Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Delirium-hallitus luovutti vallan työmarkkinajärjestöille

  • "SAK:lla ei ole yhtään neuvottelijaa säätytalolla". Eikä Bagdadissa ollut jenkkien tankkeja.
    "SAK:lla ei ole yhtään neuvottelijaa säätytalolla". Eikä Bagdadissa ollut jenkkien tankkeja.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoi Ilta-Sanomille, ettei Säätytalolla hänen ymmärryksensä mukaan ole yhtään SAK:n edustajaa. Erikoinen lausunto ottaen huomioon, että SDP itse on kutsunut pitkän liudan vaalirahoittajiaan AY-järjestöistä kirjoittamaan hallitusohjelmaa. Siis ei kuultaviksi asiantuntijoina, vaan nimenomaan kirjoittamaan poliittista toimenpideohjelmaa, jota hallitus sitten sitoutuu toteuttamaan seuraavat neljä vuotta.

Hallitusneuvottelijoiden kutsumina neuvottelupöydissä istuvat seuraavat työmarkkinajärjestöt:

SAK, 4 neuvottelijaa
JHL, 3
Teknologiateollisuus Ry, 1 
Sivista, 1
Yty ry, 1
Talentia, 1
Pro, 1

Neljä vuotta vasemmisto huusi kurkku suorana korruptiosta, kun esimerkiksi politiikan jättävä kokoomuslainen meni sote-yritykseen töihin. Nyt jakovarasta hourivan delirium-hallituksen kärkinimet antoivat vaalirahoittajilleen vallan kirjoittaa hallitusohjelmaa. Laulu korruptiosta on kummasti vaiennut, vaikka tällaista kutsuttaisiin avoimeksi ja häpeilemättömäksi korruptioksi missä tahansa.

Viikonlopun Steelfesteillä samaan pöytään istahti Jaska, joka pienessä kekkulissa myönsi äänestäneensä demareita. Oli ajatellut, että ehkä vasemmisto ajaisi vähän Jaskan kaltaisen metsää perinnöksi saaneen duunarin asiaa. Kerrattiin viime viikon kuulumiset hallitusneuvotteluista. Minä nauroin, Jaska itki. Sitten minäkin itkin. Sitten tilattiin lisää kaljaa.

PS. Kuva liittyy, jonnet ei muista.

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006105258.html
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006105979.html
https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitusneuvotteluihin-osallistuvat-neuvottelijat-ja-asiantuntijat

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Alkoholivieroitusoireiden vaikein muoto delirium tremens eli juoppohulluus kehittyy yleensä 24-72 tunnin kuluttua pitkäaikaisen ja runsaan alkoholinkäytön ...tai DELIRIUM eli vanhuksen sekavuustila tarkoittaa kognitiivisten toimintojen kokonaisvaltaista häiriötilaa. Sen tärkein oire on tarkkaavaisuuden häiriö.

Karkeasti arvioituna 10–20 prosenttia sisätautisosastolla hoidettavista iäkkäistä saa deliriumin. Oireyhtymä on vielä yleisempi iäkkäiden päivystys-, leikkaus- ja tehohoitopotilaiden joukossa. Palliatiivisen hoidon osastoilla jopa valtaosa potilaista saattaa kärsiä deliriumista.

Yleisimmät deliriumille altistavat tekijät ovat korkea ikä ja aivosairaudet, erityisesti etenevät muistisairaudet. Usein sekavuustila on alkavan dementian ensimmäinen oire.

Diagnoosia hankaloittaa se, että delirium ja dementia eivät sulje toisiaan pois.

Deliriumin patofysiologia tunnetaan huonosti. Se tiedetään, että deliriumin laukaisee jokin somaattinen tekijä, kuten kipu, infektio, anemia, aineenvaihdunnan häiriö tai eteisvärinä. Myös lääkitys voi aiheuttaa deliriumin.

Myös lapsilla saattaa esiintyä.Lääkitys altistaa jne.jne.

Eli onko hallituksen kokoonpanossa tällaista sairautta /tilaa ?On muuten liian huonosti suomessa tutkittu koska lääkäritkään eivät tilaa tunnista useasti hoitajat kylläkin,kun tuntevat potilaat paremmin.Nykyinen terveydenhoito ei varmasti tunnista senkään vertaa,koska ei ole aikaa..

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Vakava tila jolla ei ole leikkimistä,ja voi iskeä kehen tahansa.Lapsesta aikuiseen,vanhukseen,heikkoon, sairaaseen tai terveeseen ihmiseen.

https://www.tehylehti.fi/fi/terveys/delirium-sekoi...

Mikä sekavuustilan aiheuttaa?
Altistavia tekijöitä ovat muiden muassa korkea ikä, muistisairaus, syöpä, huono ravitsemustila, tehohoito ja aistivajeet, kuten huono näkö tai kuulo. Laukaisevina tekijöinä voi olla joku sydäntapahtuma, kuten sydäninfarkti, veren suolatasapainon häiriö, infektio, suuri leikkaus tai huonosti valittu lääke. Joidenkin antibioottien tiedetään altistavan deliriumille, samoin vahvojen kipulääkkeiden. Hyvin tavallinen syy iäkkään deliriumiin on kuumeinen tulehdustauti tai nestehukka. Myös syöpäpotilaille delirium on loppuvaiheessa hyvin tavallista. Pikkulapsetkin ovat altis ryhmä: esimerkiksi 2-vuotias voi korkeassa kuumeessa joutua sekavuustilaan.

5. Voiko delirium johtua väärästä lääkityksestä?
Kyllä. Tutkimusten mukaan noin kolmasosassa delirium-tapauksista on mahdollisesti mukana lääkitys. Kun sairaalaan tuodaan deliriumpotilas, ensimmäisenä pitää tarkistaa potilaan lääkkeet ja varsinkin viimeisimpänä aloitetut. Esimerkiksi osa syöpä- ja sydänlääkkeistä sekä anti-biooteista voivat vaikuttaa myös aivosolujen impulssikulkuun. Lisäksi iäkkäät tarvitsevat monia lääkkeitä huomattavasti pienempiä annoksia kuin nuoret ihmiset. Jos deliriumin taustalla on lääke, korjaa lääkityksen purkaminen potilaan tilaa joskus nopeastikin.

https://seura.fi/terveys/voiko-delirium-uhata-henkea/

Olisi kiva tietää kuinka moni suomalainen suljetaan psykiatriselle osastolle tämän tilan takia,ja varsinkin lasten ja nuorten kohdalla LÄÄKITYKSIEN osuus sekavuustiloihin huostalaitoksissa.Ja toki niiden syntyyn traumaperäisenä sterssinaiheuttajana joka altistaa tilan syntyä,kuten vanhemmillaankin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset