Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Kulttuurierojen hyväksyminen on edellytys maahanmuuttajien kotoutumiselle

Riipaisin tällaisen vastineen Hesarin mielipidekirjoitukseen, jossa kaksi professoria väittivät, ettei seksuaalirikoksissa missään tapauksessa voi olla kyse kulttuurista.

"Helsingin yliopiston professorit Sarah Green ja Tuija Pulkkinen kirjoittivat taannoisessa mielipidekirjoituksessaan (HS 23.1), kuinka seksuaalirikoksissa ei ole kyse kulttuurista tai etnisyydestä, viitaten mm. Oulun hyväksikäyttöepäilyihin. Näen kirjoituksessa ikävä kyllä enemmän ristiriitoja kuin akatemian edustajilta vaadittavaa, tieteellisesti perusteltua, lähestymistapaa.

Professorit kieltävät kulttuurin merkityksen seksuaalirikoksissa, mutta sanovat heti seuraavassa lauseessa syyn olevan “laajalle levinnyt arvomaailma” ja “syvälle juurtuneet käsitykset” sukupuolten keskinäisestä nokkimisjärjestyksestä. Määritelmällisesti nämä ovat yksi ja sama asia, kulttuuri kun tarkoittaa yhteisöllistä käsitystä normeista, arvoista ja hyväksyttävistä sosiaalisista toimintatavoista.

Kirjoittajat kiistävät seksuaalirikollisuuden kytkeytyvän kulttuuriin, vaan ennemminkin sukupuoliin, koska muuallakin maailmassa miehet raiskaavat. Yhtä erikoista olisi väittää, ettei liikennekuolemat liity kulttuuriin, koska ympäri maailmaa ajetaan kolareita. Silti esimerkiksi Suomen ja Thaimaan välinen ero liikennekuolemissa on lähes kymmenkertainen ja jokainen koskaan sikäläisillä maanteillä matkustanut kyllä ymmärtää, että ero Suomen tilastoihin liittyy nimenomaan kulttuuriin, ei esimerkiksi sukupuoleen tai ihonväriin.

Kaikesta huolimatta, kulttuurin merkitystä on turha sen enempää vähätellä kuin ylikorostaakaan. Tämä koskee niin netin kovaäänisimpiä maahanmuuttovastustajia kuin suomalaisesta “raiskauskulttuurista” ja “patriarkaatista” löyhiä hypoteesejaan kirjoittelevia sukupuolentutkijoitakin.

Suomi ei ole patriarkaatin hallitsema raiskauskulttuuri, muun väittäminen vaatii todellisuuden rajojen rajua venyttämistä. Täällä naisia ei nähdä miehiä alempiarvoisina, lainsäädäntömme on siitä hyvä esimerkki. Suomalaisia naisia ei institutionaalisesti estetä valitsemasta koulutusalaansa, uraansa, kumppaniaan tai asuinpaikkaansa. Raiskaus on silmissämme halveksuttavimpia rikoksia, josta noustaan vaatimaan kovempia rangaistuksia muutaman kuukauden välein, tekijän ihonväriin katsomatta. Suomi on tilastollisesti maailman parhaimpia maita niin naisille, miehille kuin muillekin ihmisryhmille.

Moni Suomeen viime vuosina päätynyt maahanmuuttaja taas tulee nimenomaan patriarkaatin hallitsemista maista, joissa miehillä on absoluuttinen määräysvalta niin yhteiskunnassa kuin perheissäkin. Kulttuureista, joissa naisilla ei ole esimerkiksi vapautta kouluttautua tai valita puolisoaan, vaan heitä silvotaan ja raiskataan osana paikallista tapakulttuuria.

Jos ette usko, niin tehkää mielikuvaharjoitus: Lähettäisittekö tyttärenne parin kilometrin iltalenkille mieluummin suomalaisen vai afganistanilaisen kaupungin kadulle? Miksi?

Kollektiiviset syytökset ovat väärin ja rikoksista vastaa aina vain rikoksen tehnyt. Ratkaisujen löytäminen maahanmuuton negatiivisiin lieveilmöihin on kuitenkin mahdotonta, jos emme hyväksy tosiasioita. Miten saamme saamme maahanmuuttajat kotoutumaan, eli hyväksymään arvomme, humaanin oikeuskäsityksemme ja sosiaaliset normimme, jos akatemian edustajat puurouttavat julkisen keskustelun itsensä tai todellisuuden kanssa ristiriidassa olevilla analyyseillä?

 

Tere Sammallahti

DI, kansanedustajaehdokas (kok.)

Espoo"

 

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005974106.html

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_traffic-related_death...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Jos professorien tuotokset ovat tuolla tasolla, niin yliopistojen leikkaukset on kyllä kohdennettu väärin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Yliopistojen leikkaukset on kohdistettu väärin.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Proffesorien mielestä tällä ei taida olla mitään tekemistä kulttuurin kanssa.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/01/18/orjuus-ny...

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Hyvä, karmaiseva linkki. Sama käytäntö jatkuu pimeässä maanosassa. Atlantin yli laivattiin 300 vuotta sitten, nyt sitten hiilijaloitellen lentokoneilla, ja jätkät nauraa kun menee pankkiin tai käteisellä asuntokaupoille.

Eilen loppuillasta sitten dokumentti raiskaavista YK- joukoiswta (Demokraatinen Kongon tasavalta ja 4 muuta, ei mainittu). Sinisessä kypärässä, ruskea kyr... menneen maailman järjestö, joutaa mennä pesuveden mukana.

Pyöreäässä pöydässä käsittelivät näitä professoreja Hazard puolesta orgasmin partaalla, Itkonen ja Stiller opponoiden. Kannattaa kuunnella kun maahanmuuttoa hehkuttavat ovatkin ainakin yhdestä osasta eri mieltä.

ps Onnea vaaleihin.

file:///home/vekkeri/Ty%C3%B6p%C3%B6yt%C3%A4/(2)%20Saudi%20Cleric%20Says%20the%20Sun%20Rotates%20Around%20the%20Earth%20-%20YouTube.desktop

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Kiitos realistisesta blogista! Tätä olen odottanut ja toivonut. Ellei uskalla katsoa totuutta silmiin, ei ratkaisujakaan löydy.

Tällainenkin ongelma kehittyy mikäli emme tee mitään; Käytännössä Eurooppaan saapuu miltei vain miehiä - Ruotsissa miehiä on suhteessa naisiin jo liikaa - Kiinan ongelmat on tulossa Eurooppaan. Mistä kaikki nuoret miehet löytävät kumppanin?

Samalla kun ratkaisemme vaikeita kotoutusongelmia Euroopassa, leireillä ja kriisien keskellä elää lapsia, sairaita ja naisia, jotka ovat avun ulottumattomissa. Energiamme ja resurssimme menevät turvapaikanhakija-miehiin. Kovalla työllä saamme Suomessa varmasti nykyiset turvapaikanhakijat jotenkin sopeutmaan tänne. Turvapaikkajärjestelmiin on puututtava lähiaikoina, muuten tästä karusellista ei hyvää seuraa.

Miksi emme perustaisi (eurooppalaiset) Yk,n leireihin peruskouluja, ammattikouluja ja terveyskeskuksia. Käytänössä nämä leirit toimivat jo vähän kuin kaupungit ja niissä on yrittäjiä ja muita toimintoja. Kannattaa auttaa kestävästi, nykyinen ruljanssi on kestämätön.

Petri Lavonen

Missään ei ole nähtävissä tutkimuksia lähi-idän tai afrikan aikaisempiin rikos ja raiskaustilastoihin mutta yksi yhdistävä aikapommi on ollut kulttuuri, päihteet, huumeet ja lähi- itään rantautunut internet pornografia jossa länsimaiset naiset esiintyvät. Kaikillahan näillä herroilla on se pussukka taskussa jota tarjotaan tytöille baareissa. Veikkaan että useammat näistä kavereista on tullut ihan toisissa ajatuksissa kuin turvaa hakemaan. Mutta se ei ole tyhmä ketä pyytää vaan se joka maksaa.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Täytyy myöntää, että joka mediassa on aina kaiken maailman seksijuttuja niin kuin se olisi ainoa tärkeä asia maailmassa. Ja annetaan kuva että seksi on akrobatiaan kuuluva voimistelulaji. Missään ei puhuta rakkaudesta, kumppanuudesta ja sen sellaisesta. Ei ihme että nuorisomme ovat ymmällään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset