Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Nuoret, nyt äänestämään! - SDP ostaa ääniä rahoillanne

  • Muista äänestää viisaasti.
    Muista äänestää viisaasti.

Oletko miettinyt, ettei jaksa äänestää, ei kiinnosta, ei kosketa minua? Väärin. Tässä yksi esimerkki siitä, miksi tänään kannattaa kipaista antamaan ennakkoääni Sammallahdelle (169) tai jollekulle muulle talouskuria ajavalle ehdokkaalle:

"– Me ollaan luvattu. Sinä tuut saamaan 100 euroa nettona käteen jonkun vuoden kuluessa. Se on just näin. Sunkin pitää muistaa vaan äänestää, Rinne vastaa."

Näin tuumaili SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne Oulussa vaalitorilla eläkkeestään huolissaan olevalle äänestäjälle. Jos olet alle 60-vuotias, niin tämä raha revitään sinun taskustasi, joka kuukausi, hamaan tulevaisuuteen asti.

Tiedättekö muuten, mitä rikoslaki tuumailee äänten ostamisesta rahalla? Tässäpä ote rikoslain 14. luvun 2 § (21.4.1995/578):

"Joka lupaa, tarjoaa tai antaa toiselle palkkion tai muun edun taivuttaakseen toisen äänestämään yleisissä vaaleissa tai yleisessä äänestyksessä tietyllä tavalla tai jättämään äänestämättä, on tuomittava vaalilahjonnasta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi."

Tosiasia on se, että nuorempia sukupolvia ollaan nyt ryöstämässä yhden pääministeripestin lunnaiksi. Siis jopa sellaisia sukupolvia, joilla ei ole vielä mahdollisuutta puolustaa etujaan vaaliuurnilla. On niin eläkeläisten kuin nuorempienkin sukupolvien etu, että kansantalous pysyy tasapainossa, eikä kansantalouttamme kaadeta vastuuttomilla vaalilupauksilla.

Nyt tarvitaan menokuria, työn verotuksen madaltamista, työmarkkinasääntelyn purkamista ja yleisesti realismia politiikkaan. Muistakaa äänestää viisaasti #terestroika

Ennakkoäänestys on nopeaa ja vaivatonta, ennakkoäänestyspaikat löydät täältä: https://tulospalvelu.vaalit.fi/EKV-2019/fi/kuntalista.html

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006055871.html

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L14

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Monet parrattomatkin osaavat edes jonkunverran kehua itseään, mutta Tere-poika ei osaa edes sitä, vain haukkua muita.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Haukkua? Minähän siteeraan Antti Rinteen sanomisia ja kerron ihmisille, mitä se tarkoittaa. Jos joku siteeraisi minun vaaliohjelmaani aktiivisesti, niin olisi tyytyväinen.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Mitäs muuten kuuluu sille ay-liikkeiden vaalibulvaanille, nk. "kansanliikkeelle"? Mikäs sen nimi oli, Vapaiden valtakunta?

Sehän sai 1.4 miljoonan huomenlahjan hallituksen vastaiseen kampanjointiin. Rahapottiin nähden on kyllä ollut ihmeen näkymätön.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Jos Kokoomuksen vaalilupaukset miljardin tuloveron kevennyksestä, ja auto- ja perintöveron poistosta toteutuvat niin kohta bensa ja diesel maksaa 3€/litra ja auton käyttömaksu on 5000€/vuosi. Siihen päälle vielä alviin, lämmityspolttoaineisiin ja sähköön reippaat veronkorotukset niin siinä alkaa olla sitä Teren kannattamaa talouskuri(must)a pienituloisimmalle kansanosalle ihan riittävästi.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Mistä hatusta tuollaisia lukuja vedit? Esittänet laskelmat, josta käy ilmi tuollaiset kustannusvaikutukset ja myös kohdat Kokoomuksen vaaliohjelmasta, josta tuollaisia johtopäätöksiä on vedettävissä?

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

5000€/v on professori Matti Virenin blogissaan esittämä luku, voi hyvinkin olla hatusta vedetty. Mutta onhan se ihan selvää että jos autovero poistetaan niin polttoaineveroa ja käyttömaksua on pakko korottaa rajusti. Tai osa korotuksista korvataan tienkäyttömaksuilla. Petteri Orpo on julkisesti auto- perintöveron poiston kannalla. Kokoomuksen vaaliohjelmasta ei suoraan sellaisia kohtia löydy, kuten ei mitään muutakaan, vaaliohjelmanne on pelkkää ympäripyöreää lätinää vailla minkäänlaista konkretiaa.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #6

Entä, jos leikattaisiin menoja? Polttoaineen hinta ei nouse lähellekään 3 euroa, jos ajoneuvovero korvataan polttoaineita verottamalla.

Palaute puoluetoimiston tekemästä vaaliohjelmasta kannattaa ohjata suoraan puoluetoimistolle.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #8

Mitä menoja leikkaisit? Sosiaaliturvaa, yritystukia, maataloustukia?

Tarkoitit kai autoveroa etkä ajoneuvoveroa? https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_autovero ja https://fi.wikipedia.org/wiki/Ajoneuvovero

Kokoomus on ajamassa nimenomaan autoveron poistamista: https://yle.fi/uutiset/3-10439506

Ja kun itse sen vaaliohjelman otit puheeksi niin vastasin sinulle, en puoluetoimistolle.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Montako kuukautta kokoomuksen pj Jyrki Katainen istui, kun lupasi hoitajille 500 euroa kuukausipalkkaan eräiden vaalien alla?

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

No en Kataisesta pahemmin perustanut, mutta ei luvannut 500 euroa, vaan vastasi toimittajan kysymykseen "Ansaitsevatko hoitajat mielestäsi 500 euroa lisää palkkaa?". Se ei ole lupaus.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Kas kummaa, hoitajat ymmärsivät ihan väärin. Sitten jo rustailtiin pakkolakeja, kun hoitajat lakkoilivat ja uhkasivat joukkoirtisanomisilla. Lopputulos oli, että julkinen sektori oli palkkajohtaja myös yksityiselle sektorille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset