Eläkejärjestelmä – Hallitus vetää maton nuorten sukupolvien jalkojen alta

Muistatteko, kuinka viime hallituskaudella vasemmistopuolueet valittelivat nuorempien sukupolvien kohtaloita ”epäinhimillisen oikeistopolitiikan kuristusotteessa”? Vaalien jälkeen on ääni muuttunut kellossa ja nyt hallitus on vetämässä maton nuorten jalkojen alta aivan ennen näkemättömällä voimalla.

Ensin hallitus lupasi tavoitella SDP:m eläkeläisille lupaamaa vappusatastaan, joka viisikymppiseksi kuihduttuaankin entisestään pahentaa eläkejärjestelmämme kestävyyttä. Nyt eläkkeellä olevat sukupolvet aloittivat 5 %:n eläkemaksulla, kun esimerkiksi minun sukupolveni maksaa jo 25 %. Samoin tänään synnytyssairaalassa elämänsä aloittava lapsi työelämään astuessaan maksaa Eläketurvakeskuksen arvion mukaan 25 % ja hänen lapsensa vieläkin enemmän.

Olettaen tietysti, että tämä nuorten ostovoimaa syövä järjestelmä on edes pystyssä seuraavan taantuman jälkeen.

Ei siinä vielä kaikki! Nyt työmarkkinajärjestöt keksivät leikata eläkeputkea ja leskeneläkkeitä. Suunta tietysti on eläkejärjestelmän kestävyyden kannalta oikea, mutta jälleen kerran tämä leikkaus koskee vain nuorempia sukupolvia. Vasemmiston ydinäänestäjäkuntaa tämä ei varsinaisesti koske, vaan heille tosiaan annetaan vielä hieman lisää, nuorempien piikkiin tietysti.

Moni on sanonut, että älä Tere ota kantaa eläkejärjestelmään, ei siinä voi kuulemma kuin hävitä. Mutta minun sukupolveni, ja meitä nuoremmat, on jo hävinnyt. Eläkemaksut ovat romuttaneet ostovoimaamme samalla, kun eläkejärjestelmä on romahtamassa silmiemme edessä. Enkä suoraan sanottuna usko, että se on se perintö, minkä vanhempi sukupolvi meille haluaa jättää. #terestroika

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006138629.html
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/275054-uusi-ennuste-koskee-kaikkia-alle…

teresammallahti
Kokoomus Espoo
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Enemmän työtä, vähemmän veroja! #Terestroika

| Eduskuntaavaaliehdokas | Kokoomus | Uusimaa |

https://teresammallahti.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu