Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Millä strategialla hallitusneuvotteluihin, Kokoomus?

Mitä Kokoomuksen pitäisi mielestäni tehdä hallitusneuvotteluissa? Aivan ensimmäiseksi sanon, ettei Kokoomuksen tule lähteä vasemmiston pikavippi-politiikan takuumieheksi. Ei, vaikka mitä tapahtuisi. Kansantalouden kestävyys on niin merkittävä asia, että vasemmisto pähkähulluja jakovara-haaveita Kokoomuksen ei tule olla edesajamassa.

Joten, miten tästä eteenpäin?

Ensin kynnyskysymykset:

- Kokonaisveroastetta lasketaan.

- Verotuksen painopistettä siirretään tulojen verottamisesta ympäristöhaittojen verottamiseen.

- Kestävyysvaje ja velkaantuminen taitetaan välittömästi purkamalla työmarkkinasääntelyä ja leikkaamalla julkisia menoja.

- Maahanmuuttopolitiikassa painotetaan ns. Sammallahden mallia, ts. resurssiviisasta ja aidosti auttavaa kehitysapumallia.

- Viinit ruokakauppoihin ja Suomeen kohdistetut tuontirajoitukset puretaan.

Jos Kokoomus pitää kiinni kynnyskysymyksistään, niin näen järkevänä kaksi strategista lähestymistapaa:

1. Vaalitaktinen strategia:

Jos kynnyskysymykset eivät kelpaa SDP:lle, Kokoomus jää persujen kanssa oppositioon. Kansanrintamahallitus saa yrittää jakaa vappusatasiaan ja rakentaa siltarumpujaan alkavan talousnotkahduksen aattona. Tässä vaihtoehdossa Suomessa tullaan näkemään aivan ennen näkemätön talouskurimus, joka toivottavasti aukaisee suomalaisten silmät vasemmiston pikavippi- ja jakovarapolitiikan suhteen.

2. Vastuunkantajan strategia:

Kokoomus, persut ja kepu = 108 paikkaa. Kokeillaan näillä tai otetaan yksi apupuolue kaveriksi vahvistamaan hallitusta. Tehdään selväksi, että vain menokuria ja rakenteellisia uudistuksia ajavalla markkinaoikeistolla on työkalut tulevan laman seurausten lieventämiseen. Suomi-laiva menee seuraavaan jäävuoreen joka tapauksessa, mutta väistöliike ainakin ehdittiin aloittaa ennen rysähdystä.

Harmillisesti jälkimmäinen strategia ei onnistune, koska Sipilän erotessa PJ:n pestistä, Kepun siltarumpuosasto on taas ottanut puolueessa vallan ja haaveilee paluuta 1970-luvulle.

Olenko oraakkeli? En. Mutta tulen kyllä tarkistamaan tämän analyysin kolmen vuoden päästä ennen seuraavia vaaleja. #terestroika

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

PS. Lainaan itseäni vuodelta 2017 ihan vain todetakseni, että "mitäs minä sanoin?": 

“Persujen työntäminen oppositioon olisi paras mahdollinen lahja uhrikultin ja seuraavan jytkyn luomiseksi, kun oppositiopersut voisivat taas aloittaa valittamisen hallituksen surkeasta maahanmuuttopolitiikasta. Jos siihen päälle vielä Suomessa tapahtuu islamistien tekemä terrori-isku, niin voitanee todeta melko matalilla kertoimilla, että Halla-aho on pääministeri vuonna 2019.”

Aika lailla meni, kuten ennustin: Persut saivat räkyttää maahanmuuttolinjasta, jota itse olivat siunaamassa vuosina 2015-2017. Samalla tuli islamistien terrori-iskut, raiskausaallot ja heikentynyt sisäinen turvallisuus. Persut olivat hiuskarvan mitan päässä suurimman puolueen paikasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minun isoisäni oli porvari kuten hänenkin isoisänsä. He olivat kauppamiehiä ja kannattivat länsimaisia vapauksia ja markkinataloutta. Heidän aikanaan ei olisi tehty mitään yhteistyötä niiden kanssa, jotka puuhaavat esteitä vapaalle liikkuvuudelle ja ovat valuuttaspekulaatioineen turvallisuusriski.

No joo, kokoomuksessa taitaa olla lähinnä nousukkaita.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

- "Tässä vaihtoehdossa Suomessa tullaan näkemään aivan ennen näkemätön talouskurimus, joka toivottavasti aukaisee suomalaisten silmät vasemmiston pikavippi- ja jakovarapolitiikan suhteen."

Ehkä joidenkin harvojen, mutta suurin osa niistä, joiden silmät ovat nytkin kiinni, jatkanee samalla linjalla. Nimittäin, vaikka pahin tapahtuisi, ja Suomi joutuisi IMF:n holhoukseen, niin pahishan olis silloin tietenkin IMF, joka sanelisi leikkaukset. Jos velka on veli otettaessa ja veljenpoika maksettaessa, niin velan ottaja on sitten maksun hetkellä korkeintaan vävypojan kaverin kaima, jonka nimeä ei silmänsä ummessa pitäneet muista.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

"Persut saivat räkyttää maahanmuuttolinjasta, jota itse olivat siunaamassa vuosina 2015-2017."

Ainut vaan että tuon sovitun kokonaan totettuamisen vaatimisesta #arvopohja tuli vastaan ja persut ulostettiin hallituksesta. Mutta luultavasti tämän ymmärrät ja samaan syssyyn tarkoituksella lausut väärin.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Ei siinä ole mitään väärää. Persujen oppositiossa olleet kansanedustajat olivat hallituksessa pari vuotta siunaamassa niitä päätöksiä, joita myöhemmin kritisoivat. Se ei ole syytös, vaan fakta. Tilanne oli ennalta nähtävissä, kuten mielestäni tässä todistan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset