Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Päivi Nergin kirja paljastaa Suomen turvapaikkapolitiikan heikot kohdat

Vuoden 2015 kesällä Suomeen saapui n. 32 000 turvapaikanhakijaa parissa kuukaudessa. Turvapaikkajärjestelmä kriisiytyi paljastaen järjestelmän valuviat, mikä puolestaan aiheutti valtavan riskin Suomen turvallisuudelle ja haitan, jonka seurauksia maksetaan vielä pitkään.

Tuolloinen sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg kertoo, miksi näin pääsi tapahtumaan:

"Ei osattu odottaa"

"Ei pidetty mahdollisena"

"Avarakatseinen tapa tulkita"

Erityisen huolestuttavaa tällainen viranomaisten sinisilmäisyys on silloin, kun poliisista rukoillaan apua ja kuka tahansa tavan kansalainen pystyy kertomaan, että homma on menossa perseelleen aivan ennen näkemättömällä skaalalla.

Esimerkiksi tietyissä some-ryhmissä kiersi salakuljettajien liikkeelle laskema huhu siitä, kuinka Suomeen voi kuka tahansa jäädä saaden työpaikan ja täyden ylöspidon. Tieto ei johtanut poliitikkojen tai viranomaisten kohdalla ulospäin havaittavaan muutokseen. Leimakirveiden lentely tosin kiihtyi varsin hurjaksi, puolin ja toisin.

Voisin käydä läpi #refugeeswelcome- ja Peli poikki-mielenosoitukset tai pohtia, mitä seurauksia "turvapaikanhakijoiden motiivien epäily on rasismia"-lausahdus tai pääministerin jalolta vaikuttanut ele oman talonsa turvapaikanhakijoille luovuttamisesta lopulta merkitsi. Tai kaikki ne kerrat, kun minuakin haukuttiin rasistiksi, äärioikeistolaiseksi tai natsiksi. Mutta se on enää turhaa, tehty mikä tehty.

Virheistä täytyy kuitenkin oppia. Tosiasia on se, että maailma on todella raadollinen paikka, jossa sinisilmäisiä kusetetaan armotta. Koko maahanmuuttojärjestelmämme tarvitsee reformin, jossa tänne töihin tuleville ovi avataan reilusti ja muiden kohdalla seulaa tiukennetaan. Meillä on edelleen humaani velvollisuus auttaa hätää kärsiviä, mutta hyväntahtoisuus ei voi johtaa siihen, että sen seurauksena oma yhteiskuntajärjestelmämme murenee. #terestroika

- Tere Sammallahti, eduskuntavaaliehdokas, Uusimaa

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomi-oli-ajautua-kaaokseen-vuoden-2...

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006025089.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Olisi aika lopettaa puhuminen turvapaikanhakijoista. Todella turvaa tarvitsevat ihmiset saavat kiittää kiristyksistä islamilaista maailmaa, joka keksi käyttää Geneven pakolaissopimusta islamin levittämisen kanavaksi. Jos haetaan turvapaikkaa, se ei merkitse omien arvojen levittämistä, tai jopa vaatia niiden kunnioittamista taholta jonka pöydässä istuu. Luulisi pakolaismuslimin, joka aprikoi siitä, mihin ilmansuuntaan tulisi rukoilla ymmärtävän, ettei se ainakaan Mekka ole. Afrikan-sarvesta 90- luvulla alkanut muutto Suomeen on osoitus siitä mitä pakolaispolitiikka ei missään tapauksessa saisi olla. Suomi kuten koko Eurooppa on jonkinlaisen etno- ja uskontokolonialismin kourissa, jolle ei voida tehdä enää juuri mitään.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Terellä on usein hyvää tekstiä, mikä on harmi sinäänsä koska hänen oma puolueensa oli tekemässä kovat tulot turvapaikkakeskusten ja niiden sidosryhmiin kuuluvien yritysten kautta, mikä vie uskottavuutta näiltä ulostuloilta. Toivottavasti kukaan humanitääristä maahanmuuttoa vastustava ei eksy äänestämään kokoomusta näiden tekstien takia.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Kokoomus on tehnyt rahaa turvapaikkakriisillä? Avaisitko hieman lisää? Btw, hallituksessa oli vuoden 2015 kesällä Keskusta, Kokoomus ja Perussuomalaiset. Ilmeisesti osoitat kritiikkisi näille kaikille puolueille, et pelkästään Kokoomukselle?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Totta helvetissä osoitan, persuille kuitenkin hieman lievemmin koska puolueen johto oli eri, tosin riviedustajat antoivat perseilyn jatkua liian pitkään.

Tarkoitan kokoomuksen rahastuksella sitä, että kokoomuksen poliitikkojen hotelleja vuokrattiin vastaanottokeskuksiksi kovin hinnoin ilman kilpailutusta, koska "hätätilanne". Puhumattakaan vartiointifirmoista, yksityisistä lääkäriasemista, joille vastaanottokeskusten terveydenhuolto maksettiin yms sidosryhmät. Näistä on tehty esimerkiksi YLEllä ajankohtaisen kakkosen jakso. Aivan varmasti oli muitakin rahastamassa kuin kokoomuslaisia, mutta kokoomus yhtenä tekijöistä oli minun moraalikäsitykseni mukaan jäävi liiankin usein kun nyt paljastunutta 3.2 miljardia jaettiin ja maahantulijoiden kohtaloista päätettiin. Kai Mykkänen ei ole haastatteluissa vieläkään luopunut #unelmasta ja muut ministerit ovat hissukseen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #17

"Vihervasemmistolla" todellakin oli tolkuttoman naiivi unelma "auttamisesta", kun taas esim. Kokoomuksella (yleistetään nyt kunnolla kun vihervasemmistolla lähdettiin) unelma rahasta. Ainakin raha taisi monelle toteutua - todellinen tehokas auttaminen vähän niin ja näin ja sittenkin väärinpäin. Täälläkin kylässäni taas palailtu nyt ravintola-hotelliksi, kun kriisin aikaan sai paremmat rahat valtiolta muuttuen vastaanottokeskukseksi. Hyvä bisnes monille... kenelle ei ylimääräinen raha kelpaisi?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #17

Et ainakaan noilla kommenteillasi osoittanut että Kokoomus on ollut rahastamassa yhtään latia.

Kokoomus, kepu ja persut vastaavat kaikki 2015-16 maahantulon törttöilyistä.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #17

Eli siis "Kokoomus ei ole tehnyt rahaa", vaikka joku yksittäinen kokoomuslaiseen kytköksissä oleva ihminen on saattanut hyötyä esim. tilavuokrien muodossa tästä katastrofista? Jos edes etäisesti vihjaisee, että Kokoomus, tai mikään muukaan puolue, olisi tehnyt huonoa maahanmuuttopolitiikkaa ohjatakseen rahaa tuttujen bisneksiin, niin tuottamuksellisuudesta pitäisi olla jotain näyttöä.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

On se hyvä että ehdokas Sammmallahti on maahanmuuttokriittinen, sellaisia Kokoomus tarvitsee. Puolueen kansanedustajistakin taitaa vaan Wille Rydman olla mamukriittinen, vai onko muita?

Ja tää "refugeeswelcome" sakki oli aivan pihalla silloin, pääosin punavihreistä feministinaisista koostuva porukka munasi itsensä täysin ja näyttivät kuinka tyhmiä ja naiiveja ovat.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No he (useimmat) käsittääkseni uskoivat olevansa oikeassa ja auttamassa. Olivat sinisilmäisiä höpsöjä sitten, mutta tarkoitus oli kauhean kiva. Tie helvettiin on toki usein kivetty hyvillä aikomuksilla. Sieltä kuplasta on sitten kyllä matkaa järkevämpään suuntaan, koska tuollainen liittyy voimakkaasti jo mm. ihmisen maailmankuvaan. Eivätkä useimmat ole valmiita maailmankuvan muutokselle (ei mikään ihme, koska se ei ole aina ihan helppo/tuskaton prosessi).

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Kokoomuslainen kritisoi kokoomuslaisen sisäministeriön toimia?

Tämä on sitä perinteistä kokoomuslaista kaksilla vaunuilla ajamista?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Mielestäni on ihan ok ja suositeltavaa että osaa/uskaltaa kritisoida myös omia. Pahempi lähes kaikille jos ei osaa/uskalla. Kaksilla rattailla Kokoomus kyllä usein ajelee, mutta en tätä nyt täysin siihen kategoriaan laita.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Tai sitten olen ollut tätä mieltä jo vuosia ja totean vain vielä kerran ääneen sen, minkä kaikki näkivät jo kriisin puhjettua?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Iltalehdessä tulee kirjanjulkaisusta livekuvaa jossa jutut ovat ihan huikeita. Kukaan ei tiennyt mitään ja yhtäaikaa rajoilla vaan tupsahti tuhansia ihmisiä elokuussa 2015 ja duunissa oli loistava flow hehehee joten tämä tästä. "Mahdollisimman nopea lähiyhteisössä tapahtuva hybridikotouttaminen tinkimällä mm. kielen osaamisvaatimuksissa" , poliittisessa bullshitissä tämä aihe on yksi herkullisimpia kun voisi jokaisen arvon panelistin liki joka lauseesta olla vähän eri mieltä tai ainakin haluaisi hieman tarkentaa näkökulmia.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Tere, jos sinulle on tärkeää perustella mielipiteesi tutkimustiedolla ja faktoilla, niin oletko jo lukenut tämän tutkimuksen?

Tutkimuksessa osoitetaan, että kolmansista maista tulevan työvoiman vapauttaminen hyödyttää vain työnantajia ja muuttajia itseään. Vahingonkärsijöinä ovat julkinen talous ja suomalainen veronmaksaja.
https://www.suomenperusta.fi/julkaisu/kuinka-kalli...

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Saattaa hyvinkin pitää paikkansa nykyisessä järjestelmässä, jossa käytännössä jokainen maahan tullut on tavalla tai toisella oikeutettu erilaisiin tulonsiirtoihin. Itse en nykyisen kaltaista järjestelmää kannata, vaan haluaisin muuttaa systeemin sellaiseksi, ettei työluvalla maassa oleva pääse osalliseksi Suomen tulonsiirtojärjestelmää. Tällöin myös työperäiset maahanmuuttajat tuovat poikkeuksetta positiivisen vaikutuksen kansantalouteen.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Asiassa on myös se puoli, että tällä hetkellä Suomessa on useita toimialoja, lähinnä matalapalkka-aloja, joilla on valtavasti työvoiman ylitarjontaa. Kolmansista maista saapuville matalapalkka-alojen työntekijöille ei siis ole tarvetta, koska työntekijöitä olisi saatavilla muutenkin. Muuttoliike vain osaltaan ylläpitää ja kiihdyttää työvoiman ylitarjontaa. Tällainen ilmiö on myös omiaan polkemaan palkkatasoa.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Virheistä voi oppia olla äänestämättä niitä puolueita, jotka olivat vuonna 2015 hallituksessa ja vastuussa tästä kaikestA: kokoomus, keskusta, perussuomalaiset.

Nerg itse taitaa olla taustaltaan kristillisdemorkaatti, niitäkin on syytä välttää.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Niin Jiri. Esim. Vasemmistoliitto olisi toki laittanut jotain tolkkua ja rajoittanut maahan tuloa sekä ehkäissyt sen, ettei meillä ole tuhansia turvapaikkahylsyn saaneita pitkin katuja nytkin.. ehkä, tai sitten ei kuitenkaan sinnepäinkään.

Siitä samaa mieltä että kepu, kok ja silloiset persut hoitivat asiat päin helvettiä. Aiheesta persujen suosio romahti Soinin aikana eikä ihme että kepu on tullut alaspäin. Tutusti Kokoomuksessa force is strong, kun kannattajansa uskovat mitä tahansa.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Ei nyt leikitä, etteikö oppositio olisi kirkunut rajoja auki onnesta soikeana ihan alusta asti.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Vaikka erityisesti kokoomuksen sisäministeriön johdolla virheitä tehtiin ja ennenkaikkea ei reagoitu tarpeeksi nopeasti ja pääministerin lausunto oli järjettömyydessään omaa luokkaansa, niin jos hallituksessa ei olisi ollut persut/kok/keskusta vaan joku muu yhdistelmä, niin ongelma olisi nyt moninkertainen. Silloinen oppositio haukkui hallituksen vähiä tiukennuksia rasismiksi ja ihmisoikeuksien polkemiseksi samaan aikaan kun vaati pakolaiskiintiön kymmenkertaistamista.

Perussuomalaiset saivat sitten kenkää väärän arvopohjan takia hallituksesta siksi, kun Halla-Aho vaati laaditun turvapaikkaohjelman noudattamista sovitusti. Tällöin tilanne oli jo rauhoittumaan päin ja kokoomuksella oli kiire lepyttelemään sinivihreitä joille Halla-Aho oli suuri demoni ja keskustan "liberaali" johto ei koskaan edes kuunnellut äänestäjiään ja maksaa nyt siitä gallupeissa hintaa.

Olen todella huolissani tulevasta hallituspohjasta mutta lohduttaudun sillä, että kun vihervasemmisto laittaa maan sellaiseen kuntoon että kriisiä pukkaa ovista ja ikkunoista kun rahat loppuu, niin suomalainen tajuaa. Nimittäin uskon oikeasti että suomalainen oppii vasta kriisien kautta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Julkaisutilaisuuden IL:n lähetys oli taas kerran melkoista klassikkokamaa. Jos on sitä mieltä ettei virkamiehet ja politiikot valehtele aina niin jos juttuja on uskominen kaikki tapahtui kysymättä ja yllättäen. Kukaan ei seurannut medioita, kilauttanut kaverille varatunut mihinkään vaan kyseessä oli housut kintussa - skenaario. Tämän jälkeen kaikki hoidettiin ei nyt fantatastisesti mutta hyvio. Nyt tulee populaa vähemmin joten otetaan oppia jos taas joutuu tulijoiden laukkuja vokkeihin kantelemaan. Fantastista porukkaa Suomen puikoissa jos juttuihin on uskominen.

Siinä tuli vajaassa tunnissa varmaan satoja kommentoitavia kohtia mutta anti olla etsiköön se streamauksen jostain jos kiinnostaa katsoa (esim. rahasta ei puhuttua halaistua sanaa loputon piikki on kai yhä auki)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Hienoa että Kokoomuskin saa järkeviä ehdokkaita, toivottavasti myös pääsette läpi! Tällä hetkellä Kokoomusta johtaa... no jätän samotta sitä tässä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Nergin ja Orpon ulostulo vahvistaa 2016 esittämäni kannan venäläisten häikäilemättömästä toiminnasta turvapaikanhakijoiden dumppaamisesta Suomeen. Samoin vahvistui sekin käsitys että viranomaiset täällä olivat täysin avuttomia venäläisten kanssa. Vain se jäi toistaiseksi selvittämättä, mitä presidentti Niinistö lupasi Putinille vastineeksi siitä, että Venäjä pysäyttää Suomeen tunkemisen. On helppo veikata että se liittyi Suomen ulkoturvallisuuspolitiikkaan.

Huomasiko muuten kukaan miten Orpo kertoi "viestittäneensä" venäläisille tiettyjä juttuja? Helvetin rassukka ei uskaltanut sanoa venäläiskollegoille mitään suoraan vaan hän joutui kiertoteitä "viestittelemään". Orpohan olisi kertoa asiasta myös näin: sanoin pääministeri Medvedille tapaamisessa silloin ja silloin että ettekö te perkeleen pellet saa pidettyä länsirajaanne valvottuna? Paikalla olivat myös henkilöt ne ja ne jotka voivat vahvistaa huolenilmaisuni.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Tuli huomattua eri uutislähteistä. Venäjäkin nyt varmistetusti tietää Suomen olevan polvillaan mikäli Venäjä päättää (tahallaan) lähettää Suomeen "pakolaisia". Sellainen useampi sata tuhatta seassa vihreitä miehiä valepuvuissa ja awot.

Uutisointien mukaan tuohon Venäjän onnistuneeseen kokeeseenkin kerättiin porukkaa Moskovasta (ei ihan paikka josta Suomeen joukoittain lähdettäisiin pakoon). Testi mene läpi ja Suomi on helppoa pakottaa polvilleen ellei osaa jatkossakaan pitää huolta edes omista rajoistaan.

Päättäjämme ovat syystä tai toisesta olleet idiootteja. Toki kansa heidät sinne äänesti eli... Toivon parempaa jatkossa.

++++
Nerg vielä kehtasi sanoa että Tanskan ja Ruotsin koventuneet rajatarkastukset pelastivat Suomen. Muuten olisi ollut vaikea kestää enää.

Ihan vain ihmeissäni ihmettelen... Missä helvetissä olivat Suomen OMAT vastaavat tarkastukset? Olisimme siis seisseet kuset ja paskat housuissa mikäli Tanska ja Ruotsi eivät olisi tarkentaneet seulaa..... Suomi ei edes harkinnut missään vaiheessa. Mitä ihmettä päättäjämme tekevät tai edes ajattelevat, kun meidät pitää Tanskan/Ruotsin pelastaa?? Kyseessä ovat omat rajamme ja oma maamme.

Alan kannattamaan muutosta päättäjäportaaseemme ennen kuin lopullisesti on liian myöhäistä. Mitä enemmän päätösten taustoista oppii, sitä suurempi myötähäpeä ja huolestuminen maan tilasta. Pah, pitänee siis aktivoitua poliittisesti ja äänestää toki tai on turha liikaa valittaa. Vaihtoehdot ovat monin tavoin kehnoja kautta linjan (toiset enemmän, toiset vähemmän) :) en todellakaan ihmettele sitä suurta joukkoa, joka ei äänestä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Julkaistu 9.20. Nyt on kello 15.42. Etkä vieläkään ole korjannut otsikkoa.
Kieltä pitää huoltaa ja vaalia. Mutta semmoinen on äärioikeistolle tuntematonta. Koska ei anna nopeata tuottoa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

En nykyisen kännyköiden sun muiden automaattisten tekstinkorjaustoimintojen vuoksi kamalasti jaksa huomautella kieliopista - usein sattuu omallekin kohdalle ja nytkin näppäilen kännykällä. Tai muutenkaan, kun on monella lukijäiriötä sun muuta. Se on vain silloin ilkeämielistä vittuilua usein, koska toinen ei ajattele samoin/oikeaoppisesti... tai hänellä on vaikka ollut automaattikorjaus (pieleen ne usein menevät) tai lukihäiriö.

En edes tiedä suoraan mikä otsikossa on väärin. Nergin pitäisi olla muodossa Nerg, mutta en tuota laita myyttisen äärioikeiston piikkiin (varmaan äärioikeistoakin on, mutta viime aikoina suunnilleen kuka vain ei-kiva-ihminen luokitellaan äärioikeistoon ja se vie koko sanalta painoarvon täysin.. suden huuto ilman syytä aiheuttaa moista, sorry totuudesta).

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No joo tuli vähän paasattua. Kuitenkin huolestuttaa ettei blogisti välitä korjata virhettä, jonka voi tulkita epäkohtiaaksi moneen suuntaan. Blogistihan on kuitenkin jotenkin varma kielenkäyttäjä. Joku tässä mättää.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #24

Ei se Tere ole yli-ihminen. Olen yli 99,99% varma siitä - turha liikaa huolestua.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Juu, olin katsos töissä. Se on sitä, mikä antaa tuottoa.

Käyttäjän HeikkiRinnemaa kuva
Heikki Rinnemaa

:)

---
Meillä on edelleen humaani velvollisuus auttaa hätää kärsiviä, mutta hyväntahtoisuus ei voi johtaa siihen, että sen seurauksena oma yhteiskuntajärjestelmämme murenee.
---

Yhteiskuntajärjestelmämme ei murene, ellemme itse ala sitä murentamaan.
Ja mureneminen alkaa siitä hetkestä kun alamme keskenämme riidellä.
Sellaisia me ihmiset olemme.

Kyse on hyvin yksinkertaisesta tahdon ilmaisemisesta, haluammeko pitää yhteiskuntajärjestelmämme kunnossa, jos haluamme, emme riitele.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

"Vuoden 2015 kesällä Suomeen saapui n. 32 000 turvapaikanhakijaa parissa kuukaudessa"

Tuota edesmennyttä tapahtumaa jankuttamalla&mässäilemällä ja jälki viisastelemalla "liiankin" moni kuvittelee saavansa "äänisaaliin" ..

:)

Jossain vientisektorin delegaatiossa kuten Sipilä on kulkenut tapailemas Kiinan pressoi ja Intian ykkös ukkoi jne.
Edistäen Suomen teollisuuden vientiä jne.
Niin sitten huvittaa ajatella kun joku vaaliteemana "rajat kiinni" yrittää , edes yrittää samalle tasolle päästä keskustelus kiinan pressan kanssa kuten Sipilä .. hohhoijaa

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Kannatatko löysempää maahanmuuttopolitiikkaa vai mitä yrität sanoa?

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Nojoo . Olen rasistin leiman saanut kun olen Aikoinaan jankuttanut tuhansil kantaa ottavil kommenteil haittamaahanmuuttoa vastaan . Mutta Nyt on vuosi v2019 . Tuolla samalla v2015 edesmenneel tapahtumal on erityypit jankuttanut ja ratsastanut jotain 100k kertaa jo ..

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Tere on näköjään mennyt kalastelemaan Persukkaiden vesille saalistaakseen ääniä itselleen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Kyllä Tere on puhunut järkevän maahanmuuttopolitiikan puolesta jo vuosia. Ei siis mikään uusi kannanotto.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#39
Kukas on sitten järkevää maahanmuuttoa vastaan?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tere tekee persuille vaalityötä omaa puoluettaan vastaan. Tere suhteessa kok on vähän niinkuin Bäckman suhteessa Suomeen.
https://twitter.com/sampovillanen/status/110352730...

Kaarina Leinonen

Nyt olisi etenkin kokoomuslaisilla tuhannen taalan paikka tarkistaa "suomalaisten Sannojen" radikalisoituneine lapsineen pyrkiminen Suomalaisen sosiaaliturvan piiriin . Suomen kielen taito ensimmäinen edellytys - suomalainen äidinkielenopettaja "tarkastamaan" kuuluuko puheessa "vieras korostus" !!!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

US-blogiin kirjoitti muuan (en musta nimeä) henkilö, joka kertoi, että kansainvaellus oli havaittavissa hyvissä ajoin netti- ja kännykkäliikenteen kautta. Myös Suomeen suuntautuneisuus oli tiedossa.
Sitä paitsi meillä taidettiin n. v. 2013-14 jo varautua viranomaimietinnön perusteella suuren aallon tuloon.
Ongelma on tietenkin se, ettei kaikesta huolimatta mitään tehty ennalta käytännössä.
---
Mitä tulee Persuihin, on helppo todeta, että ministereinä oli ja on vain nyttemmin Sinisiksi osoittautuneita ihmisiä, jotka 'sulivat' Kepun ja Kokoomuksen paineessa.
Persuina pysyneet eivät liene luopuneet harjoitetun epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan kritisoimisesta, josta heitä päivästä toiseen soimataankin sekä mediassa, että kesäkuussa 2017 tapahtuneen hajotusoperaation aikana myös Sipilän ja Orpon toimesta. Uusiosanana: "ihmisvastaisiksi".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset