Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 35 min 24 s sitten

Hallitukselle varoitus poliittisista lakoista – PAMin Selin Ylelle: Mielenilmaukset väistämättömiä, jos hallitus etenee

1 tunti 10 min ago

Edessä on poliittisia lakkoja, mikäli hallituksen aikeet muun muassa irtisanomisten helpottamisesta pienissä yrityksissä toteutuvat. Näin arvioi Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin torstaina Ylen A-studio: Talk -ohjelmassa

– Kampanjoinnilla pyrimme siihen, etteivät nämä päätyisi lakiesityksiksi. Mikäli niin kuitenkin käy, olen aika varma siitä, että seuraa poliittisia lakkoja tai ainakin mielenilmauksia, Selin sanoi ohjelmassa torstaina.

Kansanedustaja ”järkyttyi” Juhana Vartiaisen puheista – Vartiainen: Ilman tätä hyvinvointimenoja ei voi rahoittaa

1 tunti 43 min ago

Työttömyysturvan aktiivimalli antoi yhä aihetta lähes neljätuntiselle kiistelylle, kun aktiivimallin kaatamista vaativa kansalaisaloite oli eduskunnan käsittelyssä torstaina. Keskustelu kulki tuttuja latuja opposition kritisoidessa ja hallituksen puolustaessa sekä korostaessa, että mallin toiminnan tarkasteluun tarvitaan aikaa.

Hallituspoliitikoista esimerkiksi kokoomuksen Timo Heinonen korosti työttömyysturvan leikkausten sijaan niitä toimia, joilla aktiivimallin kyljessä on lisätty muun muassa TE-toimistojen resursseja.

Ben Zyskowicz myönsi Ylellä: Kokoomus on huolissaan – Harkimo voi viedä ”ratkaisevat” äänet

2 tuntia 47 min ago

Kokoomuksen kokenut kansanedustaja Ben Zyskowicz puhui puolueensa tilanteesta suorasanaisesti Yleisradion Ykkösaamu-ohjelmassa perjantaina. Hänen mukaansa Hjallis Harkimon mahdollinen uusi poliittinen liike tai puolue voi viedä kokoomukselta pääministerikisan kannalta ratkaisevan siivun kannatusta.

Ay-liikkeestä hurjaa kieltä: ”Rikkuri on saastaa, joka haisee pahalta – nimet ylös”

3 tuntia 49 min ago

Rakennusalan työriidassa on käytössä kovat toimet, ja kovaa on myös kielenkäyttö. Lakon aloittanut Rakennusliitto yrittää pitää jäsenensä ja mahdolliset rikkurit kurissa kovilla ukaaseilla, Talouselämä kertoo.

Kärpille jo toinen voitto – Tappara alkaa olla ahtaalla

19.4.2018 22:31

Oulun Kärpät voitti jääkiekon Liigan finaalisarjan toisessa ottelussa Tampereella Tapparan torstaina 4-2. Voitollaan Kärpät siirtyi ottelusarjassa 2-0 -johtoon. Suomen mestaruudesta Kärpät on kahden voiton päässä.

Tappara hallitsi peliä ensimmäisessä erässä ja toisen erän alussa. Sitten ote siirtyi Kärpille. Toisen erän alussa Charles Bertrand tasoitti 2-2:een ja erän puolivälin jälkeen Jasse Ikonen teki voittomaaliksi jääneen osuman. Kolmannessa erässä Kärpille osui vielä Shaun Heshka, jolle Tappara oli jättänyt yllättävän paljon tilaa.

Ranska esti taas palautuksen Suomeen – Sisäministeri Mykkänen käynnistänyt selvityksen turvapaikanhausta

19.4.2018 20:45

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) on käynnistänyt sisäisen analyysin siitä, toteutuvatko turvapaikanhakijoiden oikeudet suomalaisessa hakuprosessissa varmasti. Myös oikeusministeriössä on selvitys käynnissä oikeusavun osalta.

Mykkänen kertoi asiasta kyselytunnilla tänään vastatessaan vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon kysymykseen, jossa hän viittasi ranskalaisen tuomioistuimen tuoreeseen päätökseen estää palautus Suomeen.

IS sai vahvistuksen: Harkimo perustaa tällaisen yhdistyksen

19.4.2018 19:36

Kokoomuksesta tänään eronnut Harry ”Hjallis” Harkimo perustaa poliittisen yhdistyksen nimeltä Liike Nyt, kertoo Ilta-Sanomat. Harkimo ei ole kertonut aikeistaan julkisuudessa.

”Miltä tämä laki olisi teistä tuntunut?” – Työministerin tunnustus hiljensi pommituksen eduskunnassa

19.4.2018 19:05

Työministeri Jari Lindström (sin.) on joutunut jo toista päivää peräkkäin opposition pommituksen kohteeksi eduskunnassa. Pommitus vaihtui kuitenkin nauruntyrskähdyksiin, kun avoimesta tyylistään tunnettu Lindström vastasi suoraan kysymykseen kiertelemättä.

Lähteet IL:lle: Hjallis Harkimo kokoaa uutta puoluetta – ”Keski-ikäisten miesten kapinaliike”

19.4.2018 17:41

Kokoomuksesta eronnut Harry ”Hjallis” Harkimo suunnittelee Iltalehden tietojen mukaan poliittista liikettä, jonka on tarkoitus jossain vaiheessa laajeta puolueeksi. Harkimo ei ole suostunut kertomaan aikeistaan julkisuudessa toistaiseksi.

Yllätetty kokoomusryhmyri: Eilen Harkimo puhui aivan toista – ”Totta kai ryhmässä ollaan harmissaan”

19.4.2018 16:57

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen yllättyi Harry ”Hjallis” Harkimon ilmoituksesta erota puolueesta.

Petteri Orpo: ”Huonon ratkaisun teit, mutta hyvää matkaa ystäväni Hjallis”

19.4.2018 16:38

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kommentoi lyhyesti Harry ”Hjallis” Harkimon lähtöä kokoomuksesta. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen puolestaan sanoo, että lähtöilmoitus tuli yllätyksenä.

Orpo kommentoi asiaa Twitterissä.

–Huonon ratkaisun teit, mutta hyvää matkaa ystäväni Hjallis. Joukkueessa pärjää aina paremmin kuin yksin, Orpo sanoo Twitterissä viitaten Harkimon lähtöön.

Sinisten puoluesihteeri haluaa siirtää maakuntavaalit – ”Muutoin edessä ylitsepääsemätön tilanne”

19.4.2018 16:01

Sinisten puoluesihteeri, kansanedustaja ja varatuomari Matti Torvinen ehdottaa maakuntavaalien siirtämistä eduskunta- ja eurovaalien yhteyteen. Syyksi hän toteaa tiedotteessaan maakunta- ja sote-uudistuksen onnistumisen.

– Muutoin on edessä koko yhteiskunnan kannalta mahdollisesti ylitsepääsemätön tai ainakin kohtuuton tilanne. Minulla ei ole hetkenkään epäilystä sote- ja maakuntauudistuksen tarpeesta ja ehdotetun lakipaketin toimivuudesta. Mutta on uskallettava katsoa peiliin, kun koko yhteiskunnan etu on kysymyksessä, Torvinen sanoo tiedotteessaan.

Nyt tuli vahvistus: Hjallis Harkimo eronnut kokoomuksesta

19.4.2018 15:47

Harry ”Hjallis” Harkimo on ilmoittanut eronneensa kokoomuksesta juuri ennen tiedotustilaisuuttaan. Harkimo piti arvoituksellisen tiedotustilaisuuden ja ilmoitti, ettei vielä tarkemmin kerro tulevaisuudensuunnitelmistaan.

Konkaripoliitikot löysivät outouksia Syyrian iskuista Ylellä: ”Siinä ei ole mitään järkeä”

19.4.2018 14:36

Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen (kok.) ja valiokunnan jäsen sekä entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) löysivät Syyrian viimeaikaisista iskuista erikoisia piirteitä Ylen Politiikkaradiossa.

Näkökulma: Harkimo lorottaa antaumuksella kokoomuksen muroihin

19.4.2018 13:58

Liikemies Harry Hjallis Harkimo oli kokoomukselle kallisarvoinen henkilö eduskuntavaaleissa 2015, sillä hän sai tuolloin 11 416 henkilöä äänestämään itseään. Se oli kokoomuksessa Alexander Stubbin jälkeen toiseksi eniten Uudenmaan vaalipiirissä ja tuplamäärä verrattuna esimerkiksi ministeriksi kesällä 2016 nousseeseen Kai Mykkäseen.

Elina Lepomäki toivottaa onnea Jungnerille mutta ei ole lähdössä mukaan – ”Olen vahvasti kokoomuslainen”

19.4.2018 13:21

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki ei aio lähteä mukaan entisen demaripoliitikon Mikael Jungnerin puuhaamaan uuteen liberaalipuolueeseen tai -liikkeeseen.

– Kyllä minä koen, että olen vahvasti kokoomuslainen, Lepomäki vastasi torstaina Talouselämän jan Uuden Suomen haastattelussa.

Haastattelu on nähtävissä videomuodossa jutun alaosassa.

Lepomäki ei kuitenkaan tuominnut hanketta, vaan toivotti sille onnea.

Nyt tuli pommi – Lähteet MTV:lle ja Ylelle: Hjallis Harkimo eroaa kokoomuksesta

19.4.2018 12:58

Lähde kertoo MTV Uutisille, että Harry Hjallis Harkimo aikoo erota kokoomuksesta. Eilisestä lähtien on arvuuteltu, mitä Harkimo ja Mikael Jungner suunnittelevat.

Ministeri Häkkäselle uusi erityisavustaja – edellinen irtisanoutui rikosepäilyn vuoksi

19.4.2018 11:45

Oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) uutena erityisavustajana oikeusministeriössä aloittaa valtiotieteiden maisteri Juuso Rönnholm. Asiasta tiedottaa oikeusministeriö.

Häkkäsen edellinen erityisavustaja Tapani Mäkinen irtisanoutui tehtävästään rikosepäilyn takia huhtikuun alkupuolella. Mäkinen kertoi tuolloin Facebookissa, että poliisi tutkii häneen kohdistuvaa epäilyä lahjoma- ja virka-aseman väärinkäyttörikoksista. 

Kimi Räikköselle eriarvoista kohtelua – Ampuuko Ferrari itseään jalkaan?

19.4.2018 11:43

Kimi Räikkösen kakkoskuljettajan rooli puhuttaa jälleen. Viime sunnuntaina Kiina osakilpailussa Ferrari uhrasi Räikkösen tukeakseen Sebastian Vettelin voittomahdollisuuksia, vaikka Räikkönenkin olisi yhtä hyvin voinut voittaa.

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen kommentoi Unibetin kolumnissaan Räikkösen ajaneen alkukauden kisoissa vahvasti.

Kokoomuksen Verkkouutiset: Harkimo kiistää irtautumisen – ”Tämä oli selvä viesti häneltä”

19.4.2018 11:04

Kokoomuksen eduskuntaryhmän johtaja Kalle Jokinen kertoo puoluelehti Verkkouutisille keskustelleensa puolueen kansanedustajan Harry Harkimo kanssa keskiviikkona.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset