Ruisrock taipui loukkaantuneiston Twitter-kuplan edessä

Ruisrock teki sileen tymästi, että Twitter-promossaan käytti sanoja "tyttö- ja poikaoletettu". Twitterin ammattiloukkaantujien prikaatit (n. 15 henkilöä) riensivät paikalle, jolloin Ruisrock pyörähti paniikissa selälleen, deletoi twiittinsä ja rustasi pitkän anteeksipyynnön luetellen tarkasti kaikki asiasanat, joilla on merkitystä korkeintaan Helsingin kantakaupungin tiedostavammissa piireissä ja sukupuolentutkimuksen laitoksilla.

Jätän nyt ottamatta kantaa siihen, oliko pöyristymiselle perusteita (ei ollut), vaan pohdiskellaan hieman some-kuplan luomaa illuusiota todellisuudesta.

Ruisrockin alkuperäisestä twiitistä pahastui muutaman käden sormilla laskettava määrä ihmisiä, joiden tiedetään etsimällä etsivän elämäänsä draamaa. Vakitwitteristeille nämä nimet ovat jo tuttuja, kun he kiertävät keskustelusta toiseen sättimässä erimielisiä. Vähän niin kuin Suomi ensin-tyypit huutavat maahanmuutosta, nämä toisen ääripään tyypit löytävät rasismia vaikka kesäkeitosta puhuttaessa.

Somessa se äänekkäin porukka vain luo illuusion isosta joukosta, eikä tätä ole yrityksissä vielä ilmeisesti ymmärretty. Twitterissäkin tyypillisesti Hesarin raportoimat "kohut" koostuvat yleensä nuorten toimittajien omien kavereiden taivasteluista, joiden todellinen näkyvyys on todellisuudessa minimaalista.

Niin monesti on nähty, miten yksilö tai yritys käynnistää damage control-moodin pari tykkäystä saaneen ammattiloukkaantujan twiitin takia. Samalla myydään kaikki periaatteet eikä osata puolustaa esimerkiksi huumorin roolia normaalissa sosiaalisessa kanssakäymisessä.

Minä en suostu uskomaan, että esimerkiksi suomalaisen trans-yhteisön edustajat olisivat niin huumorintajuttomia, että Ruisrockin twiitti "tyttö- ja poikaoletetuista" olisi ollut käsityskykynsä tuolla puolella. Harmillisesti tämä äänekäs loukkaantuneisto vaientaa kaikki erimieliset. Siksi loukkaantuneiston pillin mukaan tanssiminen on haitallista myös niille sukupuolivähemmistöille, joita puolestaloukkaantumisella väitetään suojeltavan. #terestroika

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

https://twitter.com/RuisrockTurku/status/1135831998948356096

https://www.hs.fi/nyt/art-2000006131943.html

teresammallahti
Kokoomus Espoo
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Enemmän työtä, vähemmän veroja! #Terestroika

| Eduskuntaavaaliehdokas | Kokoomus | Uusimaa |

https://teresammallahti.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu