Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Vihreiden ympäristö- ja energiapolitiikka on tavoitteiden kanssa ristiriidassa

  • Saksassa kaadetaan metsiä hiilikaivosten tieltä, kiitos vihreän aatteen ja ydinvoimavastustuksen.
    Saksassa kaadetaan metsiä hiilikaivosten tieltä, kiitos vihreän aatteen ja ydinvoimavastustuksen.

Vetää mielen hiilenmustaksi, kun katselee tätä "ympäristöväen" ja "tiedepuolueiden" töskäämistä energia- ja ympäristöpolitiikassa.

Saksalainen ympäristöaktivistien ryhmä Ende Gelände tunkeutui viikonloppuna Garzweilerin ruskohiililouhokseen vastustaakseen hiilivoimaa. Sama porukka on myös aktiivisesti vastustanut ydinvoimaa, mikä on pakottanut Saksan polttamaan enemmän hiiltä ja maakaasua. Tässä vaiheessa jo särkee päätä.

Sattumoisin Ende Gelände on kytköksissä suomalaiseen aktivistiryhmä Maan Ystäviin, jotka puolestaan ovat sidoksissa "ympäristö- ja tiedepuolue" Vihreisiin. Näiden kaikkien toiminta ympäristö- ja energiapolitiikassa on ollut perinteisille ympäristöjärjestöille tyypillistä: Sokean ideologinen toiminta on rajussa ristiriidassa omien tavoitteiden ja reaalimaailman kanssa.

Niinpä oli — ja ei ollut — ihme, että Vihreiden varapuheenjohtaja Riikka Karppinen tsemppasi Lapin Kansan haastattelussa Sodankylän kunnanhallituksen päätöstä torpata Sodankylään kaavailtu uusi tuulivoimapuisto. Ottaen huomioon, että Vihreiden politiikan keskiössä on ollut aatteellinen tuulivoiman rakentamisen edistäminen ja lihantuotannon vastustaminen, on hieman erikoista, että saman puolueen edustajat torppaavat tuulivoimaprojektin vedoten paikallisen lihakarjatalouden toimintaedellytyksiin.

Tapaus on klassinen esimerkki nimbyilystä (not in my backyard), jossa hyvesignaloidaan jaloilla ajatuksilla, mutta halutaan ulkoistaa negatiiviset vaikutukset Jonkun Muun(TM) ongelmaksi. Tällaista samanlaista epäjohdonmukaisuutta edustaa myös seuraavat viime vuosina nähdyt "tiedepuolueen" ajamat tavoitteet.

- Tuulivoimaa pitää rakentaa, kunhan ei minun takapihalleni.
- Fossiilisia ei saa polttaa, paitsi maakaasua pitäisi polttaa enemmän.
- Päästöjä pitää vähentää, mutta ei vähäpäästöisellä ydinvoimalla.
- Puuta ei saa hakata, paitsi biotalouden raaka-aineeksi.
- Puuta ei saa polttaa, paitsi stadin pellettikattiloissa.

Toivoisin jonkinlaista johdonmukaisuutta puolueilta ja järjestöiltä, jotka tykkäävät mainostaa itseään etuliittein "ympäristö" ja "tiede". Ei se ole liikaa pyydetty, eihän? Ympäristö- ja energiapolitiikka on liian tärkeää jätettäväksi silmänkääntäjien ja käärmeöljykauppiaiden kontolle. #terestroika

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

https://www.lapinkansa.fi/lappi/vihreat-vastustavat-tuulivoimaa-sodankylassa-riikka-karppinen-ei-saa-heikentaa-liikaa-muita-elinkeinoja-3581105/
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006151778.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Vihreät virheet alkavat realisoitumaan, maksavat yhteiskunnalle liian paljon, rahaa kuluu ja ympäristötuhoa aiheutuu.

"Vihreät ovat liittolaisineen (=hyödylliset idiootit) hyvää vauhtia tuhoamassa aktiivisesti meidän suuria kaupunkejamme. Varoitin tästä vihreän kollektiivisen psykoosin synnystä jo 1989 kauheassa natsilehdessä nimeltään Sosialistinen Aikakauslehti artikkelissa nimeltään "Eikö historia opeta meille mitään - johdatus vihreän ympäristökritiikin kritiikkiin".

http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243618...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Sama porukka on myös aktiivisesti vastustanut ydinvoimaa, mikä on pakottanut Saksan polttamaan enemmän hiiltä ja maakaasua. Tässä vaiheessa jo särkee päätä."

Paitsi että saksassa on perusteltua vastustaa ydinvoimaa sekä ruskohiiltä.

Saksa on nimittäin lisännyt energian kulutusta viime vuosikymmenien ajan, eikä vähentänyt. Ajatteles jos olisivat rakentaneet uusiutuvaa JA vähentäneet kulutusta, ei olisi tuollaisia paineita hiilivoiman lisäykselle.

Nyt ovat saksassa toheloineet huolella kun rakensivat tuulivoimaa lisäkulutukseen sekä alkoivat ajaa ydinvoimaa alas niin lopputulos on ihan kauhea.

https://www.cleanenergywire.org/sites/default/file...

Käyttäjän SeppoPuurunen kuva
Seppo Puurunen

Saksan tulisi siirtää teollisuutensa kiinaan, niin energian kulutus vähenisi.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Autoilija: " Panin hyväkuntoisen diiselin paaliin ja ostin sähköauton. Se on pakkasjumissa nyt... Mitä te viherpiipertäjät vaaditte seuraavaksi? "

Piipertäjä: " Pitää vastustaa akkumineraalikaivoksia..."

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Mitä nyt sähköauto on helposti luotettavampi pakkasella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset