Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Suomi on poliittisessa takalukossa - SoTe ja hallituksen ero

Sote-uudistuksen ja hallituksen kaatuminen on saanut monet poliitikot ja puolueet heittämään kuraa oikein innolla. Itse taas heräilin pohtimaan, miksi poliittinen järjestelmämme on niin pahassa takalukossa, ettei yhteiskuntaamme saada raahattua tälle vuosituhannelle millään ilveellä.

Miettikääpä, huoltosuhteemme on katastrofaalinen ja huononee jatkuvasti. Julkinen velka ja julkiset menot ovat tuplaantuneet viimeisen kymmenen vuoden aikana. Nousukauden huipulla saimme valtion budjetin nipin napin plussalle. Työmarkkina-, vero-, sosiaaliturva-, sote- ja muut reformit ovat edelleen tekemättä ja seuraava taantuma on todennäköisimmin paljon lähempänä kuin edellisen alku.

Me ollaan aivan hurjassa kusessa, jos eduskunnan kokoonpano ei muutu radikaalisti näissä vaaleissa. Viime vuosisadan poteroissa kyntävät menneisyyden vangit ovat kyntensä näyttäneet, kiitos hyvästä yrityksestä ja onnea jatkoon. Nyt on uuden sukupolven, uusien ajatusten ja muutokseen valmiiden poliitikkojen aika päästä näyttämään kyntensä.

Muistakaa äänestää viisaasti. #terestroika

- Tere Sammallahti, eduskuntavaaliehdokas, Uusimaa

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Eikös nyt kaatuneen soten ideana ollut se, että veronmaksajat kustantavat mellevät voitot veroparatiisiyhtiöille ja vaikeasti sairaat jäävät heikommalle hoidolle? Jos se on "uuden sukupolven" idea tälle vuosituhannelle, jään mielelläni edelliselle vuosituhannelle.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Kuka sanoi, että kyhäämäsi olkiukko olisi uuden sukupolven idea?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Miten esim. Sote toteutuu uusilla, nuorilla päättäjillä?

Käyttäjän heikkituhkanen kuva
Heikki Tuhkanen

Reformit = kaiikki sopimukset on neuvoteltava joka suhdannevaihtelussa uusiksi, paitsi lainoja pankit ei neuvottele uusiksi vaikka miten paskasti menisi.
Sote = ruvetaan peruskorjaamaan mahtirysäyksellä länsimaiden yhtä kustannustehokkaimmista sosiaali ja terveydenhoitojärjestelmistä. Mikä voisi mennä vikaan?
Oma kelluva valuutta olisi kustannustehokkaampi sopeuttaja, euro, euro ja euro...
Ja onko vedätetty ja millä motiivilla....?
https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Asia on niin yksinkertainen, jotta valinnanvapaus maksaa. Jotta voisi valita kolmen lääkärikeskuksen tai sairaalan välillä, pitää niiden kaikkien olla kannatttavia. Valinnanvapaus ei tehosta toimintaa eikä säästä. Jo nyt saa julkiessa terveydenhuollossa mennä hoitoon minne haluaa ja on saanut jo monta vuotta. Onko se vähentänyt kustannuksia? Jos halutaan valinnanvapautta, pitää allokoida lisää resursseja. Suomessa on säästetty erityisesti perusterveydenhuollosta, tämä on poliittinenn päätös. Eivät onneksi kokoomuksessakaan kaikki ole yksimielisiä. Muuten kannatan kyllä kokoomuksen talouspolitikkaa. Nyt voi taas harkita kokoomuksen äänestämistäkin, kun sote loppui.

terveisiä soteväestä

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset