Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Politiikka tarvitsee perusteltua aatteellisuutta

  • Politiikka tarvitsee perusteltua aatteellisuutta

Mulla vain ei mene jakeluun tämä kärkipoliitikkojen korruptoitunut perseily. On kaiken maailman vuokra-asunto-puliveivauksia, omia kännireissujaan ajavat vihreät ja mitä vielä. Joka viikko tulee ilmi jotain, mistä tavan sukankuluttaja joutuisi häpeämään lopun elämäänsä. Ja nyt sitten demareiden PJ Sanna Marin jäi kiinni, kun vain pari kuukautta sitten äänesti Tampereen valtuustossa hoitajamitoituksen pienentämisen puolesta vaikka on huutanut naama punaisena isomman hoitajamoituksen kirjaamista lakiin.

Eipä siinä, että demarit olisivat yksin pinteessä, tällä viikolla kun on nähty lähes kaikilta puolueilta jälleen syy siihen, miksi ihmisten luottamus poliitikkoihin ja parlamentarismiin ovat murenemassa. Keskusta muutti vastikään pikavauhtia kantansa hoitajamitoitusasiassa, samoin Kokoomus kompuroi oudon PR-kampanjansa kanssa, jonka sisällöstä edes me kokoomuslaiset ei meinattu saada tolkkua. Kaikki tämä vain vaalitaktikoinnin takia.

Suomalaisen politiikan on pakko muuttua. Liian montaa puoluetta poliitikkoa ei vaikuttaisi ohjaavan vankkumaton pyrkimys totuuteen, vaan kannatuksen ja vallan maksimointiin keinolla millä hyvänsä. Puolueiden käsikynkässä, käsi veronmaksajan taskulla, kulkee pitkä liuta erilaisia tulonsiirroista eläviä eturyhmiä, joiden tehtävä on pitää omaa asiaansa ajavat puolueet vallassa.

Aatteensa kanssa sinut oleva poliitikko on johdonmukainen vuosi toisensa jälkeen ja mielipidettä muuttaessaankin pystyy kertomaan syyn toiminnalleen. Vain äänten perässä juokseva pyrkyri tietää olevansa tyhjä tynnyri, ja välttää vaikeita aiheita, lupaa kaikille kaikkea sekä kääntää takkiaan aina kuulijakunnan mukaan. Aatteensa suoraselkäinen edustaja taas luottaa siihen, että äänestäjät palkitsevat totuudenmukaisen ja vilpittömän politiikan.

Ja tätä perusteltua aatteellisuutta minä haluan politiikkaan tuoda. Sen ajatuksen, että kansanedustajan mandaattia ei tule antaa kelmejä vaalilupauksia ja silmänkääntötempuja tekeville helppoheikeille, vaan kansalaisten luottamus pitää ansaita pitkäjänteisellä työllä, totuuteen tukeutumalla sekä tinkimättömällä suoraselkäisyydellä. #terestroika

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1a282edd-921e-41a9-b05c-c253506c23ad

https://www.ilkka.fi/uutiset/kotimaa/sdp-n-marin-ryopytti-kokoomuksen-or...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Mitteepä ite tekisit eduskunnassa, kun puoluekuri määräisi painamaan nappia vastoin omaa mielipidettäsi?

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

En ainakaan jeesustelisi omalla erinomaisuudellani, vaan yrittäisin kertoa asiaa kummeksuville, että mitä sillä diilillä on saavutettu. Nyt Marin vain yrittää sälyttää vastuun muille, vaikka vastaa toki aivan itse omista päätöksistään.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Liian montaa puoluetta poliitikkoa ei vaikuttaisi ohjaavan vankkumaton pyrkimys totuuteen, vaan kannatuksen ja vallan maksimointiin keinolla millä hyvänsä. Puolueiden käsikynkässä, käsi veronmaksajan taskulla, kulkee pitkä liuta erilaisia tulonsiirroista eläviä eturyhmiä, joiden tehtävä on pitää omaa asiaansa ajavat puolueet vallassa."

Onhan tuo nyt huomattu - vuosikymmeniä sitten. Mutta mikään ei vain muutu.. tai lähinnä muutos on väistämätön, mutta nyt kestää kestää oman aikansa. Varsinkin pisimpään vallassa olleet Kok, demarit, Kepu ovat jo niin omatekemiin valtarakenteisiinsa jäykistyneet etten voi hyvälläkään tahdolla nähdä kunnon muutosta tulevan sitä kautta. Miten voisikaan? Kuten sanoit siellä on mm. eturyhmiä jokaisessa ja ristiin sen verran tiheään ettei kunnon muutosta voi syntyä. Jokainen suuri puolue tahi vastaava kai korruptoitunut/taantuu aikanaan. Muita ehkä parempia (aina ei) tulee tilalle ja taas nekin ajan ja ihmisluonnon kautta korruptoitunut/taantuvat.

----------
"Aatteensa kanssa sinut oleva poliitikko on johdonmukainen vuosi toisensa jälkeen ja mielipidettä muuttaessaankin pystyy kertomaan syyn toiminnalleen. "

No jooh. Pulma aatteissa sattuu olemaan mikäli ne ovat jäykistäneet ajattelun niin, että sinne ei mahdu aatteen vastaiset ajatukset (vaikka ne olisi kuinka hyvin perusteltu.. paremmin vielä kuin omat ajatukset). Ollako johdonmukainen aatteensa puolesta vai totuuden puolesta, kun oma aate ja maailmankuva alkaakin näyttää virheeltä. Mikäli ura ja pitkälti muukin elämä on rakennettu aatteen varaan, niin siinä monella saa pienet ja suuremmat totuudet usein jäädä - eiköhän omatunto sen kestä.. sopivaan hintaan tai pelkona tutun menetyksestä.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Ilmankos Kokoomus on aina päässyt kuin koira veräjästä, kun se toimii kuten nyt Sanna Marinin tapauksessa.

Eikös tässä ollut kysymyksessä budjettisopimus kaikkine osineen (jonka tekemisen yhteydessä demarien ryhmä vastusti hoitajamitoituksen laskemista edes 1/100:lla), mikä sopimus sitten kuitenkin yhteisesti tehtiin.

Nyt kokoomuksen orpo puheenjohtaja hätäpäissään nosti asian esille syyttäen Marinia, kun tämä silloin äänestyksessä piti Tampereella tehdystä sopimuksesta kiinni. Siis ei pettänyt sopimusta ja muita osapuolia!

Olisiko sittenkin pitänyt äänestää vastaan ja pettää mm. Kokoomus:-D

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset