Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Ekomodernistit - Maailman paras ympäristöjärjestö täyttää neljä vuotta

  • Ekomodernistit - Maailman paras ympäristöjärjestö täyttää neljä vuotta

On oikea ilon ja onnen päivä! Tismalleen neljä vuotta sitten 25.6.2015, istuin Helsinki-Vantaan lentokentällä muutaman itselleni entuudestaan tuntemattoman ihmisen kanssa. Ihmisten, joiden ammattitaitoa ja sydämellisyyttä olen sittemmin oppinut arvostamaan ennen näkemättömällä tavalla.

Syy tapaamiselle oli yksinkertainen: Muutamaa viikkoa aikaisemmin yksi heistä oli kysynyt, haluaisiko tällainen aktiivinen energia- ja ympäristöpoliittinen bloggaaja lähteä perustamaan uuden ajan ympäristöjärjestöä. Sen aatteellisena kulmakivenä olisi tieteellisen metodin tuottama tieto, teknologianeutraalius ja ymmärrys siitä, että näin tärkeitä ongelmia ratkottaessa meidän on unohdettava muut erimielisyydet. Jos omaksumamme faktat muuttuisivat, niin muuttuisivat myös mielipiteemme ja käsityksemme todellisuudesta. Se kuulosti järkevältä.

Järjestön peruskirjaan on muotoiltu seuraavat, mielestäni erittäin vaikuttavat, lauseet: "Nämä kaksi arvoa ovat erottamattomia: vain hyvinvoiva ihmiskunta pystyy keskittymään luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen, mutta toisaalta ihmiskunnan hyvinvointi edellyttää elinvoimaista luontoa. Ihmiskunnan ja planeetan menestys ei ole vain yhteen sovitettavissa, vaan ne ovat toisistaan erottamattomia".

Minusta nuo lauseet kiteyttävän niin oivallisesti meitä jokaista suurempia asioita, että niitä nyt neljä vuotta myöhemmin lukiessa tunteet nousevat pintaan. Pystyin, ja pystyn edelleen, seisomaan noiden sanojen takana täydestä sydämestäni.

Ja niin Helsinki-Vantaan lentokentän tuloaulan kahviossa perustettiin Suomen Ekomodernistit ry, jonka peruskirjan sain kunnian olla tuolloin allekirjoittamassa.

Sittemmin SEM on kasvanut ministeriöille lausuntoja antavaksi asiantuntijajärjestöksi, jonka jäsenten ammattitaito kattaa valtavan määrän erilaisia aloja. Keskusteluihin ja järjestötoimintaan osallistuu aktiiveja suurimmasta osasta suomalaista puoluekenttää, koululaisista eläkeläisiin.

Omasta puolestani suuret kiitokset kaikille SEM:n aktiiveille, hallitukselle ja erityisesti ahkerille puheenjohtajille, joiden luotsaamina järjestö on kehittynyt huimaa vauhtia.

Jos edellä kuvatun kaltainen järjestötoiminta kiinnostaa, kannustan hakeutumaan SEM:n tapahtumiin ja jäseneksi. Seura on joviaalia ja varmasti laadukasta. Seuraava tapahtuma on kesäterassitapaaminen Helsingissä ja sitä seuraava Suomi Areenassa Porissa heinäkuun 15.-17. Tervetuloa mukaan:)

https://ekomodernismi.fi/tule-mukaan/
https://www.facebook.com/events/499211003953135/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jepp, seurasin tuota ekomodernistitouhua pari päivää joskus.

"Ydinvoimaa ja sit kymmenkertaistetaan tuulivoima jooko ja sitten aurinkoa ja vettä ja sitten ydinvoimaa kun ilmastonmuutos!"

"No siis mutku ydinvoima niin joo tuulivoimaa vaik ei meil sillee oo siihen kantaa mutku ilmastonmuutos ja sit vesi ja bio ja kaikkee muut kun kerran ilmastonmuutos niin ydinvoimaa, jookosta-kookosta?!?"

"Oikeastiko te haluatte kymmenkertaistaa tuulivoiman?"

"Ei ku joo mut ei mut ku ei oteta kantaa tuulivoimaan mutku ydinvoimaa! Ilmastonmuutos!"

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Vaikuttaisi siltä, että olet kyllä ollut jollain aivan muulla sivulla.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ei, kyllä mä olin siellä teidän naamattukeskustelussa johon itsekin muistaakseni osallistuit. Lainaus ei sanatarkka mutta tunnelma tuo.

Ei millään pahalla mutta teille aika lailla naureskellaan eikä tämä "maailman paras ympäristöjärjestö" -hännännosto ainakaan sitä vähennä.

Ei sillä ettenkö olisi ydinvoimasta samaa mieltä, tai siis kannattaisi sen lisäämistä.

Käyttäjän JuhaKinnunen kuva
Juha Kinnunen

"Lainaus ei sanatarkka mutta tunnelma tuo."

Mitään noin vähämielistä ei ekomodernistien keskusteluissa ole esiintynyt, mutta kuuluisaa sanontaa lainatakseni näin nämä asiat koetaan. Vai mitä?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Onhan se Mikko Pauniokin perustanut oman ”ympäristöjärjestön”. Ja Suomen Keskustakin väittää olevansa vihreä.

Kellä mitäkin oireilua. Kokoomuspojuilla se on tietysti tuollaista ylimielistä näppäröintiä.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Sori vaan Esa, mutta Ekomodernistit tarvittiin juuri Vihreiden ja perinteisten ymäristöjärjestöjen olemattoman ympäristökyvykkyyden takia. Sieltä nauretaan faktoilla pihalle sellaiset, joita teillä Vihreissä pidettäisiin asiantuntevina. Tai perinteisissä ympäristöjärjestöissä. Tosin kaikki Vihreiden oikeat asiantuntijat ovat siellä myös. Siis ne ihan oikeat asiantuntijat, joita ei Vihreissä juurikaan vaivauduta kuuntelemaan.

Ekomodernistit ovat hyvä juuri siksi, että siellä ei teidän vanhoihin vaihtoehtofaktoihin hirttäytyneet "gurut" pärjää hetkeäkään. Se on terveen järjen ja todellisten faktojen tuulahdus tunkkaiseen perinteisten ympäristöjärjestöjen kyvyttömyyteen ja hllotolpansuojeluun verrattuna.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Kerrankin hyvä blogi Tereltä. Ekomodernistit on parasta mitä ympäristönsuojelun järjestökentällä on tapahtunut tällä vuosituhannella. Oikeasti vanhoista synneistä ja 70-luvun vaihtoehtofaktoista vapaa ja tieteeseen ja faktoihin perustuva ajatusmaailma on voittava yhdistelmä. Saatan itsekin siirtyä "prospektista" maksavaksi jäseneksi vähitelleen.

Tosin itse vältelen mainostamista, sillä en halua ääliöitä pilaamaan fiksuja keskusteluita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset