Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Ramadan ei ole hyväksyttävä syy aivopestä lapsia paastolle

Sehän meinaa tulla känkkäränkkä, kun lukee Mellunmäen moskeijan imaamin, Abbas Bahmanpourin, näkemyksiä peruskouluikäisten lasten paastottamisesta:

"Bahmanpour sanoo, että paastoavien lasten levottomuus ja väsymys ovat normaali ilmiö: ”Kaikesta voi tehdä ongelman, mikäli niin haluaa. Järkevämpää olisi kuitenkin miettiä, miten koulut voisivat omalta osaltaan olla tukemassa muslimioppilaiden paastoamista."

Normaali ilmiö on myös lapsen itku silloin, kun häntä ympärileikataan. Se ei kuitenkaan tee toimenpiteestä tai sen taustalla piilevästä uskonnollisesta aivopesusta moraalisesti hyväksyttävää.

Kasvava peruskouluikäinen lapsi tarvitsee kokoonsa nähden valtavan määrän ruokaa, jotta nälkä pysyy loitolla ja keho toimii sekä kasvaa normaalisti. Tänään 21.5.2019 Espoossa Aurinko nousee klo 4.30 ja laskee 22.08. Ramadania noudattavalle lapselle tämä tarkoittaa 17h ja 38 minuutin taukoa ruokailuihin. Jokainen voinee tästä päätellä, onko lasten aivopeseminen paastoamiseen hyvä vai huono juttu.

Jos aikuisena ihmisenä seuraat uskontosi oppirakennelmaa pitämällä lapsia nälässä tai vaikkapa silpomalla heidän sukupuolielimiään, niin suosittelen mielenterveyspalveluiden piiriin hakeutumista. Vaihtoehtoisesti moiset aikuiset voisivat pohtia, olisiko elämä jossain aavikkoteokratiassa sittenkin paremmin omalle arvomaailmalle sopivaa?

Suomessa on vuosikymmenet mietitty, miten koululaiset saataisiin syömään ja maahanmuuttajat kotoutumaan paremmin. Jos suomalainen ilmoittaa, ettei lapsensa syö kouluruokaa vanhempien uskonnon takia, niin sosiaaliviranomaisen haastattelussa istutaan pikavauhdilla. Ja hyvä niin.

Se, että maahanmuuttavanhemmille annetaan tällaisessa asiassa löysää, vie meitä kauemmas niin kouluruokailun kuin kotouttamisenkin tavoitteista. Kulttuurin tai uskonnon ei tule mennä lasten ihmisoikeuksien edelle, ei Suomessa, eikä missään muuallakaan. #terestroika

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/imaami-esittaa-kouluihin-lepohu...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Onko ne vain yhden päivän syömättä?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma
Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

NO tereve... Sitten olen samaa mieltä Sammallahden kanssa!

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Ramadan kestää muistaakseni kuukauden? Tällöin saa syödä vasta kun aurinko on laskenut...

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Voi tulla tukala viimeisestä viikosta tai kahdesta viimeisestä..

Päivällinen Klo 02:00 Ja sillon sit mahaan niin paljon kun soppii, seuraava ruoka on 24 tunnin päästä! Onneks ei taida juhannuksen tienoille kestää? Saavat jossain vaiheessa syödä!

Aika haastavan maan valitsivat, kun Suomeen tulivat!

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #16

Onneksi ei sentään tarvitse heinäkuun lopulle kärvistellä. Allahkin taipuu aurinnkojumalalle ja päättää ramadanin ennen kuin aurinko taas laskee.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Siis Ramadanin aikaan paastotaan valoisa aika, eli auringonnoususta auringonlaskuun. Esim. mun ystävät paastosivat opiskeluaikana, mutta sanoivat, että siitä voi luistaa, jos on vaikkapa koeviikko ja pitää pystyä lukemaan. Samoin lapsia ei paastoteta, paitsi tiukemmalla uskontulkinnalla. Ramadan kestää kuukauden.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Kamala, mitä rasistia täällä saa kirjottaa ja uskontojen halventamista ja suvaitsematonta vihapuhetta. Bannia, bannia!

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

No perkules! Tee äkkiä ylläpidolle ilmianto! Ja vihapuhepoliisille rikosilmoitus!

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Pohjoisempana aurinko ei välttämättä laske koko ramadanin aikana.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Silloin noudatetaan Mekan aikaa.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Neuvostoliitos ei ollut tätäkään ongelmaa!

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Mitä nyt Ukrainan nälänhätä, jonka Neukkula masinoi.

Käyttäjän MarkusPeltonen kuva
Markus Peltonen

Holodomor oli kuulemma lännen propagandaa, nälänhätä johtui väitetysti vain kuivuudesta.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Ei ollutkaan. Kommunistisessa maassa ei pelkästään oltu nälässä, vaan myös kuoltiin nälkään, miljoonittain. Hyvä osoitus siitä, ettei ole syytä keskittyä kaikessa yhteen pöljään aatteeseen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Saksassa MDR teki kyselyn, notta "kuuluuko" islam saksaan. yli 95% oli sitä mieltä että ei. Samaa mieltä, tollanen keskiaikainen uskonto kaikkine ihmeellisyyksineen ei sovi millään lailla eurooppalaiseen kulttuuriin. Eikä sille pidä antaa yhtään siimaa, nyt annetutkin pitäisi kelata äkkiä takaisin.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"ei sovi millään lailla eurooppalaiseen kulttuuriin"

Euroopassa on kuusi islamilaista maata.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Keskiaikaiset uskonnot kieltämättä eivät sovi Eurooppaan. Kuitenkin kaikenmaailman ”kansallismieliset” ovat kohkaamassa jostain kahdentuhannen vuoden takaisista käskyistä. Ei ne vielä vanhemmat sen parempia ole.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@28. Ei niin, tarkistin viimeksi gregoriaanien aikataulusta, joka on islamin kalenterin mukaan elettäisiin nyt vuotta jotain 1440-luvulla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #33

Olihan niitä vuosia ennen vuotta 0.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Yleensä pienet lapset eivät paastoa Ramadanin aikaan tai se voidaan aloittaa vähitellen muutaman tunnin kerrallaan tai välipalojen osalta. En tiedä pitääkö yksikään muslimilapsi 17h 38 minuutin taukoa ruokailuihin mutta yleistä se ei ole.

Ympärileikkauksesta samaa mieltä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Suomalaisen perheen lapset olisi kiikutettu poliisivoimin valtion huostalaitokseen,jos nälkää joutuisivat kotonaan näkemään.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Tuhannet, ellei kymmenet tuhannet, ns. kantasuomalaisten perheiden lapset näkevät tänäänkin nälkää eikä se kiinnosta ketään...

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Kyllä kiinnostaa, kukkahattutädit ottaa nälkäisen lapsen ja minkä lapsen vaan sossun huostaan nimettömän ilmiannon perusteella, lapsi on yhteiskunnalle arvokas:

"Hinnat vaihtelevat halvimmassa palvelutasossa eli "kuntouttavassa laitoshoidossa" 270 eurosta 790 euroon; tähän hintaan Care Componentin tarjoaa palveluitaan erityislapsille. Sen vuosihinta on noin 288 000 euroa. Care Component saa vuodessa 251 kertaa enemmän kuin biologiset vanhemmat, kun mittarina on lapsilisä (1149 euroa vuodessa). Kaikkien laitosten vuosihinta nousee yli 100 000 euron, halvinta lukuunottamatta. Vain Nuorten Ryhmäkoti Kompassi Oy:ssa hinta jää alle sen." https://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/suuri-las...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #39

Aivan.TV ja media mainostavat mm.kehitysmaista suomeen tuotuja SOS-lapsikyliä,joihin kerjätään rahaa lisää joilla on kansainvälisesti omistuksessaan miljardien asunto-osake jne.omaisuutta ja joihin suomalaisten perheiden lapsia raijataan selkä vääränä.Turva-ja ensikodeista on myös tullut rouvakerholaisten toimesta kokonaisten perheiden huostaanottokeskuksia.KYLÄPÄÄLLIKÖT takovat SOS-lapsikylissä joukkoineen ismejään lasten päihin,keinutusterapioillaan ynm.aivopesuohjelmillaan.

Johtuu siitä kun keskustan naiskansanedustaja ja kumpp.saivat ne osaksi suomalaista huostakulttuuria ajaessaan keskustavetoisessa perhehoitoliitossa vero-ja veikkauksen rahoilla ,sijais-ja ammatillisten perhekotien etuja ja palkkoja,tukia,korvauksia jne.
70 000 RAY rahaa upposi sekin paloniemen perhehoitoliiton pohjattomaan kitaan,vanhukset jäivät rannalle ruikuttamaan,koska lapset TUOTTAVAT paremmin ja heitä riittää,varsinkin kun itse laaditaan huostabisnestä tukevia lakeja ja LAKKAUTETAAN LAINMUKAISET TUET PERHEILTÄ.

itlan uusi hallitus (jolle lahjoitettiin NESTEEN OSAKKEITA ) ja jäsenet kannattaa tsekata.

Näitä tukia ja asuntoja,palveluita eivät tämä daami ja hovinsa suomalaisille lapsille ja perheille halunneet ,eivätkä halua antaa.Rahasta on kyse,ja suojatyöpaikkojen säilyttämisestä ja kasvattamisesta.1,4 miljardia näiden tukemien firmojen taskuihin veronmaksajilta vuosittain,jos enää riittää kun tuli kuvioon uusi maahanmuuttoaalto,ja rouvakerhot kalastelevat sielläkin.Nyt ei haittaa enää tulevaisuudessa kun Afrikasta ei saanut vauvoja,kohta saa ,kun on omasta takaa...Tosin suomalaiset pellavapäät olivat haluttuja ainakin yhteen aikaan.

Kun tv -mainostaa "kuinka suomalaiset lapset eivät voi asua kotonaan"tai "suomessa elää ilman ruokaa lapsia"ja tehdään veronmaksajien piikkiin näitä kerjuumainoksia ,on se irvokasta kun samaan aikaan suomeen tuodaan lisää lapsia ja nuoria,ja perheiden lainmukaiset tukitoimet on keskustan ja muiden rouvakerholaisten toimesta lakkautettu huostabisneksen tieltä.

Hoidolliset pakkohuostat ovat muotia nekin,sekä huostaanotot eli valtion toimesta tehdyt vapaudenriistot ,silloin kun lapsi ei ole nälkäinen pvä:kodissa,tai lapsi on nälkäinen.es.suomalainen Isä taas sai insesti syytökset kostoksi kun antoi lapselleen syntymäpäiväkortin, oli nimittäin puolustanut perhettään näitä huostahaukkoja vastaan.Toimeentulotuki taas isältä LAINVASTAISESTI evättiin,jota haki lapsien ruokaan,koska huostamafia oli jo päättänyt jakaa lapset tarvitseville.

Sieltähän niitä vauvoja jo luvataan kaikille uranaisille ja miehille joilla puutetta niistä on.Ihan liukuhihnalta näkyy saatavan..Erotaan ja karataan sitten myöhemmin,ja lapsi on huostaanotettu biologisilta vanhemmiltaan es.KÖYHYYDEN takia,joista yli 40% huostista onkin,se tosin on laitonta,ei mikään syy.

LASTENSUOJELULAKIIN ja YK :n lastenoikeuksienjulistukseen jota suomi on sitoutunut nouattamaan ja jonka suomi on allekirjoittanut ja ratifioinut ,luvannut levittää sen sisältöä ja joka pitäisi jokaisen huostahaukankin sekä oikeuslaitoksen tuntea ja osata, taas kuuluvat kaikki ne lait joita suomen pitää noudattaa+muut lait ,ihmisoikeudet jne..YKSIKÄÄN lapsi ei saa nälässä olla,ei ilman tukiaan,ei ilman sairaanhoitoa,ei ilman vanhempiaan etusija on AINA perheiden hyvä,ei näiden rouvakerholaisten jotka suomalaisten veronmaksajien piikkiin puuhastelevat milloin minkäkin projektinsa parissa ja tehtailevat perheitä vastaan kaikenkarvaisia puoskarointejaan.

790 euroa vrk.oli 2011 hintaa,sosiaalivirastoissa mm.perhekodin vrk.hinta oli TARJOUKSEN perusteella 260euroa vrk.2011(sos.viranomaisten papereista). Nämä TARJOUSKILPAILUT LAPSISTA JA PERHEISTÄ käydään siis kuten mistä tahansa TUOTTEESTA vaikka YK kieltää lapsikaupan ja ihmiskaupan.VOITTOJEN tahkoaminen on 1.ja saalistajia löytyy sadoittain ,julkisen puolen sos.viranomaiset ja terveydenhoito,koulutoimi,hammashoitoa myöten,varhaiskasvatus jne. toimii ASIAKASHANKKIJOINA konsernien tytäryhtiöille.SEKÄ tietysti naapurit ja muut ilmiantajat.TUHANSIA ilmiantoja tehdään vuosittain turhaan,kuten huostaanottojakin.

Tosin perhe joka on leimattu aiheetta säilyy huostahaukkojen rekistereissä 75 vuotta,ja saa traumoja usein vainoamiseen asti johtuvasta uhkailusta ja painostamisesta johtuen,sekä pahimassa tapauksessa menettää lapsensa itsemurhan kautta,kuten suomessa on käynyt väärin perustein huostaanotetuille lapsille.VALTIO ei korvaa mitään,koska rouvakerholaisten mielestä se EI ole aiheellista ja tarpeen.Näillä itsellään on suoja,ja verkosto (sama jonka pitäisi perheitä auttaa)joka suojelee heitä joutumasta VASTUUSEEN.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

126 000 elää köyhissä perheissä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Itsekin ajattelen, ettei lasta saa liittää mihinkään lähi-idässä (tai muualla) syntyneeseen uskontoon. Uskontoon saisi liittyä vain henkilökohtaisesti täysi-ikäisenä.

Käyttäjän MarkusPeltonen kuva
Markus Peltonen

Vaikka lasta ei liitettäisikään muodollisesti mihinkään uskontoon kasteen, ympärileikkauksen tms. kautta, miten yhteiskunta voi estää uskovia vanhempia kasvattamasta häntä uskonnon oppiin ja arvoihin sisälle?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Oikea kysymys. Ei mitenkään. Yhteiskunnat voisivat kuitenkin antaa vahvan signaalin siitä, mikä olisi laitonta toimintaa. Tiedämme omistakin uskonnollisista, sulkeutuneista yhteisöistämme, miten siellä kaikenlainen laiton ja epätoivottava toiminta rehottaa. Naiset synnytyskoneina ja lapset insestin kohteina. Jos meillä on oma pesä siivottavana, pitäisi se varmaan siivota.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Joo.

Idioottimaista touhua

Holkuspokkusvaan

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Täällä kokoomuslainen nyt sitten puuttuu jo eri uskontokuntien asioihin.

Seuraavaksi varmaan blogi lestadiolaislapsista, jehovien lapsista ja mormonien lapsista, sillä kokoomushan tunnetaan arvoliberaalina puolueena, tai siis tunnettiin, ei enää.

Näyttääkin siltä, että oppositioon jää kolme äärioikeistopuoluetta.

Erittäin hyvä asia suomalaislle.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Eli sinun mielestä tuohonkaan muslimien tapaan ei tulisi puuttua, kuten ei varmaan kunniaväkivaltaankaan? Eli ei mitään vikaa siinä kun muslimilapset ovat päivisin nälissään koulussa kuukauden ajan, ei pidä puuttua kun se on heidän tapansa? Tuokin on yksi asia joka vaikeuttaa integroitumista.

Kyllä te äärivasemmistolaiset olette ihme sakkia.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Ei lasten näännyttäminen ole mikään "uskontokuntien asia". Ritalan kannattaisi yhdesti jättää lukematta tuo mun puolueviittaus tuosta oikeasta laidasta ja keskittyä kerrankin lukemaan itse teksti, jota kommentoit.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Nyt on blogi jossa on ihan asiallista asiaakin(toisin kuin esim. eräällä käytettyjen kirjojen kauppiaalla), tosin jos olisi persun kirjoittama niin eiköhän äärivassarit taas vetäisi rasistikorttia esiin.

Muslimeille ei pitäisi antaa yhtään siimaa, tuossakin imaami haluaa että koulujen pitäisi tulla vastaan. Ei missään tapauksessa, tiukat säännöt vaan että täällä lapset ei saa olla päivää ilman ruokaa. Jos ei kelpaa niin muutto takaisin kotimaahan sitten, siellä saavat paastota vaikka maailman tappiin.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Tuossa tulee suomen laki vastaan sekä YK:n lastenoikeudet.JOS lakeja aletaan soveltamaan ERI TAVALLA joihinkin ihmisryhmiin on parasta tukkia turvat suomalaisesta oikeusvaltiosta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Imaami vetää kyllä ihmeellistä linjaa. Ymmärtääkseni hän voisi ihan hyvin todeta, että niin lapset kuin muutkin, joille pitkä paasto on terveysriski, saavat syödä normaalisti.
Olen ollut Saudeissa kerran ramadanin aikaan. Isännät tarjoutuivat järjestämään minulle ruokailun, vaikka tehtaan oma ruokala ei toiminutkaan. Tosin asiaa ei varmaan imaamilta tiedusteltukaan. Totesin, että selviän kyllä hotellin aamiaisella ja illallisella, kunhan vain juotavaa järjestyy päivän aikana.
Toisaalta olin varmaan sen verran kallis mies, että halusivat minun olevan täydessä iskussa...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mielestäni kenellekkään, ei myöskään juutalaisille pitäisi antaa yhtään siimaa. Lapsella, uskonnosta riippumatta pitää olla oikeus ravintoon silloin kun hänellä on nälkä, juoda silloin kun hänellä jano. Tytöillä ja pojilla pitää, syntymästä lähtien olla oikeus oman kehon koskemattomuuteen, ympärileikkaukset pitää lapsilta, myös juutalaispojilta lailla kieltää.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Minusta ihmisille pitäisi antaa simaa silloin kun he sitä toivovat, oli vappu tai ei.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Muuten olen sitä mieltä, että ramadan ei ole hyväksyttävä syy millekään pakottamiselle.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kun ramadan on kytketty kuukalenteriin, ei oikein tätä monikulttuurisuusongelmaa voi ratkaista silläkään, että ramadanin viettäjien vuosiloma satutettaisiin aina ramadaniin. Tämä ei onnistu koulumaailmassa esimerkiksi.

Monikulttuurisuus ei siis toimi ramadanin viettäjien kanssa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Totta ihmeessä se onnistuu. Miksi kuvittelet, että sopeutuminen ja huomioiminen olisi monikulttuurisuudessa yksisuuntaista. Ihan määritelmällisesti tuo olisi monikulttuurisuuden vastakohta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Toivottavasti meitä suomalaisia ei sentään jatkossa pakoteta pakkosyöttämään toisiamme vaan jätetään se tarve sapuskointiin kansalaisten itsemääräämisoikeuden varaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Toivottavasti kuitenkin raja vedetään siihen, etteivät äärihihhulit saa näännyttää lapsiaan nälkään, vaan yhteiskunta puuttuu moiseen ihmisoikeuksien loukkaukseen.

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela

Tää sama hupiukko-imaami julisti A-talkissa, että homoille rangaistus on kuolemantuomio.
Ruotsissa näitä hupiukko-imaameja on nyt pidätetty viime aikoina radikalisminsa takia.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Niin on pidätetty kun tyyppejä pidetään uhkana yhteiskunnalle, muslimit järjestivät sitten ihan mielenosoituksen näitä pidätyksiä vastaan.

Käyttäjän TommiMessi kuva
Tommi Messi

Eli mennään siihen että kaikki uskonnot on kohta kielletty. Hyvä kysymys koska pakko liittäminen vanhempiensa kirkkokuntaan poistetaan. Ei siinäkään pieni vauva tee päätöstä liittymisen suhteen ja teologiasta ei edes tule todistettavasti uskoon. Olisi toivonut hieman edes korkeampaa uskonnon ja uskontojen tuntemista. Blogistilta. Ed. Juutalaisten ja muslimeille on oikeus ympärileikata poikalapset.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset