Työttömyys on jo kasvussa, kuuleeko hallitus?

Työllisyyskehityksen trendi on kääntynyt ja työttömyys kasvussa.

Voitte arvata, ettei jatkuva talouskurin julistaminen ole kovin mieltä ylentävää. Mutta tosiasia on se, että talouspolitiikan taivaalta sataa jo tulta ja rakeita. Tuomiopäivän pasuunoiden soitto vain tuntuu menevän vasemmistohallitukselta täysin ohi.

Hallituksen alkutaival on mennyt populistisista vaalilupauksista peruutellessa, ja hyvä niin. Koska Suomella ei yksinkertaisesti ole varaa vappusatasiin ja pikavippipolitiikkaan.

Huolestuttavaa on kuitenkin se, että vaalilupausten toteuttamisesta yli jäänyt tarmo on nyt kohdistettu edellisen hallituksen tekemien päätösten peruuttamiseen. Propagandassaan ”tutkittuun tietoon” päätöksensä muka perustava hallitus aikoo purkaa aktiivimallin huomioimatta vaikutusarviota mallin työllisyysvaikutuksista. Samoin junaliikenteen kilpailutuksen valmistelu keskeytettiin ja taksilain kanssakin ollaan peruuttamassa. Näin siitä huolimatta, että kilpailu on madaltanut julkisen liikenteen hintoja ja taksilain myötä on myönnetty 4000 uutta taksilupaa.

Herää kysymys, miten se 75 %:n työllisyystavoite saavutetaan? Jo nyt työttömien määrä kasvaa, vaikkei ensimmäistäkään hallituksen reformia ole vielä saatu aikaiseksi. Mitä luulette tapahtuvan, kun verotusta nostetaan ja markkinoiden vapautta kavennetaan kiristyvällä sääntelyllä?

Ajatelkaa, neljä vuotta vasemmisto huusi oppositiossa kurkku suorana oikeiston ”epäinhimillisen ja köyhiä kyykyttävän” politiikan pahuudesta. Luulisi, että noin kovaa kritiikkiä antaneilla olisi ollut edes yksi työllisyyttä parantava konkreettinen idea takataskussa. Ilmeisesti ensimmäistäkään vedenkestävää ideaa kansantalouden tasapainottamisesta, työttömyyden vähentämisestä ja kestävyysvajeen lieventämisestä ei tuona aikana saatu aikaan? Neljä vuotta räyhäämistä ja tässä on lopputulos?

Hallitusohjelmaan, vai pitäisikö sanoa ”jallitusohjelmaan”, kuitenkin tehtiin lähinnä kirjauksia erilaisista selvityksistä. Entä, jos ne selvitykset eivät tuotakaan hallituksen ideologiaa tuottavia tuloksia?

Toivoisin hallituksen nyt ottavan itseään niskasta kiinni ja myöntävän julkisesti, että heillä ei ole aavistustakaan, miten tulevista heinäsirkkaparvista selvitään. Sen jälkeen veronmaksajien rahoilla loisivat eturyhmät on heitettävä eduskunnasta ulos ja keskityttävä tutkimaan niitä lukuja, joita esimerkiksi Suomen pankki ja Valtiovarainministeriö esitteli jo heti vaalien jälkeen. Siellä on sitä asiantuntijatietoa, jonka perään vasemmisto huuteli opposiotiossa ollessaan.

Suomi tarvitsee enemmän taloudellista vapautta ja vähemmän julkisia menoja. Se on hallituksenkin myönnettävä, vaikka se tekisi kuinka kipeää. #terestroika

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

https://www.verkkouutiset.fi/ensi-kertaa-vuosikausiin-tyottomyys-kaantyi…

https://fi.wikipedia.org/wiki/Johanneksen_ilmestys#Seitsem%C3%A4n_pasuunaa

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/284418-anne-bernerin-junasuunnitelman-j…

teresammallahti
Kokoomus Espoo
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Enemmän työtä, vähemmän veroja! #Terestroika

| Eduskuntaavaaliehdokas | Kokoomus | Uusimaa |

https://teresammallahti.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu