Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Suomi tarvitsee johtajia - Muista äänestää viisaasti

  • Suomi tarvitsee johtajia - Muista äänestää viisaasti

Tiedättekö, mikä ero on pomolla ja johtajalla? Pomo heiluttaa piiskaa takalinjassa, johtaja seisoo joukkojensa edessä näyttämässä esimerkkiä.

Isoin suomalaisen politiikan ja liike-elämän kompastuskivi on johtajuuden puute.

Osoittiko eräiltä kansanedustajilta johtajuutta kuitata palkankorotuksia, huijaukseen perustuvia kulukorvauksia tai massiivisia sopeutumiseläkkeitä samalla, kun 150 000 suomalaista joutui taantuman takia työttömiksi? Osoittiko sikariportaalta johtajuutta ottaa usean keskituloisen duunarin palkan verran bonuksia, jotka ansaittiin erottamalla työntekijöitä? Ei tietenkään, moinen on osoitus karmivasta johtajuuden puutteesta.

Älkääkä ymmärtäkö väärin. Minusta yrityksen taloudellisten toimintaedellytysten varmistamisessa ei ole ole mitään väärää, ei varsinkaan yksityisten yritysten kohdalla. Mutta johtamisessa on kyse muustakin kuin välittömästi viivan alla näkyvistä summista, oli kyse sitten politiikasta tai liiketoiminnasta. 

Kyse on esimerkistä. Uskottavuudesta. Hyvinä aikoina johtaja juhlii onnistumisia muiden mukana. Vaikeina aikoina johtaja tuntee alaistensa epävarmuudesta kumpuavan tuskan. Johtaja menee nukkumaan viimeisenä, herää ensimmäisenä. Johtaja ei koskaan kiipeä pomojen kanssa norsunluutorniin vahtimaan omia etujaan.

Suomessa puhutaan paljon arvojohtajuudesta, mutta sitä tästä maasta ei löydy ainakaan poliittisen elämän huipulta. Vasemmisto ei kykene tuomitsemaan AY-lakkokenraalien hurjia vuosipalkkoja, jotka maksetaan lakkoillessa turpaansa ottavan duunarin rahoilla. Oikeistolla taas näyttää olevan vaikeuksia vaatia yritysjohtajia näyttämään esimerkkiä silloin, kun ajat ovat vaikeat. Jokaisella puolueella on eturyhmä, jonka etujen vahtiminen ajaa kaiken muun edelle. Ilahduttavana poikkeuksena toki on sopeutumiseläkkeiden taannoinen lakkautus. Siitä pisteet istuvalle eduskunnalle.

Kaikesta huolimatta, niin suomalaiseen politiikkaan kuin yrityselämäänkin on löydettävä lisää johtajia. Ihmisiä, jotka esimerkillään valavat suomalaisiin uskoa paremmasta tulevaisuudesta. Ihmisiä, joille oikeudenmukaisuus, rehellisyys ja totuus ovat kaikkea toimintaa ohjaava henkireikä eivätkä pelkkiä vaalijulisteisiin tai neuvotteluhuoneiden seinille printattuja onttoja sloganeita. Ihmisiä, jotka elävät ja hengittävät tehdäkseen kaikkien meidän arjesta päivä päivältä parempaa.

Johtaja on arvonimi, joka ansaitaan. Siksi en voi sellaiseksi itseäni julistaa. Tästä päätöksestä vastuu jää teille, rakkaat ystävät. Samoin jää tämä takuukuitti. Jos astuisinkin joku päivä harhaan ja pettäisin luottamuksenne, pyydän teitä viittaamaan tähän tekstiin ja muistuttamaan minua siitä ihanteesta, jota aikoinaan lähdin politiikkaan toteuttamaan. 

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tällä viikolla, muistakaa äänestää viisaasti. #terestroika

-Tere-

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Politiikassa olevalta johtajalta valoisuutta ja posiitiviisuutta henkivää energiaa olisi hyvä löytyä .

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Kokoomuksen viimeisimmät puheenjohtajavalinnat eivät anna hyvää kuvaa kokoomuslaisten kyvystä tunnistaa pätevät johtajat.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Muista äänestää viisaasti, että et äänestä näitä puolueita:

Universal Credit-malli otetaan Britanniasta Suomeen ja tätä kannattaa:

- Kokoomus
- Keskusta
- Kristillisdemokraatit
- Sininen Tulevaisuus
- SDP vaikka muuta väittävät

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Minne johtajat ovat kadonneet ja mistä niitä johtajia ylipäätään löytyy?

Jokaisessa meistä asuu pikku pomo, mutta kun pitäisi kantaa vastuuta, niin johtamiskykyä ei niin vain löydykään.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

"Isoin suomalaisen politiikan ja liike-elämän kompastuskivi on johtajuuden puute."

En sanooisi että tämä on se ongelma.
Kyllä suomi on täynnä vaikka minkälaista johtajaa ja vaikka minkälaista johtajuutta.
Kaikki ne johtaa.... tavallaan.

Kompatuskivi on ettei tuo määrä sisällä juuri yhtään OSAAVAA johtajaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset