Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Salliiko Helsinki sukupuolisyrjinnän tiloissaan?

  • Salliiko Helsinki sukupuolisyrjinnän tiloissaan?

Helsingin kaupunki on intersektionaaliseen feministiseen filosofiaan tukeutuvien valtuutettujen äänillä sitoutunut yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon periaatteisiin, ja hyvä niin. Kenenkään ei tulisi joutua työnnetyksi syrjään yhteiskunnasta esimerkiksi sukupuolen, iän, uskonnon tai muun vastaavan asian takia.

Silti Helsingin kaupungin omistamalla Arabian nuorisotalolla ollaan järjestämässä tapahtuma, jonne pojat eivät ole tervetulleita. Tapahtumajärjestäjien mielestä "tämä ei ole poissulkevaa", vaan antaa osallistujille mahdollisuuden olla "oma itsensä". Paitsi tietysti poika, se ei ole sallittua.

Nopealla googlauksella ainakin toinen järjestäjistä tunnustaa intersektionaalista feminismiä, jonka on tällaisten esimerkkien myötä todella vaikeaa nähdä rakentavan tasa-arvoista yhteiskuntaa. Pikemminkin vaikuttaisi siltä, että aattensa keskiössä on uhrikultin rakentaminen ja erilaisten yhteiskunnallisten etuoikeuksien hankkiminen uhristatusta hyödyntämällä.

Olen pohtinut viime aikoina paljon sitä, millaista pojaksi kasvaminen nykyään on, kun kaikista medioista pusketaan viestiä muka toksisesta maskuliinisuudesta, patriarkaatista ja muusta mieheyden demonisoinnista. Viime vuoden aikana pelkästään Helsingin Sanomat julkaisi 14 juttua, joissa puhuttiin pseudotieteellisestä "toksisesta maskuliinisuudesta".

Mediatarjonnan perusteella mieheydestä ja miehistä ei löydy nykyään mitään hyvää tai kehuttavaa, pelkästään pahaa. Pelkään, että tällaiset lasten väliin rakennetut kuilut johtavat ennalta arvaamattomiin seurauksiin.

Itse toki olen sitä koulukuntaa, jonka mielestä alussa m ainittuja rajattuja tapahtumia voidaan järjestää, kunhan se oikeus on kaikilla. Toisaalta en kuitenkaan halua jyrkkää sukupuoli- tai muuta jaottelua, vaan ennemminkin vanhemmille viisautta tsempata lapsia ja nuoria luottamaan itseensä ja tekemään kovasti töitä unelmiensa eteen. #terestroika

https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000006022054.html
https://www.hel.fi/…/yhdenvert…/yhdenvertaisuus-helsingissa/
https://www.hel.fi/…/s…/kaupunkistrategia/strategia-ehdotus/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Kyllähän Helsingissä on ollut Tyttöjen Talo jo iät ja ajat https://tyttojentalo.fi/

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Helsingissä on myös poikien talo, kas kun Tere ei tästä ole vielä ennättänyt pahoittaa mieltään kun hänellä tuntuu olevan joka päivä kyynel silmäkulmassa jostain asiasta näin vaalien alla: https://poikientalo.fi

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Tere on varmaan niitä miehiä, jotka hyväksyvät vapaamuurarit, rotarit, lyons clubit sikaribaarit, whiskytalot ja sen sellaiset. Nehän ovat yksityisiä miehille, mutta siis yksityisiä.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #4

Niin hyväksynkin. Hyväksyn myös tapahtuman, johon otetaan vain tyttöjä tai ei oteta poikia ollenkaan. Jopa ihan kaupungin omistamissa tiloissa. Ja se oli pointtini: Samanlainen valikointi on sallittava kaikille tapahtumia järjestäville.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Toki kyse ei ollut mielen pahoittamisesta vaan siitä, että oikeus tällaisiin samantyyppisiin rajauksiin on kaikille kaupungin tiloja käyttävillä, yhdenvertaisuusperiaatteen mukaisesti.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Tietysti on, ja poikien talo. Kyse ei olekaan siitä, etteikö näitä saisi olla. Kuten tekstissä sanoin, on hyvä, että ne ovat olemassa. Katson kuitenkin, että kaupungin tilojen antaminen tällaiseen toimintaan on joko ristiriidassa tasa-arvo-yhdenvertaisuusperiaatteiden kanssa tässä tapauksessa, tai sitten eivät missään tapauksessa.

Pointti ei siis ole siinä, että tapahtuma pitäisi estää vaan siitä, että tällainen valikointi pitää olla sallittua kaikille, yhdenvertaisuuden nimissä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Onko tätä siis Helsingin taholta rikottu, kenelle ei ole annettu lupaa rajauksiin?

Jos pääpointtisi on se, että ei muillakin on oltava oikeus, niin varmaan sinulla on tiedossa keissejä, jossa tämä on estetty?

Vai ennakoitko tulevaa? Vai mistä oikein on kyse, enemmän tämä haisee paheksunnalta ko tahoja vastaan kuin pyyteettömältä huolelta asiasta?

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #8

Tiedustelen asiaa, koska Helsingin kaupungin strategiassa asetetaan syrjimättömyys ja yhdenvertaisuus tärkeiksi arvoiksi. Toisin sanoen, jos tämä on käsitys syrjimättömyydestä, niin sen on koskettava kaikkia. Mulle se on ihan fine, mutta pitäähän tämän asian olla kaikille selvä, koska nyt menettelytavat näyttävät ristiriitaiselta.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Onko Tere ajatellut et DI:n tutkinnon lisäksi suorittaisi vaikka varatuomarin tutkinnon, teillä kun näyttäisi olevan valmiit pohjat tulkita ja ymmärtää tasa-arvolakia ja yhdenvertaisuusperiaatetta. :D

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #10

Oletko koskaan ajatellut, että lukisit tekstin, johon vastaat?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Maailmalla pohjoismaalainen Nainen on kadehdittu, silti ihmetyttää tälläiset "valta" puheet.

Pohjoismaat ovat tunnettuja tasa-arvosta jossa Nainen ja Mies voivat vapaasti opiskella/kouluttautua, että saavat vapaasti valita mieleisensä alan.

Puheet miesvaltaisista aloista tai mies vallasta, että keski-ikäisistä valkoisista heteromiesten vallasta ei oikein istu kokonaiskuvaan, sillä samaa retoriikkaa voidaan käyttää naisvaltaisista aloista ja keski-ikäisten heteronaisten vallasta.

Ja naisvaltaisilla aloilla yksinäinen mies voi tuntea itsensä ulkopuoliseksi tai kummajaiseksi.

Puheet jostain vallasta, ei kestä päivänvaloa. Ne ovat vapaassa ja tasa-arvoisessa yhteiskunnassa yksilön omia valintoja, mikä ala kiinnostaa jne.

Olisihan se hassua, että miehet alkaisivat turuilla ja toreilla osoittamaan yläosattomissa mieltään Naisvallasta ja rintaan maalattu rivouksia tai pinssi jossa lukisi "Kulli haisee hyvälle" jne.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Taas kerran Terellä on niin vaikeaa. Itkekäämme kaikki yhdessä :-(

Kyllä miehillä ja pojilla on niin vaikeaa!-(

Terehän on siitä hyvä esimerkki. Hyvä, että hän pitää alistettujen miesten (ja poikien) puolta! Hän varmaan kuuluu itse siihen ryhmään?

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Oliko sulla kommentoitavaa itse asiaan?

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Tämä rajoitus on kierrettävissä. Tapahtumaan menevä poika sanoo olevansa tyttö.
Jos järjestäjä vaatii papereita, voi vedota, ettei alaikäinen saa vahvistaa sukupuoltaan ja siksi papereissa on väärä sukupuoli.
Jos järjestäjä ei usko, voi valittaa syrjinnästä identiteetin perusteella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset