Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Uuskieli AY-liikkeen vaalikampanjassa johtaa äänestäjää harhaan

  • Vapaiden Valtakunta - Kampanja, joka johtaa ihmisiä harhaan.
    Vapaiden Valtakunta - Kampanja, joka johtaa ihmisiä harhaan.

"Sota on rauhaa, vapaus on orjuutta, tietämättömyys on voimaa".

AY-liikkeen propagandakoneisto on käynnistänyt Vapaiden valtakunta-kampanjan tulevia eduskuntavaaleja varten. Kampanjan lanseeraamassa uuskielessä maalataan kuvaa pahasta "pakkolakeja" säätävästä ja määräilevästä eduskunnasta, jonka ainoa vastavoima on muka vapautta puolustava AY-liike. Tämä on tietysti täysin laskelmoitua harhaanjohtamista.

Kampanja julistaa haluavansa Suomen, jossa voi jokainen voi elää "vapaana pelosta, epävarmuudesta ja kiristyksestä". Isoja sanoja järjestöiltä, jotka pelottelevat ihmisiä orjayhteiskunnalla ja ovat valmiita jopa tuhoamaan Suomen kansantalouden kiristääkseen laillisesti valittua eduskuntaa tahtoonsa. Työttömien kokemasta pelosta, köyhyydestä ja epävarmuudesta ei luonnollisesti tässä yhteydessä puhuta mitään.

AY-liike maalaa propagandassaan kuvaa, jonka mukaan työntekijällä ei olisi "vapautta järjestyä, sopia työehtosopimuksista ja vaikuttaa työelämän lakeihin". Todellisuudessa järjestymisvapauden kaventamista ei Suomessa aja kuin Huominen ilman pelkoa - Rasismi rikoslakiin-kampanja, joka hyvästä tarkoituksestaan huolimatta antaisi vallanpitäjille mielivallan päättää aatteellisesti erimielisten yhdistysten lakkauttamisesta. Sattumoisin Palvelualojen ammattiliitto PAM ry tukee kyseistä kampanjaa.

Työehtosopimuksiakaan Suomessa ei vastusta kukaan, vaan kritiikki kohdistuu TES:en yleissitovuuteen. Siis siihen todelliseen pakkolakiin, joka alistaa liittoihin kuulumattomat työntekijät, yrittäjät ja yritykset työmarkkinakabineteissa, demokratian tuolla puolen, kuiskuteltujen sopimusten armoille. Tästä esimerkkinä vaikkapa umpisurkea kiky-sopimus, jonka sorvasivat kasaan nimenomaan työmarkkinajärjestöt.

Kampanja julistaa, että jokaisen tulisi voida elää palkallaan, mutta milloin näitte viimeksi AY-liikkeen puoltamassa tuloverotuksen keventämistä palkansaajan ostovoiman parantamiseksi? Itse asiassa viime elokuussa SAK yksiselitteisesti vastusti tuloverotuksen keventämistä, vaati siihen päälle veronkorotuksia ja esitti jopa varallisuusveron palauttamista. AY-liike puhuu palkalla elämisestä, mutta muusta toiminnastaan päätellen se ei halua suomalaisten elävän palkallaan eikä varsinkaan vaurastuvan.

AY-liikkeen valtaklikillä ei meinaa millään mennä ymmärrykseen, että suomalaisessa parlamentarismissa lait säätää demokraattisesti valittu eduskunta, ei Hakaniemen majailevien eturyhmäjärjestöjen saunaseura.

Työelämää sääteleviin lakeihin kansalainen voi vaikuttaa äänestämällä esimerkiksi tulevissa eduskuntavaaleissa, mutta AY-liikkeellä ei tule lainsäädäntötyössä olla muuta roolia kuin korkeintaan valiokunnissa asiantuntijalausuntojen antajana, kuten kaikilla muillakin kansalaisjärjestöillä. #terestroika

https://www.vapaidenvaltakunta.fi/

https://www.verkkouutiset.fi/nain-sak-kiristaisi-verotusta-yrittajat-ja-...

http://www.rasismirikoslakiin.fi/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ilpoilvesluoto kuva
Ilpo Ilvesluoto

Eipä tuossa nyt mitään uutta ollut, vaan samaa vanhaa mitä ennenkin. AY-liike näyttää vain palanneen siihen, mistä on aloittanut. Luottamus on se avain kysymys.
Jaksaako ihmiset enää luottaa edustajiin, olivat he sitten AY-liikkeessä tai eduskunnassa?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eipä niissä ay-liikkeen sanoissa ole paljoa liioittelua. Koko nykyisen Sipilän porvarihallituksen ajan on heikoimpien asemaa heikennetty järjestelmällisesti.

Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy, se on luonnonlaki.

EK: Tarvitaan lisää maahanmuuttajia koska on paha työvoimapula.

Huonosti toimiva terveydenhuolto pitää saada ulkolaisten yhtiöiden riistaksi.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Tilastollisesti kaikki rikastuvat, myös ne köyhät. Tosin nyt puhuttiin AY-liikkeen retoriikasta, ei hallituksen tekemisistä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pari huomiota Sammallahti. Kokoomus Orpon suulla vaatii verotuksen painopistettä siirrettävän progressiivisestä palkkaverotuksesta kohti kulutusta, siis kohti tasaveroa. Tämä hyvätuloisia suosiva veromalli ajaisi vähävaraiset ihmiset, ei pelkästään eläkeläiset ja työttömät, vaan myös pienituloiset palkallaan elävät yhä ahtaammalle ja jos palkallaan ei pienituloinen kykenesi maksamaan edes jokapäiväisiä arkisia menojaan vaan joutuisi turvautumaan sos.turvan apuun, joka jo tänään on arkipäivää monelle niin miten luulet motivaation työssäkäymisessä käyvän. Ja Sammalahti vielä, miksi monetkin minunkin tuntemat pk-yrittäjät vastustavat yleissitovuuden purkua, siksi, että he pelkäävät, eikä suotta, sitä että työmarkkinoille syntyy "villi länsi" jossa vastuulliset, asiansa hoitavat yrittäjät jäävät vastuuttomien pikävoittoja tavoittavien jalkoihin. Ei ole ihme, että Ek:n entinen työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen (kok) kovin sanoin arvostelee kokoomuslaisten kyvyyttömyyttä ymmärtää työelämää.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

1. Palkkaverotuksen vähentäminen nimenomaan on hyvä asia tavallisille työssäkäyville, myös pienituloisille. Heillä on tällöin isompi mahdollisuus vaikuttaa siihen, mihin rahansa kuluttavat.
2. Lasse Laatunen on työmarkkinajärjestelmän kätyri, eikä hänen sanomisissaan ole juurikaan objektiivisuutta. Hän puolustaa korporatismia, koska on korporatisti ja saanut palkkansa kyseisestä systeemistä vuosikaudet. En tunne ystäviäsi, mutta minun yrittäjäystäväni ovat täysin eri linjoilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset