Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Suomi voi pelastaa maailman koulutuksella ja teknologialla

Päivä päivältä sitä lukee oudompia juttuja niin journalistien kynistä kuin lehtien mielipidekirjoituksistakin. Ollaan eräänlaisessa ironisessa tienhaarassa, kun perinteisesti liberaalina pidetyn akatemian edustajatkin alkavat kiihtyvällä vauhdilla ehdotella yksilönvapauksien purkamista maailman pelastamiseksi.

Rivien välistä toki näkyy, että aate on se vanha jalo sosialismi, jota ei kuulemma vielä ole kokeiltukaan. Ajatuksena on, että ympäristökatastrofi voidaan estää yksilönvapauksia rajusti suitsimalla ja siirtämällä valta vahvalle keskushallinnolle. Jos ei vielä haiskahda tarpeeksi tyrannialta, niin tässä tyylinäyte itse kirjoituksesta:

"[Tarvittavat politiikkamurrokset] eivät kuitenkaan voi syntyä nykyisessä liberaalissa demokratiassa, joka korostaa yksilönvapauksia. Tarvitaan siirtymää kohti tasavaltalaisuutta, joka korostaa yhteistä hyvää. Tasavaltalaisuus edellyttää vahvaa taloudellista ja sääntöihin perustuvaa ohjausta."

Huomautan tasavaltalaisuuden tarkoittaneen aikoinaan nimenomaan demokratiakehitystä, kun tyranneihin kyllästyneet eurooppalaiset alkoivat määrätietoisesti purkaa monarkioiksi kutsuttuja hirmuvaltoja. Nyt kollektivismin ja reaalisosialismin harteille on jälleen kerran heitetty uusi viitta, jos joku vaikka menisi taas halpaan.

Erityisen ikävänä pidän sitä, että tämäkin kirjoittaja on hyvin avoimesti tehnyt elämäntyönsä vähäpäästöistä ja turvallista ydinvoimaa vastustamalla. Esittämänsä vaatimus nopeista toimista hiilineutraaliuden saavuttamiseksi saa minut raastamaan itseltäni harmaantuvia hiuksiani. Jos ydinvoiman rakentaminen olisi jatkunut 1980-luvun vauhdilla, Suomi olisi todennäköisesti ollut hiilineutraali jo pitkään.

Minusta maailmaa ei pelasteta tekemällä yksilönvapauksista ympäristön vihollinen. Vaikka valtioilla tulee olla velvollisuutensa ympäristölakien ja vero-ohjauksen suhteen, johtaa keskushallintoutopian rakentaminen yhteiskunnan aina kriisitilaan. Kun ihmiset menevät selviytymismoodiin, ei ympäristönsuojelulle enää riitä energiaa.

Maailmasta ei tule parempi taantumuksella, vaan koulutuksella, teknologialla ja lupauksella paremmasta elintasosta. Meillä suomalaisilla on näitä kaikkia. Me istumme aarteen päällä edes tajuamatta sitä. Voisimme markkinoita vapauttamalla, järkevällä tuotteistamisella sekä myyntiosaamisella tehdä Suomesta taloudellisen paratiisin ja siinä sivussa pelastaa maailman.

Kokeillaan mieluummin sitä reseptiä, jookos kookos? #terestroika

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006102128.html?

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Eivätkös kepu ja kokoomus juuri Suomen edellisvaalien alla luvanneet olla leikkaamatta koulutuksen panostuksista. Ja sitten leikkasivat heti. Petturin tie on hankala, paitsi kokoomuksessa. Siellä törkeä valehtelu on sallittua.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ranskankin ydivoimaohjelma tyssäsi, kun fossiiliset eivät ehtyneet kuten kuviteltiin.

Käyttäjän villepaivansalo kuva
Ville Päivänsalo

Prof. Janne I. Hukkinen kirjoittaa kyseisessä tekstissä esim., että "jos otamme ilmastoraportit vakavasti, tarvittavat politiikkamurrokset ovat ennennäkemättömän suuria".

Tällaisiin puheisiin nähden tarvittaisiin kyllä valtamediassa ehdottomasti lisää avointa ja monipuolista keskustelua raporttien tieteellisestä perustasta. Lähtökohtaisesti suhtaudun kyllä vakavasti tieteellisiin raportteihin, mutta mitä suurempia poliittisia vaatimuksia niiden pohjalta esitetään, sitä huolellisemmin ne olisi ruodittava myös yleistajuisessa keskustelussa!

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Menee jälleen puoleksi uskonnon puolelle nämä maailmanlopun ennustamiset ja niiden torjumiset. Mikä maailmanloppu se nyt taas on tulossa? Niitä on ollut aikojen saatossa useitakin ja aina niistä on selvitty.

Mikä Messias se Suomi muka voisi olla tämän maailmalopun torjumiseksi. Huippukoulutusta on erittäin paljon muuallakin, huipputekniikasta puhumattakaan. Eikä vähiten jossain Kiinassa tai Intiassa. Suomella ei ole yhtään osa-aluetta tekniikan tai tieteen alalla etteivät esimerkiksi kiinalaiset olisi parempia.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Voi kun voisivat yliopistot ja muutkin koulutusasteet prioisoida rahojaan, minne laitetaan X määrä menemään. Onko mistä hyötyä jne.. Kannattaako tälläistä "tutkia" jne.. Jos tahtoa olisi, Suomessa olisi nykyisellä rahoituksella hyvät mahdollisuudet kehittää juuri näitä teknologian ja ympäristöön liittyviä aloja!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset