Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Kuka maksaa SDP:n vastuuttomat vaalilupaukset?

  • SDP:n vaalilupausten maksajan kannattaa pitää lompakosta kiinni.
    SDP:n vaalilupausten maksajan kannattaa pitää lompakosta kiinni.

Moni sanoo, että puolueiden ja ehdokkaiden pitäisi keskittyä itsensä kehumiseen. Koen kuitenkin tärkeänä, että täysin vastuuttomat lupaukset haastetaan julkisesti ja poliittiset toimijat pakotetaan perustelemaan omat vaalilupauksensa. Esimerkiksi näitä demareiden vappusatasia ja "kaikille kaikkea kivaa"-juttuja on hurjaa seurata, kun edes media ei laita puoluejohtajia koville siitä, kuka lystin maksaa?

Lisää veroja ei ole kovin realistinen optio, kun suurin osa verolajeista on jo laskevan rajahyödyn puolella ja lisäverotuksella korkeintaan ajetaan kansantalous entistä huonompaan jamaan. Teollisuuden edunvalvojana SDP ei ole valmis leikkaamaan yritystuista, eikä se muutenkaan halua supistaa julkista sektoria mistään kulmasta. Isomman hyvinvointikakun leipominen ei ole SDP:n agendalla, kun se jarruttaa jokaista työmarkkinalakien reformointia kaikin voimin, vaikka "epäinhimillisen ja kurjistavan leikkauspolitiikan" seuraukset ovat yksiselitteiset: 140 000 uutta työpaikkaa, paremmin voiva kansantalous, maailman onnellisimmat ihmiset.

Älkääkä rakkaat ystävät käsittäkö väärin. Minä olen ensimmäisten joukossa astumassa siihen Täysin Automatisoituun Luksus-Homo-Avaruuskommunismiin(TM), jossa koneet tekevät kaiken työn ja me ihmiset saamme keskittyä niihin elämässä oikeasti tärkeisiin asioihin: Perheeseen, ystäviin, itsensä sivistämiseen ja muuhun vapaa-ajan viettämiseen.

Mutta kun me emme vielä elä tuossa käsittämättömässä yltäkylläisyydessä, niin julkisen sektorin menojakaan ei voida mitoittaa utopiaan sopivaksi. Meinaa tällaisella menokuri-poliitikolla ihan oikeasti iskeä epätoivo, kun niin moni muu kampanjoi lupaamalla äänestäjilleen kaikkea kivaa muiden piikkiin. Demareissa mennään jo niin pitkälle, että lasten vieminen harrastuksiin koetaan julkisen sektorin ydintehtäväksi, eikä vanhemmuuteen ja perheiden sisäisiin ratkaisuihin kuuluviksi valinnoiksi.

Muistuttaisin kaikkia, että hyvinvointi syntyy edelleenkin työstä, ei siitä, että siirrämme entistä enemmän rahaa taskusta toiseen ja normaaliin elämään kuuluva vaivannäkö yritetään heittää veronmaksajien vetämän kivireen lisäpainoksi. Älkää langetko vaalipopulismiin. #terestroika

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Mutta kokoomuslainen eläkeläisten huijaaminen vaalilupauksilla on ilmeisesti ihan kosher?
https://www.hs.fi/junkkari/art-2000005973229.html?...

Ei maar, todellinen ongelma on näiden aina äänestävien eläkeläisten suuri määrä. Tulevaisuudesta pitäisi päättää, mutta haudan partaalla olevat neliraajajarruttavat, kun ajattelevat vain itseään, paitsi silloin, kun muistelevat Kekkosen aikaa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ilmeisesti tämä vihreä kommentti pitäisi esittää jokaiselle eläkkeellä olevalle äänestäjälle. Sen jälkeen Hanna Halmeenpää ja muut järkivihreät repisivät jälleen kerran tukkaansa. Fatim Diarran jalanjäljissä vuoroin kutakin vihreiden halveksumaa ihmisryhmää vastaan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kuules Juho, nasautapa nyrkillä kerran sarkasmitutkasi kylkeen. Se ei toimi kunnolla.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #10

Kieltämättä tuokin vaihtoehto tuli mieleen...
Minun mokani.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Ei. Mun mielestä tällainen eturyhmäpolitikointi tulisi lopettaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se ihan sama maksaja, eli kansa. Tällä kertaa vaan parempituloiset.

Kokoomuksen soten maksaa köyhimmät, eläkeläiset ja paljon sairastavat.

Kokoomuksen hurskastelu on kalleinta työläiselle, vanhuksille ja sairaille.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Ei niitä tarvii kenenkään maksaa kun ei niitä äänestetä. Vain hullu itselleen maksuja hommaa...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Lupaukset maksetaan kiristämällä verotuksen progressiota. Sammallahden osuus maksuista epäilemättä kasvaa, mikä on tietenkin aivan oikein.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Nuo lupaukset eivät tule täyttymään, se on nähty ennenkin. Populismia. Sitä se vaan ihmettelen aina kuinka saakelin tyhmää sakkia äänestäjät on.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Demareiden ja Kokoomuksen lupaukset sentään ovat sitä samaa... pelkkää paskaa - olettavat, ehkä osin syystä, ihmisten pysyvän typeryksinä jatkossakin.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset