Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

SDP:n vastuuttomat vaalilupaukset maksaisivat "riittävästi miljardeja"

  • Antti Rinne vaatii suomalaisia allekirjoittamaan avoimen shekin, jolla lunastettaisiin "riittävästi miljardeja"
    Antti Rinne vaatii suomalaisia allekirjoittamaan avoimen shekin, jolla lunastettaisiin "riittävästi miljardeja"

Nyt jokainen omasta toimeentulostaan huolissaan oleva, erityisesti nuoret, ottakaapa tiukka ote lompakosta... Oli nimittäin SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne eilen Ylen haastattelussa ja hyvä Lucifer sentään, millaista settiä sieltä tuli.

Pahimmin korvaan särähti se, ettei SDP:llä todellisuudessa ole mitään haisua vaalilupaustensa kustannuksista. Hintahaarukaksi annettiin “riittävästi miljardeja” ja “ei yksi eikä kolme miljardia, vaan jotain siltä väliltä”. Käsi ylös, kuka ostaisi liput lennolle, jonka ilmoitetaan laskeutuvan “Berliiniin, Lontooseen tai johonkin siihen välille”?

SDP:n vaalilupaus on avoin shekki. Sellaiseen nimen vetäminen on aikojen saatossa vienyt useammankin hyväuskoisen ojan pohjalle ja sama voi tapahtua myös Suomen kansantaloudelle. Ja ilman merkittäviä korjausliikkeitä tapahtuukin. Tämän tiedostaa myös Antti Rinne, joka aprikoi talouden laskusuhdanteen olevan aivan kulman takana. Silti SDP ei ole valmis korjaamaan vastuutonta pikavippipolitiikkaansa, vaan Suomi-laivaa ollaan ehdoin tahdoin ajamassa jäävuoreen.

Huolestuttavia olivat myös puheet eläkkeiden korotuksista. Eläkemaksut ovat tällä hetkellä n. 25 % palkkatulosta ja Rinnekin tiedostaa välittömän korotuspaineen olevan 2 %-yks. Muistutuksen vuoksi, kun työeläkejärjestelmä lanseerattiin, maksut olivat 5 %. Eläketurvakeskus ennusti pari päivää sitten, että tänään syntyvä sukupolvi maksaa tulevaisuudessa eläkemaksuja yli 30 %. Harmillisesti Antti Rinteen lupaaman vappusatasen kustannuksia ei makseta työeläkerahastoista, vaan ihan erillisillä veronkorotuksilla kaiken muun päälle.

Sanalla sanoen, pikavippi- ja jakovarapoliitikot ovat ryöstämässä nuorempia, myös vielä syntymättömiä, sukupolvia voittaakseen vaalit vuonna 2019. Yhdelläkään näin itsekästä ja epäoikeudenmukaista politiikkaa kannattavalla puolueella tai poliitikolla ei ole mitään uskottavuutta puhua siitä, kuinka huolissaan he ovat tulevista sukupolvista tai kuinka he välittävät nuorista.

Suomessa harjoitettua pikavippipolitiikkaa ei ole myöhäistä pysäyttää, mutta se vaatii äänestäjiltä paljon. Erityisesti nuoret on saatava uurnille puolustamaan omia oikeuksiaan. Tuhlailun lopettaminen on tärkeää myös vanhemmille sukupolville: Jos Suomen talous ajautuu vastuuttoman tuhlailun seurauksena kriisiin, joudutaan myös sote- ja hyvinvointipalveluista leikkaamaan rajulla kädellä.

Toimiva ja tasapainoinen talous on niin hyvinvointipalveluiden kuin järkevän ympäristöpolitiikankin edellytys. Kaikesta parranpärinästä huolimatta nämä eivät ole ilmastovaalit, sote-vaalit tai maahanmuuttovaalit, vaan #talousvaalit. #terestroika

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Vain typerys ilmoittaa tarkkoja summia kustannuksista tai tarkkoja vuosilukuja ilmastotoimenpiteille, kun ekonomisti- ja ilmasto-"asiantuntijatkaan" eivät pysty näitä kertomaan. Todennäköisyysintervallien ilmoittaminen on tässä tapauksessa ainut järkevä teko.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Jos on valmis tekemään menonlisäyksiä, on niille saatava jokin järkevä hintalappu. Kuka tahansa voi luvata mitä tahansa, jos poliitikot päästetään kuin koira veräjästä silloin, kun pitäisi kertoa vaalilupausten hinta veronmaksajille.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Jos ilmoittaa hintalapun, niin on kyettävä myös vastaamaan seurauksista, jos hinta myöhemmin nousisi. Näinhän ei ole käynyt esimerkiksi pääkaupunkiseudulla, kun kukaan ei ole ottanut vastuuta Länsi-Metron tai Raide-Jokerin valtavasti nousseista kustannuksista. Poliitikkoja ei saa päästää "kuin koira veräjästä" katteettomista lupauksista

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #6

No eihän ratkaisu ongelmaan ole se, että annetaan poliitikkojen lupailla mitä sattuu ja siivotaan sitten jäljet, kun menee kuitenkin perseelleen.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Ainakin tuntuu siltä että kokoomusnuoret ovat omasta toimeentulostaan erittäin huolissaan jos on Aki Kivirinnan blogiin uskominen.

"Kun lisäksi Kokoomusnuoriin kuuluvilta henkilöiltä kuulee esimerkiksi sellaisista kätevistä kikoista, että kannattaa rahansäästön vuoksi hankkia joku opiskelupaikka ammattikorkeakoulusta ja opiskelijakortti, vaikka on valmistunut yliopistosta, ei voi välttyä siltä kuvalta että arvomaailma sallii kaikenlaisen muiden kustannuksella hyötymisen. Kokoomusnuorten johtoporras ei näihin tapauksiin tai toimintatapoihin ole juuri ottanut kantaa. Heillä onkin ollut kiirettä kommentoidessa esimerkiksi sitä, että "on järjetöntä tukea heikomman aineksen lisääntymistä" tai että työttömien pitäisi kerätä risuja metsissä."

http://akik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272589-kykypu...

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Akilla on kirjoituksessa pointtinsa, mutta tällaisilla huhuilla ei ole mitään arvoa.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Otetaan ne miljardit kierretyistä... Anteeksi, "verosuunnitelluista" veroista. Ai niin, paitsi ettei parane astua omien äänestäjien varpaille.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pikavippipolitiikan arkkitehtina voidaan pitää ja perustellusti Matti Vanhasen porvarihallitusta VV-ministerinään Jyrki Katainen. Otettiin surutta valtiolle velkaa jolla rahoitettiin hyvätuloisten verohelpotukset, aikana jolloin kv.lama koputti jo Suomi-neidon ovea ja varmasti myös muistamme nuo Kataisen ikimuistoset sanat "Ei koske meitä" no me tiedämme koskiko lama meitä vai ei, kyllä koski ja kovasti koskikin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset