Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Yanar-Niinistö-case - Median on vaadittava poliitikoilta johdonmukaisuutta

  • Ristiriitaisia puheita maahanmuutosta, maahanmuuttajista ja kantasuomalaisista
    Ristiriitaisia puheita maahanmuutosta, maahanmuuttajista ja kantasuomalaisista

Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar suuttui presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuheesta, koska siinä kuulemma puhuttiin maahanmuuttajayhteisöstä (ei puhuttu), eikä yksilöistä. Mediassa Yanaria ylistetiin poikkeuksellisen rohkeana ajattelijana, vaikka todellisuudessa hän puhui asian vierestä ja oli vieläpä poikkeuksellisen tekopyhä.

En itsekään allekirjoita ajatusta kollektiivisesta vastuusta, mutta kuinka uskottava Yanar on viestintuojana, kun hän heti seuraavassa lausessa väittää Niinistön puheen todistavan KAIKKIEN suomalaisten poliitikkojen olevan kujalla maahanmuuttajien arjesta? Tai kun hän pari päivää myöhemmin väittää kaikkien maahanmuuttajien olevan positiivinen juttu Suomelle, tekemättä pesäeroa esimerkiksi yhteiskuntaamme integroituneiden maahanmuuttajien ja väkivaltaisen ekstremistin välille? Miksi yleistäminen on torstaina huono juttu, mutta maanantaina hyvä?

Niinistö sanoi: "Täällä oleville on annettava mahdollisuus osallisuuteen. Vastaavasti on oikeus edellyttää tahtoa sopeutua yhteiskuntaamme. Ja vastuun kantamista, myös omiaan ohjaamalla."

Tässä ei ole mitään epätotta tai outoa, vaan maahanmuuttajillekin on parempi antaa mahdollisuus olla tuottava osa yhteiskuntaamme. Sen mahdollisuuden vastineeksi meillä on oikeus, ei vaan velvollisuus, vaatia viitseliäisyyttä sopeutua.

"Toisten ohjaaminen" tarkoittaa sitä samaa, miksi me huomautamme, jos toisella on takin kaulus huonosti, paita väärinpäin tai esimerkiksi ulkomailla vieraillessamme olemme rikkomassa jotain sikäläisittäin kohteliaaksi koettua tapaa. "Toisten ohjaaminen" on sitä, että myös naapurin lasta ojennetaan, jos mukulat ovat tekemässä jotain tyhmää.

Minusta tämä on niin olennainen osa suomalaista mielenmaisemaa, etten voi olla pohtimatta, olisiko myös Yanar tarvinnut sitä "toisten ohjausta" ennen kuin kirjoitti tekstinsä? Niin kaukana hänen tulkintansa todellisuudesta oli.

Herttaisinta tietysti on, kun kansanedustaja kuvittelee olevansa veronmaksaja. Tästäkin valveutunut media olisi voinut vetää Yanarin tilille, mutta eipä vetänyt.

Vinkkinä Yanarille antaisin myös sen, että jos haluaa puolueensa linjausten mukaisesti tehdä näistä vaaleista ilmastovaalit, niin ei ehkä kannata heittää sontaa suomalaisten ja kulttuurinsa päälle tekemällä perusteettomia yleistyksiä, jotka jokainen peruskoulun käynyt tietää höpönlöpöksi.

Peräänkuuluttaisin vastuuta myös kolmannelta valtiomahdilta, medialta. Minusta on tökeröä, että uudelle kaudelle hakeva kansanedustaja voi tehdä perusteettomasta suomalaisten päälle räkimisestä itselleen vaaliaseen kenenkään puuttumatta asiaan. Se on yhtä tökeröä, kuin lähteä vaaleihin tekemällä yleistyksiä mistä tahansa ihmisryhmästä. #terestroika

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Suomalaisten päälle räkimisestä?" - Nyt on kokoomus vajonnut alemmaksi kuin koskaan. Yanar keskustelee asiallisesti, mutta saa palkinnoksi päälleen tällaista kuraa. Siinä on meillä valtionhoitajapuolue.

Matti Simonaho

Ei kai siitä Suomalaisia saa syyttää, että iät ja ajat on opetettu että "Pidä ajatukset kurissa (kura)" - kun ne pitää pitää puhtaina. Ajatus selkenee kun se ei ole työnnettynä jokaiseen lätäkköön mikä eteen tulee. :)

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Juuri tätä tarkoitin. Niinistö sanoi jotain -> Yanar syyllistää kaikkia syntyperäisiä suomalaisia. Kun maahanmuuttaja tekee jotain hyvää, se lasketaan kaikkien maahanmuuttajien ansioksi. Kun Tere sanoo jotain, Jouni tekee yleistyksen Kokoomuksesta, tarjoamatta ensimmäistäkään argumenttia loanheittonsa pohjaksi.

Hienosti alleviivasit sitä, mitä yritin kirjoituksessani tuoda esille.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kokoomus on valinnut sinut eduskuntavaaliehdokkaakseen ja tehnyt siinä suuren virheen. Tuo "suomalaisten päälle räkiminen" voisi olla jostain Hitlerin tai Goebbelsin puheesta.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi Vastaus kommenttiin #10

Snellman kilpailevasta puolueesta räkii nyt itsensä ja puolueensa päälle käyttämällä noin ala-arvoista terminologiaa sinänsä niin hyvästä Sammallahden kirjoituksesta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #11

Niinkö? Räkimisen retoriikka ja siihen liittyvä kansallinen ja kollektiivinen uhriutuminen on juuri niin vahvaa kuin mainituilla poliitikoilla. Yanar on kansanedustaja, joten hän saa vain luvan kestää tällaisia solvauksia nahoissaan. Suosittelen Peter Langerichin Goebbels-elämäkertaa, siitä pääse hyvin jyvälle Goebbelsin kielenkäytöstä.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #10

Hitleriä ja Göbbelsiä, asia selvä...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #15

Tuusulassa fanitetaan Hitleriä. Muutaman nuoren skinhead-porukka aiheuttaa pahennusta Tuusulassa. Poliisi on pyrkinyt puuttumaan nuorten käytökseen ja Tuusulan kunta on tehnyt porukkaan kuuluvista lastensuojeluilmoituksia.

Tuusulan kunta tiedotti joulun alla, että kunnan alueella on tapahtunut yhteenottoja nuorisoryhmän ja muiden nuorten välillä. Rikolliseksi kuvailtu toiminta on kunnan mukaan kohdistunut ainakin osittain maahanmuuttajataustaisiin henkilöihin.

– Sekä uhreista että nuorisojoukon mukana toimintaan osallistuneista nuorista on tehty lastensuojeluilmoituksia. Asioiden selvittämistä jatketaan viranomaisteitä pitkin, tiedotteessa kerrottiin.

Pian tiedotteen julkaisun jälkeen Keski-Uusimaa-lehti kertoi, että häiriöiden taustalla on yläkouluikäisten nuorten ”uusnatsiryhmä”, joka on aiheuttanut pelkoa ainakin paikallisilla nuorisotaloilla. Lehti luetteli nuorisoporukan tunnusmerkeiksi mustavalkoharmaat maastohousut ja pilottitakit.

Lehti kertoi myös, että eri viranomaisten arvioiden mukaan jengiin kuului noin 10-40 henkeä.

Matti Simonaho

18.5.2016 : "Eurooppaan tulleiden pakolaisten vastaanottamiseen ja kotouttamiseen käytetyt rahat palautuvat yhteiskunnalle lähes kaksinkertaisina viidessä vuodessa, kertoo tuore tutkimusraportti."

Paperilla kaikki näyttää hyvältä, mutta todellisuus on toinen. Kyllä meillä Suomalaisilla varmaan käy kateeksi kaikki maat Ruotsista Välimeren rannikolle, jotka pursuavat kaikista rikkauksista.

Lasketaanko kaikki tähän saakka tapetut Suomalaiset maahan muuttaneiksi?

https://yle.fi/uutiset/3-8890819

Matti Simonaho

Ozan Yanar (Tweet) : "Presidentti @Niinisto kehotti tämänvuotisessa #uudenvuodenpuhe:essaan maahanmuuttajaryhmiä kantamaan vastuuta jäsenistään "omiaan ohjaamalla". Selitän tässä twiittiketjussa, miksi tässä taustalla on vääriä ja outojakin oletuksia:" https://www.is.fi/politiikka/art-2000005954138.html

Selittäminen ja selvittäminen ovat eri asioita. Yhdestä asiasta voi olla 1000 eri selitystä, mutta vain 1 selvitys. Selittelyt voi olla - ja yleensä ovat - vääriä ja outojakin oletuksia.

Vakavissa asioissa kannattaa ensisijaisesti "lainata" Pariisin rauhansopimusta 1947, Rauha Suomen kanssa, Osa II, Luku II, 6, 7, 8 artikla sekä sitä tukevaa Suomen Kansan Perustuslakia jota edellä mainittu sopimus tukee - ensisijaisesti 1§ - 12§ johdonmuksiessa järjestyksessä, sanantarkasti tai sovellettuna kyseessä olevaan asiaan - jotka ovat Suomen Kansan julkinen mielipide siitä miten kuuluu olla ja elää ihmisiksi Suomessa, ja joiden ensisijainen suojelun kohde on Suomi ja Suomen Kansa jolle Valtiovalta Suomessa kuuluu, ja jota edustaa valtiopäiville kokoontunut Eduskunta. Kaikkien asioiden arviointi tehdään edellä mainittua Maailman tärkeintä sopimusta ja Suomen Kansan Perustuslakia käyttäen sekä kunnioittaen.

Eihän tästä ole kauaakaan aikaa kun Pariisin Rauhansopimuksen 1947, Rauha Suomen kanssa sekä Suomen Kansan Perustuslain olemassaolon puolustajia juhlittiin ja muisteltiin, 6. Joulukuuta. Kai ne sen opetti Helsingin Yliopistossa.

Jos e m rauhansopimusta ja lakia olisi noudatettu, opetettu sekä niiden mukaan oltu ja eletty vuodesta 1947 saakka - niitä ongelmia joita tänään on elinympäristössämme ja yhteiskunnassamme ei olisi olemassa.

Ratkaisu kaikkiin ongelmiin on e m sopimuksen ja lain ehdoton noudattaminen kaikilla mahdollisilla tasoilla - ja niiden opettaminen Kansalle. Suomella on siihen Kansain välinen, Maailmanlaajuinen oikeus. Pariisin rauhansopimuksen 1947, Rauha Suomen kanssa jälkeen tehdyt sopimukset ovat merkityksettömiä, varsinkin jos ne ovat ristiriidassa e m rauhansopimuksen sekä sitä tukevan lain kanssa.

Jos jollakin on niitä jotain vastaan - ettei Suomen oikeudenkäyttöpiirissä oleva henkilö ensisijaisesti Suomalainen saa nauttia ihmisoikeuksia ja perusvapauksia, niin hän pakatkoot pyhät käärönsä ja teesinsä reppuun ja "maasta saa poistua" - tai poistetaan. Se on fasismin, rasismin, terrorin, terrorismin, vainojen y m v sekä rikosten - jopa sellaisten joita ennemmin ei ole Suomessa esiintynyt - ennaltaehkäisemistä Suomessa. Ei se sen ihmeellisempää ole.

6 § Yhdenvertaisuus

Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti. Sukupuolten tasa-arvoa edistetään yhteiskunnallisessa toiminnassa sekä työelämässä, erityisesti palkkauksesta ja muista palvelussuhteen ehdoista määrättäessä, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään.

Lähtökohta asian minkä tahansa arvioinnissa on aina Neutraali. Kun hyväksyttävä reaali- ja käsitteellistieteellinen peruste on esittää (sanat ja näyttö siitä että mitä on sanonut on totta), saa asettaa eri asemaan: ylentää tai alentaa.

Kumpaa arvioit Suomen Kansan äänestävän, Ozan Yanarin Facebook -päivitystä tai Pariisin Rauhansopimusta 1947, Rauha Suomen kanssa sekä sitä tukevaa Suomen Kansan Perustuslakia?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Totta kai media nostaa Yanarin heti jalustalle, onhan hän maahanmuuttaja Turkista. Näitä valtamediassa ihaillaan, mitään kritisointia ei kuule.

Matti Simonaho

Ollaan vaan huolissaan

Suomessa ollaan eri tahoilla huolissaan "ulkomaalaisesta vaikutuksesta Suomen vaaleihin" ja kansan osan edustaja Ozan Yanar on huolissaan Suomen Tasavallan Presidentin "hölmöistä ajatuksista" - joka on Kansan korkein mahdollinen edustaja. Puolustuspolitiikassa ollaan huolissaan siitä että "Venäjä on uhka ja voi hyökätä Suomeen milloin tahansa" ja pitäis liittoutua jonkun tai kaikkien kanssa, samaan aikaan kun pitää olla huolissaan siitä että Ruotsi voi 15000 pakolaisen joukossa lähettää Suomeen kymmeniä, satoja tai tuhansia sotilaita joita lähettäjämaahan ei voida lähettää takaisin "koska ne tapetaan siellä", tai joka ei ota niitä vastaan. Finnairissa ollaan huolissaan siitä että joku voi yrittää estää lentoonlähdön, jos kotimaahan palauttaminen sattuisi jostain syystä onnistumaan. Poliisi on huolissaan siitä että Suomalaiset leimaavat kaikki pakolaiset lasten- ja naisten raiskaajiksi ja tappajiksi - kysymyshän on kuitenkin yksittäinen uskonnollisia perinteitä ja tapoja harrastava rinki. Suomalaiset puolestaan ovat huolissaan vääristä ja oudoista oletuksista ... .. . :)

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Kesällä Ranska voitti maahanmuuttajien avustuksella jalkapallon maailmanmestaruuden.

Maahanmuutto voi siis olla myös positiivista.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Montako muuta maata ei voittanut maailmanmestaruutta maahanmuuttajien avulla tai ilman heidän apuaan? Aikamoinen anekdootti...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Suomessakin jalkapallon nousu on pitkälti maahanmuuttajien ansiota. Englannista puhumattakaan. Eivät maahanmuuttajat suomalaista kulttuuriakaan uhkaa, vaan rikastavat sitä. Sama ilmiö on näkyvissä selkeimmin niissä maissa, joissa maahanmuutolla on pitemmät perinteet. Jos vaikka Iso-Britanniaa ajattelee, niin ilman maahanmuuttajien panosta se ainakin kirjallisuudessa olisi pelkkä Pikku-Britannia. Kolme viimeisintä Nobelin palkintoakin ovat menneet maahanmuuttajataustaisille briteille: Kazuo Ishiguro, Doris Lessing ja V.S. Naipaul. Saa nähdä onko Suomenkin ensimmäinen nobelisti Sillanpään jälkeen albaanitaustainen Pajtim Statovci.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Kuten jo sanoin, jalkapallomestaruuksiin vetoaminen on aikamoista saivartelua. Ei se tee kaikesta maahanmuutosta kannatettavaa, että marginaalinen osa pääsee liigatasolle jalkapallossa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #16

No minä puhuinkin enemmän kulttuurista, esim. kirjallisuudesta. Onhan Yhdysvalloissakin melkein kaikki merkittävä musiikki, elokuvat ja kirjallisuus mustien tai juutalaisten tekemää.

Matti Simonaho

Mika Lamminpää; "Me puhumme yksilönvapaudesta ja individualistisuudesta ja korostamme, että meitä eivät (enää) holhoa mitkään pakkokollektiivi-identiteetit. "

Mika Lamminpää; "Suomessakin jalkapallon nousu on pitkälti maahanmuuttajien ansiota. Englannista puhumattakaan. "

Eikö jalkapallo ole pakkokollektiivi-identiteetti?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Me puhumme yksilönvapaudesta ja individualistisuudesta ja korostamme, että meitä eivät (enää) holhoa mitkään pakkokollektiivi-identiteetit. Mutta Niinistön puheesta on pääteltävissä, että tämä ei koske kaikkia, ei esimerkiksi sellaisia ihmisiä, jotka ovat luokiteltavissa erittäin keinotekoiseen kategoriaan, kuten maahanmuuttajat. Andersonin termein kansakunta on kuvitteellinen yhteisö. Vielä kuvitteellisempi yhteisö on maahanmuuttajat, kun heitä ei sido keskenään kieli eikä kulttuuri. Yanar on oikeassa siinä, että sana maahanmuuttaja on ihan tarpeeton.

Mutta olihan Niinistön puheessa paljon hyvääkin. Ehkä se oli vähän ympäripyöreä ja yritti halata koko maailmaa kerralla. Ehkä häntä on osittain tieten tahtoenkin ymmärretty väärin, kuten Yanariakin. HS kysyi presidentiltä, millaista omien ohjaamista hän toivoisi näkevänsä.

”Se on nimenomaan sellaista, jota tapahtuu lähipiireissä, ystävien kesken, perheissä ja pienyhteisöissä. Tai sitten todellakin ylhäältäpäin, jos on tunnustettu auktoriteettiasema. On kaikkien intressissä pyrkiä torjumaan leimautuminen, leimaaminen tai vihan nouseminen. Minusta siinä pyrkimyksessä ei ole muuta kuin hyvää, ja se on oikeastaan motiivini tästä puhumiseen”, Niinistö vastasi.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Niin, "maahanmuuttajat" on keinotekoinen kategoria. Ihmettelenkin, miksi Yanar käyttää sitä silloin, kun sillä voi kerätä glooriaa, mutta väistelee, kun leima on negatiivinen. Minusta kaikkia tulisi kohdella yksilöinä, Yanarista vain silloin, kun se sopii hänen agendaansa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Yanar vastasi Niinistön puheeseen ja nyt sinä syytät häntä sanavalinnoista ja aiherajauksista, jotka ovat Niinistön valitsemia. Mikä sinuun on mennyt?

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström Vastaus kommenttiin #18

"Mikä sinuun on mennyt?"

Vaalien alla syyhyttävä huomionkipeys ja laiska opportunismi?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #19

Tuskimpa hömppäoikeistolle äänestäjiä riittää vaikka kuinka vääntäisivät tyhjästä asiaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #21

Hömppäoikeistosta puheen ollen: Minusta tuntuu, että persut haluavat lisätä maahanmuuttoa. En ole kuullut heiltä yhtään avausta ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Ilmastonmuutoksesta seuraa ilmastopakolaisuus. Suomessa ei ole vielä nähtykään mitään "pakolaiskriisiä" (sellaisesta kyllä puhuttiin pari vuotta sitten, jotkut ilmeisesti ihan tosissaankin). Saat mitä tilaat?

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #18

Yanar kyllä puhuu maahanmuuttajista ryhmänä ihan eri päivityksessä kuin mikä liittyi Niinistön sanomisiin. Katso tuosta kuvasta. Ennen ymmärsit kontekstis hyvin, mikä sinuun on mennyt?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

OK. Siinäkin hän kuitenkin argumentoi defensiivisesti.
Kirjoitin hömppäoikeisto viitaten kontekstin epämääräisyyteen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kuulostaa siltä että haluat tahallasi ymmärtää Yanarin väärin. Niinistö on fiksu presidentti, mutta ei hänkään mikään tabu ole. Häntä voi aivan yhtä hyvin arvostella kuin ketä tahansa muuta.

Mikä muuten Yanarin agenda on? Minä en tässä asiassa ole sellaista nähnyt. Paitsi tämän: kaikki ovat yksilöitä.

Matti Simonaho

Me puhumme yksilönvapaudesta ja individualistisuudesta ja korostamme, että meitä eivät (enää) holhoa mitkään pakkokollektiivi-identiteetit.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ozan Yanar kehuu itseään maahanmuuttajana, maahan muuttaneesta teinistä Suomelle valtavaksi hyödyksi muuttuneena yksilönä.

Näinhän se varmasti on. Yanar kävi koulunsa ja opiskeli uudessa kotimaassaan maksutta kuten muutkin suomalaiset. Nyt hän ammattipoliitikkona maksaa veroina takaisin veronmaksajien kustantamasta palkastaan tuota aikaisemmin saamaansa muiden suomalaisten veronmaksajien maksamaa koulutustaan. Vai miten se nyt menee...mutta joka tapauksessa hyödyllinen hän varmasti on.

Matti Simonaho

Avarakatseisuus on hyvä asia, mutta jos on liian avarakatseinen ei näe sitä mikä itselle on kaikesta tärkeintä. Suvaisevaisuus on hyvä asia, mutta jos on liian suvaitsevainen ei kohta omista mitään. Avomielisyys on hyvä asia, mutta jos on liian avomielinen niin menettää mielensä hallinnan jollekkin toiselle.

Matti Simonaho

Jos maahan tuo tunnusmerkistöltään rasismia, fasismia ja rikollisia ulkomailta - jota virheellisesti kutsutaan esimerkiksi "kulttuuriksi" tai "perinteeksi" tai "uskonnoksi" - fasismi, rasismi ja rikollisuus maassa kasvaa - rikollisuuteen mukaan lukien rikollisuus joita aikaisemmin ei ole maassa esiintymyt.

Matti Simonaho

Ruotsissa 30 vuotta asuneena ja Ruotsin tilannetta 18 vuotta seuranneena; Kai se on niin että pakolaisen tai maahanmuuttajan mukana tulee maahan muutakin kuin vaatteet ja matkatavarat. Pahimmassa tapauksessa "pakolaisen" mukana tulee maahan taho jota pakolaiset pakenevat, tai sen sotilas. Itse asiassa k o tahoa nimenomaan kiinnostaa maa jossa on paljon pakolaisia ja/tai maahanmuuttajia syystä että heitä ei tarvitse kääntää, vaan pikemminkin värvätä. Kaikista turvallisinta on ottaa vastaan perheitä ja estää e m "taho jota pakolaiset pakenevat" läsnäolo Suomessa.

Kai asiakokonaisuudessa on huomioitava sekin, että mitä enemmän yhteiskunta ja elinympöristö josta pakolaisia/maahanmuuttajia tulee poikkeaa Suomalaisesta yhteiskunnasta ja elinympäristöstä, sekä mitä enemmän pakolaisia/maahanmuutajia tulee, niin sitä vaikeampi on kotouttaminen. "Valistuksesta" huolimatta Ruotsissa on käynyt niin, että paikkapaikoin Ruotslainen yhteiskunta ja elinympäristö on muuttumassa/muuttunut pakolaisten/maahanmuuttajien mukaiseksi yhteiskunnaksi ja elinympäristöksi joita Ruotsalaiset viranomaiset eivät hallitse.

Pariisin rauhansopimuksessa 1947, Rauha Suomen kanssa, Osa II, Luku II, 6, 7, 8 ja 9 artikla, on Suomelle annettu oikeus ja vastuu ensisijaisesti suojella Suomen Kansan ihmioikeuksia ja perusvapauksia, ja niiden kautta sovellettuna muiden Kansojen ihmioikeuksia ja perusvapauksia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ruotsalaista yhteiskuntaa ja kulttuuria ei uhkaa mikään. Hallituksen muodostaminen on kyllä vaikeaa, mutta muuten menee mukavasti.

Matti Simonaho

Mika Lamminpää; "Ruotsalaista yhteiskuntaa ja kulttuuria ei uhkaa mikään. Hallituksen muodostaminen on kyllä vaikeaa, mutta muuten menee mukavasti."

Että itse ei ole nähnyt ja kokenut, ei merkitse sitä että "kaikki hyvin". "Kaikki on hyvin Suomessa" yhden silmin, mutta raiskattujen lasten ja raiskattujen ja/tai tapettujen naisten silmin, sekä kaikkien heidän omaisten ja lähiomaisten sekä kaikkien Suomalaisten silmin (Suomen Kansan Perustuslaki); "Kaikki ei ole hyvin". Ruotsissa tilanne on pahempi. Liian kauan aikaa on mineraatista toitotettu että "kaikki on hyvin" - ja liian kauan aikaa on sitä viestiä uskottu. Että Ruotsissa ei kyetä muodostamaan hallitusta johtuu ensisijaisesti näennäisdemokratista, ja siitä, että puolueiden johto on epäpätevä.

Samojen lakien mukaan kuin kukka on luotu kukkimaan, kupla on luotu puhkeamaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #35

Persujen kohtalosta tosiaan näkee että kupla on luotu puhkeamaan. Ehkä ruotsidemokraatit pitäisi sittenkin ottaa hallitukseen niin sekin kupla puhkeaisi. Tosin parempi ratkaisu olisi ehkä sittenkin rikkoa blokkiraja ja muodostaa maltillinen keskustahallitus. Onhan se onnistunut Suomessakin jo monet kerrat (punamulta, sinipuna jne.).

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #36

"Me puhumme yksilönvapaudesta ja individualistisuudesta ja korostamme, että meitä eivät (enää) holhoa mitkään pakkokollektiivi-identiteetit.".

Suomessa "pakkokollektiivi-identiteetti" on määritelty Suomen Kansan (kollektiivi) Perustuslaissa.

"Persujen kohtalosta tosiaan näkee että kupla on luotu puhkeamaan. Ehkä ruotsidemokraatit pitäisi sittenkin ottaa hallitukseen niin sekin kupla puhkeaisi. Tosin parempi ratkaisu olisi ehkä sittenkin rikkoa blokkiraja ja muodostaa maltillinen keskustahallitus. Onhan se onnistunut Suomessakin jo monet kerrat (punamulta, sinipuna jne.)."

Ehkä. En harrasta ehkimistä, enkä sikhailuja.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #36

Se on valitettavaa nykyään, että joidenkin pakkokollektiivinen identiteetti perustuu ainoastaan siihen mitä talon ja navetan välillä on, sekä enemmän tai vähemmän pilvipalveluiden välityksellä ulkomailta omaksuttuun mielikuvitukseen joka yhdistää hänet enemmän siihen minkälainen kasvi on luonnostaan kuin minkälainen terveen omantunnon, itsetunnon, kunnian, fyysisen ja/tai psyykkisen vakauden/vakaumuksen, henkilökohtaisista, kansallisista ja kansainvälisistä ihmisoikeuksista ja oikeuksista yleensä tietoinen ihminen on ja ihmiset ovat mieleltään. Pilvipalveluissa harhailevan hajatelmat ovat yleensä enemmän tai vähemmän ristiriitaista tolkutonta muhinaa, jota valitettavasti osa tätä pientä mutta vahvaa Pohjantähden alla omassa maassaan asuvaa kansaa on erehtynyt uskomaan. Joillekkin kollektiivinen vastuu on enemmän tai vähemmän pössyttelyä ilman rajoja - valitettavasti - ja kun käsky käy pakkokollektiivista niin sorrutaan kansalaistottelemattomuuten. Mutta entä jos sen sijaan pössytllään mutta kuulutaan kansalaistottelevaisiin puolueesta riippumatta. Kai se on parempi ratkaisu, askel parempaan suuntaan. Yhteiskunnan ja elinympäristön kehittämistä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #38

Joo, se on tosiaan huomattu että jopa älyllisinä pidetyt tyypit kuten nettikirjoittelija Jussi Halla-aho ovat hurahtaneet Gates of Viennan kaltaisiin höpöhöpösivuihin eivätkä näe ympärillään olevaa todellisuutta. Jotkut hurahtaa myös ilmastoskeptikoiksi tai rokotekriittisiksi. Ei kai ne natsilippuja heiluttelevat kuulapäätkään pahoja ole, ainoastaan hurahtaneita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset