Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Miksi moderni feministi tekee kaikesta sukupuolikysymyksen?

  • Kaikki asiat eivät ole sukupuolikysymyksiä, vaikka intersektionaalinen feminismi aatteena sellaista väittääkin.
    Kaikki asiat eivät ole sukupuolikysymyksiä, vaikka intersektionaalinen feminismi aatteena sellaista väittääkin.

Tuntemani suomalaiset naiset ovat ahkeria, älykkäitä ja menestyviä oman onnensa seppiä. Suurin idolini on äitini, joka älykkyydellään ja ahkeruudellaan teki hienon työuran, oli aktiivinen kansalaisvaikuttaja, tienasi omaisuuden, opiskeli jatkuvasti uutta ja siinä välissä kasvatti viisi tolkkua lasta.

Siksi minun onkin niin vaikeaa ymmärtää, mitä ihmeen tarkoitusta palvelee nykyään ahkerasti mediassa ja politiikassa maalattu mielikuva naisista muka suomalaisten miesten mielivallan uhreina, joita pitää auttaa elämässä eteenpäin räätälöimällä heille erilaisia privilegioita sukupuolensa perusteella Miten tällainen perusteettoman uhrikultin mainostaminen on juurtunut niin tiukasti politiikkaan kuin mediatalojen toimituksiinkin? 

HS:n kolumnissaan toimittaja Annamari Sipilä tekee taannoisesta Kokoomusnuorten höhlästä saippuatempauksesta sukupuolikysymyksen, vaikkei keskustelu Sanna Marinin kaksinaismoraalista liittynyt millään tavalla hänen sukupuoleensa. Sipilä jopa vihjailee, että kampanja kytkeytyisi jotenkin naisvihaan ja jopa naispoliitikkojen murhaamiseen! Eri puolueiden miespuoliset PJ:t ovat joka päivä moisessa mylläkässä, miksi nais-PJ:n kohdalla se onkin #eriasia?

Sipilän kököllä analyysillä ei ole mitään tekemistä journalismin kanssa, vaan se on politiikkaa puhtaimmillaan. Ikävä kyllä aivan liian monen mediatalon toimituksia miehittääkin nykyään itseään journalisteiksi kutsuvat ammattipoliitikot, jotka lehdistönvapauden taakaa politikoidessaan ovat immuuneja kaikelle kritiikille silloinkin, kun ovat väärässä tai ampuvat roimasti yli.

Oma lukunsa on sitten äärifeminististä kaanonia toistelevat vasemmistopoliitikot, kuten Veronika Honkasalo, joka yrittää väkisin tehdä vanhustenhoidosta sukupuolikysymyksen. Honkasalo vaikuttaisi elävän jossain rinnakkaistodellisuudessa, missä naisten vapaus valita ammattinsa sekä miehiä keskimäärin pidempi elinikä ovatkin naisten sortoa! Ajatelkaa, miesten varhainen kuoleminenkin on nykyään merkki patriarkaatin sorrosta! Täh?

"Miksi Tere vastustat feminismiä, sehän tarkoittaa tasa-arvoa", on yleinen kuulemani lausahdus. Vapausaatteesta kummunnut suffragettiaate ja paljolti vielä viime vuosisadan loppupuolella vaikuttanut feminismin toinen aalto olivatkin tasa-arvoaatteita, kannatettavia sellaisia. Nykyinen intersektionaalinen feminismi taas ei edusta tasa-arvoa, vaan uhrikulttia, joka yrittää hankkia jäsenilleen yhteiskunnallisia etuoikeuksia. Tämä on tismalleen päinvastaista kuin mitä tasa-arvolla tarkoitetaan, ja mitä feministit viime vuosituhannella edistivät.

Millainen kuva tässä ympäristössä kasvavalle nuorelle jää naisten asemasta yhteiskunnassamme? En suoraan sanottuna usko, että moderni feminismi voimauttaa tai emansipoi naisia, vaan ennemminkin taannuttaa heitä. Vai miltä näyttää maailma sellaiselle naiselle, joka on aivopesty uskomaan, että kaikki vastoinkäymiset elämässä ovat muka miesten vika ja patriarkaalisen yhteiskunnan sortoa? Entä millainen minäkuva muodostuu pojille, joille tolkutetaan lapsesta asti, kuinka kaikki maailman pahuus johtuu heidän geeneihinsä sisäänrakennetusta pahuudesta, maskuliinisuudesta ja mieheydestä? 

#terestroika

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän mauritem kuva
Mauri Temisevä

Osuva kirjoitus. Tätä samaa minäkin ihmettelen. Mistä kumpuaa tämä uhriutuminen ja kaiken kokeminen naisten sorroksi? Elämme kuitenkin maassa, jossa kansainvälisten tutkimusten mukaan naisten asema on maailman parhaalla tasolla.

Huoli on monessa mielessä syrjäytyneiden pojissa.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Oma lukunsa on sitten äärifeminististä kaanonia toistelevat vasemmistopoliitikot, kuten Veronika Honkasalo, joka yrittää väkisin tehdä vanhustenhoidosta sukupuolikysymyksen."

Minäkin olen jo tässä miettinyt, miksei vanhustenhoidon ongelmista ole tehty sukupuolikysymystä. Yritysten johtoonhan on eri suunnista kaivattu toksisen maskuliinisuuden riivaamaan kilpailullisuuden sijaan empaattisia naisjohtajia. Ja kun ne naisten johtamat yritykset kuulemma kannattavatkin paremmin.

Nythän meillä on Esperissä loistava esimerkki yrityksestä, joka kannattaa iloisesti, ja jota on johdettu empatialla johon vain nainen kykenee... Hiljaista on pidellyt, joten tämän pullan rusinat ei ilmeisesti kelpaa.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Suomessa on vanhuspalveluissa miehiä naurettavan vähän esim Ruotsiin tai Saksaan verrattuna.Se on iso ongelma, eikä yksistään väkivaltaisten hoidokkien takia.

Käyttäjän SusannaHelovuori-Santos kuva
Susanna Helovuori-Santos

Juuri tätä samaa aihetta tuskailin omassakin blogissani eilen. Annamarin kanssa kävin myös Twitterissä keskustelua jonka lopuksi hän viittasi kohulla olleen myös vihapuheen merkkejä(?). Kirjoitettuani oman blogipostaukseni, sain luonnollisesti muutamat alt-right huutelut perään. Kuten asiaan kuuluu ;)

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Tuttu huttua, leimakirves on aina valmiina vääräuskoisia varten:)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Miksi te sitten kameonttimaisesti tunnustatte altrightin värejä ja maneereita jos se on teistä haukkumasana.
Suvakki on ruma väännös suvaitsevaisesta mutta ei kuitenkaan mikää uhriutumisen aihe jos saa sen nimikkeen.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #18

Sini, meehän jo nukkumaan. Sulla näkyy niin paljon altrighteja nyt siellä täällä, että kantsis vähän rauhoittua ja kenties levätä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Miksi moderni feministi tekee kaikesta sukupuolikysymyksen?

ooo

Päästäkseen esille.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Juuripa niin. Media- ja somejulkisuutta himoitsevaa imagofeminismiä (näin olen sen nimennyt). Pääasiassa tyhjää puhetta ja kiukun purkamista. Olen wanhankoulukunnan feminismin kannattajana huolissani tästä ilmiöstä, jossa sorrutaan jopa vallan väärinkäyttöön. Esimerkiksi miesten ongelmista puhuminen on leimattu manplainingiksi ja naisten vähättelemiseksi. Sukupuolesta ei pitäisi tehdä näin isoa numeroa. Asiat voidaan hoitaa maltillisesti ja reilulla pelillä, siitä ei pidä tehdä vain yhden sukupuolen vallankumousta jossa "yksistä tulee herroja herrojen paikalle" Orwellin kirjaan viitaten.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

”Tuntemani suomalaiset naiset ovat ahkeria, älykkäitä ja menestyviä oman onnensa seppiä. Siksi minun onkin niin vaikeaa ymmärtää, mitä ihmeen tarkoitusta palvelee nykyään ahkerasti mediassa ja politiikassa maalattu mielikuva naisista muka suomalaisten miesten mielivallan uhreina”.

Eiköhän se ole sitä, että se, jolla on vain vasara, näkee kaikki ongelmat nauloina. Se, joka kokee osaavansa vain yhden asian, pyrkii tekemään siitä maailman ainoan asian. Avainsana lienee itsekeskeisyys. Ne, jotka osaavat, pätevät elämän muilla alueilla ja heitä on sitten onneksi se suuri enemmistö.

Kiintoisaa vaikkakaan ei hämmästyttävää, on se, että tuota ilmiötä osaavat luonnehtia ja ovat parhaiten luonnehtineet nimenomaan naiset, niin nyt kuin entisissä kyläyhteisöissäkin. Mieleeni tulee yhtä tuollaista henkilöä tarkoittanut sanomus: ”Ainahan se Mari on ollut omanlaisensa. Mikään ei sille ole kyllin hyvä ja vika on aina muissa. Ei se tule kenenkään kanssa pitkää aikaa toimeen, mahtaako tulla toimeen edes itsensä kanssa”.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Feminismi näyttäisi paradoksaalisesti sementoivan sukupuolen tarkasteltavaksi muuttujaksi, sen sijaan että päästäisiin sukupuolineutraaliin ja yhdenvertaiseen toimintaan. Toisaalta mikään muu olisi yllättävää, kun tarkastelukulma on aikanaan jo ympätty liikkeen nimeen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Nykyfeminismillä ei ole mitään tekemistä tasa-arvon kanssa. Se on itsensä ylentämistä, muiden kustannuksella. Oikeisiin, räikeisiin naisia ja tyttöjä alentaviin kysymyksiin he eivät ota kantaa. Heitä kiinnostaa oma pimppi ja oma keho, jota saa arvostella vain he itse. Mikä kuulostaa sinällään jo 4-vuotiaan kehitystasolta. Palkkaa pitää saada, koska "olenhan nainen" . Pätevyydellä tai osaamisella tai itse asiaan vaikuttamisella ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Loukkaannutaan ihan kaikesta. Järjestetään itkupotkuraivareita päivittäin. Mut onneks nyt tuli se kuukautisemoji, niin kaikki ymmärtää, ettei kannata lähestyä kiukkuista emäntää. Ja sit alkaa ulvominen, ku mua ei huomioida...

Nää on pimeitä, yök!

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

"Heitä kiinnostaa oma pimppi ja oma keho, jota saa arvostella vain he itse."

Miksi kenelläkään on tarve arvostella jonkun toisen pimppiä ja kehoa? Kuulostaa nelivuotiaalta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Jos se pimppi ja keho tuodaan julkisuuteen jotenkin oleellisena osana jotain, pitää kestää myös arvostelua. Pidä mun pippelistä - kampanja sen sijaan saisi nämä kiihkoilijat arvostelemaan kaikkea liikkuvaa ja liikkumatonta. Se siitä tasa-arvosta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #13

Olen aina ihmetellyt jos johonkin asiaan pitäisi ottaa kantaa, niin vedetään tissit paljaana turuilla ja toreilla. Voisi sitä asiansa esittää fiksummikin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Katselin sitä twiittiä ja kahvit meni väärään kurkkuun höröttäessäni :)

On ne koomikoita:)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Naisille kiitos.Eilinen Grammy oli loistava esimerkki naisten kyvystä esiintyä yhdistävästi.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Tere on kyl loistava esimerkki siitä kuinka freudilaisessa psykoanalyyttisestä vaikutteita saaneessa psykologisessa lähestymistavassa käsitteellistetään miehisen identiteetin rakentuvan suhteessa naisiin: naiset ovat joko huoria tai madonnia.

Äidin seksuaalisuus kielletään ja hänet ylevöitetään ihanteeksi yliminään tai kuinka Tere kirjoittaa: ”Suurin idolini on äitini, joka älykkyydellään ja ahkeruudellaan teki hienon työuran, oli aktiivinen kansalaisvaikuttaja, tienasi omaisuuden, opiskeli jatkuvasti uutta ja siinä välissä kasvatti viisi tolkkua lasta.”

Sitten ovat ne toiset naiset, jotka uskaltavat asettua poikkiteloin tai eivät käyttäydy niin kuin Tere haluasi heidän käyttäytyvän ja ajattelevan tai kuten Tere kirjoittaa: ”Oma lukunsa on sitten äärifeminististä kaanonia toistelevat vasemmistopoliitikot, kuten Veronika Honkasalo, joka yrittää väkisin tehdä vanhustenhoidosta sukupuolikysymyksen.”

Jos, tarvitset uutta työpaikka, niin psykologian laitokselta löytyisi!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#4:
Olikohan tuolla höläyksellä jotakin yhtymäkohtaa tähän blogikirjoitukseen vai oliko se puhtaasti kirjoittajan mielikuvituksen yhdistämistä niihin kaikkein kuluneimpiin kliseihin?

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Ajatella, kehuin äitiäni ja sait siitäkin rakennettua ongelman. Väitän, että sullekin löytyy puuhaa psykan puolelta, asiakkaana tosin.

anita frisk

Mikäli media ei antaisi tilaa ja puoltaisi näitä suurisuita, tuskin ketään edes kiinnostaisi koska näyttönsä saavutuksistaan taitavat olla jossain vaatimattoman ja olemattoman välillä. Lievää ärtymystä toki herättävät kuten kaikenlainen kovaääninen aggressiivinen paasaaminen - ja itsessäni ainakin ajatuksen, että miksi yritätte saada miehet uskomaan että koko naissuku olisi yhtä hölmöjä kuin te itse. Useimmilla naisilla taitaa olla aivan realistiset käsitykset arvostaan sekä myös miehen arvosta. Yksilöistä on turha nykyfeministille puhua.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Pahimmillaan voivat ajaa aatteen itseään vastaan, mitä minä wanhankoulukunnam feministinä pelkään. Feminismistä on jo nyt rääväsuiden suunsoiton vuoksi tullut osalle väestöä kirosana. Samoja kortteja voidaan joko pelata hyvin tai huonosti. Nyt niillä on pelattu huonosti ja siitä on seurannut feminismin nimen lokaantuminen. Joudun yleensä tarkaan miettimään onko järkevää kuseisessä tilanteessa kertoa olevansa feministi vai onko parempi vain olla hiljaa -- varsinkin silloin kun yleinen keskustelu päätyy siihen, että feministejä ollaan vetämässä kölin ali.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jostain syystä äärioikeistolsisia kiinnostaa feminismi paljon enemmän kuin normikonservatiiveja tavantallaajia kuten minua.
Koko ajan näitä avauksia feminismistä.
Turkkila oikein teki vaalivideon jossa ensin
Bannonin lielkkejä ja sitten, ei niin teräviä meemejä toisen perään jostain feministeistä.
Meillähän on feministinen puolue. Se ei tunnu kiinnostavan.( Turkkila käyttää kliseitä joita oli 50-luvun pilakuvissa ja jotka hän tietää vanhentuneiksi.)
Feministinen puolue ei kiinnosta, mutta auta armias jos joku vasemmistolainen nainen alle 45v avaa suunsa naisnäkökulmasta. Suuri Stevebannonrovio heti pystyyn.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Suomalaisen intersektionaalisen feministin ongelma on se, että kun koko uhrikultti on tuontitavaraa, niin retoriikka käännetään suoraan jenkeistä tänne. Siksi sinäkin höliset altrighteista ja stevebannoneista, vaikkei niillä ole mitään kosketuspintaa suomalaiseen julkiseen keskusteluun.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

22 kommentissa ei ole pätkääkään logiikkaa. Käytät siksisanaa ihan umpimähkään. Ja ensimmäinen lause ei liity myöskään mihinkään minun kommenteissani. Mitä huidot etelän mies?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tässä kuitenkin varmasti myös sinusta mielenkiintoinen videopuhe Bannonista. https://youtu.be/wO6uD3c2qMo

Pekka Pylkkönen

Koko länsimainen yhteiskunta rupeaa olemaan uhrikulttuurin läpitunkemaa. Luin juuri muutaman vuoden takaisesta keissistä jossa hoitajia syytettiin heitteillepanosta. Nainen joka asui päihdeongelmaisten tukiasuntolassa oli ryypännyt ja käyttänyt lääkkeitä ensin baarissa ja sitten vetäytynyt huoneeseensa juomaan. Kun tuo nainen olo löytynyt käytävän lattialta kuorsaamasta, hoitajat olivat auttaneet hänet takaisin sänkyynsä. Nainen kuoli lääkemyrkytykseen ja hoitajat roikkuivat neljä vuotta löyhässä hirressä ennenkuin oikeus vapautti heidät syytteestä.

Tuossa keississä oli tasan yksi syyllinen eikä yhtään uhria. Ihmisten vastuu omasta elämästään ja hyvinvoinnistaan näyttää olevan hyvin hataralla pohjalla.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Koko länsimainen yhteiskunta rupeaa olemaan uhrikulttuurin läpitunkemaa"
Onneksi tuo koskee lähinnä median todellisuutta eikä todellisuuden todellisuutta. Toivotaan, että tuo ilmiö ei ainakaan kovin pahasti pääsisi tihkumaan tuosta median ja poliitikkojen maailmasta oikeiden ihmisten maailmaan. Omien havaintojeni mukaan siitä on ainakin tähän asti jokseenkin kokonaan säästytty.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Ehkä juuri tästä syystä minun on helpompaa ihannoida Minna Canthin ja Catherine Deneuvenin kaltaisia tasa-arvon ihmisiä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tunnetusti MVlehden kautta vainottu suomslaisia naishenkilöitä. Siitä ei ole pakko tehdä sukupuolikysymystä. Mutta jos alkaa pommittamaan blogeilla niitä jotka siinä korostavat sukupuolta niin tulee tukeneeksi Janitskinia kuten Paavo Väyrynrn. Kunniallista?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset