Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Hallituksen matematiikka ei täsmää - Vaatimus 2 %, ennuste 1,6 %

  • Suomen pankin talousennuste ei anna tukea Rinteen hallituksen talouspolitiikalle.
    Suomen pankin talousennuste ei anna tukea Rinteen hallituksen talouspolitiikalle.

Antti Rinteen hallitus perustaa julkisen sektorin kuluja paisuttavan politiikkansa unelmalle siitä, että kansantalous kasvaa vähintään 2 %:n vauhdilla. Suomen Pankin päivitetyn ennusteen mukaan talouskasvu on tänä vuonna korkeintaan 1,6 % ja hiipuu tulevina vuosina.

Samalla hallitus luulee synnyttävänsä 60 000 työpaikkaa vapauttamatta työmarkkinasääntelyä. Julkisen sektorin kestävyysvajeen hoitamiseksi julkisia kuluja pitäisi leikata 0,5 miljardilla vuodessa, mutta hallitus on päättänyt paisuttaa niitä 1,2 miljardilla eurolla hallituskauden kuluessa.

Kertokaa minulle, miten hallituksen matematiikka toimii? Minusta tämä vaikuttaa pahemman luokan (itse)petokselta. #terestroika

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Prosentit aina hiukan hämäävät: " Onko sillä niin väliä, onko kasvu 2% tai - lähes sama- 1,6% ?" voisi joku kysellä.

1,6%:n kasvu on 20% pienempi kasvu kuin 2,0% eli jos ennakoitu 2%:n kasvu olisi euroina mitattuna esimerkiksi miljardin eli 1000 miljoonaa putoaisi se 1,6%:n kasvulla 800 miljoonaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Vasemmistolaisella laskuopilla ei ole mitään tekemistä perinteisen matematiikan kanssa. Perinteisessä laskuopissa sanottiin, että jos ei voi ottaa, pitää lainata. Vasemmistolaisen laskuopin mukaan jos ei voi lainata, pitää ottaa. Vielä voi lainata joten sekä otetaan että lainataan.

Ennen vaaleja annetut lupaukset on helppo pitää kun kerrotaan että niitä ei ole sidottu aikatauluun, esim. 0,7 hoitajamitoitus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset