Suomi voi pelastaa maailman koulutuksella ja teknologialla

Päivä päivältä sitä lukee oudompia juttuja niin journalistien kynistä kuin lehtien mielipidekirjoituksistakin. Ollaan eräänlaisessa ironisessa tienhaarassa, kun perinteisesti liberaalina pidetyn akatemian edustajatkin alkavat kiihtyvällä vauhdilla ehdotella yksilönvapauksien purkamista maailman pelastamiseksi.

Rivien välistä toki näkyy, että aate on se vanha jalo sosialismi, jota ei kuulemma vielä ole kokeiltukaan. Ajatuksena on, että ympäristökatastrofi voidaan estää yksilönvapauksia rajusti suitsimalla ja siirtämällä valta vahvalle keskushallinnolle. Jos ei vielä haiskahda tarpeeksi tyrannialta, niin tässä tyylinäyte itse kirjoituksesta:

"[Tarvittavat politiikkamurrokset] eivät kuitenkaan voi syntyä nykyisessä liberaalissa demokratiassa, joka korostaa yksilönvapauksia. Tarvitaan siirtymää kohti tasavaltalaisuutta, joka korostaa yhteistä hyvää. Tasavaltalaisuus edellyttää vahvaa taloudellista ja sääntöihin perustuvaa ohjausta."

Huomautan tasavaltalaisuuden tarkoittaneen aikoinaan nimenomaan demokratiakehitystä, kun tyranneihin kyllästyneet eurooppalaiset alkoivat määrätietoisesti purkaa monarkioiksi kutsuttuja hirmuvaltoja. Nyt kollektivismin ja reaalisosialismin harteille on jälleen kerran heitetty uusi viitta, jos joku vaikka menisi taas halpaan.

Erityisen ikävänä pidän sitä, että tämäkin kirjoittaja on hyvin avoimesti tehnyt elämäntyönsä vähäpäästöistä ja turvallista ydinvoimaa vastustamalla. Esittämänsä vaatimus nopeista toimista hiilineutraaliuden saavuttamiseksi saa minut raastamaan itseltäni harmaantuvia hiuksiani. Jos ydinvoiman rakentaminen olisi jatkunut 1980-luvun vauhdilla, Suomi olisi todennäköisesti ollut hiilineutraali jo pitkään.

Minusta maailmaa ei pelasteta tekemällä yksilönvapauksista ympäristön vihollinen. Vaikka valtioilla tulee olla velvollisuutensa ympäristölakien ja vero-ohjauksen suhteen, johtaa keskushallintoutopian rakentaminen yhteiskunnan aina kriisitilaan. Kun ihmiset menevät selviytymismoodiin, ei ympäristönsuojelulle enää riitä energiaa.

Maailmasta ei tule parempi taantumuksella, vaan koulutuksella, teknologialla ja lupauksella paremmasta elintasosta. Meillä suomalaisilla on näitä kaikkia. Me istumme aarteen päällä edes tajuamatta sitä. Voisimme markkinoita vapauttamalla, järkevällä tuotteistamisella sekä myyntiosaamisella tehdä Suomesta taloudellisen paratiisin ja siinä sivussa pelastaa maailman.

Kokeillaan mieluummin sitä reseptiä, jookos kookos? #terestroika

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006102128.html?

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

teresammallahti
Kokoomus Espoo
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Enemmän työtä, vähemmän veroja! #Terestroika

| Eduskuntaavaaliehdokas | Kokoomus | Uusimaa |

https://teresammallahti.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu