisen tarkoituksen huomioiden. Tällaisissa tilanteissa syntyy tietysti helposti ajatuksia myös koko monopoliyhtiön perusteltavuudesta.

Veikkauksen asemaa voi perustella kai ennen kaikkea kahdella tavalla:

  1. Vastuullisuus peliriippuvuuden minimoimisessa.
  2. Pelibisneksen tuottojen pysyminen paremmin Suomessa sekä niiden ohjaaminen yleishyödyllisiin tarkoituksiin.

Molemmat ovat hyviä perusteluja - ainakin niin kauan kuin ne toteutuvat.

Veikkauksen korruptiojärjestelmä elää viimeisiä hetkiään

Ensimmäinen esiintymiseni Liberan sisältöjohtajan roolissa tapahtui hieman varkain jo viime viikolla (video alla). Kävin loistavan Ivan Puopolon ja Veikkaus Oy:n varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikosken kanssa pohtimassa Veikkauksen roolia suomalaisessa yhteiskunnassa.

HYVÄÄ TYÖTÄ, VEIKKAUKSEN VARATOIMITUSJOHTAJA VELIPEKKA NUMMIKOSKI

Veikkauksen viestinnästä sekä yhteiskunta- ja edunsaajasuhteista vastaava varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski oli YLE 1:n aamulähetyksessä selittämässä toimittaja Sanna Ukkolalle Veikkauksen suhtautumista rahapeliautomaattien aiheuttamiin ongelmiin.

Niin teki mies hyvää työtä, että kuuntelematta edes loppuun kävin allekirjoittamassa aloitteen rahapeliautomaattien siirtämiseksi kasinoihin ja valvottuihin pelisaleihin.

Tapaus Veikkaus: Neljälle poliitikolle turha etuoikeus, arvo yli 2000€/kk

Rahapeliyhtiö Veikkaus koki kohtalaisen muodonmuutoksen vuoden 2017 alussa, kun Fintoton, Raha-automaattiyhdistyksen ja Veikkauksen rahapelitoiminnot pantiin yhteen.

Haaveilupelien eli esimerkiksi Loton seuraksi tulivat markettien raha-automaatit ja hevoshenkilöiden Toto-pelit.

Näin uljaan yhtiön luominen edellytti luonnollisesti myös hallitusremonttia.

Pelikoneet pois marketeista

Valtion rahapelimonopoli Veikkauksen toiminnasta on keskusteltu runsaasti viimeaikoina. 

Veikkauksen aggressiivinen mainonta on ollut kyseenalaista. Mainonnassa uhkapelaamista on rinnastettu arkiseen kahvinjuontiin ja terapeuttihahmo on kannustanut pelaamaan Veikkauksen totoa. 

Valtiollista rahapelimonopolia on puolustettu nimenomaan vastuullisuudella ja peliongelmien ennaltaehkäisyllä.

Veikkaus hyökkäyksen kohteena

Viime aikoina on ollut taas paljon julkista kohua Veikkauksen mainonnasta ja peliautomaateista. Joillekin Veikkauksen lokaaminen vaikuttaa olevan sydämen asia, eikä tälle porukalle riitä mikään. Eräs huipentuma tässä lajissa oli, kun sosiaalisessa mediassa syytetään jopa EHYTiä liian loivista ja voidelluista kannoista.

Tupakoikaa vaikka mieluummin, kunhan lopetatte lottoamasta.

Helsingin Sanomat uutisoi 4.8. jälleen Veikkaus Oy:n aggressiivisesta markkinoinnistaan. Kerta ei ole ensimmäinen, eikä varmasti viimeinen. Me suomalaiset kun olemme tilastollisesti kovia pelaamaan ja Veikkaukselle on ollut vapaat kädet temmeltää. Kulutamme keskimäärin 500 euroa asukasta kohden vuodessa rahapeleihin. Oletko sinä pelannut 500 euroa? Et varmaankaan, enkä ole minäkään. Nämä rahat tulevat pääosin henkilöiltä, jotka pelaavat jopa 700 euroa kuussa. Suomessa on nimittäin noin 124 000 uhkapeliriippuvaista.

Pesäpallomailat esiin ja mamujengien perään

Kesän tultua on ollut ilo nähdä seurueita pelaamassa erilaisia pelejä kaupungin urheilukentillä. Jalkapallo ja koripallo lienevät edelleen pelatuimpia lajeja, mutta erään lajin suosio näyttää kasvaneen. Oletettavasti eteläaasialaisista koostuvia porukoita näkee nimittäin yhä useammin pelaamassa krikettiä, joka on suosittu laji erityisesti Kansainyhteisön maissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä