Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Natsisymbolien kieltäminen olisi askel kohti totalitarismia

  • Yhteistä totalitaristisille yhteiskunnille on, että niissä kielletään kilpailevien aatteiden symbolit
    Yhteistä totalitaristisille yhteiskunnille on, että niissä kielletään kilpailevien aatteiden symbolit

Meidän perheessä itsenäisyyspäivän tärkein perinne on, että ensin katsomme ääriliikkeiden resuamista uutisista ja kun poliitikot alkavat vaatia kansalaisoikeuksien rajoittamista, kirjoita yksilönvapauksia puolustavan kirjoituksen. Sen takia saan taas seuraavan vuoden kuulla olevani kommari tai natsi, riippuen vähän siitä, heiluttaako leimakirvestä koomikko Oulusta, apulaisprofessori Turun yliopistosta vai anonyymi kulipää elämäm_koulusta.

Ja taas mennään. Ensin kansallissosialistinen Pohjoinen vastarintaliike marssi Helsingissä hakaristiliput ojossa ja heti seuraavana päivänä osa poliitikoista vaatii natsisymbolien käytön säätämistä rangaistavaksi. Tyhmintä on, että nämä hyvää tarkoittava poliitikot ovat itse totalitarismin airueita itse sitä tajuamatta.

Huomauttaisin myös, että Suomessa kannetaan hakaristien lisäksi myös muiden sosialismiin kytkeytyvien totalitarististen aatteiden symboleita, kuten Che-paitoja, sirppi- ja vasara-lippuja, punatähtiä ja niin edespäin. Meillä on jopa kaksi kommunistipuoluetta ja kaksi sosialistipuoluetta, vaikka molempien aatteiden track record hyvinvoinnin ja ihmiselämien tuhoajana on hyvinkin verrattavissa natsiaatteeseen.

Mutta en silti halua näitä maailmanhistorian karmivimpiin sotarikoksiin kytkeytyviä symboleja kiellettäviksi. Miksi? Siksi, että symboleja kieltävä ja ajatuspoliisin lanseeraava yhteiskunta ei ole enää yksilönvapautta kunnioittava demokratia, vaan lähestyy vauhdilla pelkäämäänsä totalitarismia. Ääriajatuksia ei voi voittaa ääriajatuksilla, eikä vapauden puolesta voi taistella rajoittamalla muiden vapauksia.

Tämä erilaisten sosialistien huuto toistensa oikeuksien rajoittamisesta on vähän sama kuin erivärisiin kiiltopapereihin kääriytyneet paskakikkareet kiistelevät siitä, kuka mahtaa olla maistuvin konvehti. Sonta on kuitenkin sontaa vaikka päälle ripottelisi nonparelleja, kuva liittyy.

PVL:n kaltainen rakkaudetta jääneiden reppanoiden puumajakerho elää julkisuudesta, mutta silti vuodesta toiseen media ja ns. "antifasistit" tarjoilevat sille näkyvyyttä, jota ei voi millään rahalla ostaa. Jos minä saisin päättää, niin sen enempää media kuin protestoijatkaan eivät antaisi mitään huomiota PVL:lle, vaan se saisi marssia tyhjillä kaduilla. Siinä se tekemisen into laantuu, kun ei ole yleisöä. Tästä suunnitelma ensi vuodeksi?

Suomi on kaikista puutteistaan huolimatta hyvä yhteiskunta, selkeästi yksi maailmanhistorian parhaimmista, ehkä jopa paras. Me voimme puolustaa totuutta, kauneutta ja oikeudenmukaisuutta uhraamatta vapaata kansalaisyhteiskuntaa totalitarismin alttarille.

Siihen ei tarvita yksilönvapauksien rajoittamista tai väkivaltaa, vaan sitä, että me tavalliset tolkun ihmiset emme anna marginaaliräyhääjille enempää huomiota kuin ne oikeasti ansaitsevat. #terestroika

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

28Suosittele

28 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (89 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Itse ehdottaisin toista strategiaa. Koska mielipiteistä loukkaantuminen on subjektiivinen kokemus ja kaiken tilan on syytä olla kaikille turvallinen, jokaiselle Suomen valtionrajan sisäpuolella (poislukien Ahvenanmaa) oleskelevalle annetaan oikeus sulkea haluamansa ihmiset vankilaan turvattomuuden luomisesta. Myös vankilassaolijoilla on tietysti sama oikeus. Tuomio on aina kymmenen vuotta, mutta kuka tahansa voi tietysti milloin tahansa pidentää sitä lisäkympillä.

Naisten kymppi on tietysti vain 8,5 - 9,8 vuotta, tuomitsijan kokemuksesta riippuen.

Pekka Pylkkönen

Kun tuota Ranskankin touhua seuraa niin mieleen tulee väkisin se että keltaiset heijastinliivit nyt ainakin pitäisi kieltää ja nopeasti.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

En minäkään kannata hakaristin kieltämistä, mutta jos on niin tonttu että menee itsenäisyyspäivänä heiluttamaan arvon pääkaupunkiin natsilippuja, ei kannata minusta ihmetellä että poliisi tulee ottamaan lipun pois. En tiedä kuinka monin eri tavoin tämä natsiporukka haluaa häpäistä isänmaata, ja siihen tarvitaan selvästi ohjausta.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Juuri tällainen "häpäisemisen", eli pyhän kokemuksen kautta määritellyn subjektiivinen kokemuksen varjelu, on polttoainetta totalitarismille. Sen pitäisi olla aivan se ja sama, minä vuodenpäivänä joku natsilippua kantaa. Siinäpähän kantaa, katsotaan me selväjärkiset sitä reppanaa vähän säälien ja jatketaan elämää normaalisti.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

On olemassa myös terve järki, yhteiskuntakelpoinen ja aikuinen käytösmalli. Se unohtuu joskus kun saivarrellaan loputtomiin tällaisia seikkoja.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #15

Terveen järjen tulee ohjata aikuisten käytöstä. Ei tässä yhteiskunnassa aivan kaikkea voi laein säädellä, vaikka sitä jotkut tahot toivoisivatkin.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #15

Jep. Voit siirrellä tolppia loputtomiin oikeuttaaksesi totalitarismiin vievän sensuuripolitiikan, mutta se ei tee toiminnan luonteesta yhtään sen hyväksyttävämpää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #38

Niin, eihän siihen erikseen tarvita lainsäädäntöä. Nykyisenkin lainsäädännön nojalla poliisi voi ottaa pojilta rumat liput pois ja heittää pallopäät putkaan. Suomella on YK-sopimuksen nojalla velvollisuus kieltää organisoitu rasistinen toiminta sekä tuomita sellaiseen osallistumisesta.

Myös Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin ja Euroopan unionin perusoikeuskirja korostavat, ettei sanan- tai kokoontumisvapaus koske rasistisia liikkeitä. Onhan niissä kyse toiminnasta, jolla yritetään poistaa toisten oletettujen ihmisryhmien perusoikeuksia, eli omien oikeuksien väärinkäytöstä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #69

Löysää laintulkintaa. Sanoja rasismi tai rasisti ei löydy Suomen lakikirjasta.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jos nyt ollaan kieltämässä esimerkiksi hakaristejä ylipäätään, silloin ilmavoimatkaan ei saisi marssia itsenäisyyspäivän paraateissa. Jos taas ollaan kieltämässä puna-valko-mustaa natsisaksan lippua, niin sekään ei mihinkään mitään vaikuta. Sen käytöllähän nimenomaan haetaan ilmaista medianäkyvyyttä ja provosointia. Tässäkään tapauksessa ei asianosaisia ilmeisesti julkisuus haitannut.

Jos tuo on kiellettyä, vaikutus vain tehostuu ja hyvät ihmiset, jos mahdollista, hyperventiloivat entistäkin pahemmin. Sanktio säilyisi todennäköisesti täysin samana kuin nytkin; yö putkassa. Niin ikään olisi mahdollista käyttää symbolia joka ajaisi täysin saman asian, mutta ei olisi kielletty (Esim Chaplinin Diktaattori-elokuvan lippuja).

Miksi sitten joku haluaa hakaristilippuja kanniskella? Samasta syystä kuin miksi Aku Ankka heittää roskia Teppo Tulpun pihamaalle tai miksi koulupoika jäädyttää perunan opettajan auton pakoputkeen: haluaa katsella ja kuunnella kun vastapuoli saa hepulin. Jos hepulia ei tule, toiminta menettää merkityksensä. Mutta sehän tulee yhtä varmasti kuin auringonnousu, mistä syystä tuo pelleily tulee jatkumaan maailman tappiin asti. Taitaa jopa pahentua jatkossa, kun sellaisesta tempusta mistä ennen olisi saanut halveksivan tuhahduksen ja vinoja katseita, pääsee nyt valtakunnan kaikkien medioiden etusivulle.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Mediapeli on tässä aivan keskeisessä osassa, ja media menee halpaan kerta toisensa jälkeen.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kannattamalla natsismia päädymme myöskin totalitarismiin.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Kyllä. Siksipä ei ole järkeä kannattaa myöskään sitä totalitarismin haaraa, vaan vastaus niin punaiseen kuin mustaankin sosialismiin on vapausaate.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Vapausaate on nykyään sidottu rahaan joka tekee siitä totalitarismin,pahimman laatuaan.

Käyttäjän KariIlkkala1 kuva
Kari Ilkkala

Petra: "En tiedä kuinka monin eri tavoin tämä natsiporukka haluaa häpäistä isänmaata, ja siihen tarvitaan selvästi ohjausta."

Ohjausta tapojen moninaisuudesta voinee saada meidän EU-ajan hallitusten jatkumolta, vaikka hallituksilla on tietysti paljon laajempi keinovalikoima käytettävissään.

Ainakin minun isoisäni taisteli Suomen vapauden ja itsenäisyyden puolesta siksi, että tänä päivänä itsenäisessä Suomessa voisi liehutella millaista lippua huvittaa, oli se miten tyhmää hyvänsä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Minun sotineet isoisäni pyörisivät kyllä haudoissaan, jos tietäisivät miten vuonna 2018 aikuiset miehet nillittävät siitä ettei poliisi saa itsenäisyyspäivänä ottaa väkivaltaisilta natseilta hakaristilippua pois.

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

Minä luulen, että isoisäsi ymmärsivät taistelleen juuri siksi, että vapaassa maassa saa tehdä myös pöyristyttäviä ja mauttomia asioita, myös itsenäisyyspäivänä. Sinä et selvästi ymmärrä mitä moraaliset periaatteet tarkoittavat, että sama vapauden periaate koskee kaikkia, myös niitä joista sinä tai minä emme erityisesti pidä. Sinä vastaavasti osoitat, että et ole muuta kuin joukon mukana juokseva myötäilijä eli et paljokaan natsireppanaa parempi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #26

"Ei silloin kysytty", sanoi isoisäni. Minun puolestani poliisi saa ojentaa itsenäisyyspäivänä törkeilijöitä. On sitten kolmesataa muuta päivää jolloin voi vaikka tehdä hakaristilipuista vaipat tai mitä tahansa.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen Vastaus kommenttiin #29

Petra: "Minun puolestani poliisi saa ojentaa itsenäisyyspäivänä törkeilijöitä."

Samaa mieltä.

Sillä voi olla jopa vaikutusta. Poliisi pisti 2013 Kiakkovieraat mottiin ja putkaan. Sen jälkeen meno on tiettävästi ollut hillitympää. Ehkäpä ensi vuonna ei buddhatemppelisymbolilippujakaan nähdä.

Jollakin muulla tavalla voisi toki ilmaista kiitollisuutta Saksan antamasta tuesta (vaikka koko sotkun aiheuttivatkin), erityisesti suurhyökkäyksen alettua, kuten esimerkiksi pystyttämällä kunnollinen patsas osasto Kuhlmey:lle keskeiselle paikalle Helsinkiin.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Muuten olet oikeassa (ehkä). Mutta jätä nuo väkivaltaiset ynm. adjektiivit pois..

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Petteri Orpo jo päätti ratkaista kansakunnan turvallisuusongelman ja ehdottaa natsilippujen kieltämistä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Petteri Orpo jo päätti ratkaista kansakunnan turvallisuusongelman ja ehdottaa natsilippujen kieltämistä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Itsenäisyyspäivään sopii vain Suomen siniristilippu, näille ajatusrajoitteisille sopisi antaa muistutus etikettivirheestä ja neuvoa kantamaan lippujaan muissa yhteyksissä.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Kyllä natsismi itsessään on suurempi askel kohti totalitarismia. Ainakin historian perusteella.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Juu, mutta se kilpailevien aatteiden ja symbolien kieltäminen on juuri askel kohti totalitarismia. Siksi natsismia ei voi voittaa rajoittamalla kansalaisten oikeuksia ja vapauksia.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kuvassa olevasta tekstistä saa kuvan, että juuri näiden symbolien kieltäminen (hakaristi ja 'sirppi ja vasara') vei hirmutekoihin.
Viimeeksimainittua symboöia ei tietääkseni ole kielletty.

Enpä ole moista tulkintaa ennen nähnyt.

Henry

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

En minäkään ole nähnyt tekemääsi tulkintaa missään. Jo sadat ihmiset ovat ymmärtäneet kontekstin tismalleen niin kuin sen tarkoitin, että aatteiden ja symbolien kieltäminen on askel kohti totalitarismia, jota hyväuskoiset hölmöt yrittävät kansalaisoikeuksia rajoittamalla välttää.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Lainaus kuvan tekstistä:
"Yhdistä viivalla aate ja lopputulos, mihin symbolien ja kilpailevien aatteiden kieltäminen johtaa"

Henry

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #20

Juurikin näin. Nyt sun pitää ihan ajatuksella lukea tuo lainaus ja erityisesti se boldattu osio. Jännää, että lainaat kohtaa, joka juuri alleviivaa, että tulkintasi on aivan outo.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #39

Huvittavaa tässä on se, että olen suht' samaa mieltä koko blogin kanssa, mutta en tiennyt, että esim. Stalinin puhdistukset, johtuivat NL:n symbolin kieltämisestä. LOL.
Ja vieläpä alleviivaat tätä faktana pariin kertaan. :)

Henry

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Muistaakseni Saksa ehdotti hakaristin kieltämistä EU:ssa, mutta hindut nostivat siitä metelin.

Pekka Pylkkönen

Saksalaiset pelkäävät panevansa uunit tulelle jos näkevät jossain natsisymbolin?

Historian kanssa on parempi olla sujut. Sitä kun ei muuksi voi muuttaa.

Käyttäjän ThsHs kuva
Henrik Ojala

Kaikessa älykkyydessään upeaa tekstiä. Monella olisi opittavaa sinulta.

Lisäisin vielä sen, että natsismi ja Stalinin Venäjä kaikessa kaameudessaan pitivät sisällään myös positiivisia asioita joka usein unohdetaan.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Presidentinlinnan katollakin liehui itsenäisyyspäivänä lippu jossa oli hakaristi.

https://www.google.fi/search?q=Tasavallan+presiden...

Linnan sisällä oli paljon ihmisiä juhlimassa hakaristillä varustettu mitalli rinnassa.. (vapauden risti, oli myös puolustusministerin rinnassa) Hänelle sallittaneen käyttää hakaristitunnusta vapauden sympoolina..

https://www.google.fi/search?biw=853&bih=387&tbm=i...

Suomalaisen hakaristin (swastikan) historia
600px-Finland_roundel_WW2_border.svg_copyHakaristi eli swastika on vuosituhansia vanha onnen vertauskuva, jota on käytetty onnen tunnuksena monissa eri kulttuureissa. Hakaristi esiintyy edelleen monissa uskontokunnissa hyvän tai ikuisen vertauskuvana.
Länsimaissa hakaristi on kuitenkin tullut tunnetuksi etupäässä Hitrerin saksan kansallissosialistien tunnuksena. Sekä toisen maailmansodan aikana Suomalaisten lentokoneiden sekä panssariajoneuvojen virallisena tunnuksena.(1918-1945)

Itsellänikin on vitriinikaapin päällä puolustusvoimien myönttämä, joukko-osaston viiri jossa hakaristi, sekä puolustusvoimien myöntämä rannikko risti, jossa myös hakaristi..

Olenko siis tupla natsi?

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

On vaikea keksiä, miten jonkun asian kieltäminen johtaisi "vauhdilla totalitarismiin". Se johtaa ankeaan yhteiskuntaan, mutta totalitarismiin ei johda kieltokulttuuri vaan se, että jokin ryhmä alistaa väkivalloin yhteiskunnan totaaliseen hallintaansa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Se johtaa ankeaan yhteiskuntaan, mutta totalitarismiin ei johda kieltokulttuuri vaan se, että jokin ryhmä alistaa väkivalloin yhteiskunnan totaaliseen hallintaansa."

Tämä ns.natsiporukka on Supon edustajan mukaan 20 -30 henkilön joukko, miten voit edes kuvitella tuon porukan ottavan Suomen hallintaansa? Oma hallituksemme on luovuttamassa itsenäisyttämme EU:n komissiolle, eikö tätä olisi huomattavasti suurempi syy pelätä varsinkin kun poliitikkomme eivät halua edes keskustella meneillään olevasta liittovaltiokehityksestä?

"Angela Merkel: Kansallisvaltioiden tulee valmistautua luopumaan itsemääräämisoikeudestaan" (25.11.2018)

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Kai hoksaat, että juuri valtion väkivaltakoneiston valvoma kielto on sitä alistamista? Kun sillä kiellolla turvataan vapauksia, esim. kielto vahingoittaa muita, ollaan lähempänä vapautta. Kun sillä kiellolla taas rajoitetaan vapauksia, esim. elinkeinovapaus ja mielipiteenvapaus, niin ollaan lähempänä totalitarismia.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

En puolustele natsilipun käyttämistä ja Teren jutussa on paljon totuutta.

Natsilippu symbolisoi nykyisin pahuutta ja täysin aiheesta. Juutalaisten, mustalaisten, homojen ja vammaisten järjestelmällisestä murhaamista ei voida millään tavoin puolustella.

Israelin ystävänä toivoisin, että natsiliput museoitaisiin.

Ihan samalla tavalla tulisi ajatella neuvostoliiton ja muiden kommunistidiktatuurien lipuista. Samalla tavalla ne edustavat absoluuttista pahuutta ihmiskuntaa kohtaan.

Neuvostoliitossa murhattiin Suomesta ja USA:sta valheellisilla lupauksilla huokuteltuja siirtolaisia täysin järjestelmällisesti. Huomattava osa Suomesta loikanneista ihmisistä tapettiin kuin koirat. Jäljelle jäi vain O.W Kuusinen ja muut tahdotomat sätkynuket.

Stalinin vainoissa kuoli enemmän arviolta yli 10 miljoonaa kansalaista. Pidän häntä Hitlerin veroisena roistona.

Luin Aino Kuusisen elämänkerran ja oli kyllä karmeaa luettavaa. Esim. Moskovasta kommunistiroistot tappoivat stalinin käskystä kaikki latvialaiset. Tuosta vain, vainoharhaisen hullun käskystä.

Joidenkin ihmisten olen todennut olevan täysin immuuneja totuudelle, joten he eivät tule koskaan myöntämään natsi-saksan, neuvostoliiton, kiinan, pohjois-korean, kambodzan, ugandan yms. valtiojohtoista terrorismia omia kansalaisiaan kohtaan.

Liettua onkin tehnyt täysin oikein kieltäessään ihmiskunnalle vaarallisen kommunistisen puolueen.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Enpä oikeastaan ole samaa mieltä. Eli blogisi on mielestäni paljon melua tyhjästä. Sitä paitsi pidin erityisen huvittavana sitä, ettet voinut kirjoittaa yhdestä asiasta menemättä whataboutismiin. Kasva joskus aikuiseksi!

Toisaalta en usko joidenkin tunnuksien kieltämisellä olevan mitään erityisiä myönteisiä seurauksia eli antaa nössöjen osoittaa ihan julkisesti idioottimaisuutensa.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Olit siis samaa mieltä, mutta katsoit silti asiaksesi nälviä asiasta, jota et viitsinyt täsmentää tämän enempää? Nyt enää pitäisi löytää vastaus kysymykseen "Miksi edes vaivauduit kirjoittamaan?"

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Tämä tulee aika myöhässä, mutta et kai uskonut minun olevan samaa mieltä kanssasi? Sehän olisi täysin naurettavaa. Oikeastaan on aika typerää, että ajattelet niin.

Eikö sinun pääpointtisi ollut, että kielto veisi meidät jotenkin kohti totalitarismia. Tässähän yhteydessä me emme todellakaan ole samaa mieltä.

Samaan päätelmään voi kuitenkin päästä monta kautta. Ajatellaanpa matematiikan lakeja ja sitä, miten voisit päästä tulokseen '1'.

Pekka Pylkkönen

Silloin kun vedetään linjoja sensuurin suhteen, whataboutismi ei tietenkään ole whataboutismia vaan hyvin olennaista analyysiä asian kannalta. Kukaan tuskin - ainakaan lisäksesi - on niin idiootti että kaipaa lainsäädäntöä jossa yleisten linjausten sijaan nimetään yksittäisiä inhokkeja kieltolistalle. Samalla tuo haastaa myös ajattelemaan niitä perusteita joita natsitunnusten kiellolle esitetään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Totalitarismin ehkäisemiseksi täytyy joskus käyttää totalitaristisia otteita.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Hiljaiseksi vetää... Eihän tuossa ole mitään järkeä.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"Totalitarismin ehkäisemiseksi täytyy joskus käyttää totalitaristisia otteita."

Näin pitkällä tässä maassa ilmeisestikin etenee usko Hyviin Ihmisiin™.

Tuo jotenkin mieleen W. Churchillin tokaisun vajaan vuosisadan takaa "seuraavat fasistit kutsuvat itseään antifasisteiksi."

Tsissus miten monella on hämärtynyt - ilmeisesti johtuen osin lammasmaisuudesta kyetä poikkeamaan nykyisen samanmielisen enemmistöjoukon "Imhootep!" -suggeroinnista* (tietenkin myös selkääntaputtelutunteen mukavuudesta) - Teren rautalangasta vääntää yrittämä ajatus valtion ja sen väkivalta- ym. koneiston roolista olla kajoamatta ilmaisunvapauteen muutoin kuin tiukasti tulkiten vain välitöntä vaaraa aiheuttavien ilmiöiden kohdalla.

Jotta niinku höyryt kulloinkin vapautettaisiin fiksusti eikä yritettäisi sitä painekattilan kautta. Suomi ikävä kyllä on jo pitkällä jälkimmäisen vaihtoehdon tiellä.

Hmmm, olikos se niin että Tsekki valtiona on yksi vapaimpia ja - turvallisimpia.

(* Muumio-elokuva)

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Kaiken tämän suunnattoman närkästymisen keskellä kannattaisi miettiä, miksi nämä natsiliput otettiin marssiin mukaan. Tavoitteena oli aivan selvästi saada juuri tällainen kohu aikaan ja testata kuinka suuri joukko tästä kiihottuu. Aika hyvin onnistunut testi!

Muuten olen sitä mieltä, että näiden lippujen kieltämisellä unohdetaan aika oleellinen osa itsenäisen Suomen historiasta. Saksassa tämä on aivan skitsofreenista, koska kansallinen häpeä on niin valtava ja koskee lähes kaikkia ennen toista maailmansotaa syntyneitä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Mikähän se oleellinen osa itsenäisen Suomen historiasta on?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kaikki unohtavat ja myös tarkkaan asiaa seurannut Tere, että poliisi ei lähtenyt riuhtomaan lippuja pois. Poliisi määräsi mieleosoittajia käärimään piiloon ne liput. Mielenosoittajanatsit eivät totelleet. Sitten vasta poliisi ojensi kätensä ottaakseen lipun pois, jolloin syntyi pientä kahakkaa. Natsit siis uhmasivat valtion järjestysvaltaa lipuillaan.
Teren mielestä tuota suurempi ongelma on että joku poliitikko ehdottaa natsilipun kieltämistä. Kuulostaa natsien kanssa flirttailulta pahimmasta päästä.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Tosin minä en ottanut kantaa siihen, onko liput otettu pois hyvästä syystä vai ei. Puhuin siitä, että symbolien kieltäminen johtaa totalitarismiin, ihan historiallisestikin. En myöskään yksilöinyt, mikä on suurempi ongelma, lippujen takavarikointi vai symbolien kieltäminen.

Kuulostaa sinulta lähinnä heikolta yritykseltä yrittää assosiaation kautta saada minut näyttämään huonolta. Ei mitään uutta sinulta, mutta joka kerta yhtä mautonta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Puhut kontekstissa. Natsit hakivat konfrontaatiota jotta saisivat tämän keskustelun. Toimit heidän sätkynukkenaan. Heille vapaus tapetoida kaupunki propagandallaan on tärkeä ja myös natsisten perinteiden herättely. Ainakin minun sukupolveni tietää että kolme- ja neljäkymmenluvun kansallissosialistinen mobilisaatio yhteiskunnan eri osa-aluieilla oli niin massiivinen että se eli monessa toimintaympäristössä vielä 1900-luvun loppuaikoina. Siltä vaan puuttui kokoava keskiö.
Jos ei kuulu mihinkään heikkojen ja uhattujen ryhmään yhteiskunnassa on ehkä vaikea nähdä natsismia sinä uhkana mitä se on.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #61

Natseilla oli mukana omatkin saivartelijansa (katso video) Tuota porukkaa on Puheenvuorossakin.

https://www.aamulehti.fi/a/201345282?c=1522737894164

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #71

Aivan. Normaalikansalainen tottelee poliisia. Näillä oli saivarrukset valmiina. Kaikki oli suunniteltu. Saivartelu on muutenkin natsismiin päin hurahta eiden erokoisalaa. Minkäbtosiaankin näkee myös Puheenvuorossa.

Matti Simonaho

Mikään symboli/merkki/kirjain/numero ei vahingoita ketään, mutta "aate" (koulutustaso => mielenlaatu) joka kayttää symbolia/merkkiä/kirjaimia/numeroita väärin voi vahingoittaa.

Esimerkiksi hakaristi on yli 5000 vuotta vanha. Sen alkuperä on luonnontieteellinen eikä sillä ole mitään tekemistä Natsismin kanssa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan; Toinen hakaristi/svastika näyttää Maailman pyörimissuunnan ja toinen illuusion siitä että "avaruus pyörii Maailman ympärillä".

Aurinko ei nouse eikä laske. Se vaan näyttää siltä kun Maailma pyörii. :)

Matti Simonaho

Sanojen väärin käyttö johtaa ajatuksen epäselvyyteen, ja ajatuksen epäselvyys johtaa vääriin tekoihin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ja natsisymbolien käyttö ON totalitarismia.

Sama dilemma kuin se, pitääkö suvaitsevaisen suvaita myös suvaitsemattomuutta.

Natsiaate ei ole muiden kanssa "kilpaileva" aate, sillä se on tuhoavaa ja totalitaristista jo lähtökohdiltaan, ei vain väärinkäytettynä, kuten vaikkapa sosialismi.

Matti Simonaho

"Ja natsisymbolien käyttö ON totalitarismia."

Ei ole. Natsismi aatteena (koulutustaso => mielenlaatu) on.

Symbooli on eri asia kuin aate. A kirjain/merkki/symbooli ei ole totalitäärinen vaikka nAtsit käyttävät sitä.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"Ja natsisymbolien käyttö ON totalitarismia."

Ei ole.

Lähempänä totuutta ollaan, kun todetaan sen tänä päivänä olevan teini- ja teini+ ikäisten sekä henkisesti teineinä läpi elämänsä säilyvien (Siitoin jne.) tarvetta kokea itsensä tärkeäksi, tuntea merkitystä, yhteenkuuluvuutta jne.

Noilla attribuuteilla tunnetun monasti jäävät ne ajatukset ja ajattelu hieman vähemmälle kuten myös tyypillisen vasemmistoanarkistisen räkänokkailun tapauksessa.

Myöhemmin ajatus todennäköisesti tulee mukaan ja sellainen primitiivinen kiihko laimenee pois.

Edellyttäen, ettei yhteiskunta ympärillä ala prässäämään painekattilaan kuten nyt ikävä kyllä valtiovallan taholta toimitaan.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Mielestäni natsien olisi parasta antaa rauhassa tunnustaa olevansa natseja. Todennäköisemmin he väkivaltarikoksiin syyllistyvät, jos jo pelkkä kyseisen aatteen tunnustaminen olisi rikos.

Matti Simonaho

Natsismia ei määritellä symboolien mukaan vaan sanojen ja/tai tekojen mukaan.

Sanat ja/tai teot noudattavat Pariisin rauhansopimusta 1947, Osa II, Luku II, 6, 7, 8 artiklaa sekä sitä tukevaa Suomen Valtiovallan/Kansan Perustuslakia (lähinnä 1§ - 10§ - 11§ - 12§) , tai ei (= natsismia). Ei se sen vaikeampaa ole.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Pitäisi määritellä natsismi?

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Kannatan hakaristilipun julkisen käytön sallimista.

Meille moraalisilla selkärangoilla ja toimivilla aivoilla varustetuille normaaleille suomalaisille on aina hyödyllistä huomioida, ketkä oikeistopuolueiden selkärangattomista ja aivottomista kansanedustajaehdokkaista asettuvat kanssaryömijöiksi kansallissosialistisen puoluelipun taakse.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Natsisymboli on mielenhallintakyvyn lakmus-paperi.
Se kaivaa esiin ja erottelee tolkun ihmiset ja hysteerikot.

Työhaastattelutilanteessa työnantajan kannattaa jossakin haastattelun vaiheessa vilauttaa natsisymbolia. Ne hakijat, jotka menevät siitä sekaisin, voi jättää palkkaamatta. Halpa ja yksinkertainen psykologinen testi.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Nyt taidetaan olla tämän päivän mielenmaisemakirjon - tai no, polarisaation - ytimessä :)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Haittasymbolien kuten natsilippujen tunnustuksellinen käyttö on paikallaan kieltää ainakin kohtuullisen selkeästi yksilöiden. Kielletään siis esimerkiksi tunnetusti laajamittaiseen ihmisyydenvastaiseen toimintaan raa'an väkivaltaisesti siviileihin kohdistuen osallistuneiden ääriainesten aatteen ja toiminnan hyväksyntään tähtäävän lietsonnan provosointiin käytettävät
- natsiliput
- kommunistiliput
- islamistiliput
- anarkistiliput
- putinistiliput
- ym. kiistattomat pahuudenilmentymäsymbolit.
- Ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265442-h...

Presidentinlinnassa ja maailman onnellisimman maan puolustusvoimien paraatissa nähdään joka itsenäisyyspaivä hakaristisymboleita ja hakaristilippuja. Ne eivät ole haittalippuja, vaikka niitä käytetään selkeästi tunnustuksellisessa mielessä eli osana kansanvaltaisen ja ihmisarvoa kunnioittavan yhteiskunnallisen järjestelmämme perinteistä heraldista ilmiasua.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen
Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kovin harva näyttää tiedostavan, että natsitkin olivat sosialisteja. Samoin on myös Italian fasistejen kanssa, jotka myös olivat puhdas vasemmistososialistinen Mussolinin johtama työväenpuolue.

Natsilipuista vatsanpuruja saaneiden tulisi saada oireita myös sirppi ja vasara totalitaristien punalipuista.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Antifasismi on miinusmerkkistä fasismia. Heille kelpaa Juutalaiset kuolleina, siksi he herkuttelevat Natsien tekemällä verityöllä. Eläville Juutalaisille heiltä ei heru symbatiaa, ei sitten millään ei myöskään heidän valtiolleen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Hakaristi ja natsilippu eivät ole sama asia.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ja natsilipun symbolinen pahuus on tosiasia (s. 556 ja 557):
"Und ein Symbol ist dies wahrlich! Nicht nur, daß durch die einzigen, von uns allen heißgeliebten Farben, die einst dem deutschen Volke soviel Ehre errungen hatten,
unsere Ehrfurcht vor der Vergangenheit bezeugt wird, sie war auch die beste Verkörperung des Wollens der Bewegung. Als nationale Sozialisten sehen wir in unserer Flagge unser Programm. Im Rot sehen wir den sozialen Gedanken der Bewegung, im Weiß den nationalistischen, im Hakenkreuz die Mission des Kampfes für den Sieg
des arischen Menschen und zugleich mit ihm auch den Sieg des Gedankens der schaffenden Arbeit, die selbst ewig antisemitisch war und antisemitisch sein wird."
https://agiw.fak1.tu-berlin.de/Scriptorium/Zu%20S3...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Olisi tavallaan hienoa, jos pystyisimme antamaan systeemin rullailla vapaalla itsekseen, noudattaen sille tyypillisiä dynaamisia lakeja. Äänestysaktiivisuus varsinkin EU -vaaleissa pitäisi saada reilusti alle 30 %:n, jolloin politiikka vapautuisi sille ikävästä äänestäjärajoituksesta (alhaisilla prosenteilla pimeyden musta ydin, ideologisesti kaikkein kaikkein uskollisimmat äänestäjät jäisivät jäljelle). Sitten alkaisi tulla kaikenlaisia vasta-ajattelu- ja vastailmaisurajoitteita Tanskan tapaan. Tällaiset rajoitteet lisääntyisivät kunnes kaikkia olisi vaikea muistaa. Elämästä tulisi yhtä tiukan protokollan sanelemaa kuin aikanaan Kielletyssä Kaupungissa ja Versaillesin saleissa.

Sitten kaikki olisikin valmista räyhäkästä vallankumousta varten!

Matti Simonaho

EnnakkoLUULOIHIN perustuva aate on Natsismia mutta ennakkoTIETOIHIN perustuva aate ei ole Natsismia. Ei yhden symbolin kieltäminen Natsismia estä, kun ne LUULOT eivät ole siinä symboolissa.

"Suomen on ryhdyttävä kaikkiin tarpeellisiin toimenpiteisiin taatakseen kaikille Suomen oikeudenkäyttöpiirissä oleville henkilöille rotuun, sukupuoleen, kieleen tai uskontoon katsomatta oikeuden nauttia ihmisoikeuksia ja perusvapauksia, joihin sisältyvät sananvapaus, paino- ja julkaisuvapaus, uskonnonvapaus, vapaus poliittisiin mielipiteisiin sekä kokoontumisvapaus." - Pariisin rauhansopimus, Rauha Suomen kanssa, Osa II, Luku II, 6 artikla.

Havainto : Ennen 1947, kaikilla Suomalaisilla Suomessa ei ollut oikeutta nauttia ihmisoikeuksia ja perusvapauksia, joihin sisältyvät sananvapaus, paino- ja julkaisuvapaus, uskonnonvapaus, vapaus poliittisiin mielipiteisiin sekä kokoontumisvapaus.

Natsismi - riippumatta siitä millä nimellä se esiintyi tai mitä lippua tai symbolia se käytti - esti "Ennen 1947" Suomalaisilta ihmisoikeudet ja perusvapaudet.

http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=arvioint...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Natsismi tai rasismi eivät ole mitä vain tavallisia mielipiteitä muiden joukossa, joita on OK tuuletella ulos. Ne ovat ihmisvihamielisiä aatteita, jotka haluavat poistaa erinäköisten, eritaustaisten tai muuten itsestä poikkeavien ihmisten ihmisoikeuksia. Yhteiskunta ei voi antaa tällaisen toiminnan olla sallittua.

On ymmärrettävää, että Saksassa natsilipun käyttö on kriminalisoitu. Suomessa tähän ei ole tarvinnut mennä, koska olemme voineet luottaa siihen, että suomalaiset ovat tolkun ihmisiä. No, kaikki eivät näköjään ole. En tosin ole varma, tarviiko sitä lippua ihan lailla kieltää, riittää varmaan että poliisi voi ottaa ne pois niitä heiluttelevilta ja päästää pojat putkaan rauhoittumaan.

Jos jotain hyvää tässä haluaa nähdä, niin ehkä se että ei tarvitse enää tyhmimmänkään arvuutella, onko PVL natsijärjestö vai eikö ole. Saattaa olla niinkin, että valituslupaa hallinto-oikeuden tuomiosta ei tämän jälkeen myönnetä. Siihen sitten loppui natsimarsit.

Pekka Pylkkönen

Meillä on läjäpäin ulossulkevasti ihmisvihamielisiä ideologioita. Esimerkiksi monet uskonnot tai ainakin niiden suositut tulkinnat, anarkistiset ja vasemmistolaiset (siis muutkin kuin natsit) ideologiat, moderni feminismi - listaa voisi varmasti jatkaa.

Ja ihan turha väittää että nämä eivät mahtuisi natsismin kanssa samaan kategoriaan ihmisvihamielisyyden suhteen. Otat A-ryhmän, Tiina Rosenbergin tai Isisin mestaajan ja huomaat että eroa natseihin ei ole kuin kategorian nimessä.

Siis kysymys: oletko valmis siihen että kaikki ihmisvihamieliset aatteet kielletään samalla tavalla? Jos olet, ok, keskustelu voi jatkua. Jos et, tässä ei ole mitään järkeä. Sinut pitäisi lähettää Siperiaan paskojen ajatustesi takia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tietysti kaikki ihmivihamieliset aatteet ovat yhtä tuomittavia. En vain nähnyt mitään muuta kuin natsilippua Suomen itsenäisyyspäivää häpäisemässä. Valitettavasti edes niitä PVL:n natseja paskoine ajatuksineen et voi lähettää Siperiaan vaikka kuinka tekisi mieli. Sinun on nyt vain tyydyttävä siihen että poliisi tekee mitä poliisin kuuluu tehdä.

Matti Simonaho

"On ymmärrettävää, että Saksassa natsilipun käyttö on kriminalisoitu."

Silti Saksassa esiintyy Natsismia.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Toisaalta kriminalisoinnista huolimatta Saksaa tuskin voi luonnehtia totalitääriseksi valtioksi.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #78

Natsi-Saksa oli totalitaarinen valtio. Onneksi nyky-Saksa ei ole.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

#72

"Ne ovat ihmisvihamielisiä aatteita, jotka haluavat poistaa erinäköisten, eritaustaisten tai muuten itsestä poikkeavien ihmisten ihmisoikeuksia. Yhteiskunta ei voi antaa tällaisen toiminnan olla sallittua. "

Tämä lainattu kohta sopii täydellisesti myös vihreisiin ja vasemmistoliittoon.

Pois vaan, kannatan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

No ei sovi. Pahoittelen tietämättömyyttäsi.

Matti Simonaho

Että ennakkoTIEDOIN (vaadittu Suomen Valtiovallan/Kansan Perustuslaissa) vastustaa maahanmuutto- ja/tai pakolaispolitiikkaa ei ole Natsismia. EnnakkoTIETOIHIN kuuluu että osa "pakolaisista" ja "maahanmuuttajista" koostuu henkilöistä jotka vihaavat länsimaalaista vapautta (= natsismia).

EnnakkoTIETOJEN mukaan Ruotsin hallituksen, asiantuntijoiden, sotilaallisen johdon sekä lehdistön/median (myös EU:n) mukaan "Venäjä on uhka ja voi hyökätä Suomeen milloin tahansa" kaikkine (Pariisin rauhansopimuksen ja Suomen Valtiovallan/Kansan Perustuslain vastaisine) skenarioineen/kohuineen/kiihottamisineen. Sen jälkeen Suomeen lähetetään 15000 sodasta paennutta pakolaista ja "pakolaista" kaikkinen kustannuksineen ja tekoineen; Suomalaisia lapsia ja aikuisia raiskattu ja tapettu. = Natsismia.

"Kansanedustaja Anna Kontula (Vas) kertoo Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa pitävänsä paperittomien eli esimerkiksi kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden piilottelemista hyvänä ja kannustavansa suomalaisia siihen."

04.10.2018 Esitietojen mukaan, Satakunnan käräjäoikeus vangitsi keskiviikkona 19. syyskuuta 2018 28-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä porilaisnaisen murhasta. Hän tuli Suomeen syksyllä 2015 ja hän kääntyi Islamista Kristinuskoon. Miehellä on pysyvä oleskelulupa Suomeen. Mies on Irakin kansalainen.

Poliisin mukaan 01.12.2018 "Oulun poliisilaitoksella on käynnistetty rikostutkinta törkeään lapseen kohdistuneeseen seksuaalirikokseen liittyen, jossa on rikoksesta epäiltyinä useita ulkomaalaistaustaisia henkilöitä. Rikosnimikkeinä ovat törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja törkeä raiskaus. Epäillyt teot ovat kohdistuneet alaikäiseen tyttöön kuluvan vuoden aikana. Oulun käräjäoikeus on vanginnut keskiviikkona poliisin vaatimukseen perustuen seitsemän mieshenkilöä tutkintavankeuteen.

Poliisi ei tiedota asiasta toistaiseksi enempää." - https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedottee...

+ + + + +

Matti Simonaho

Turun terrori-iskun aikajana.

Yleisradion lähteen mukaan Abderrahman Bouanane oli kertonut tappaneensa ihmisen Marokossa. Hän on muun muassa myynyt kokaiinia Italiassa. 23. huhtikuuta 2016 hän matkusti Sveitsiin ja anoi sieltä turvapaikkaa. Vuodenvaihteessa 2015–2016 hän matkusti Sveisistä Saksaan ja oleskeli Saksassa laittomasti käyttäen useaa eri henkilöllisyyttä. Saksassa ollessaan hän oli syytettynä ainakin kahdesta pahoinpitelystä.

Abderrahman Bouanane saapui Suomeen turvapaikanhakijana keväällä 2016 jolloin hän ei vielä ollut kovin aktiivinen uskonnollisesti. Tuliko hän Suomeen suoraan Saksasta tai muiden maiden kautta - kuten esimerkiksi Ruotsista syksyllä 2015 - keväällä 2016 laittomasti lähetettyjen 15000 pakolaisten joukossa, sitä me emme tässä vaiheessa tiedä. Suomeen tullessaan hän valehteli iäkseen 17 vuotta, ja sai näin luvan viettää ensin puolisen vuotta alaikäisten turvapaikanhakijoiden yksikössä. Hän sai kielteisen turvapaikkapäätöksen 2016 lopulla.

Ensimmäisen kerran Isistä ja jihadismia hän oli alkanut pohtia vuoden 2017 alussa. Bouanane kertoi esitutkinnan aikana Poliisille, että hän oli tutustunut moskeijassa Turussa mieheen, joka suhtautui terroristijärjestö Isisiin myönteisesti. Turussa 18. elokuuta 2017 keittiöveitsellä tehdyn iskun uhreiksi joutui kymmenen henkilöä, joista kaksi menehtyi.

- Lähde : Wikipedia, Turun isku 2017

Päivastoin kuin "Kansanedustaja Anna Kontula (Vas) kertoo Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa pitävänsä paperittomien eli esimerkiksi kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden piilottelemista hyvänä ja kannustavansa suomalaisia siihen.", on TIEDETTÄVÄ että paperittomien eli esimerkiksi kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden piilotteleminen VOI johtaa siihen että hän radikalisoituessaan tappaa yhden tai useamman henkilön.

Matti Simonaho

Voimme erittäin vahvalta perustalta todeta, että äärisuvaitsevaisuus -aate ruokkii ulkomaalaista Natsismia (riippumatta siitä mitä lippua symbooleineen kantavat) ja kotimaista Natsismia (riippumatta siitä mitä lippua symbooleineen kantavat), jota se väittää vastustavansa. Sellainen aate johtaa sekasortoon, jossa ensisijainen sorron kohde on äärisuvaitsevaiset (Lähde : Tunnettu historia), ja sorrosta pelastajat ovat Tasavallan Presidentin, Sauli Niinistön mainitsevat tolkun ihmiset (Lähde: Tunnettu historia). Suomalaisillahan on kokemusta näistä asioista vuosisatojen takaa - vähintään 1200 -luvulta saakka kaikkine miekkalähetyksineen, kauppasotineen ja sortuneine monikulttuurilisine "unioneineen"/"valtakuntineen".

Matti Simonaho

Iltasanomien mukaan "Presidentti Tarja Halonen myöntää, ettei asioiden kieltäminen aina tarjoa ratkaisua ongelmaan." - https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005926058.html

Jos "pää on kipeä", niin päänsärkytabletti lieventää oiretta, mutta se ei poista syytä oireisiin.

"Tarja Halonen Ylellä natsitunnusten kieltämisestä: ”Kyllä sen Suomikin voisi tehdä ja päästä omasta historiastaankin eroon”" - https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005926058.html

Kaikki mitä on kerrottu uskottavassa historiassa ei ole "Suomen omaa hisotriaa". Se mikä ei ole Suomen Kansan omaa historiaa, siitä on päästävä eroon. "Sodan voittaja kirjoittaa historian" - edellyttäen että mitä on kirjattu on totta. Jos se mitä sodan voittaja on kirjannut todistettavasti on valetta, voittajasta tulee häviäjä.

"Herran pelko on viisauden alku"; Sivistyneen Kansan nousu epäsivistynyttä diktaattoria vastaan, on viisauden alku ja epäsivistyneisyyden loppu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset