Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Avointa korruptiota hallitusohjelmaneuvotteluissa - Quo Vadis, vasemmisto?

Vasemmistopuolueet myivät suomalaisen demokratian ennätysvauhtia omille vaalirahoittajilleen ja etujärjestöilleen. Temppu on täysin avoimessa härskiydessään poikkeuksellinen puolueilta, jotka viimeisen neljä vuotta huusivat hallituksen muka kävelevän yksityisen sektorin talutusnuorassa ja myyvän Suomea omille bisneskumppaneilleen.

Ensimmäisen neuvottelupäivän päätteeksi työelämän kehittämisestä vastaava ryhmä luovutettiin SDP:n mandaatilla ammattiliittojen, kuten SAK:n, Akavan ja JHL:n, johtajien käsiin. SDP:n puheenjohtajistoon kuuluvat ex-AY-johtajat Antti Rinne ja Antti Lindtman lienevät näin maksaneet osan veloistaan Hakaniemen AY-veljille. Mutta lisää on tulossa, voitte olla varmoja.

Epäinhimillisestä oikeistopolitiikasta kurkku suorana huutaneet Vihreät taas puolustivat oikeusvaltiota kultapoikansa Pekka Haaviston johdolla, antaen vaikuttajatoimisto Milttonin osakkaalle Elina Moisiolle paikan hallitusohjelman sorvaajana. Sattumoisin Moisio on työskennellyt aikoinaan Ville Niinistön sekä Anni Sinnemäen erityisavustajana. Näiden nimien myötä ei ole vaikeaa nähdä, että Vihreiden ykkösvitjalle korruptio on ennemminkin elämäntapa kuin katumukseen ja itsereflektioon johtava lipsahdus.

Ja muut hallitusohjelmaa sorvaavat puolueet tietysti suoraselkäisesti hyväksyvät tällaisen avoimen korruption, koska vallanhimo tukahduttaa moraalin ja ymmärryksen demokratian perusperiaatteista.

Uskokaa rakkaat ystävät, korruptio ei muutu enää paljon tämän näkyvämmäksi. Oikeudenmukaisuudesta ja demokratiakehityksestä valtavaa meteliä pitänyt poliittinen vasemmisto myi eduskunnalle kuuluvan vallan ulkoparlamentaarisille toimijoille, vaalirahoittajilleen ja eturyhmäjohtajille, jo ennen kuin uusi eduskunta on istunut päivääkään. Uskomatonta.

Ptyi, hävetkää, jos osaatte. #terestroika

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006099797.html

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ba4b48f6-6fd3-4597-9126-8d1edc16f1cd

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Tällä tekstillä voisi olla jotain uskottavuutta, jos ei edellisen hallituksen kiville menneestä SOTE-veivauksesta tulisi ensimmäisenä mieleen Lassen ja Lauran pyöröovi.

Padat ja kattilat on lopulta aika samanlaisia.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

En nyt aivan näe vertailukelpoisuutta siinä, että joku lähti politiikasta yksityiselle sektorille vs. joku vaalirahoittaja tulee kirjoittamaan hallitusohjelman. Ja toisekseen, whataboutismi on argumentaatiovirhe. Se, mitä Lasse tai Laura ovat tehneet, ei millään tavalla syö kirjoitukseni uskottavuutta varsinkin, kun itse vastustin sote-uudistusta.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Toki voit yrittää rajata kaiken koskemaan vain Lassen ja Lauran siirtymistä yksityiselle sektorille. Tai sitten voit ymmärtää asian laajemmin, sinä tuolileikkinä jossa sujuvasti puolueesta riippumatta hypitään satunnaisessa järjestyksessä eestaas poliitikon, lobbarin, valvovan virkamiehen ja valvottavan välillä. Toki on olemassa jonkinlainen mahdollisuus, että suomalainen on vain niin suoraselkäinen, että karusellissa ei pääse unohtumaan kenen leipää milloinkin syö.

Niin hanurista ja väärin kuin onkin, että Vihreät otti suoraan kirjoittamaan hallitusohjelmaa lobbarifirman nykyisen osakkaan, ei lopputuloksen kannalta ole juurikaan merkitystä kuka sitä kynää fyysisesti pitelee, jos sisällön joka tapauksessa sanelee entiset, nykyiset ja tulevat Milttonin osakkaat ja asiakkaat.

Käyttäjän jaakkohakala50 kuva
Jaakko Hakala

Kokoomus puolueena oli ihan yksityisten terveysjättien vietävissä sote asiassa, vastustihan Vapaavuori myös sotea, mutta eihän se totuutta miksikään muuta. Irtisanomissuojalain valmistelu suoritettiin SY:n konttorissa, ainakin IL:n lehden mukaan, siellä oli mm. Orpon erityisavustaja Anssi Kujala SY:n varatoimitusjohtaja oli myös EK palkkalistoilla. Tuskimpa nämä miehet siellä kaffetta olivat vain juomassa. Niin kauan kuin muistan politiikasta on aina hallitusta muodostaessa EK ollut takapiruna. Hyvä asia on se,että nyt Rinne avoimesti näytti, mitä asian tuntijoita on mukana. Lopullisen hallitusohjelman tekee puolueet ilman lobbareita. Toivottavasti työmies tulee nyt saamaan palkkansa työstä. Viime hallituskaudella rahat sai joku muu, ehkä viime vuoden ennätysoptiot 13 miljardia antavat viitteen kuka ne sai.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #54

Olen Hakalan kanssa samaa mieltä kokkulien linjasta.

En kuitenkaan usko J.Vapaavuoren SOTE-vastustuksen lähteneen mitenkään noiden yritysten rahastusmahdollisuuksien vastustamisesta. Hän lähti pikemminkin vastustamaan maakuntamallia ja siihen kuuluvaa ylikunnallista valtaa suhteessa omaansa, myös SOTEn osalta. Hän halunnee suhmuroida noiden rahastusjättien kanssa ihan itse eikä antaa siinä sanansijaa muille.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kyllähän ihmisen täytyy työpaikkaa saada vaihtaa. Se on täysin eri asia, kuin että hallitusohjelma kirjoitutetaan kolmannella osapuolella. Pahimpana tuo AY-liike. Eivätkös nämä hallituksen muodostajat ole juuri niitä sankareita, jotka puhuvat lämpimästi kolmikannasta. Nyt sitten pääsi unohtumaan, että heidän paikkansa on neuvotteluhuoneen kolmiopöydän eri sivuilla. Ei se ole mikään kolmikanta, jos oma mandaatti siirretään yhdelle osapuolelle.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Jokainen tietää, että AY-liike on SDP:n aisapari, eli ei korruptiota. Vihreät on sitten eri juttu.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Siis mitä? Se että AY-liike on SDP:n aisapari, on rakenteellisen korruption oppikirjaesimerkki.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Olisiko tuo ollut pientä piruilua?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Haistanko viestissäsi sarkasmia?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kookomuksen ei kannattaisi näitä juttuja heitellä, kun katsoo, edes hiukan taaksepäin ja sotetouhuja.

No, laitetaan yleisen harmituksen piikkiiin, kun oppositiopaikka iski.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Ei Kokoomus täällä heittele yhtään mitään, vaan minä heittelen. Toisekseen, perustelemattomat väitteet tai whataboutismi ei nyt tässä asiassa auta.

On monia tapoja väistää vaikeat kysymykset avoimesta korruptiosta. Yksi on sanoa, että toisia vain harmittaa asia X, ja jättää sitten noteeraamatta itse ongelma.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Jotenkin huvittaa kun tietää kuinka tarkkaan sekä Sipilä että kokoomus kuunteli omia lobbaajiaan Sipilän hallitusta koottaessa.

Lisäksi tuntuu, että niin kokoomuksella kuin lehdistöllä on hivenen hukassa näiden lobbareiden rooli. Käytännössä nämä ovat ihmisiä jotka ovat erikoistuneet edistämään tavoiteltua asiaa päätöksenteossa - tekevät sitä tilauspohjaisesti toisin kuin ammattiyhdistysliikkeiden ja työnantajien lobbarit joilla tehtävä on kaikkea muuta kuin projektiluontoinen. Joten jos eri puolueet käyttävät tässä omaa osaamistaan, niin ei siinä erityistä ihmettelemistä ole. Toki tietäen median tavan tehdä kohuja, olisi tuossa voitu välttää turhia julkisuusriskejä ja valita tehtävään joitain muita.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Nythän puolueet nimenomaan eivät käytä omaa osaamistaan, vaan ulkoistavat asian kolmannelle osapuolelle. Lobbareiden ja intressipiirien kuuleminen on tietysti luonnollinen osa hallintotyötä. Väittäisin jopa että se on julkishallinnon velvollisuus. Poliittisen ohjelmatyön ulkoistaminen jollekin intressipiirille taas kuulostaa korruptiolta tai jopa "virkavirheeltä".

Vaikka tarvittaisiin lisäkäsiä, niin ei niitä voi ottaa taholta, jolla on intressiristiriita.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Meinaat että vihreissä pitkään vaikuttanut ja työskennellyt ihminen on muuttunut antivihreäksi sen takia että hän on toisessa tehtävässä? Taitaa Moisio olla edelleen vihreä.

Tuon intressiristiriita kiinnostaa enemmän. Avaisitko sitä? Ilmeisesti tilanne on sellainen, ettei ko. henkilö ole minkään ulkopuolisen tahon lobbaustehtävässä vaan vaikuttamassa poliittisen puolueen kautta kuten kai kaikilla suomalaisilla on oikeus. Joten jos ei ole ulkopuolista asiakasta, ei lobattavaa asiaa, niin mistä se intressiristiriita syntyy?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #10

Vihreässä langassa on muuten hyvä artikkeli asiasta. "Valtaa myynnissä":

https://www.vihrealanka.fi/reportaasit/valtaa-myyn...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #12

En tiedä hyvästä, toimittajan navius tunkee läpi aika pahasti, mutta ihan mielenkiintoinen tässä kontekstissa...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #15

"Hyvä" olis voinut toisaan laittaa hipsuihin mutta mielenkiintoinen.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #15

Millä tavalla toimittajan naivius tunkee läpi? Vapaan median tarkoitus demokratiassa on juuri se, että paljastaa kansalla päättäjien korruptoituneisuuden ja epäkohdat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #18

Juu, siksi olikin tärkeää kertoa, että toimittajia lahjottiin Dacapolla ja hedelmillä.

Onkohan toimittaja koskaan kirjoittanut yritysjuttua, kun pitää oikein ihmetellä ettei asiakkaiden maksamia korvauksia paljasteta, eikä toimittajia päästetä katsomaan luottamuksellisia tietoja työntekijöiden näytöiltä? En ole pitkään aikaan lukenut noin naivia talousjuttua.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #20

Puhumattakaan tästä:

"Median lobbaus on merkittävä osa vaikuttamista. Vihreä Lankakin on kutsuttu viime aikoina ainakin Energiateollisuuden, Puutuoteteollisuuden, Apteekkiliiton, Suomen Pankin ja Finanssialan keskusliiton lobattavaksi. Suomen sosiaali ja terveys ry on käynyt toimituksessa syömässä pullaa."

Ihanko oikeasti toimittajalle tuli yllätyksenä että heitä kutsutaan eri järjestöjen tilaisuuksiin? Ja joku perhana kävi vielä syömässä pullaa toimituksessa ilmeisesti pyytämättä ja yllättäin.

"Tässä kontekstissa" olisi mielenkiintoista nähdä jatkojuttu siitä miten vihreät palkkaavat lobbarin hallitusneuvotteluihin, kun pelkkä mediakutsukin on jonkinlaisen ihmettelyn aihe.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #20

Ilmeisesti viittasit Vihreän Langan toimittajaan. Mielessäni oli Lauri Nurmen juttu Iltalehdessä. Olen samaa mieltä, että VL:n artikkelista paistoi läpi halu esipestä puhtaaksi korruptio.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #23

Vihreä lanka nimenomaan ja spesifisti toimittaja Emmi Skytén. Kommenttini kun oli vastaus Salosen kommenttiin #12, jossa tuo juttu oli linkitettynä.

Johtopäätökseni poikkeaa kovasti omastasi. Näyttäisi ettei toimittaja Skytén tunnistaisi korruptiota, vaikka se tarjoiltaisiin hänelle hopealautasella. Suklsskonvehtikulho neuvotteluhuoneen pöydällä tai pullatarjoilu toimituksen neukkarissako meidän yhteiskunnassa on toimittajan tunnistama korruptio-ongelma? Ei ihme että pärjäämme hyvin kansainvälisissä vertailuissa.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #27

Asian voi nähdä myös noin, kuin sanot. Toimittaja Skyten ei joko tunnista korruptiota tai haluaa tehdä korruptiosta "sisäsiistiä" ja hyväksyttävää. Todennäköisesti kyse on kummastakin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #10

Lähinnä ajattelin tässä AY-liikettä. Jos otetaan premissiksi paljon puhuttu kolmikanta, on meillä kolme osapuolta, jotka edistävät omia intressejään. Jos yksi osapuoli antaa toiselle valtakirjan muotoilla oman positionsa, ei kyse enää ole kolmikannasta. Jäljellä on vain kaksi osapuolta.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #14

Ok, AY-liikkeen osalta olen jossain määrin samaa mieltä. Näillä on selvä, hallitusneuvotteluihin sopimaton agendansa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #16

Helpotus, olinkin hetken huolissani voinnistasi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #16

Joko Kivelä alkaa ymmärtää miksi kokoomuksen tie katkesi hallitustunnusteluihin?

http://markok.puheenvuoro.uusisuomi.fi/275655-koko...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #16

Ay-liike ja demulit ovat molemmat osa työväenliikettä. Silloin demuli ay-liikkeessä saa säilyttää jäsenyytensä ja kantansa et vice versa.

En näe tilanteessa senkään vertaa tuomittavaa kuin EK:ssa ohjailemassa kokkuleita tai MTK:ssa neuvomassa kepuleita.

Mitä taas vihruleihin tulee niin heillähän kaikki lienee kaupan ihan ydinvoimakannoista lähtien.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Jotenkin huvittavaa, kun aikuinen ihminen ei ymmärrä, mikä ero on lobbareiden kuuntelemisella ja sillä, että antaa lobbareiden kirjoittaa hallitusohjelman. Kukaan ei ole sanonut, etteikö lobbareita olisi hyvä kuunnella, mutta ilmeisesti et lukenut taaskaan tekstiä, johon kommentoit?

Toisekseen, whataboutismi on argumentaatiovirhe.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Pieni (etu)piirileikki pyörii myös kepussa ja kokoomuksessa, Sipilän ja Orpon erityisavustajina on ollut EK:n ja SY:n entisiä johtajia: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d540d759-439...

Ja taannoin kauhean härdellin aiheuttanut irtisanomislakiesitys oli ainakin Lasse Laatusen mukaan kirjoitettu SY:ssä: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/98d3bdf5-b5e...

Että näin teillä(kin). Pahoittelut whataboutismista.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Äänestäkää Persuja! Ainoa puolue joka ei vielä ole korruptoitunut.

Sorry vaan, vanhat puolueet.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Liian huono politiikka, aina liikaa rikollisia ehdolla puhumattakaan läpipäässeistä. Ei kiitos.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Ero on siinä, että ainakin tietää mitä tilaa. Vartia pöyristyi juuri sitä mihin vihreätkin näkyy syyllistyvän. Ei ihme, että otti ja lähti.

Tätä ei tapahdu vain hall.ohjelman neuvottelussa, vaan koko vaalikauden ajan, kuten yritystukien leikkausyrityksen kohdalla viimeksi nähtiin.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Tuli mieleen Juhantalon keissi, keskustelu erään hlön kanssa joka aikoi äänestää Kauko Juhantaloa uudelleen eduskuntaan tämän tultua sieltä erotetuksi ja valtakunnanoikeudessa koplauksistaan tuomituksi.

- Kakehan on sika
- Niin on, mutta hän on meidän sika.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Ottaisitko Heikki kantaa siihen, että onko Persuissa tosiaan sulka hattuun, kun yllyttää ihmisiä "eliminoimaan ja tuhoamaan" esimerkiksi SPR:n omaisuutta ja/tai henkilökuntaa?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Whataboutpersuismin iskiessä kannattaa googlata edes se mitä kauhiaa nyt vaikka Ano naputti ennenkuin persuihin liittyi. En ole tuomiota lukenut joten en yllytykseen sano mitään, mutta 'pieni' ero on puhua instanssista SPR yleensä kuin sen henkilökunnasta eli eitod olisi persuissa jostain murhaamisista olisi fantasioinut!
Sulka hattuun tarkoittaa, että sai höpötuomion vanhasta sinänsä hölmöstä postauksestaan Tere tietysti on tarhasta lähtien suoltanut pelkkää timanttia ulos ...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #32

Ajattelitko, että Anon vasallit ymmärtäisivät käydä evakuoimassa rakennukset, ennen kuin tuikkaavat tuleen ja siksi pelko ihmisuhreista on aiheeton?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

No jopa oli Tereltä taas turahdus, hyvänen aika. Ja miehellä on otsaa vinkua argumentaatiovirheistä.

Mutta blogi oli ihan hyvästä aiheesta ja asiaa.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Jokainen puolue kantaa omanlaistaan taakkaa. Koska blogin aihe ei ole SPR, yllyttäminen eliminoimiseen ja tuhoamiseen, ei ole perusteita olla antamatta tunnustusta sille puolueelle, mikä ei vielä ole jäänyt housut kintuissa kiinni korruptiosta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #34

Eikö ole? Mitäköhän se Lex Soini sitten on, ellei rakenteellista korruptiota, kuten puoluetuki ihan määritelmällisesti kokonaisuudessaan. Eikö perussuomalaisten pitänyt lopettaa puoluetuki?

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Itselleni tuo on suuri syy äänestää uudempia pienpuolueita. Persuihin en kuitenkaan koskisi pitkällä kepilläkään, koska mielestäni ei ole järkeä hoitaa asioita lääkkeellä, joka on pahempi kuin itse tauti.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

En minäkään persuja äänestä. Ei tulisi mieleenikään. Mutta persujen korruptoituneisuus ei ole haluttomuuteeni syynä.

Suomessa on aikoja sitten siirrytty järjestelmään, missä puolueet ja poliitikot edustavat ihan muita tahoja kuin kansalaisia. Pitävät sitä niin luonnollisena asiana, että eivät edes itse sitä havaitse.

Samat taustatahot käyvät jakamassa disinformaatiota valiokunnissa suljettujen ovien takana. Se on valehtelun ammattilaisten leipää.

Vain kansalaiset ja media on suljettu sen prosessin ulkopuolelle. Euroopan parlamentissa valiokuntien työskentely on julkista, mikä tässä tuotakoon esille. Toisinkin siis voidaan toimia.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #40

Tässä yhden blogin alla erään ihmisen kanssa ideoitiin Suomeen kaksikamarista järjestelmää, josta alahuone valittaisiin äänestyksen sijaan arpomalla halukkaiden ja "sopivien" (tarkoittaen että tarvitaan varmaan jotain sääntöjä siihen, etteivät vakavia rikoksia tehneet yms pääse hommiin) joukosta väestörekisteristä. Toki tässä tulisi varmasti vastaan omia ongelmiaankin, mutta ehkä tällä tavalla meillä olisi edes jonkinlainen kansaa oikeasti edustava edustus tuolla laitoksessa.

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela

Ei ole kauaa aikaa, kun Emma Kari irvi lobbareille. Nyt sattuu kovaa omaan leukaan.

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/8320ccde-3ec...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Perustuslakimme laadittiin uudistuksen myötä siten, että ”seinät ovat leveällä ja katto korkealla.” Siinä sivussa kavennettiin Tasavallan presidentin tärkeitä valtaoikeuksia. Tässä tehtiin virhe. Hallitukset eivät ole enää ns. presidentin hallituksia. Toisin oli silloin, kun hän määräsi hallitustunnustelijan, jota muut kiltisti noudattivat. Nyt elämme uutta aikaa lobbareineen, jotka näyttäisivät olevan jopa kirjoittamassa hallitusohjelmaa.
Olen tuonut usein esiin kommenteissani, että Tasavallan presidentin valtaoikeudet pitäisi palauttaa vanhan hallitusmuodon mukaiseksi. Se on ollut ja tulee olemaan jatkossakin ”vettä hanhen selkään.”

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ba4b48f6-6fd...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olen ymmärtänyt Miltonin olevan lobbausfirma joka tekee vaikuttamista maksusta. E.Moisio on siis ammattilobbari. Kuka on siis tässä tapauksessa toimeksiantaja vai tekeekö hän firabelihommia talkootyönä? Jos tässä ollaan aidosti korrpution jäljillä niin maksaja pitäisi selvittää? Kuka siis maksaa kenelle ja mistä hyödystä?

Sama koskee tuota demulien puolta. Kuka maksaa kenelle ja mistä hyödystä kun molemmat osapuolet ovat samaa työväenliikettä- Ideologisesti samalla puolella barrikaadia ja ajamassa samojen ihmisryhmien etuja. Tässä tapauksessa tavallisten työtätekevien ja haluavien etua. Samalla tavalla kuin porvarit ajavat Eteläranta-10:n etuja-

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

SDP:n ja AY-liikkeen osalta asia on päivänselvä quid pro quo. Vaalituki toi mandaatin kirjoittaa hallitusohjelman työelämäasiat. Tutkinnan pitäisi olla päällä jo, mutta asia painettaneen villaisella.

Vihreiden homma on mutkikkaampi, mutta lienee purettavissa Milttonin asiakaslistan kautta. Jos ovat tosi kömpelöitä, löytyy sama nimi myös vihreiden vaalituen antajista.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Demuleiden ja ay-liikkeen osalta on pikemminkin kyse siitä, että molemmat ovat samojen ihmisryhmien asialla, tai ainakin tulisi olla. Silloin ovat hyvinkin saman linjan bussissa menossa samaan suuntaan eli synergiaa kannttaa käyttää hyväksi etenkin kun ay-liikkeestä todellakin löytyy työelämän asiantuntijuutta.

Vihruleiden osalta lienee kyse siitä, että asiantuntijana pidetty vihruli on Miltonilla töissä. Ainakin niin kauan kunnes ihan aikuisten oikeasti ja kiistämättömästi pystytään osoittamaan maksaja, maksu ja maksun saaja.

P.s. Tokikin viimeisimpien uutisten mukaan E.Moisio on luopunut työryhmästään ja älämölön nosttatajat ovat saaneet tahtonsa läpi vaikeuttaa neuvotteluja ylimääräisisäälä koukeroilla. Melkoista pikkupolitikointia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #56

Tuolla sinun logiikallasi pitäisi varmaan pankinjohtajia pyytää tekemään Finanssivalvonnan tarkastuspäätökset? Ei sitten tullut mieleen miettiä jääviyskysymystä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #57

Minulle on itsestään selvää pitää erilaisina asioina esimerkiksi (finanssivalvonnan) p ä ä t ö k s e t ja hallitusohjelman l u o n n o k s e t. Niissä jääviydet menevät ihan eri tavalla sillä hallituksen poliittisen ohjelman luonnosteleminen, kun senkin lopullisen version sisällöstä ttehtävät päätökset tekee ihan muut oikeat puolueelimet ja hallituskumppanit keskenään, on ihan eri asia kuin valvovan viranomaisen viranomaispäätökset viranomaisasioissa. Niin minun logiikkani menee.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Vihreät olisi mainio puolue, jos äärivasemmiston stalinistien ja soaialistianarkistien keuliuminen puoluessa asetettaisiin kyseenalaiseksi.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen
Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Menehän nyt veivaamaan sitä volgaasi ja mieti mitä kirjoitat. Näyttääkö tutulta: "Hallitus pestasi amerikkalaiskonsultin ideoimaan seuraavaa hallitusohjelmaa

Yksi maailman suurimmista kaupallisista konsulteista on värvätty avustamaan pääministerin esikuntaa seuraavan hallitusohjelman laatimisessa. Amerikkalainen McKinsey & Company on laatinut suunnitelmia muun muassa Suomen terveydenhuoltojärjestelmän ja kilpailupolitiikan uudistamisesta. Sopimuksen konsultin kanssa on tehnyt valtioneuvoston kanslia."

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomalaisen työelämän parhaat asiantuntijat löytyvät kyllä ay-liikkeesta, SAK:a Akavaan sekä tietysti myös EK:a Suomen yrittäjiin. Olisi järjetöntä olla käyttämättä tätä asiantuntemusta.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Tähän ei voi muuta sanoa kuin että ”Happamia sanoi Tere pihjalanmarjoista”. Anteeksi Aisopos muunnoksesta.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Ottaen huomioon, että demareita ravisteli heti vaalien jälkeen nettikirjoittelua koskeva kohu, niin on hieman pelisilmän puutetta, (ja myös aika irvokasta) päästää Dan Koivulaakso vetämää oikeusvaltiota koskevaa neuvottelupöytää. Ottaen huomioon, että herran ajatukset väkivallan käytöstä poliitiikan välineenä ei aina ole ollut ihan kristallin kirkas. Tähän tietysty PS:n äänenkannataja tänään jo puutuikin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Käsittääkseni Koivulaakson ajatukset väkivaltaan turvautumisen oikeutuksesta ovat aina olleet kristallinkirkkaira.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset