Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

"Epäinhimillinen oikeistohallitus" on tehnyt ylivertaista köyhyydentorjuntaa

 • Tuloeort ovat pysyneet staattisina ja ovat Suomessa maailman alimpia.
  Tuloeort ovat pysyneet staattisina ja ovat Suomessa maailman alimpia.
 • Työ on parasta sosiaaliturvaa. Se nostaa ihmisiä keskiluokkaan ja luo resurssit vähäosaisten auttamiselle.
  Työ on parasta sosiaaliturvaa. Se nostaa ihmisiä keskiluokkaan ja luo resurssit vähäosaisten auttamiselle.
 • Lapsiköyhyys on Suomessa jopa poikkeuksellisen matalalla tasolla.
  Lapsiköyhyys on Suomessa jopa poikkeuksellisen matalalla tasolla.
 • Vanhuksien köyhyys on Suomessa erittäin matalaa.
  Vanhuksien köyhyys on Suomessa erittäin matalaa.
 • Kotitalouksien rahat riittävät entistä paremmin välttämättömään.
  Kotitalouksien rahat riittävät entistä paremmin välttämättömään.
 • Työntekijöiden oikeudet ovat Suomessa maailman kärkeä "orjatyömarkkinat" luoneesta hallituksesta huolimatta.
  Työntekijöiden oikeudet ovat Suomessa maailman kärkeä "orjatyömarkkinat" luoneesta hallituksesta huolimatta.

Kaikki ovat varmasti viimeisen neljän vuoden aikana kuulleet kyllästymiseen asti, kuinka "epäinhimillinen oikeistohallitus" kurjistaa, kyykyttää ja sortaa milloin mitäkin ihmisryhmää.

Kuulemma eläkeläisköyhyys, lapsiköyhyys ja tuloerot ovat räjähtäneet käsiin, siinä, missä heikoimmassa asemassa olevilta on leikattu ja annettu rahat suurituloisille. Jäykän työmarkkinajärjestelmän uudistukset on vasemmiston suunnalta leimattu orjamarkkinoiden luomiseksi. Mutta mikä on totuus tilastojen valossa?

- Tuloerot ovat pysyneet lähes staattisina koko tämän vuosituhannen.
- Reaalitulot kasvavat kaikissa tuloluokissa.
- Suomen lapsi- ja eläkeläisköyhyys ovat globaalissa vertailussa poikkeuksellisen alhaisella tasolla.
- Kotitalouksien rahat riittävät entistä paremmin välttämättömään.
- Työntekijöiden oikeuksissa Suomi on ykkösenä ja olisi kärkikymmenikössä maltillisten reformienkin jälkeen.

Tämä on niin parantuneen markkinan kuin hallituksen uudistustenkin ansiota. Neljässä vuodessa on syntynyt 150 000 uutta työpaikkaa, valtava määrä ihmisiä on siirtymässä työttömyydestä keskiluokkaan ja lähes kaikilla menee paremmin kuin aikaisemmin. Työ on ehdottomasti parasta sosiaaliturvaa ja työllä luodaan ne resurssit, joilla vähäosaisempia autetaan.

Silti eräät puolueet haluavat "lopettaa epäinhimillisen kehityksen" ja "kääntää Suomen suuntaa". Se suunta näkyy Eduskunnan tietopalvelun tekemistä mikrosimuloinneista, joista näkyy massiivinen työttömyyden kasvu Vihreiden ja Vasemmistoliiton esittämillä vaihtoehtobudjeteilla. SDP sai oman työllisyyskehityksensä plussalle, mutta se vaati Sitran taseen kertaluontoista ryöstämistä. Ensi vuonna lypsylehmää ei enää olisi ja työttömyys olisi nousussa.

En nyt ota kantaa siihen, ketä sinun kannattaisi äänestää (minua tietenkin). Mutta toivoisin, ettei kenenkään äänestyspäätös pohjautuisi perusteettomalla propagandalla lietsottuun pelkoon, vaan kylmille faktoille.#terestroika

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Mutta toivoisin, ettei kenenkään äänestyspäätös pohjautuisi perusteettomalla propagandalla lietsottuun pelkoon, vaan kylmille faktoille."

Poimin tuon vielä erikseen tekstistäsi näytille, jotta se huomattaisiin.

Jos kokoomus ei olisi mennyt useimpien muiden puolueiden tapaan mukaan ilmastonmuutoshysteriaan, vaan olisi suhtautunut siihen samalla tavalla asiapohjalta kuin Halla-aho on viestittänyt ja jos kokoomuksella olisi hiukan enemmän jalat maassa omilla aivoilaan ajattelevan järkiperäisen ja vakaan "auran" omaava puheenjohtaja, niin kaikki olisi paalutettu kokoomuksen jackpottia varten näissä vaaleissa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kokoomuksen heikkous on siinä, että se on keskusteluareenoilla niin helposti johdateltavissa. Se jättää keskustelun aiheet ja siinä käytettävät sävyt noiden vasemman laidan kulkijoiden päätettäväksi. Suomessa on kysyntää traditionaaliselle maltilliselle konservatiivipuolueelle. Jos Kokoomus ei uskalla sitä tilaa ottaa, sen ottaa joku muu, tällä kertaa ilmeisesti perussuomalaiset.

Käyttäjän JarmoPulkkinen kuva
Jarmo Pulkkinen

Kävin katsomassa Kansallisteatterissa Yhdestoista hetki -näytelmän ja oli tällaiselle pikkuperusporvarille silmiäavaavaa.

Valtiovarainministeriön vaatima leikkauspolitiikka ja pelkän finanssisektorin velkaelvytys on tuhon tie ja johtaa tuloerojen kasvuun ja natsien marssiin. Miten keskuspankeilla on varaa painattaa tuhansia miljardeja jotka valuvat varakkaalle eliitille ja pörsseihin, mutta ei ole varaa ottaa velkaa vaikka koulutukseen tai kaikkein köyhimpien auttamiseen?

Raharikkaat ja lobbarit ostavat itselleen puolue-eliitit, jotka sitten huolehtivat omistavasta luokasta. Kyvyttömyys esim. leikata yritystukia tai palkata ulkomaisia hämäräsijoituksia tutkimaan enemmän kuin 20 virkamiestä ovat surullisia esimerkkejä.

Keskuspankit pumppaavat ilmaa pörssikursseihin, sitten ne romahtavat, valtiot joutuvat pelastamaan pankit, lainaamaan rahaa markkinoilta (josta omistava luokka saa taas lisätukea korkotulojen muodossa), leikkaamaan kansalaisten palveluita ’pakon edessä’. Sitten taas elvytetään ja uusi looppi alkaa.

En tiedä voiko tätä ikiliikkujaa enää pysäyttää, koska kaikki puolueet ovat korruptiossa mukana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset