Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Miksi talousrikollisia ja kansanmurhakenraaleja kierrätetään ministeriöissä?

Onpas erikoinen tarina. Ilmeisesti istuva kansanedustaja Hjallis Harkimo on yrittänyt junailla ammattitalousrikollinen Peter Fryckmania sekä Saddam Husseinin diktatuurissa kenraalina toiminutta Saad Al-Obaidia takaoven kautta suomalaisiin ministeriöihin neuvottelemaan kauas haiskahtavia hämärädiilejä. On vaikeaa sanoin kuvailla sitä tunnetta, minkä tällainen uutinen herättää. Epätoivo? Epäusko? Pettymys? Demoninen raivo?

Fryckman Suomen tunnetuimpana talousrikollisena on sotkeutunut mm. laittomaan asekauppaan maailman levottomimmilla alueilla ja viettänyt viime vuosikymmenet joko syytteessä, vankeudessa tai karkuteillä. Al-Obaidi taas sanoi Saddamin hallinnosta vielä vuonna 2013 seuraavaa: ”Hän teki monia asioita oikein, mutta hän teki virheitäkin”. Eipä voisi Saddamin kansanmurhadiktatuurin tekoja paljon ilmeettömämmin vähätellä.

Kuka tahansa terveellä järjellä varustettu poliitikko olisi nauranut tapaamisia diilanneen Harkimon ulos eduskuntatalosta pelkästään Fryckmanin nimen kuullessaan. Ja vähän heikkomielisempikin olisi haistanut palaneen käryä kuullessaan suunnitelman lahjoa Irakin hallitus ostamalla ruotsalaisen bulvaanin kautta ylihintaisia turvakontteja yli 100 miljoonalla eurolla.

Esimerkiksi tuolloinen sisäministeri Paula Risikko suhtautui tunnusteluihin ainoalla oikealla tavalla: Näin ei Suomessa asioita hoideta. Erikoinen nyanssi on se, että Perussuomalaisten viestintävastaava, Matti ”työmies” Putkonen, on aktiivisesti lobannut ”pitkään tuntemansa” Fryckmanin projektia riitauttaa talousrikoksensa välimiesoikeudessa. Potentiaalisesti tämä olisi maksanut Suomen valtiolle kymmeniämiljoonia euroja. Myöhemmin hillotolpistakin männävuosina puhunut Ulkoministeri Timo Soini ohjasi nämä koijarit sisäministeri Kai Mykkäsen puheille. Koko hommasta kertoo aivan tarpeeksi se, että sen enempää Fryckman kuin Al-Obaidikaan eivät halua kommentoida asiaa, ei myöskään ulkoministeri Soini.

Miten voi olla, että istuva kansanedustaja junailee tällaisia helppoheikkejä ja pölynimurikauppiaita ministeriöihin takaoven kautta?

Tiedänkö, miten monimutkainen sisä- ja ulkopoliittinen kiista laittomasti maassa olevien palauttamiseksi ratkaistaan? En. Mutta sen kuitenkin tiedän, ettei homma varmasti onnistu junailemalla maan pahimpia talousrikollisia ja ulkomaisia kansanmurhakenraaleja ministeriöiden rahakirstuille. #terestroika

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005999415.html

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005999594.html

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006000754.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Tähdennän , minulle ei ole mitään poliittisia ambitioita , ja voi olla, että näen olemattomia ´mörköjä´ Hesarin ihmeellisissä " melkein paljastuksissa".

Puhutaan vaaleihin vaikuttamisesta ja kauhistellaan somea, mutta kenen agendaa tukeakseen ja ketä vastaan nämä HS:n paljastamat " melkein tapahtuneet munaukset" on lanseerattu?

Eilen leimattiin Harkimo, tänään Lindström ja Putkonen...kuka huomenna?

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Lienet samaa mieltä, että tällainen menettely on ollut vähintäänkin erikoinen huolimatta siitä, milloin se on tullut suuren yleisön tietoon?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Eräs blogistia, Harkimoa ja Fryckmania yhdistävä tekijä jäi - jostain kumman syystä - mainitsematta: Kokoomustausta.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Ah, se sen täytyy olla. Eihän tässä keississä muu haissut, mutta ihmisten puoluetausta, se oli se merkittävä juttu?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kaikki kolme ovat myös miehiä ja suomalaisia...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

No kerropa miksi et sitä maininnut?
En muuten väittänyt, että koko juttu johtuu siitä, vaikka onkin totta, että talousrikollisuus ja kokoomuslaisuus varsin yleisesti pesivät samassa ruumiissa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

"mutta sen kuitenkin tiedän, ettei homma varmasti onnistu junailemalla maan pahimpia talousrikollisia ja ulkomaisia kansanmurhakenraaleja ministeriöiden rahakirstuille"

Ei sitä tiedä vaikka olisikivatkin selvittäneet..

Minulle ainakin on ihan sama miten/kuka tämän selvittää kunhan joku sen tekis.. Sen olen ainakin huomannut että vihr/sdp/vas./kok. Ei ainakaan saa tätä selvitettyä..

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

No katsotaan nyt kun tulee taas joku ruandalaistapausta vastaava oikeudenkäynti johon upposi suomalaisten verorahoja 4,6 miljoonaa.Lasketaan näiden oikeudenkäyntien kulut mitä on ollut tähän asti.Mitään hemmetin järkeä kun ei porvoolla ollut aloittaa tämän kansanmurhaajan oikeudenkäyntiä suomalaisten piikkiin,mikään muu valtiohan ei siihen alkanutkaan es.Ruotsi kieltäytyi tykkänään.

Näitä kenraaleja suomeen tulee ihan sieltä vuotavasta seulasta kuten tulee niitä talousrikollisiakin .Suomessa toimii hallituksen suosiollisella luvalla vippifirmoja ja konserneja sosiaali ja terveydenhoidon alalla joiden puikoissa ja taustajoukoissa on juuri niitä mainostamianne talousrikollisia.

Sinne vaan tutkimaan keiden intresseissä on tämä touhu.EU -USA myy aseita ja huumeita Vatikaani toimii veroparatiisina jne.että sieltä sitä löytyy ainesta. Kannattaa se eu-takaovikin tutkia ja miettiä keitä päästettiin sieltä takaovesta suomeen,ja keiden rahakirstuille. Enkä nyt tarkoita mitään "pakolaisia"

EU:n virallinen ilmoitus: 631 MIO kulut korruptiosta. – Petostentorjuntavirasto OLAFin mukaan pari vuotta takaperin menetykset olivat 888 miljoonaa euroa. EU:n budjetti on 136 miljardia euroa. Korruptio lähtee Brysselin mepeistä, jotka ovat mm palkanneet avustajia, joita ei ole olemassakaan. - Eurokansanedustajat - 31.05.2017 - YLE

Olisi listaa kymmenistä rikollisista ihan täällä suomen maassakin.Sisäinen korruptio suomessa.

Mepit saavat 50.000€ kulukorvauksia – EU:n edustajat saavat palkan sekä sen päälle 50.000 euroa kulukorvauksiin tarkoitettua rahaa, yhteensä liki 40 miljoonaa euroa. Kukaan ei kuitenkaan valvo näiden rahojen käyttöä. Toimittajaryhmän penätessä tietoja, valtaosa kieltäytyi kertomasta rahojen käytöstä. - Anneli Jäätteenmäki, Petri Sarvamaa ja Paavo Väyrynen vastustivat keväällä esitystä avoimuuden lisäämisestä.

- 05.06.2017 - MOT / YLE Areena
Välinpitämättömyys on maan tapa – Valtio perii takaisin liikuntajärjestö VALOlta liki 2 miljoonaa euroa. Varojen väärinkäyttö kertoo, että kukaan ei ole piitannut. Tällainen asenne on omiaan suosimaan korruptiota - se ei tule esiin kun kukaan ei halua havaita.

- Virkamieskunta - 31.05.2017 - YLE
EU:n virallinen ilmoitus: 631 MIO kulut korruptiosta. – Petostentorjuntavirasto OLAFin mukaan pari vuotta takaperin menetykset olivat 888 miljoonaa euroa. EU:n budjetti on 136 miljardia euroa. Korruptio lähtee Brysselin mepeistä, jotka ovat mm palkanneet avustajia, joita ei ole olemassakaan.

Kaikki puolueet - 29.05.2017 - YLE
Veronkiertoa helpottava hallintarekisteri hyväksyttiin – Eduskunta on vekslailun jälkeen hyväksynyt lain, joka helpottaa harmaata taloutta, tulojen ja omaisuuden piilottamista.

- Kaikki hallituspuolueet - 15.05.2017 - HS
Yritystuet - 4 miljardia vaiko 8,5 miljardia – Elinkeinoelämän tutkimuslaitos pitää suurinta osaa julkisesta tuesta kansantalouden kannalta haitallisina; ne vääristävät kilpailua. Lisäksi ne ehkäisevät muutoksia tehdessään epätaloudellisia prosesseja omistajilleen kannattaviksi. Lobbarit ovat onnistuneet!

- Kaikki hallituspuolueet - 05.05.2017 - Iltalehti
Sibil Yanev: rakenteellinen korruptio maksaa 2.500 miljoonaa vuodessa – Bulgariasta Suomeen tullut kansantaloustieteiden opiskeli ihmettelee suomalaisten intoa myydä omaisuutta pilkkahintaan ulkomaalaisille ostajille. Esimerkkeina Kemira GrowHow, Digita ja Caruna

jne.jne.satoja kenraaleja ja talousrikollisia kulkee "takaoven"kautta suomalaistenveronmaksajien pussille!

Käyttäjän JaakkoNiskasaari kuva
Jaakko Niskasaari

"Miten voi olla, että istuva kansanedustaja junailee tällaisia helppoheikkejä ja pölynimurikauppiaita ministeriöihin takaoven kautta?"
hehheh ihan naurattamaan alkoi, kiitoksia! :D Luulisi kai blogistin tietävän mikä on hänen oman "pääomanpalvojien puolueensa" yleinen käytäntö! Perinteistä kokkaripolitiikkaa ja jatkumoa maanpetturien Käteisen ja Stubbin toimintaan. Pyöröovet käyvät tiuhaan tahtiin ja piiri pieni pyörii tuossa "fantastisessa" kabinettileikissä nimeltään -politiikka.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eiko tämän jutun oppi kokoomukselle ole että kannattaa pysyä kaukana epäisänmaallisista persuista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tällainen tuli. Ei herätä luottamusta. Luulisi että moisen jälkeen ovet Fryckmannille olisi jo lopullisesti suljettu. Ehkä kabineteissa on joku muukin joka on talousrikollisten puolella. Kuinka paljon on Harkimolla valtaa Mykkäseen?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Näitä politiikkojen kytkykauppoja putkahtelee sopivasti ennen vaaleja ja kun eu-myönteisillä puolueilla ei ole muuta politiikkaa kuin eu-linjausten toimeenpano, niin siinä sitten kampitetaan toisiaan ristiin rastiin. Arhinmäen avautuminen Pekka Haaviston Carunan lehmänkaupoista ihmetytti erityisesti, hajoaako vihervasemmisto?

"Normaalia" poliittista toimintaa korruptio lienee aina ollut. Suomettumisen aikaan korruptoitiin venäläisiä kenraaleja ja muita silmäätekeviä ihan avoimesti rahalla, jopa minkkiturkilla rouvalle tai datshan rakentanisella, ihan mitä vaan, mitä sopijapuoli keksi pyytää ennen hyvän urakkasopimuksen allekirjoitusta ja kaikki hoitui ministeritasolla.

Ei tuo poliittinen lahjontakulttuuri ole kadonnut sinimullan valtakaudella mihinkään. Eilen kerrottiin Sipilän firmojen 30 millin avustuksista. Kenen mandaatilla ja kustannuksella esimerkiksi Suvi Linden järjestelee bisneksiä maailmalla, kukapa tietäisi moisesta toiminnasta mitään, ellei Uganda-tapaus olisi tullut kuolemantapauksen vuoksi julki.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se on totta. Tämän hallituskauden aikana on vedetty harmaata mönjää talouden päälle ihan systemaattisesti.
Suvi Linden on yksi napa Suomen alasajossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset