Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Titanic-hallitus kääntää kurssin tahallaan kohti jäävuorta?

  • Titanic-hallitus kääntää kurssin tahallaan kohti jäävuorta?

Rinteen Titanic-hallituksen ohjelmaa ranskalaisin viivoin:

- Tuloeroja yritetään tasata.

- Suomessa maailman pienimmät tuloerot.

- Veroja halutaan korottaa.

- Suomessa lähes maailman korkein kokonaisveroaste.

- Uusia työpaikkoja halutaan 60 000 kpl lisää.

- Vasemmiston varjobudjettien työllisyysvaikutukset olivat negatiivisia.

- Hallitus pyytää työmarkkinajärjestöjä keksimään keinot työllisyysasteen nostamiseksi.

- Työmarkkinajärjestöt kabinettisopimuksineen ovat paljolti vastuussa Suomen korkeasta työttömyysasteesta.

- Hallituksen talouspolitiikan pohjana on 2 %:n talouskasvu.

- Talous kasvaa vain 1,2 %:n vauhtia ja on kaikkien ennusteiden mukaan hiipumassa.

- Velanoton lisäksi perustetaan 1 mrd euron elvytysrahasto "poikkeuksellista suhdannetilannetta" varten.

- "Poikkeuksellinen suhdannetilanne" tarkoittaa taantumaa.

 

Viime hallituskaudella:

- Tuloerot eivät kasvaneet.

- Reaalitulot nousivat kaikissa desiileissä.

- 150 000 suomalaista sai työpaikan.

- Velkaantuminen hidastui,

 

Vasemmistopuolueet huusivat ennen vaaleja, että suunnan on muututtava. Ja toden totta, suunta on muuttumassa. Tällä kertaa kurssi näköjään käännetään tieten tahtoen kohti taivaanrannassa näkyvää maailmantalouden jäävuorta. #terestroika

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Miksi äänestäjät (varsinkin opiskelijat, työttömät, lapsiperheet ja sen sellaiset) eivät nähneet Aurinkoa Sipilän ja Orpon kasvoilla?

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

En osaa whataboutismiin vastata. Mutta sen tiedän, että sitä valoa ei näy kohta kenenkään muunkaan kasvoilla. Opiskelijat saivat heti kärkeen lahjaksi lisää pakkoruotsia. Jahka yritystoiminnan edellytyksiä heikennetään, ovat lapsiperheet ja "sen sellaiset" myös heikommilla. Työttömätkin lähtökohtaisesti haluaisivat varmasti töitä, mutta vasemmistopuolueiden varjobudjetin viitoittamalla tiellä nekin mahdollisuudet vähenevät.

Käyttäjän JuhaHammarberg kuva
Juha Hammarberg

Harmi että kukaan ei ehdottanut hallitusneuvottelijoille pahan ilman lomapäiväkorvauksia. Eli kun olet viettämässä hyvin ansaitsemaasi kesälomaa tuleekin sadepäivä tai pari niin saisit valtion piikkiin korvaukset menetetystä loma-ajasta. Ei ottaisi niiin paljon päähän ja kuitenkin nämä korvaukset valuisivat pääosin kalliiseen alkoholiin joka taas kompensoisi korvausten kululoven. Kuka haluaisi lähteä ulkomaille lomailemaan kun suomessa harmaina ja sateisina päivinä voisi tehdä tiliä. Ulkomaanmatkailu romahtaisi koska lomailijat odottelisivat kurjia kelejä käsi ojossa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Oleellista ei ole verojen osuus palkasta vaan se mitä maksetuilla veroilla saa ja olen tämän kolmen lapsen isänä aikoinani tämän ymmärtänyt ja kun olen kohtuulisen paljon aina veroja maksanut niin en kuitenkaan ole koskaan maksamistani veroista rutissut Tämä tuli mieleeni eilen kun uutisissa kerrottiin mitä jenkeissä esim yliopistotason koulutus maksaa maassa jossa on alhainen veroaste, puhutaan 30-40.000 € vuosimaksuista ja tätä opiskelua varten jo lapsen syntyessä aloitetaan säästäminen jota voi hyvin verrata suomalaiseen veromaksuun. Kokoomuksen arvomaailmaan sopii kyllä se, että ainoastaan varakkaiden perheiden lapsilla pitää olla, kyvyistä riippumatta, oikeus akateemiseen oppiarvoon, tämähän nähtiin jo silloin kun Kokoomus vastusti kiivaasti peruskoulu-uudistusta joka mahdollistaa myös vähävaraisten perheiden lapisille opiskella niin pitkälle kuin vain "päätä" riittää.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Tämä laulu se ei näytä loppuvan vuosikymmenien veisaamisesta huolimatta. Peruskoululla tai päiväkodeilla ei voi perustella kaikkia muita menonlisäyksiä, jotka heikentävät kansantaloutta merkittävästi.

Olkiukkosi Kokoomuksesta on niin väsynyt, että antaa olla.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyse ei ole olkiukosta vaan siitä politiikasta jota Kokoomus ajaa, lue edes oman puolueesi koulutuspoiittisen ohjelman, itse olen lukenut ja siihen näkemykseni perustan.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #21

Viittaat johonkin poliittiseen ohjelmaan, jonka sisällöstä et alleviivaa mitään, ja jonka suhteen viittaat johonkin vuosikymmeniä vanhaan päätökseen. Käytät tätä argumenttina keskustelussa, joka ei liity kyseiseen poliittiseen ohjelmaan millään tavalla. Kyse on tyylipuhtaasta olkiukosta.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Tere, sinun olisi kannattanut vihjata puoluetovereillesi, ettei kannata kiusata kaikista köyhimpiä aktiivimallin kuvitelluilla säästöillä. Väki äityi äänetämään vasemmistoa, jotta teille kokoomuslaisille tulisi nämä raamatulliset 7 vitsausta.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

150 000 työpaikkaa on köyhien kiusaamista? Reaalitulojen kasvu kaikissa tuloluokissa köyhien kiusaamista? Aktiivimallista voi olla mitä tahansa mieltä, mutta fakta on se, että edellisen hallituksen ansiosta työllisyys Suomessa nousi kymmenillätuhansilla. Jos talous sakkaa samalla, kun Rinteen hallitus heittelee vappusatasia sinnetänne, niin köyhät siinä ensimmäiseksi ja eniten kärsivät. Vahva kansantalous on köyhänkin etu.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kuulepas, Tere. Työllisyys saadaan hilattua vaikka 101%:iin, jos esim. orjuus sallittaisiin.

Ja hivenen siihen suuntaanhan Sipilän hallitus työmarkkinoita veikin. Köyhiä nimenomaisesti kiusaamalla, vaikka ihan orjuuteen saakka ei sentään tarvinnut mennä, kun globaali talousnousu avitti ainakin sadantuhannen työpaikan verran.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #23

Ovatko entiset köyhät mielestäsi nyt onnettomia, kun heillä on työtä? Mitään orjuutta täällä ei ole sallittu, älä jaksa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #26

Älä kiemurtele.

Se pieni osuus, joka työllisyyden kasvustaä oli hallituksen aikaansaannosta, poiki valtavan määrän tuskaa sadoille tuhansille.

Orjuus ei ole sallittu, mutta askelen siihen suuntaan hallitus otti nöyryyttävine tempputyöllistämisineen, yhdeksän euron päiväpalkkoineen, välistävetäjien "työllisyyskursseineen" ja yhden viikkotunnin töineen, jotka poistavat asianomaisen työttömien tilastoista.

Työttömän elämähän on sellaista, mistä teikäläiset eivät mitään tiedä – ettekä edes halua oikeasti tietää.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #27

Huomauttaisin, että aktiivimalli oli Hetemäen työryhmän aikaansaannosta ja se sorvattiin kasaan työmarkkinajärjestöjen toimesta. Hallitus esitti yleissitovuuden purkua, mutta se ei kelvannut työmarkkinajärjestöille, joten ne keksivät itse aktiivimallin vaihtoehtona hallituksen esitykselle.

"Teikäläiset"? Älä jaksa lässyttää, kun et tiedä elämästäni yhtään mitään.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #31

Oletko ollut joskus työttömänä (ja varattomana)?

Elämästäsi en muuta tiedä kuin sen, että liputat kokoomusta – siis teikäläisiä.

Kukaan, joka tietää edes jotain todellisesta köyhän elämästä, ei ikinä edes kuvittele äänestävänsä kokoomusta – koska kokoomus sulkee (osin tahallaan) silmänsä työttömän ja varattoman elämältä.

PS. Aktiivimallia katuu jopa itse työministeri Lindström. Se aikaansaatiin puhtaasti kiristämällä.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Tere nyt näyttää hukanneen demokratian kulmakiven. Äänestän vaaleissa, mikä on minulle eduksi, enkä sitä, mitä väitetään yleiseksi eduksi. Jos joku politiikka on minulle epäedullista, jopa terveyttäni tuhoavaa, en kannata sitä.

Aktiivimalli oli tahallista ideologista kiusaamista ilman hyötyjä kenellekään. Kannattiko kiusata ja jäädä sen takia oppositioon?

Käyttäjän HenrikVlimki kuva
Henrik Välimäki

Kummasti katosi kokoomuksen positiivisuuspuhe yhtäkkiä ja maailma täyttyi uhkilla ja synkillä näkymillä.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Etkö näe mitään synkkää siinä, että taittuvasta kansantalouden kasvusta huolimatta hallitus lisää menoja niin kuin elettäisiin ylijäämäisen talouden aikaa? Miksi synkkä pitäisi nähdä väkisin valoisana?

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

Jostain kumman syytä Tere aina unohtaa mainita sen tärkeimmän.

Viime hallituskaudella:

- Suurin syy työpaikkojen syntymiselle oli maailmantalouden VOIKAMAS KASVU.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Rinteen hallituksen myötä työpaikat syntyvät heidän ansiostaan, ei maailmantalouden KASVULLA ;).

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Miksi se pitäisi erikseen mainita? Jokainen Etlan tilastoihin tutustunut tietää, mikä osa kasvusta on hallituspolitiikan ja mikä kansantalouden ansiota. Kuten jo sanoin, vasemmistopuolueiden varjobudjeteilla työllisyys olisi heikentynyt. Nyt he pääsivät toteuttamaan noita budjettejaan, enkä näe syytä epäillä, etteikö ennustukset kävisi toteen.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Etlan tilastoihin? Ei kyseessä ole mikään tilasto vaan tällaisia keinoja kannattavan Etlan oma arvio vieläpä erikoisilla joustokerroinvalinnoilla.

Jännä siis että olet onnistunut tutustumaan olemattomiin tilastoihin ja jokaisen muunkin vastaaviin tutustuneen pitäisi asia tietää. Melko näppärää.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #17

Jos sun kritiikin kärki on viisastelu semantiikalla ja vetoaminen laskentametodiin, jota et pysty kyseenalaistamaan kuin viittauksella sivulauseessa, niin osannemme laittaa viestillesi sille kuuluvan arvon. 0.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

"Miksi se pitäisi erikseen mainita?"

Koska aina jaksat erikseen mainostaa, miten nimenomaan HALLITUS sai aikaan 150 000 uutta työpaikkaa, siksi. Niinhän lukee myös aloitusessasi, eikö?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Voivoi... Tutkisit ensin tätä myyttiä 140 000 työpaikkaa.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Ei siinä ole mitään myyttiä. Ihan puhdasta faktaa se on.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@11. Faktaa voi olla mutta se ei poista ihmisten lisätuen tarvetta yhteiskunnalta. Itse laskisin työllisiksi ainoastaan siinä tapauksessa, että ei tarvita lainkaan yhteiskunnan tukea palkan määrässä.

Tilastokeskus esim. laskee työlliseksi 1 tunnin viikossa tehneen työttömän. ja muitakin järjettömiä määritelmiä.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #18

Tilastokeskuksen tilastointimetodi ei ole muuttunut, vaan se on vertailukelpoinen. Kyse ei ole mistään salaliitosta vaan tavasta, jolla työttömyyttä on tilastoitu jo pitkään.

Jos lasket työlliseksi vain ne, jotka eivät saa mitään tukia, niin Suomessa lienee vain parisatataatuhatta työntekijää. Muistaakseni nettosaajia ovat laskennallisesti kaikki suomalaiset vähintään kuudenteen tai seitsemänteen tulodesiiliin asti.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Ihan nätti lista, mutta miksi vuosikymmenten työllä kerätyn yhteisen omaisuuden "myyminen" on jätetty pois ? Esim. lahjoitushetkellä 17 miljardin arvoinen Kemira kaivoksineen "myytiin" 200 miljoonalla.
Siinä kuppauksessa kokomustakin oli innolla mukana.

Mitähän Caruna-Haavisto nyt lahjoittaa...
http://sibilyanev.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236031-...

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Niin, kaikkiin listoihin ei voi listata aivan kaikkia asioita aivan koko Suomen historiasta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kookoomusta kyrpii, hienoa. :)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kerrot totuutena, että viime hallituskaudella tuloerot eivät kasvaneet.

Kuinka niin, vuodesta 2017 Tilastokeskus kertoo seuraavaa:
"Tuloerot kasvoivat vuonna 2017"
"Yleisin suhteellisia tuloeroja kuvaava indikaattori eli Gini-kerroin sai arvon 27,7 vuonna 2017 (kuvio 1, liitetaulukko 1). Tämä oli 0,5 prosenttiyksikköä edellisvuotta suurempi."

https://www.stat.fi/til/tjkt/2017/01/tjkt_2017_01_...

Ennakkoarviot ja simulaatiot vuodesta 2018, jolloin aktiivimalli leikkureineen tuli, ovat ennakoineet lisää tuloerojen kasvua.

Et myöskään voi sanoa koko hallituskaudelta desiilien osalta vielä mitään, kun tuloksia ei ole kuin vuoteen 2017. Nämäkin taitavat olla niitä samoja olemattomia tilastoja kuin aiemmat Etlankin, jotka pitäisi tietää.

Vai onko sinulla salaista ennakkotietoa tilastoista?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kylläpä oppositioon jääminen ottaa koville, kun loppuu se Audin takapenkillä ajeleminen.

Niin koville se ottaa, että Antti Häkkänenkin lateli A-studiossa täysin omiaan: esim Sipilän hallituksen koulutusleikkauksia ja vanhushoitomitoituksen pienentämistä hän nimitti pokkana satsauksiksi. Ja työllisyyden kasvu oli taas tuttuun tapaan kokonaan hallituksen kurjistamistoimien kuten aktiivimallileikkurin ansiota.

Kuten joku tv-toimittaja sanoi: jos Rinne tänään olisi vaikkapa kehunut kaunista säätä, olisivat kokoomus ja persut väittäneet, että sataa.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Päästöhallitus. Toivotavasti siitä päästään nopeasti.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset