Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Pikavippihallituksen talouspolitiikka kestämättömällä uralla jo nyt

  • Talouskasvu hyytyy ja VM:n arviot eivät anna toivoa paremmasta. Rinteen hallituksen menonlisäykset ovat kestämättömällä pohjalla
    Talouskasvu hyytyy ja VM:n arviot eivät anna toivoa paremmasta. Rinteen hallituksen menonlisäykset ovat kestämättömällä pohjalla

Järkihän tässä lähtee, kun katsoo pikavippihallituksen korppikotkien kiertelyä kuolevan kansantalouden ympärillä. Vaikka varsinaista hallitusohjelmaa ei ole vielä julkistettu, niin Antti Rinteen suulla on jo julistettu, että haluamansa menonlisäykset vaativat n. 2 %:n kasvua kansantaloudessa ja työllisyysasteen nousua 75 %:n tuntumaan.

Fiskaalinen lukutaito Säätytalon kampaviinerikenraaleilla näyttäisi kuitenkin päättyvän tähän. Hallitusneuvotteluista on kuultu menonlisäystoiveita 1-8 miljardin euron väliltä ja puheiden perusteella ainakaan leikkauksia ei olla tekemässä. Se on hämmästyttävää ottaen huomioon, että kansantalouden kasvu on hyytynyt 1,2 %:iin ja VM:n ennusteiden mukaan seuraavat vuodet ollaan joka tapauksessa reilusti alle 2 %:n vauhdissa.

Lapsikin ymmärtää, että jos tikkari maksaa euron, taskussa on 50 senttiä ja kaverille ollaan jo velkaa 50 senttiä edelliseltä karkkipäivältä, niin se on vain sitten kestettävä karkkihampaan kolotus. Sama olisi syytä ymmärtää Säätytalolla. #terestroika

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)
 

https://findikaattori.fi/fi/3

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006124826.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Muistan hyvin miten Sipilän porvarihallitus uhosi alussa että tähän loppuu velaksi eläminen. Mutta äsken näin netistä miten Sipilän hallituksen aikana Suomen valtio on ottanut 10 miljardia velkaa.

Nämäkin miljardit ovat menneet voittoina paratiisisaarille turvaan jos Rinne vaikka sosialisoi.

Käyttäjän EmiliaRuha kuva
Emilia Ruha

Eli koska Sipilän hallitus ei täysin onnistunut tavoitteissaan, tätä hallitusta ei saa kritisoida?

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Rinteen hallitusta ei ole vielä olemassa, eikä hallitusohjelmakaan ole vielä valmis. Eli jos kritisoitaisiin sitten kun on jotain kritisoitavaa? ;-)

Myönnän kyllä että olen itsekin skeptinen tulevan hallitusohjelman suhteen, esim. soteuudistus (ne prkln maakunnat!) näyttää menevän taas kerran puihin.

Käyttäjän EmiliaRuha kuva
Emilia Ruha Vastaus kommenttiin #6

Nyt kritisoidaan toistaiseksi annettujen tietojen pohjalta. Sinänsä vähän huteraa, mutta eipä tämä mikään virallinen alusta olekaan. Ei se mitään haittaa jos ihmiset puhuvat ja spekuloivat aiheesta lämpimikseen blogialustalla. Jokaista hallitusta kritisoidaan, se on suorastaan kansalaisten oikeusl ja opposition tehtävä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kuten tuosta blogiin liitetystä käyrästä näkyy, Sipilän hallitus sai käännettyä talouden nousuun. Ei tosin niin hyvään, kun olisi ollut toivottavaa, mutta nousuun kuitenkin. Velkaantumisvauhtikin putosi vuosittaiselta 6 miljardin tasolta vajaaseen kahteen miljardiin. Sen edeltävän hallituksen, jossa valtiovarainministereinä olivat Urpilainen ja Rinne, aikaansaamia vaurioita siis saatiin jossain määrin korjattua opposition raivokkaasta vastustuksesta huolimatta. Valitettavasti merkit näyttävät nyt siltä, että se surkea Kataisen-Stubbin hallituskin tuleen näyttämään kelvolliselta Rinteen aikaansaannoksiin verrattuna.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ennen kuin pihlajanmarjat punertavat ovat demarit menettäneet gallupeissa kannatustaan viiden prosenttiyksikön verran ja enemmistö kansasta on sitä mieltä, että maassa on huonoin hallitus kuin koskaan. Sipilän kaipuuta huutaa somekeskustelu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sipilän hallituksen periaatteena oli minimoida uuden velan tarve ja tehdä osittain kipeitäkin menoleikkauksia kansantalouden saamiseksi kääntymään nousu-uralle. Menoleikkauksista purnattiin ja samat purnaajat riekkuivat myös lisävelan otosta. Tulokset saavutettiin kansantalouden kannalta kuitenkin melko tyydyttävästi.

Nyt Rinteen tulevalla hallituksella on periaatteena lisävelan otto ja valtion menojen paisuttaminen. Tällä hetkellä mainitut luvut saattavat olla vain kalpea aavistus siitä rilluttelusta, jota tosiasiassa tullaan tekemään ennen kuin maamme ajautuu kansainvälisen holhouksen alle.

Mainittakoon vielä, että Sipilän hallituksen ottamat lisävelat neljän vuoden aikana eivät ole menneet paratiisisaarille, vaan suurella osalla niistä on rahoitettu entisten lainojen kustannuksia sekä lyhennyksiä ja lopulla sitten huolehdittu siitä, että tarpeellisten leikkausten ohella on pystytty rahoittamaan lakisääteiset menot muun muassa sosiaalipuolella.

Kotitalouksien kulutuskysynnän supistuminen on jo nyt osittain demarien vaalivoiton syytä. Kansa osaa pelätä vaikeita aikoja ja on tulevaa hallitustaan viisaampi.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Voi,voi.Kun nyt rahoitetaan huostabisnestä 1,4 miljardilla vuosittain(keskusta -kokoomusmallin mukaan),ei koulukirjojen maksuttomuus ole kuin pisara meressä tähänkään nähden.KUN tuleva hallitus alkaa toteuttamaan suomessa LAINMUKAISTA lastensuojelua,ja noudattamaan YK :n lastenoikeuksien julistuksen sisältöjä,OVAT koulukirjojen maksuttomuus siinä hyvä apuväline.

Jos ja kun SDP saa lastensuojelun sille tarkoitettuun malliin,eli LOPETETAAN HUOSTABISNES suomesta ,jota varten YKSITYISTETTIIN,,tulee sieltä säästöjä jo satoja miljoonia,kun 1,4 MILJARDIA veronmaksajien rahoista jaetaan näihin perheitä oikeasti tukeviin toimiin.

Aktiivimalli ja halpatyövoima eivät suomea auta,ja sitä varten ovat sosiaalikulut nousseet,ja nousevat.Veronmaksajat maksavat tukia näille firmoille,jotka käyttävät ilmaista työvoimaa ,se ei suomea auta millään tavalla.Sitra-sijoittaja joka hassaa verorahoja täysin tuottamattomiin kohteisiin(oli myymässä Mehiläisen ulkolaisille joka veronmaksua kiersi suomeen kun siitäkin tehtiin pörssiin pelinappula ja myyjille sievoiset voitot veronmaksajien taskuista),itla ja muut sisäpiiriläisten kulissifirmat verorahoilla jne.

Työttömyyskorvaukset ja sos.kulut eivät kuitenkaan ole se suurin menoerä veroissa,sen huomaa kun katsoo mistä maksaa veroja 3000 palkasta.Kyllä siellä veronmaksaja maksaa herrojen perseisiin ja yritysten tukemiseen sen perustuslainmukaisten palvelujen sijaan.Nyky suomessa kun ei lääkärille edes pääse,saatikka että saisi asiallista palveluakaan.Sipilän hallitu snosti asiakasmaksut tappiin asti,joten se näkyi ulosottotilastoissa kun eläkeläiset(kin) sinne joutuivat maksujen takia.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Minäkin kritisoin edellisen hallituksen haluttomuutta rohkeampaan talous- ja uudistuspolitiikkaan. Säätytalolla kokoontuva porukka ei kuitenkaan voi turvautua siihen, mitä edeltävä hallitus on tehnyt, sen on vastattava omasta politiikastaan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

PIKAVIPPIHALLITUS oli kyllä ihan kokoomus-keskusta ja siniset.Ferratumin omistaja EK johtajana istunut Niinistön kaveri Kokkila,hyvä esimerkki ja YKSITYISTETYN sosiaali -ja terveydenhoidon OSAMAKSUT joita tarjoilevat nämä yksityislainojaan koronkiskontakoroilla myöntävät ulkolaiset pankit.Ferratum sai pankkiluvansekin Maltalla ,koronkiskontapankin kaverilta,eli poliitikolta joka auttoi rikollisten pyörittämää Ferratumia saamaan pankkiluvan.Kokkila myi osuutensa huimalla rahamäärällä,vasta sen jälkeen kun oli jo ek:n pallilta ottanut lopputilin.Ferratum toimii suomessa ihan entiseen malliin,kuten näiden kaveri gredit24 joka POSTIN kautta,edellisen HALLITUKSEN LUVALLA, tarjoilee lainojaan suomalaisille köyhille.Ferratum antoi 2000 euron lainan työttömällekin,ja maksatti siitä yli 2 kertaisesti VAIKKA LAINA MAKSETTIIN ALLE VUODESSA .

Kokoomuksen ennen vaaleja mainosta KORONKISKONNAN kieltämislaki ,on sekin jäänyt unholaan sen jälkeen,ja tuskin auttaa niitä satoja tuhansia ihmisiä,jotka edelleen joutuvat maksamaan HALLITUKSEN HYVÄKSYMÄN KORONKISKONNAN takia tulleita 1200% korkoja,koska korkokatto,JOS sellaista tulee ylipäätään,ei koske aiemmin tehtyjä sopimuksia ,ja koska ne sopimukset on tehty lainalimiittien,joustoluottojen ynm.ehdoilla,niitä maksavat velalliset vielä vuosikausia.

2013 korkokatto oli täysi kusetus ja SILMÄNLUMEEKSI TEHTYÄ POLITIIKKAA joten kun lainoja taas korotetaan VIPPEJÄ joista tehtiin näitä tililuottoja jne.joiden nostamista ei mikään estä 24/7 ja joiden MAKSUAIKOJA vippifirmat pidensivät ,jotta KORKOKATTO menetti merkityksensä,kuten taas tulee tapahtumaan ,sama kierre jatkuu loputtomasti.

Siellä muuten lisää vippifirmojen koronkiskontamallia suomalaisten maksettavaksi:

Ex-mepit nauttivat jopa 6300 e/kk lisäeläkettä loppuelämänsä ajan, ja nyt rahat maksava rahasto on kaatumassa – satojen miljoonien vastuut uhkaavat langeta veronmaksajille
2.5.201913:00päivitetty 2.5.201913:05
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ex-mepit-nautti...

Kauppalehti kertoo.Kuinkahan paljon pummien elättämiseen menee suomalaisten rahaa noin ylipäätään,kun eu nielee nettomaksuina miljardeja suomalaisten taskuista.Kun sisäpiirien pankit JA PERINTÄTOIMISTOT JOITA NE OMISTAVAT ovat mukana vippibisneksissä,ja suomalaiset tempputyöllistetyt ottavat PIKAVIPPEJÄ JA TILUOTTOJA ,OSAMAKSUJA TERVEYDENHOITOONSAKIN.Ulosotto saa bonuksia ja veronmaksajat maksavat toimeentulotukiluukun kautta ne voitot näille KORONKISKOJILLE.

Vaikea paikka eduskunnassa, sillä kuulemani mukaan on kansanedustajia jotka omistavat osuuksia Pikavippi yrityksistä, kiertotietä.Siinä sitä vippifirma toimintaa ihan hallituksen toimesta ja eu:n satapäisen hukkasyöjälauman ansaitsemattomien etujen takia.

Tempputyöllistämisellä ei lainoja makseta,eikä rahoiteta muutakaan elämistä,vaikka se kokoomuksen ja keskustan unelman täyttymys onkin,halpatyövoiman raahaamisella suomeen.Tempputyöllistäminen jolla sipilä ja kokoomus ratsastavat ei mitään suomea nostanut mistään,eikä nosta.Ei se että saatiin aikaan laki joka hyväksyy halpatyövoiman käytön ja lisäämisen,TUONNIN suomeen 1.4.2019 SOSIAALITURVAN avulla,tuo mitään verotuloja tai nosta suomea mihinkään.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Juuri luin, että Trump on laajentamassa kauppakiistojaan Kiinasta Meksikoon. Näissä olosuhteissa tuo 2 % talouskasvu ja 75 % työllisyys on kauniisti sanottuna haastava tavoite. Menot on kuitenkin suunniteltu niiden mukaan, eikä riitäkkään.

En usko tämän päättyvän hyvin.

https://www.talouselama.fi/uutiset/trump-vaatii-ta...

Käyttäjän ChristerSuominen kuva
Christer Suominen

Antti Rinne ei ole koskaan elämässään itse maksanut karkkipäiviensä tikkareita omalla rahalla.

Antin raha tulee seinästä.

Sinä maksat- ja minä. Ja Hentun Liisa ja Juorkunan Jussi.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kerroppa mitä ovat maksaneet kokoomuksen Katainen tai nämä muutkaan politiikassa koko ikinsä roikkuneet veronmaksajien rahoilla elävät?Ihan sieltä suomen pääkallopaikoilta aletaan.Jokaisen eläkkeet ja bisnekset on rahoitettu veronmaksajien pussista,sisäpiirien suhteilla.

Kun hypätään EK pallilta ministerin pallille,eduskunnasta firmaan jonka rahoitus tulee verovaroista jne.kukahan näistäkään on millään muilla rahoilla elänyt kuin sieltä "seinästä" revityillä?Ikuisuus poliitikot kuten joku ben kokoomuksesta ynm.

Käyttäjän EmiliaRuha kuva
Emilia Ruha

Kerropa miten tämä liittyy tähän nykyisen hallituksen politiikkaan ja sen kritisoimiseen? Asian vierestä argumentointia.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #11

Hyvä Emilia, nykyinen hallitus on Sipilän hallitus. Sitäkään tarkoitat?

Käyttäjän EmiliaRuha kuva
Emilia Ruha Vastaus kommenttiin #12

Pahoitteluni, tarkoitin tulevaa, Rinteen hallitusta. Ei sillä, saa ja pitää Sipilänkin hallitusta arvostella. Pointtini oli, se, että jonkun muun hallituksen toilailut eivät ole peruste sille, että Rinteen hallitusta ei saisi arvostella, koska ne asiat eivät liity toisiinsa.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Matteo Salvini on oikeassa: eurosta pitää tehdä liira. Sopii Suomelle ja Italialle.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Eli haluat Suomen valuutaksi liiran?-)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Italialaiset eivät osaa verottaa tehokkaasti. Aikoinaan Italian keskuspankki paikkasi julkisen talouden vajeen painamalla liiroja lisää. Nykyään vaje paikataan ottamalla euroja lainaksi. Ehkä Italialle ja Suomelle sopisi samanlainen rahapolitiikka, eli paljon lisää velkaa mitä ei makseta koskaan pois.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Blogistille vaan tiedoksi, että Vanhasen porvarihallituksesta lähtien kaikki kolme hallitusta ovat olleet "pikavippihallituksia" ja kaikissa niissä on Kokoomus ollut mukana ja kahdessa niistä vv-ministerinä on ollut kokoomuslainen ja erityisesti vv-ministeri Katainen (KOK) kunnostautui Suomi-neidon pikavippi-kierteeseen ajamisessa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Voi olla, mutta nyt on näköpiirissä entistä karmeampaa menoa tuossa suhteessa. Menolisäyksillä ja velanotolla jopa kehuskellaan.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Ja minä olen kritisoinut edeltäviäkin hallituksia niiden löysästä talouspolitiikasta. Mitä sitten? Nyt puhutaan Säätytalolla kokoontuvan porukan tavoitteista, ei Sipilän hallituksesta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

On se kyllä perseestä tällainen tuleva hallitus, joka pidentää oppivelvollisuutta ja lisää poliisienkin määrää.

Väärin annettu, kansalle ei kannata mitään antaa vaan leikata, silloin kokoomuslaisen yöuni on turvattu.

Kokoomuslainen politiikkaa lähtee siitä, että tyhmä ja köyhä saa edelleen olla tyhmä ja köyhä, pääasia on, että käyrät ovat oikeassa asennossa.

Hyvää oppositiotaivalta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset