Vasemmisto utopia: Loputon talouskasvu loputtomalla velalla?

Ihmettelen tätä vasemmistojohtajien talousosaamista: Oli sitten taantuma tai noususuhdanne, niin velkaa halutaan lisää erilaisten "investointien" rahoittamiseksi. Ylijäämäinen kansantalous tai velkojen maksaminen ei tunnu olevan koskaan agendalla.

Samalla, kun vasemmisto hakkaa rakentamaansa olkiukkoa loputtomasta talouskasvusta haaveilevista markkinaliberaaleista, se itse haluaa ottaa kiihtyvällä tahdilla velkaa, jotta talouskuplaan voitaisiin puhaltaa loputtomasti ilmaa.

Viime hallituskaudella "asiantuntijoiden kuulemista" vaatineet ja "kaikenmaailman dosenttien" kritisoimista kauhistelleet vasemmistojohtajat kertovat nyt, kuinka Valtiovarainministeriön virkamiesten luvut eivät olekaan faktoja, vaan muka jotain "saatanallisia säkeitä". Samalla kun VM kertoo miljardien taloudellisesti kestävyysvajeesta, marisee toiset kuinka muka "…mihinkään ei ikinä riitä rahaa".

Tiedoksi talouden huippusuhdanteessa lisää syömävelkaa hamuaville sosialisteille, että se on aikuisten tehtävä kertoa lapsille, mihin kaikkeen perheen rahat riittävät. Kun rahaa ei ole loputtomasti, niin joka kauppareissulla ei saa uutta lelua tai karkkipussia, vaikka kuinka haluaisi.

Anderssonille myös tiedoksi, että elinkeinoelämän investointihalukkuuteen vaikuttaa hallitusneuvotteluista tihkuneet tiedot SAK:lle annetusta mandaatista kirjoittaa osa hallitusohjelmasta sekä vaaliohjelmiin kirjatuista miljardien eurojen veronkorotuksista. Elinkeinoelämä reagoi investointiympäristön heikkenemiseen, ei suinkaan vain pääministerin puoluetaustaan.

Investointiympäristön rakentaminen suotuisaksi pitäisi olla hallituksen prioriteettilistan kärjessä. Suomessa on paljon korjausvelkaa ja investointivelkaa samalla, kun investointihalukkuus Suomeen laskee. Tämä on resepti, jolla Suomen talous näivettyy ja silloin ne vasemmiston haaveilemat hyvinvointipalvelut joudutaan ajamaan alas. Ja laskun maksavat tietysti juuri ne nuoret sukupolvet, joista vaalipuheissa muka oltiin huolissaan.

Nyt on aika lopettaa haaveilu menonlisäyksistä, leikata julkisen sektorin kuluja sekä vapauttaa työmarkkinoita kovalla kädellä. #terestroika

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006109897.html

teresammallahti
Kokoomus Espoo
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Enemmän työtä, vähemmän veroja! #Terestroika

| Eduskuntaavaaliehdokas | Kokoomus | Uusimaa |

https://teresammallahti.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu