Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Vapautetaan panimoala Valviran virkamiestyranniasta

Olkaa hyvä, byroslavian viimeisin lahja suomalaisille panimoille: Valvira kyttää panimoiden some-tilejä ja vaatii yrityksiä poistamaan kuluttajien kirjoittamat tuotearvostelut.

Toisin sanoen, kotimaiset panimot tekevät loistavia ja kansainvälisesti palkittuja tuotteita, kuluttajat tykkäävät ja kehuvat -> kielletty Suomessa. Tämä sääntely ei tietysti koske ulkomaisia panimoita, joten nyt tilanne on se, että ulkomaisten panimoiden tuotteita saa ylistää netissä, mutta suomalaiset panimot eivät saa samaa kuluttajien antamaa vetoapua tuotteidensa markkinointiin.

Mitä tähän voi enää sanoa? Valtiovallan ja viranomaisten pitäisi olla suomalaisen työn mahdollistaja, ei sen estäjä. #terestroika

- Tere Sammallahti, eduskuntavaaliehdokas, Uusimaa

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän MikkoNiska kuva
Mikko Niska

Lainsäädännöstä tämä kaiketi juontaa juurensa.

Niin muodoin lainsäädäntöä korjaaviin tai tekisikö mieleni sanoa "edes alkeellisesti nykyaikaistaviin" puuhiin pitää tarttua. Olen aika varma, että moni virkamies joutuu työtehtävänään tekemään omaa ajatteluaan vastaan olevia asioita, todennäköisesti tässäkin tapauksessa.

Henkinen elastisuus on harvoin ollut byrokraatin vahvuuksia. Harkinnanvaraa on tavattu maassamme käyttää yleensä hallintoalamaisen asemaa heikentävin valinnoin.

Julkisella sektorilla on toki oma roolinsa. Siinä se toteuttaa lakia; esimerkiksi AVI on kyllä nostanut (viimeinkin!) osakkeitaan kansakunnan silmissä, puuttumalla jo kohtalaisen määrätietoisesti hoivabusiness - tapauksiin.

Välillä ehti jo muodostua aivan toisenlainen kuva AVI-entiteeteistä...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset