Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Antti Rinne tuomittiin työriitalainsäädännön rikkomisesta

  • Antti Rinne tuomittiin työriitalainsäädännön rikkomisesta

Syyskuussa SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne totesi, että Suomen suurin työmarkkinahäirikkö on Sipilän hallitus. Tänään Rinne on tuomittu työriitojen sovittelussa annetun lain rikkomiseen, tässä tapauksessa laittomiin lakkojen pidennyksiin, ammattiliitto Pro:n puheenjohtajana.

Minusta tällainen toiminta vähän sama kuin pitäisi #koulutuslupaus-kylttiä ja sitten leikkaisi koulutuksesta. Tai äänekkäästi tuomitsisi veronkierron, mutta saisi ison osan tuloistaan ja vaalirahoituksestaan erilaisista verovapauksista nauttivien järjestöjen kautta. Tai väittäisi olevansa ympäristöpuolue, mutta vastustaisi sokeasti tehokkainta vähäpäästöistä teknologiaa. Tai väittäisi helpottavansa nuorten ahdinkoa kasvattamalla menoja, jotka nostavat nuorille jäävää velkataakkaa kestämättömälle tasolle. Tai olisi huumepoliisin päällikkö ja jäisi kiinni osallisuudesta huumausaineringin pyörittämisestä. Mitänäitänyton.

Onneksi Rinne jo ilmoitti, että ammattiliitto Pro maksanee oikeudessa määrätyt sakot. Koska mitäs siitä nyt tulisi, jos varsinkaan puoluejohtaja ottaisi suoraselkäisesti vastuun tekemisistään?

Mielestäni on tärkeää alleviivata sitä, että politiikasta löytyy paljon hyviä ja aidosti kaikkien suomalaisten parasta ajattelevia ehdokkaita. Tietysti ehdokkaan ammattitaito painaa äänestäjän vaakakupissa, mutta mitä tekee tietotaidolla, jos moraalinen selkäranka ei meinaa suoristua sitten niin millään? #terestroika

https://anttirinne.fi/suomen-suurin-tyomarkkinahairikko-on-sipilan-halli...
https://yle.fi/uutiset/3-8765426

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005941708.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Rinne on päässyt tästäkin tuomiostaan varsin vähin äänin, huolimatta siitä, että on vakavasti otettava julkisuuden pääministeriehdokas. Jotenkin tässä pakostakin tulee mieleen menneiltä vuosilta herra nimeltä Ulf Sundqvist - tuolloin SDP:n puheenjohtajaksi ja pääministeriehdokkaaksi valittuna.

Sundqvistin törkeistä talousrikoksista ja veronmaksajille koituneista miljoonien vahingonkorvauksistahan yritettiin päästä eroon armahtamalla törkeä rikos salaa SDP:n muun myöhemmän johdon avulla, mutta törkyhanke pääsi sattumoisin julkisuuteen ikään kuin vahingossa.

Kuinkahan media olisi myrskynnyt, jos rikoksen tekijän nimi olisi ollut nyt vaikkapa Sipilä tms. ?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miten todellisuudesta vieraantunut täytyy olla, että kehtaa julkisesti sanoa maksattavansa henkilökohtaisen sakkonsa ammattiliiton jäsenillä?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ammattiliiton verovapain yleishyödyllisin tuloin !

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Olisikin hauska kuulla Rinteen selittävän, miten hänen henkilökohtaisen sakon maksaminen on yleishyödyllistä toimintaa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #7

Asia riippunee työsopimuksesta, joka voi olla tällaisilla johtajilla hyvinkin erilainen kuin normitallaajalla. Itse sanoisin että lähtökohtaisesti Rinteelle tulee maksettavaksi tuo henkilökohtainen sakko ja Ammattiliitto Pron tai todennäköisimmin vakuutusyhtiön taholta tulee oikeudenkäyntikulut ml toiselle osapuolelle maksettavat.

Kuten yritysjohdollakin, niin uskoisin ammattiliittojen ylimmillä johtajilla olevan ns johdon vastuuvakuutus, josta tällaiset korvataan. Sakkoja se ei yleensä kuitenkaan korvaa.

Vaikea nyt sitten olla varma, että mitä Rinne tarkkaanottaen tarkoitti sanomallaan - sakkoja, korvauksia vai molempia. Hänhän totesi: "Tämä täytyy selvittää. Kyllä tämä varmaan menee entisen työnantajan piikkiin."

Joten ei hänkään ole varma, miten asia menee. Se mukavasti ja sopivasti unohtuu tässä mainita. Se on sitä politiikkaa kai...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #8

Jahaas, mieti nyt Kaistakorpi, missä suhteessa kommenttisi on todella outo ?

Suomen laki on Suomen laki, eikä edes sosiaalidemokraateilla ole ylivaltaa astua sen harmaalle puolelle ilman sanktioita - vaikka halu tähän näyttää olevan himokas mm. Rinteen tapauksessa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #10

Kerro nyt ihan reilusti vaan niin ei tarvitse arvailla aivotuksiasi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #12

Tonttuilu ja satusetäily taitaa olla sukuvika joulun alla siellä sun täällä.

Kaistakorpi pyytää siis itse muita kommentoimaan omia arvoituksiaan ?

Mokomakin hopoma.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #13

Niin, kehotat minua miettimään miksi kommenttini on outo ja viittaat jotain hämärästi harmaaseen alueeseen

Miten sosiaalidemokraatit minun kommenttini pohjalta olisivat ylivaltaisesti astumassa lain harmaalle puolelle? Selvennä ja perustele, niin voimme sitten ihmetellä asiaa eikä tarvitse arvailla mitä tarkoitat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #8

Ei Rinne puhunut mistään vakuutuksesta, joten en lähde spekuloimaan. Kiinnostaisi vain tietää miten henkilökohtaisen sakon maksamista voisi perustella yleishyödylliseksi toiminnaksi?

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #15

En tunne tapausta tarpeeksi, joten esitän vain tyhmiä kysymyksiä "ulkopuolelta".

Käsitykseni mukaan Antti Rinne on ollut ko. ajankohtana liiton puheenjohtaja. Tehtävänsä mukaisesti hän lienee hoitanut liittonsa asioita. Miksi liittoa ei ole asetettu vastuuseen? Nyt Rinne on asetettu henkilönä vastuuseen. Olisiko Rinne ilman liiton puheenjohtajuutta yksityisenä henkilönä jotenkin pyrkinyt vaikuttamaan asiaan?

Minulla ei ole ko. puolueeseen mitään kytköksiä, jos joku sitä epäilee, mutta kyllä tämä minusta vähän erikoiselta vaikuttaa. Selitättekö minulle.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #19

Antti Rinteen toiminnasta on vastuussa Antti Rinne. Ei sillä ole merkitystä toimiiko hän liittojyränä, ministerinä, yksityishenkilönä tai junioriseuran valmentajana. On sitten kokonaan toinen keskustelu, millaiseen jamaan edustamansa yhteisö saattaa joutua. Yhteisö voi saada sakon ilman että henkilöt saavat ja päin vastoin. Kaikki riippuu siitä, kuka on tehnyt mitäkin.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #20

Niin varmaan vastaakin, mutta kysymykseni kuuluu, että mitä Antti Rinne on tehnyt sellaista jota hänen liittonsa ei olisi hyväksynyt? Onko hän tehnyt jotain sellaista, jota oma liitto ei ole siunannut? Yleensä liitot riitelevät, mutta nyt ilmeiseti kyse on siitä, että työnantajapuolen liitto on haastanut Antti Rinteen vastuuseen yksityishenkilönä jostakin?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #23

Valistunut arvaus voisi olla, ettei lakon aikaistamista käsitelty valtuustossa.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #25

Näin voisi olla, mutta en toki tiedä totuutta. Asetelma vaikuttaa erikoiselta, jos liitto haastaa puheenjohtajan henkilökohtaisesti vastuuseen. Ilmeisesti kuppi on mennyt nurin molemmilla tahoilla. Näille me sitten maksamme rahaa asioiden hoidosta, niin työnantajajärjestöille kuin työntekijäjärjestöille. Saavat sitten päteä oikeudessa, kun järkeä ei voi käyttää.

Alla laki, jota asia luultavasti koskee:

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1962/19620420

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #27

Kuka maksaa ja kuka ei. Käsittääkseni ne jotka maksavat kuitenkin tekvät niin, jotta asioita hoidettaisiin lakien mukaan. Ei siinä passaa isommankaan jyrän aikaistaa lakkoa ilman kahden viikon varoaikaa ja kirjallista ilmoitusta (7§). Eikä varsinkaan omin luvin, mihin henkilökohtainen tuomio viitannee.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #28

Joku kuitenkin maksaa ja odottaa, että asioista neuvotellaan. Sitten toista provosoidaan ja odotetaan, että mitään ei tapahdu; no varmasti tapahtuu. Miksi noita lakkoja pidetään? Tiedätkö sinä, että miksi pidettiin ja miksi lakkoja aikaistettiin? Lakia pitää noudattaa molempien.

Mikäli liitto ei ollut takana, niin eikö silloin Rinne olisi saanut lähteä? Joskus arvona pidetään sitä, että sanotaan, pojat pojat, mennään tästä yli niin, että heilahtaa (tai jotain sellaista).

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #30

Voihan se olla, että on nähty, että tehdään niin kuin parhaaksi näetään, laeista välittämättä. Minä en ainakaan halua pääministeriä, joka lähtee provosoituneena rikkomaan lakia. Jos nyt asia on ollut niin kuin spekuloit.

Lakkoja pidetään, jotta saataisiin kiristettyä jokin etu, jota työnantaja ei ole valmis antamaan. Ilmeisesti joskus myös eduskunnan painostamiseksi, mutta se on eri keskustelu.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #31

https://yle.fi/uutiset/3-9841045

Tarkoitus pyhittää keinot.

Kyllä poliitikkojen lainkunnioitus on tunnetusti ollut aika hataralla pohjalla. Minusta myös poliitikkojen antamat lupaukset ovat erittäin hataralla pohjalla. Harvalle poliitikolle voin antaa puhtaat paperit.

Eu:hun liittymiset eri kuvioineen ja Koiviston konklaavit ovat esimerkkejä lain venytyksistä, kun tarvetta koetaan.

Lakkoja on pidetty myös siksi, että sovitusta ei ole pidetty kiinni. Eduskunnan hienovaraista painostamista kutsutaan lobbaukseksi.

Toivotaan, että kansa on viisas ja valitsee parhaat päättäjät/päätösten toteuttajat maallemme.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #31

https://yle.fi/uutiset/3-9841045

Tarkoitus pyhittää keinot.

Kyllä poliitikkojen lainkunnioitus on tunnetusti ollut aika hataralla pohjalla. Minusta myös poliitikkojen antamat lupaukset ovat erittäin hataralla pohjalla. Harvalle poliitikolle voin antaa puhtaat paperit.

Eu:hun liittymiset eri kuvioineen ja Koiviston konklaavit ovat esimerkkejä lain venytyksistä, kun tarvetta koetaan.

Lakkoja on pidetty myös siksi, että sovitusta ei ole pidetty kiinni. Eduskunnan hienovaraista painostamista kutsutaan lobbaukseksi.

Toivotaan, että kansa on viisas ja valitsee parhaat päättäjät/päätösten toteuttajat maallemme.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #27

Ojala, katsoitko 17§:n? Kuka tai mikä on mielestäsi asianomistaja?

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #41

Näinhän linkissä sanotaan:

"Oikeuskäsittely liittyy vuoden 2012 työriitoihin, jolloin Antti Rinne toimi ammattiliitto Pron puheenjohtajana. Ammattiliitto aikaisti tuolloin ilmoittamaansa lakkoa, koska heidän tietojensa mukaan työnantajat olivat aloittaneet laajamittaisen rikkureiden värväämisen. Haasteen jättivät muun muassa Stora Enso, UPM ja Metsä Group. Käräjäoikeus katsoi asianomistajaksi ainoastaan Metsäteollisuus ry:n.

Antti Rinne on ollut vastaavasta tapauksesta aiemminkin oikeudessa. Tuolloin rangaistusta vaati 16 Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritystä. Korkein oikeus linjasi syksyllä 2014, että työtaistelun kohteena olevat yritykset eivät olleet asiassa osapuolena, vaan asianomistaja-asema kuului työriidan neuvotteluosapuolena tuolloin toimineelle Teknologiateollisuudelle. Tämän vuoksi päätös (siirryt toiseen palveluun) oli tuolloin Rinteen kannalta vapauttava."

Asianomistajuus ei ole aina näköjään ihan selvää jäesnyrityksillekään.

Se mitä olen halunnut korostaa, ettö yleensä liitot tappelevat keskenään, mutta nyt puheenjohtaja on nostettu tikun nokkaan. Minun järkeeni ei mene se, että nämä samaiset liitot yrittävät yhdessä saada asioita sovituksi, mutta aina löytyy kohta, jonka takia pitää käydä oikeutta. Miksi, kun liittojenhan on tarkoitus käydä asioista neuvotteluja? Miksi ei neuvotella ja saada asioista päätöksiä ilman oikeudenkäyntejä? Ei koskaan ole ollut sellaista vääntöä, etteikö sopimusta olisi syntynyt. Silti pitää pullistella oikeuksien kautta milloin mistäkin, niin työnantajien kuin työntekijöiden edustajien. Turhaa ajan ja rahan haaskaamista koko homma. Kun tunne vie ja järki ei tule avuksi, niin kohelletaan kuin nakkikioskilla.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #42

Eihän noissa tapauksissa asianomistajasta ole jäänyt epäselvyyttä, tuomioistuin sen ratkaisi. Ei se rangaistussäännös siellä turhaan ole.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #43

Ei ole turhaan, mutta ymmärsit viisaana miehenä kyllä sanomani. Hyvä, että vääristä teoista joutuu tilille, mutta kyllä tuonkin riidan olisi voinut tyylikkäämmin hoitaa. Ihmisten tulehtuneista väleistä tuo enemmänkin kertoo.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #44

En minä erityisen innokkaasti käräjöintiä kannata. Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana olen joutunut neuvomaan aika monta asiakasta luopumaan koko ajatuksesta. Mutta tuo on tapahtunut täysin eri kulttuurissa, jossa muutenkin konfrontaatiota vältetään kaikin keinoin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #44

Kysyt miksi pitää neuvotella, kun kysymys kuuluu miksi on pitänyt säätää laki? No siksi että saataisiin tappelupukarit neuvottelemaan pituuskusemiskilpailun sijaan. Rinnettä jälimmäinen vain houkutteli enemmän, mistä joutuu nyt maksamaan osallistumismaksun.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #48
Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #8

Olisiko kysymyksessä vähintään rahalahja. Kai siitä sentään veroja rakastava rinne verot maksaa? Eikö maksa? No en uskonutkaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ammattiliiton verovapain yleishyödyllisin tuloin !

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

" Miten todellisuudesta vieraantunut täytyy olla, että kehtaa julkisesti sanoa maksattavansa henkilökohtaisen sakkonsa ammattiliiton jäsenillä? "

Näin äkkiseltään se voi kuulostaa kummalliselta, mutta jos politiikkaa tehdään suhteellisen vaalitavan omaavassa maassa niin, että liian iso osa väestöstä jää kelvollisen toimeentulon ulkopuolelle joko työttömyyden tai matalapalkkaisuuden kautta, ymmärrys kapitalismia kohtaan vähenee rajusti ja siitä seuraa äärivasemmiston ja äärioikeiston nousu. Se, että on olemassa ammattiyhdistysliike ja että se tukee jäsenistönsä etua ajavia johtajia, on vielä normaalia tai lievää, kumpaa termiä haluaakaan käyttää.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Onko sinulla esimerkkejä muistakin laeista, joiden rikkominen olisi ”jäsenistön etu”?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Antti on tällainen uudemman ajan Wibelius:

"Mut laki, enne mua syntynyt / nyt jalkoihini jää"

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Vähän sama kuin joo.. Hyvin sie rinnastat asioita eikä onneksi lainkaan yliampuvasti. ;-)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ilmeisest nyt pissaat (kuset) pelkkää hunajaa. Tere, joskus vain pitää miettiä mitä kirjoittaa.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Jos sakko on henkilökohtaisesti määrätty ja sen maksaa yritys/yhteisö niin kyseessä on veronalainen etu josta Rinteen tulee maksaa verot. Kyseessä on yksiselitteisesti veronalainen etu.

Se että noudatetaanko tätä kirjaimellisesti kun kyseessä on yhteiskunnan erityisessä suojeluksessa oleva "veroparatiisi" on sitten kokonaan toinen asia.

PK-yritysten "veronkiertoa" onkin hyvä kritisoida norsunluutornista kun oma pääomaverotus on ulkoistettu pienille yrityksille ja piensijoittajille.

Isoilla pojilla (sauna- ja kabinettikavereilla) on täysin omat säännöt.

Hyvä jos tämäkin asia nostetaan framille.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mahtaakohan tämä tapaus sataa kokoomuksen -, tai sinun tapauksessa, persujen laariin?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Pyykkölän peräkammarissa kaikki kehitys on perusteetonta - paitsi väkivaltainen kommunismi ?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Lauri Kiiski: Nyt olisi hauska kuulla perustelut, tai vaihtoehtoisesti esittää todiste "mielen tilasta".

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #17

Rinteelle asetettu tuomio on Rinteen oman rikoksen seuraus Suomen lain mukaan.

Ei sitä tarkoitushakuinen höpöttäminen asian sivusta sinne tai tänne muuta puoleen jos toiseenkaan.

Vaalien alla Rinnettä tulisi testata kansalaiskuntoisuuden ja uskottavuuden ruuvipenkissä. Rinteen oma ääliömäisyys ei ole muiden puolueiden vika, syy tai edes seuraus.

Vasemmiston moraali on joustava myös laintulkinnoissa, kuten Pyykölän kommentit kautta rantain antavat ymmärtää sekä juuri nyt, että aiemminkin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Teille jotka ette tiedä miten ay-liikkeessä toimitaan niin tiedoksi ay-liikkeessä puh.joht. ei yksin päätä lähdetäänkö lakkoon vai ei. Kun ammattiliitto lähtee lakon tielle niin paine siihen tulee poikkeuksetta "kentältä" ja on aivan luonnollista ettei puhenjohtajaa jätetä yksin vastamaan päätöksistä jotka yhdessä on tehty.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Niinkö meinaat, että jäsenet aikaistivat lakon, eikä Rinne pystynyt sitä estämään? Eihän sellaista juoksupoikaa ainakaan pääministeriksi voi päästää.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Jos SDP voittaa vaalit Rinne puheenjohtajanaan ja enemmistöhallitukseen liittyvät yhteiskumppanit löytyvät, ei mikään estä Rinteen pääministeriyttä. On toki mahdollista, että Kokoomus ja Keskusta taipuisivat liittoutumaan Halla-ahon johtaman Perussuomalaisten kanssa, jolloin vaalien jälkeen olisi myös mahdollisuus jatkaa oikeistopohjalla. En usko, että Siniset saavat binaarista {0,1} määrää enempää kansanedustajia enkä myöskään siihen, että sosialidemokraatit saisivat punavihreiden kanssa eduskunnan enemmistöä puolelleen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #24

Eipä olisi ensimmäinen tehtävään sopimaton sillä pallilla. En minä mitään ennustuksia esittänyt, vaan arvion Rinteen kyvyistä tietyn oletuksen pohjalta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Max, komennttisi osoittaa, ettei sinulla ole hajuakaan siitä miten ay-liikkeissä toimitaan, enkä puhu nyt pelkästään SAK:a ammattiliitoista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #34

Koitan parhaani mukaan välttää porukoita, jotka hyväksyvät laittomat toimintatavat.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Voin sanoa, että olen kuluneen parin vuoden aikana jutellut useiden entisten liiton jäsenten, tai eroamista harkitsevien, kanssa, jotka ovat olleet aivan ihmeissään, että kuinka syvälle heidän liittojohtonsa vajoaa. Liittopomot sitä laivaa ohjaavat, eivät konehuoneessa hiiltä kattiloihin lapioivat työmuurahaiset.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Voiko noin tyhmää (Rinne) nimittää pääministeriksi? Brexitit, sotet talouskasvun hiipuminen, valistunut arvaus: vituiks menee...Nyt vielä mällätään päästöt lähelle nollaa, maksoi mitä maksoi. Joutsenlaulu Suomelle, Ai niin leikkaukset koulutukseen perutaan täysimääräisesti. Kenestä tulevan hallituksen demariministeristä kehkeytyy nykyajan Arja Alho, joka armahtaa änkyttävän punaniskan sakoista ja perustelluista vahingonkorvauksista, on siinä naurussa pitämisdtä, kun Rinne smalltalkkaa EU.n tilaisuuksissa. Karmeita konnia Sundqvist ja opetuslapset.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kansa päättää vaaleissa.

Sittenhään se nähdään.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

No. Tässä tapauksessa sdp:n puheenjohtajan sakot tai vahingonkorvaukset menevät "vain" valtion suojeluksessa olevan "yleishyödyllisen" tahon kukkarosta.

Toista se oli kun alho ja lipponen junailivat puheenjohtajana olevalle sundqvistille näppärän alennuksen veronmaksajien rahoilla.

Täytyy muistaa, että uffe tuomittiin myöhemmin törkeästä velallisen epärehellisyydestä.

Rahaa ei löytynyt kun sitä ulosotto "etsi", mutta kun alennettu korvaussumma (veronmaksajilta loput) määrättiin uffe yllättäen pystyi sen maksamaan.

Rinne ei ole sen puhtoisempi, vaan oikein kunnon kabinettikähmijä. Tuulahdus 70-luvulta.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

https://www.uusisuomi.fi/raha/62426-jaatava-ehto-t...

Erikoisia kauppojakin on tehty. Hyvät veljethän maatamme todellisuudessa johtavat.

Tällainen lista löytyi netin ihmeellisestä maailmasta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_rikoksista_...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset