Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Poliittinen feminismi on kitkettävä akatemiasta ja mediasta

  • Turun Sanomat julkaisi "Aisa Kantolan" kirjoituksen suomalaisten kolonialismista ja rasismista
    Turun Sanomat julkaisi "Aisa Kantolan" kirjoituksen suomalaisten kolonialismista ja rasismista

Åbo Akademin sukupuolentutkimuksen laitokselta kuului viime viikolla kummia, kun Turun Sanomat raportoi feministisen rotusodan leimahtaneen liekkeihin syksyllä vietetyissä pikkujouluissa. Tämä Dan Brownilta ja Tom Clancylta vielä kirjoittamatta jäänyt tarina on osoitus siitä, miten akatemian uskottavuus murenee, kun sen tieteellinen perusta korvataan poliittisella aatteella nimeltä intersektionaalinen feminismi.

Laitoksen pikkujouluissa ollut transhenkilö oli vaatinut sukupuolentutkijatohtori Faith Mkwesaa ilmoittamaan käyttämänsä sukupuolipronominit englannin kielellä. Afrikkalaistaustainen Mkwesa kieltäytyi kunniasta vedoten englannin kielen rooliin kolonialistisena sortotyökaluna. Laitoksen transaktivistit suuttuivat ja syyttivät Mkwesaa transfobiasta siinä, missä Mkwesa ilmoitti olevansa postkolonialistinen feministi ja syytti "valkoiselta näyttäviä" transaktivisteja homonationalistisesta gangsterismista.

Rallit jatkuivat viikkoa myöhemmin Åbo Svenska Teaternissä, kun Mkwesan kimppuun hyökättiin jälleen syytöksin transfobiasta. Mkwesa vastasi kriitikoilleen sähköpostilla, johon hän sai 16 homonationalistisen rasistista vastausta. Niiden myötä Mkwesa haukkui kollegansa rasisteiksi, mikä taas oli järkyttänyt yhden valkoisen trans-homonationalisti-gangsterin kyyneliin. Ennen oli laivat puuta ja gangsterit rautaa...

Åbo Akademin johto tutki tapauksen, mutta koska tutkinnan loppuraportissa puhuttiin tumma- ja mustaihoisista, eikä ruskeista ihmisistä, leimasi Mkwesa laitoksen johdonkin rasisteiksi. Mkwesa ehdotti Åbo Akademin sukupuolentutkimuksen laitokselle pesiytyneen rasismin poistoon tähtäävää tutkimusprojektia. Kieltävä päätös oli kuulemma osoitus "kolonialistisesta rasismista".

Kohu jatkui tänään, kun Lontoon King's Collegen "Liberal Arts and Sciences"-tutkintoa suorittava "Aisa Kantola" otti asiaan kantaa Turun Sanomien mielipidepalstalla. "Aisa" väitti hallituksen koulutusleikkausten altistaneen "suomalaisten sivistyspohjan nationalistisille ja piilorasistisille rakenteille". Hän myös vaati, että suomalaisten yliopistojen pitäisi keskittyä seuraamaan "postkolonialistisia toimintaohjeita moninaisuuden johtamisessa" sen sijaan, että yrittävät tuottaa tiedejulkaisuja tavoitteenaan menestyä kansainvälisessä akateemisessa vertailussa.

Tässä vaiheessa olisi pitänyt hälytyskellojen jo soida, mutta suomalaisten mediatalojen jatkuva poliittisen feminismin tuputtaminen on näköjään hämärtänyt myös minun todellisuus- ja parodiantajuni, ja kuvittelin ensin mielipiteen olleen vakavissaan kirjoitettu. Puolustuksekseni sanon, että uskoin myös jutun Åbo Akademin raportin sukupuolentutkimuksen laitoksella raivoavasta rotusodasta, joskin se tarina oli kuin olikin totta.

Tämä ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun veronmaksajien rahoilla ylläpidetyt poliittisen feminismin koulutuslaitokset ovat ajautuneet riitelemään uskontonsa opinkappaleista. On aivan erityisen merkittävä ongelma, että tieteen kaapuun verhoutunut, intersektionaaliseksi feminismiksi kutsuttu, poliitinen ideologia on pesiytynyt suomalaisiin yliopistoihin tuhoten ymmärrystä tieteellisestä metodista sisältä käsin.

Tulevan hallituksen täytyy ottaa korkeakoulujen rahoitus syyniin ja poistaa kaikki määrärahat, jotka valuvat akatemian uskottavuutta murentaville poliittisille koulutusohjelmille. #terestroika

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4499736/Rajut+riidat+ja+rasismisyy...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tuleekohan tästä päätoimittajien kannanotto jotta vastuullisen median trollaaminen ei ole kivaa?

Jussi Halla-aho on upea.
3 tuntia ·
Se, että Turun Sanomat on julkaissut tämän tekstin, on hyvä osoitus parodiahorisontin olemassaolosta. Kun todellisuus, tässä tapauksessa vakavalla naamalla esitetty postkolonialistinen ja intersektionaalinen puhe, ei eroa parodiasta, parodia menee täydestä ja sitä pidetään vakavana puheena.

TS, hei. Tuo teksti on vitsi. Se on luultavasti masinoitu jossakin Hommaforumilla, ja nyt siellä hihitellään, miten tyhmiä te olette.

"Aisa Kantola"

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Päätoimittajien kannanotto: Luotettavan median puolesta:
https://yle.fi/uutiset/3-8709207

"....Me hyvää journalistista tapaa noudattavat päätoimittajat emme aio olla valemedian hiljaisia tukijoita ja myötäjuoksijoita. Sitoudumme oikeisiin tietoihin perustuvaan ja merkitykselliseen journalismiin. Kun tietoja pyritään tahallisesti hämärtämään tai vääristelemään, puutumme siihen omissa medioissamme....."

Nooh... sattuuhan sitä.... eikös se iltalehtikin siteerannut Keijo Kaarisadetta oikeana poliisina :D

Ei sitä näin hektisessä maailmassa aina ehdi juttujen taustoja tarkistella.
Nykyisin niin paljon ikävää puhetta netisssä, että menee kaikki aika tarkistaa muiden faktoja... siinä tohinassa unohtuu välillä tarkistella omiat jutut kokonaan.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Mitenköhän tuon poliittisen feminismin kitkeminen Suomesta auttaisi kolonialismin tyyssijasta Lontoosta kirjoittelevan kirjeenvaihtajan kirjoituksiin?

    «Tulevan hallituksen täytyy ottaa korkeakoulujen rahoitus syyniin ja poistaa kaikki määrärahat, jotka valuvat akatemian uskottavuutta murentaville poliittisille koulutusohjelmille.»

Eräs Orbán on lähtenyt toteuttamaan kaipaamaasi ohjelmaa toisaalla Euroopassa. Etkö näe siinä mitään ongelmaa?

En voi olla eri mieltä sukupuolentutkimuksen kovin pseudotieteeltä vaikuttavasta luonteesta. Ongelmaa on silti akateemista vapautta loukkaamatta vaikea ratkaista akademian ulkopuolelta, varsinkaan poliittisesti motivoituneiden maallikkojen toimesta.

PS. Oikea termi henkilöryhmästä puhuttaessa lienee "akademia" eikä laitokseen viittaava "akatemia".

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Rasismi siis kukkii feministien keskuudessa, ei yllätä. Ovat tunnetusti suvaitsematonta sakkia.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Jahas, "Aisa Kantolan" kirjoitus Turun Sanomissa kirjoitus on poistettu, koska kirjoittajaa ei ole tavoitettu ja sitä on epäilty tekaistuksi. Ensimmäinen kerta kun näen tälläistä tapahtuvan valtamediassa.

Halla-Aho saattoikin olla oikeassa ja kyseessä oli Hommafoorumin trollitehtaan tuotos?

"Aisa Kantola"? Onko Aisa oikeasti nimi? Sinällään on, heitä löytyy miehiä alle 10 ja naisia alle 12. Mutta tuota... Vai oliko kyse Kaisa Antolasta salanimellä? Kaisoja on 28084 ja Antoloita 455. Aivan mahdollista...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Sammallahti taitaa mennä läpi. Melkoisessa nousukunnossa!

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Nyt on turha ruveta vilkuilemaan sivulle. Maaliin asti tasaisen tappavalla tahdilla, sitten katse tulostaululle ja tuuletus, jos siihen on aihetta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Vastaus otsikkoosi: Olen samaa mieltä.

Ja onnea vaaleihin, toivottavasti pääset läpi.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Samaa mieltä blogin kirjoittajan kanssa. Valitettavasti kokoomuksen johto on kuitenkin sitoutunut intersektionaaliseen feminismiin, joten kokoomusta ei kannata äänestää.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Kysyin Faith Mkwesalta Twitterissä mitä mieltä hän on oman kotimaansa järjestelmällisestä rasismista valkoisia maanviljelijöitä kohtaan.

Täysi hiljaisuus. Tulkitsen asian niin, että on olemassa monenlaista rasismia. Toinen on hyväksytympää kuin toinen. Kolonialistinen rasismi on sitä pahaa rasismia, vaikka Rhodesian väestö oli vaurasta ja hyvinvoivaa brittiläisen siirtomaavallan aikaan. Nyt mustien rasismin seurauksena siellä kärsitään nälänhädästä.

Me ei tarvita Faith Mkwesan kaltaisia ihmisiä tänne meuhkaamaan rasismista tai feminismistä. Kuka tämän tyypin on tänne kutsunut? Ei kait tämä nainen tee jotain nollatason feminististä tutkimusta meidän verorahoilla.

Samaa mieltä Teren kanssa. Nämä nollatason tutkijat on saatava tuottavaan työhön koodamaan, kaivamaan ojia tai ihan mihin tahansa järkevään työhön.

Millään yhteiskunnalla ei pitäisi olla varaan tämmöiseen puuhasteluun.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Koulutuksesta voidaan siis leikata ja runsaasti. Vasta sitten kun nuo turhat oppialat alkavat tippua voidaan neuvotella lisärahoituksesta johonkin oikeasti toimivaan alaan.

Pekka Pylkkönen

Feminismi näyttää olevan joku surrealistisen taiteen alakategoria. Provosoivaa, ylemmyydentuntoista sanataidetta jonka vähälahjaisemmat ottavat vakavasti.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Mitä tarkoittaa "poliittisen feminismin kitkeminen mediasta"? Kannatatko sananvapauden rajoittamista?

No, akateemisen vapauden rajoittamista näyt joka tapauksessa kannattavan, kun haluat ideologisin perustein puuttua yliopistoissa harjoitettavaan tutkimukseen.

Ovatko Åbo akademin henkilökunnan keskinäiset riitelyt vaikuttaneet veronmaksajien rahojen käyttöön jotenkin? Oletko osoittanut, että kyseisen yksikön julkaisemassa tutkimuksessa olisi jotain vikaa?

Ihan höpöä koko blogikirjoitus.

Mitä sitten tulee "poliittiseen feminismiin" suomalaisissa yliopistoissa, niin itse teen väitöskirjaa sellaisessa, enkä ole missään vaiheessa nähnyt mitään pihahdustakaan "poliittisesta feminismistä".

Sellaista ei ole opintoihin kuulunut eikä tutkimuksessa näkynyt. Siis minun käymissäni opinnoissa ja näkemässäni ja tekemässäni tutkimuksessa.

Voihan sitä tietysti jossain olla - Helsingin yliopiston humanistinen tiedekunta on iso tiedekunta - mutta väitteet siitä että "poliittinen feminismi" olisi joku tutkimusta häiritsevä valtatekijä yliopistolla, ovat ihan huuhaata.

Kommentoin aihepiiriä taannoin blogissani: http://ahtoapajalahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kuka nämä naurettavat leikkikoulut maksaa.
Koulutuksesta voidaan leikata vielä paljon tai ainakin kohdentaa varoja uudelleen.
Tällainenkin tutkimusala on hyvä harrastus. Jos siitä joku maksaa, niin hyvä on. Verorahoista sitä ei pidä kustantaa.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Tarkoita mediakritiikilläni sitä, että jos suomalainen media ei halua rapauttaa uskottavuuttaan, se nakkaa poliittiset aktivistit toimituksistaan pois tai ainakin päätoimittajat alkavat toden teolla lukea niitä tekstejä, joita niin moni feministitoimittaja ulos puskee. Valtiovallan puuttumista mediakentälle en kannata, siksi haluankin leikata Ylen rahoitusta ja poistaa esim. puolue- ja aatesidonnaisilta lehdiltä julkisen tuen.

Niin, minä en halua, että verovaroin tuetaan yliopistojen politisoitumista. Voit sanoa sitä akateemisen vapauden rajoittamiseksi, minä sanon sitä tieteellisen metodin suojelemiseksi. Voit testata omia näkemyksiäsi vaikka ajattelemalla, että Åbo Akademissa olisi eugeniikan tutkimuslaitos, joka kehittelisi tällaisia samanlaisia rotuteorioita. Haluaisitko pitää sen rahoituksen?

Oletko koskaan lukenut esim. sukupuolentutkimuksen graduja tai väitöskirjoja? Sopii mennä lukemaan, jos kuvittelet, ettei poliittinen feminismi häiritse tieteen tekemistä yliopistolla.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Kun edes jollain tavalla haastaisivat muut tieteet, mutta kun ei. Lopputöistä ja tutkimuksista löytyy esim. kehopositiivuutta, jonka kerrotaan olevan terveellistä ja että muut ovat väärässä, ettei se ole terveellistä. Terveellisyys todistetaan sillä, että se on voimaannuttavaa.

Ei sillä, jos pahansuopaisesti ajatellaan, niin tuollahan päästään eroon lihavista hyvinkin nopeasti, kun epäterveelliset elämäntavat tuovat stopin itse elämälle.

Tuoltahan noita voi käydä lukemassa.

https://www.theseus.fi/discover?query=Sukupuolentu...

https://www.theseus.fi/discover?scope=%2F&query=Na...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämäkin kirjoitus menee ihan samaan kastiin Laura Huhtasaaren kritiikkiin koululaitoksen politisoitumisesta.

Kannattaa olla ylpeä, kun verrataan noinkin pätevään opettajan ja varapuheenjohtajaan.

Pidä tää taso, tää on hyvä. :)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ritalan ja hänen "diggaaajiensa" mielestä radikaalifeminismin ja 700 sukupuolen tutkimuksen opiskelu on ennakkoluulotonta tiedettä, mutta luonnontieteellisten aineiden opiskelu on seksististä patriarkaatin pönkittämistä ja luiskaotsaisten anti-intellektualismia.

Pidä vain tasosi Ritala.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset