Tapaus Nordin – Kuka haluaa Suomeen joukkolynkkauskulttuurin?

Viime vuosina sosiaalisen median vastenmielisimpiä ilmiöitä ovat olleet organisoidut kampanjat, joilla on yritetty tuhota julkisesti eri mieltä olevan ihmisen elinkeino. Viimeisin esimerkki nähtiin eilen, kun blogaajana ja reality-tähtenä tunnetun Maria Nordinin pride-postauksen jälkipyykki eskalotui maalituskampanjaksi.

Nordinin teksti ei ollut pahantahtoinen, vaan lähinnä life coach-piireistä tuttua ympäripyöreää posi-huttua. Tietysti, jos sanot jotain julkisesti, niin ajatuksesi pitää voida haastaa. Mutta tällä kertaa aktivien tarkoituksena ei ollut debatoida asiallisesti, vaan tuhota Nordinin elinkeino. Äänikirjoja toimittava BookBeat taipuikin pienen Twitter-painostuksen jälkeen ja lopetti yhteistyösopimuksen Nordinin kanssa (kuva liittyy).

Nälkä tunnetusti kasvaa syödessä ja valta humalluttaa. Eilen pitkä liuta äärifeminististä kaanonia tunnustavia kansalaisaktiiveja lähetti kirjeen kaikille Nordinin kaupallisille yhteistyökumppaneille. Allekirjoittajina oli mm. poliitikkoja, kansalaisjärjestöaktiiveja ja akatemian edustajia. Tässä tyylinäyte:

”Haluamme myös tiedustella teiltä, olisiko yrityksenne kyseisen päivityksen vuoksi syytä harkita uudelleen kaupallisen yhteistyön tekemistä Nordinin kanssa”.

Mulla ei ole sitä vastaan mitään, että kaupallinen toimija tekee päätöksiä vaikka sitten imagonhallinnallisista syistä. Mutta näen kyllä varsin tekopyhänä ja moraalittomana, että maalituksen ja vihapuheen kieltäviä lakeja ajavat tahot aloittavat organisoidun painostuksen tuhotakseen jonkun toisen elinkeinon, oli puheet höpöjä tai eivät. Moni meistä elättää työllään perhettään, se tuntuu joukkolynkkaajilta monesti unohtuvan.

Toivoisin kaikkien näihin lynkkaustalkoisiin osallistuvien miettivän, mihin suuntaan kulttuuriamme haluavat ohjata? Minä ainakin kavahdan ajatusta Suomesta, jossa yksikin harkitsematon lause saattaa tuhota ihmisen yksityisyyden, uran tai jopa koko elämän. #terestroika

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

https://www.facebook.com/notes/utu-f%C3%B6rbom/avoin-kirje-maria-nordini…

https://twitter.com/BookBeatSuomi/status/1145690457101541377

https://

https://www.suomenuutiset.fi/transaktivistit-maalittivat-suvaitsevaisen-…

teresammallahti
Kokoomus Espoo
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Enemmän työtä, vähemmän veroja! #Terestroika

| Eduskuntaavaaliehdokas | Kokoomus | Uusimaa |

https://teresammallahti.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu