Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Pitääkö vasemmisto sote-työntekijöitä ihmishirviöinä?

Vasemmiston, nyt myös SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen, ahkerasti toistama ajatus vanhusten ja sairaiden selkänahoista voittoa repivästä yksityisestä sektorista maalaa yksityisen sote-sektorin työntekijöistä kuvan hoidettaviensa hyvinvoinnista piittamattomina ihmishirviöinä.

Takapenkiltä puoluettaan ohjaava Antti Rinne toteaa myös, ettei aio kuunnella valtiovarainministeriön virkamiesten tai ekonomistien ääntä talouspoliittisessa keskustelussa. Karmivaa ajatella, että virkamiehistön kokoama data ei näyttäydy pääministeriehdokas Rinteelle päätöksentekoa tukevina faktoina, vaan tulonsiirtoutopiaa uhkaavana "ulkopuolisena saneluna".

"– Me olemme mukana vain sellaisessa hallituksessa, joka lähtee korjaamaan näitä [sote-] asioita. Ja finanssipolitiikka sopeutetaan tähän sitten! Rinne paaluttaa."

Pidän kansantalouden kannalta äärimmäisen pelottavana, että kenties tulevaa pääministeripuoluetta takapenkiltä ohjaava Antti Rinne ei halua välittää finanssipoliittisista realiteeteista. vaan vaatii todellisuutta mukautumaan SDP:n puolueohjelmassa tehtyihin linjauksiin. Talouspolitiikassa realismi kuitenkin voittaa idealismin milloin tahansa, ja vaalien alla luvatut satojenmiljoonien eurojen menonlisäykset kaatuvat takuuvarmasti nykyisten palkansaajien sekä nuorempien sukupolvien maksettaviksi.

Ja mitä saneluun, tai siis suoranaiseen kiristämiseen tulee, niin eipä ole haitannut Rinnettä silloin, kun puolueensa on AY-liikkeen käsikassarana ollut masinoimassa mielenosoituksia ja poliittisia lakkoja vastustaakseen demokraattisesti valitun eduskunnan oikeutta säätää lakeja.

Toivon, että kaikki Suomen kansantaloudesta ja kestävyysvajeesta huolissaan olevat suomalaiset ottaisivat asiakseen käydä vaaliuurnilla. Erityisesti nuoremmilla sukupolvilla on ennen näkemättömät kannustimet puolustaa omia oikeuksiaan, koska tällä hetkellä kasvavat tulonsiirrot rahoitetaan nuorempien sukupolvien tulevaisuudessa maksamilla veroilla. #terestroika

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Itse en kyllä moista ilmiötä tunnista, että yksityisen sektorin hoivatyöntekijöitä pidettäisiin minään hirviöinä. Kysymys on siitä, että nämä hoivajatit ovat vetäneet resurssit niin kireälle ja useasti toimineet myös sopimusten vastaisesti, jolloin henkilökunnalla ei ole mahdolisuutta tehdä työtään riittävän hyvin.

Ongelmat ovat seurauksia mm liian vähäisestä määrästä väkeä, työkuormasta ja halvemman osaamattoman työvoiman käytöstä yms.

En tunnista vasemmalta tai oikealta enkä keskeltä kannanottoja, jotka olisivat leimanneet yksityisen puolen työntekijöitä kuvaamallasi tavalla.

Menee tämä blogisi lähinnä harhaanjohtavan populismin puolelle otsikosta lähtien. Kokoomus näyttää saaneen oman Kärnänsä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

"Kokoomus näyttää saaneen oman Kärnänsä" -tuo oli hyvä! Yleensä kokoomuslaiset kirjoittavat tänne hyvin maltillisia ja asiallisia blogikirjoituksia, mutta Tere on poikkeus. Saa jopa meikäläisen näkemään punaista ja "punehtumaan" - niin räikeän oikeistolaisia hänen kannanottonsa ovat. Ei näiden hoivayritysten työntekijöitä pidä kukaan minään hirviöinä, mutta ahneita, voittonsa veroparatiiseihin hävittäviä omistajia kyllä!

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Nämä ihmishirviöt löytyvät yritysten omistajista ja johdosta!

Käyttäjän LauriViherv kuva
Lauri Vihervä

No, perus-Kokoomuslainehan ymmärtää kansantaloudesta yhtä paljon kuin sika ydin fysiikasta. Suomen oikeistolaiset jostain syystä luulevat mehukioskin pyörittämisen jälkeen olevansa talousneroja ja alkavat hokemaan, että suu säkkiä myöden ja raha tulee seinästä etc.
Kauppaoppi ei ole kansantaloustiedettä eikä valtiota johdeta niin kuin yritystä. Terelle kansantalouden alkeet täältä: http://jheyno.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152551-kans...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset