Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Nyt-liitteen poliittisuus syö Helsingin Sanomien uskottavuutta

  • Kamppilan kolme tulkintaa pseudotieteellisestä "toksinen maskuliinisuus"-termistä, bannit ja Hesarin ylistävä artikkeli.
    Kamppilan kolme tulkintaa pseudotieteellisestä "toksinen maskuliinisuus"-termistä, bannit ja Hesarin ylistävä artikkeli.

Ok, sanon nyt jotain, mitä poliitikko ei kai saisi mediasta koskaan sanoa: Helsingin Sanomien Nyt-liite ei ole journalistinen, vaan poliittinen julkaisu.

Asia hiertää, koska yleisesti ottaen Hesarin journalismi on todella laadukasta ja tekisi mieli heidät siitä palkita. Irtisanoin tilaukseni joitain aikoja sitten, koska en halua maksaa Nyt-liitteen poliittisesta propagandasta, sitä voin lukea ilmaisista puoluelehdistäkin.

Viimeinen niitti oli tämä Feministipuolueen VPJ Tuuli Kamppilan keissi. Muutama viikko sitten Kamppila väitti kaikkien miesten yleisten käytösmallien edustavan "toksista maskuliinisuutta", johon puutuin. Hän reagoi lyömällä minuakin leimakirveellä ja väitti seuraajieni lähettävän hänelle vihapostia. Pyysin todisteita vihapostista, jotta voin puuttua asiaan. Vastausta ei tullut, mutta blokki tuli.

Ja eilen Nyt-liite sitten teki pitkän jutun, jossa Kamppilalle annettiin käytännössä vapaat kädet kertoa yleisölle juuri sellaisen tarinan kuin halusi. Artikkeli maalasi Kamppilasta kuvan jonkinlaisena julkisen keskustelun profeettana, joka kaikessa viisaudessaan antautuu keskusteluihin avoimen ennakkoluulottomasti. Journalisteilta odotetaan poliitikkoja haastaeltaessa kriittistä otetta, mutta toimittaja ei edes etäisesti kyseenalaistanut Kamppilaa, vaikka hänen some-viesteistään on vaivatta löydettävissä lähinnä nettikiusaamiseen rinnasteista tekstiä ja todisteita oman aatteellisen kuplan suojelemisesta erimielisiä blokkaamalla.

Jos juttu olisi tehty random-some-julkkiksesta, niin sitä olisi vielä voinut katsoa läpi sormien. Mutta kyseessä on suomalaisen puolueen varapuheenjohtaja ja ajankohta aivan eduskuntavaalien alla. Kuvitelkaapa, minkä muun puolueen puheenjohtajistolle Hesari antaisi tällaisen vapaan foorumin, jossa saa kehua itseään pelkäämättä toimittajan kysymiä vaikeita kysymyksiä?

Muistellaanpa vaikka koomikko Stan Saanilasta tehtyä pilkallista juttua, jossa häntä ryöpytettiin Twitter-blokkaamisesta. Samanlaista juttua ei ole tehty esimerkiksi Li Anderssonista, Ville Niinistöstä tai Emma Karista, joiden kaikkien banniherkkyys on twitteristeillä tiedossa. Netissä on myös ladattavissa erään vasemmistoaktiivin laatima bannilista, jonka avulla halukkaat voivat parilla napinpainalluksella blokata esimerkiksi markkinaliberaalit äänet omasta Twitteristään. Minun nimeni on tuolla listalla, parintuhannen muun suomalaisen kanssa. Siitäkään ei Nyt-liite ole tehnyt juttua, vaikka listan tekijän nimi ja poliittiset kytkökset ovat julkista tietoa.

Eikö siellä Nyt:n toimituksessa todella nähdä, miltä lehden journalistinen, tai siis poliittinen, linja näyttää ulospäin? Eikö konsernia todella huoleta se, mitä johtopäätöksiä asiakkaat tästä vetävät? Onko nyt pettänyt mediakoulujen eettinen opetus vai päätoimituksen moraalinen selkäranka?

https://www.hs.fi/nyt/art-2000005905409.html
https://www.hs.fi/nyt/art-2000005700471.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Irtisanoin tilaukseni joitain aikoja sitten."

Trendi tuntuisi varsinkin HS:n kohdalla olevan kiihtyvää sorttia.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Juha-Pekka Kosonen

Helsingin Sanomat kertoo saaneensa tilaajamääränsä viime vuonna kasvuun ensimmäistä kertaa 25 vuoteen.

Helsingin Sanomia kustantavan Sanoma-konsernin tilipäätöksen mukaan myös lehden tilausmäärä kasvoi viime vuonna Suomessa neljän prosenttia. Myös tilausmyynti kasvoi kaksi prosenttia. Lukuun sisältyvät digitilaukset.

https://www.marmai.fi/uutiset/helsingin-sanomien-t...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mediassa menee läpi nykyisin mikä hyvänsä ilman kritiikkiä tai todellisuutta.

Eilen Ylen Ykkösellä uutisoitiin Hyvää Joulumieltä keräyksestä vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Kuinka olikaan, niin haastattelussa kadulla yksi ns. " kerääjä " kertoi vuolaasti kaiken kurjuuden johtuva hallituksen tekemistä lapsiperheisiin kohdistuneista leikkauksista v. 2015 jälkeen kovin demarimaiseen sävyyn.

Melkoista valehtelua veronmaksajien kustantamalta kanavalta parhaaseen katseluaikaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Lapsiperheiltähän on leikattu tämän hallituksen toimesta, mikä siinä siis on valhetta, eikö haastateltu olisi saanut kertoa totuutta koska se loukkaa Kiisken näkemystä hallituksesta?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tuota siis mitä on leikattu, jos hieman yksilöisit asiaa tyhmemmille ?

Sipilän hallituksen aikana julkisia menoja on kasvatettu n. 5 miljardilla eurolla ja velkaa otettu sievoinen summa lisää.

Eipä ole Granlundilta vastausta tullut, mutta perusdemarin tapaan hän on varma, että leikattu on ja paljon, vaikka mitään ei asiasta tiedä peruspolitruukin tapaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No eihän sitä Hesaria ole pakko lukea, varsinkaan jos ei ole edes tilaaja. Katso Foxia, niin Trumppikin tekee.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Hyvä pointti. Hesarin NYT-liite ja Fox ovat journalistiselta tasoltaan hyvin läheisiä substituutteja toisilleen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Minäkin lakkautin HS:n tilaukseni, koska lehti ei vastaa minunkaan poliittisia näkemyksiäni. On se niin väärin. Itse asiassa mikään julkaisu ei ole kaikesta samaa mieltä kanssani, joten en lue enkä tilaa niitäkään. Tämä Uusi Suomi on ihan hirveä, mutta sen tilausta en voi lakkauttaa, koska julkaisu on ilmainen. Pakko siis lukea.

Mutta kyllä nyt jäi vaivaamaan mitä siellä Hesarin NYT-liitteessä on puuhailtu. Pitäisikö uudistaa tilaus? Se tässä ensimmäisenä mieleen juolahti.

Ehkä kannattaa muutama kymppi minunkin maksaa että pääsen perille siitä miten feministit meittiä miehiä ja vähintään oikeistolaisia sortavat. Kuten jo totesin: on se niin väärin.

Ossi Tiihonen

"Hesarin journalismi on todella laadukasta ja tekisi mieli heidät siitä palkita."

Kunpa olisikin näin. Eilen torstaina 22.11.2018 Helsingin Sanomat julkaisi jutun Donald Trumpin entisestä strategistista Steve Bannonista:
https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005906695.html

Kahden sivun jutussa on mm. seuraavanlaista tekstiä:
- Otsikko 'Puheenvuoro pahalle'
- Lyhennelmässä 'Ohjaaja Errol Morris sukelsi oikeistopopulismin hulluuteen...' ja "Elokuvan tehtyäni pelkään Bannonia ehkä jopa enemmän kuin ennen"
- 'Elokuva: American Dharma -dokumentissaan ohjaaja Errol Morris syyttää Steve Bannonia suoraan hulluksi'

HS:n jutussa ei (tietenkään) kerrota miksi Bannon on paha, hullu ja pelottava, vaan annetaan ohjaajalle vapaat kädet haukkua Bannonia.

En tuntenut Bannonia itse aiemmin, mutta nyt kiinnostuin. Nimen toki tiesin. Mitähän mies on itse sanonut? Rupesin ottamaan selvää asiasta. En halunnut uskoa vihaa lietsovan viherfeministisen puolueen pää-äänenkannattajan HS:n luomaa kuvaa hänestä. Katsokaapas vaikka tämä videonpätkä: https://www.youtube.com/watch?v=8AtOw-xyMo8

Kaverihan vaikuttaa ihan järkevältä. Esittää toki joidenkin maailmankuvaan sopimattomia näkemyksiä. Ulkona mielenosoittajat huutavat Bannonin lynkkaamista ja hänet olikin pitänyt kuljettaa poliisisaattueessa sisään ja ulos. Näin käy kun media levittää vihaviestiä. Jos tuollainen juttu kirjoitettaisiin suomalaisesta poliitikosta, niin raastupa odottaisi.

Janne Kotilainen

Helsingin Sanomien pitkäaikaiskuluttajana voin vain sanoa saman kuin blogisti: Nyt-liite on on poliittesesti värittäynyt.Tai sitten olen vain liian vanha ja kyyninen. Jos kaikki muualta kulttuureista olevat tavat tai uskomukset ovat lähtökohtaisesti parempia kuin suomalainen arvomaailma, niin minulla ei ole enää mitään toivoa.Tähän vapaavalintainen voimasana!

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Oma mutu-tuntuma NYT-liitteen funktioon näin nettiversion käytäjän näkökulmasta on se, että sen alle laitetaan artikkelit joita ei kehdata altistaa edes moderoidulle keskustelulle. Se viittaisi siihen, että artikkeleiden tiedetään olevan yksipuolisia ja "arvostelualttiita". Siis esimerkiksi kaikki ne, joissa feministiselitetään miten miesten kuuluu ajatella.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Ei sellaista voi syödä pois, jota ei ole edes olemassa.

Käyttäjän juholeppanen kuva
Juho Leppanen

Parhaimmillaan Helsingin Sanomat edelleen pystyy, kapenevista resursseista huolimatta, tekemään laadukasta perusjournalismia. NYT-liitteen poliittisuus on kai myötähäpeää herättävä yritys kosiskella nuorisoa, jota printtilehti ei kiinnosta. Suomi tarvitsee Hesarinsa. Valitettavaa on tuo kaikenlainen keveyden tavoittelu. Eikö mistään voi kirjoittaa vakavasti ja asiallisesti? Ilmeisesti ei. Kolumnien tekopirteä hauskuus ja näsäviisaus on täysin tarpeetonta, eikä se kuitenkaan tavoita nuoria lukijoita. He nyt vain eivät lue lehtiä, siinä se. Samanlainen vakavuuden puute näkyy jo Ylessäkin, vaikka heillä on taattu tulonlähde. Radio Suomen Ajantasa on pilattu, samoin Radio Puhe.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset