Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Yrittäjät ja nuoret ovat SDP:n vaihtoehtobudjetin maksajia

  • Suklaata yrittäjälle
    Suklaata yrittäjälle

SDP:n vaihtoehtobudjetti nostaisi yrittäjien verotusta ja pakottaisi nostamaan nuorempien sukupolvien verotusta. Nyt eläkkeellä oleva sukupolvi maksoi työuransa alussa kymmenisen prosenttia eläkemaksuja, tänä päivänä työuransa aloittavalta menee 25 %, ja paine eläkemaksujen korottamiseen kasvaa jatkuvasti, eritoten SDP:n esittämillä keinoilla.

Samalla laitettaisiin kertaluonteisesti lihoiksi Suomen itsenäisyyden juhlarahasto, joka on merkittävä tieteellisen tutkimuksen ja koulutuksen kehittämisen rahoittaja. Vaihtoehtobudjetin tulopuoli on muutenkin koristeltu mielikuvitusrahalla, joka saataisiin muka harmaan talouden ja veronkierron torjunnasta., Siksi laskelmista saa vaikutelman, että suurin osa suomalaisista saisi merkittävästi lisää rahaa tuosta noin vain.

SDP:n mainosmateriaaleissa nämä ovat kuulemma oikeudenmukaisuutta, investointeja, innovaatioita ja uudistuksia. Minusta ne vaikuttavat kyllä aivan siltä samalta vanhalta, eli luvassa on tulonsiirtoja, riistoverotusta, eturyhmäpolitiikkaa, julkisen sektorin kasvattamista ja lisävelan ottamista.

Erityisesti nuorten sukupolvien kannattaa viimeistään nyt nousta puolustamaan omaa lompakkoaan vaaliuurnilla. SDP lupasi opintorahan korotuksen, mutta se hyöty teiltä syödään melkeinpä jo kesätyöpalkoista kasvaneena verotuksena.

Yrittäjille SDP:stä ei tarvinne mainita sen enempää.

 

SDP ja Antti Rinne ovat käärmeöljykauppiaita, älkää avatko lompakkoanne heille. #terestroika

 

https://sdp.fi/fi/blog/sdp-julkaisi-vaihtoehtobudjetin-vuodelle-2019-tul...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Joku maksaa aina. Yrittäjät ja nuoret tai duunarit ja vanhat. Vastakkainasettelun aika on nyt, etenkin kokoomuksessa.

Liki koko ikäni yrittäjänä toimineena en jaksa kuin hämmästellä yrittäjien ikuista valitusvirttä. Eikö kannattaisi luopua suosiolla ja ryhtyä joko duunariksi tai vanhaksi?

Nuoria sukupolvia on syytä varottaa kokoomuksesta. Kokoomuksen perusidea on varallisuuden keskittäminen mahdollisimman harvoille, superonnistujille tai heidän mukuloilleen. Muut joutavat syrjäytymään pois ja ovat pelkkä kuluerä.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Kok. Arvot kohdallaan; Suomesta parempi paikka elää vaikka muutamalle harvalle.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Miksi ihmeessä yrittäjä ei olisi huolissaan, jos hänen verotaakkaansa ollaan kasvattamassa pähkähullujen vaalilupausten toteuttamiseksi? Miksei nuoret olisi huolissaan omasta tulevaisuudestaan?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Jos nyt muistelee, niin kuntapuolella aloitettiin varovainen eläkerahastointi vasta v. 1988 ja valtiolla muutamaa vuotta myöhemmin. Tällöinkin eläkkeitä rahastointiin vuosien ajan perin mitättömästi muutamin prosentein, josta osuus on noussut vasta viime vuosina nykyiseen 25 % tasoon, joka ei sekään tule olemaan riittävä tai kestävä luvattuihin eläkevastuisiin nähden.

Millä ihmeellä päättäjät kuvittelivat valtavan kokoisen julkkarin eläkkeiden hoituvan tuolloin 1970-80 luvuilla ?

Kaikki päätettiin kaataa tulevien veronmaksajien niskaan ja tämä sama into taitaa olla yhä edelleen SDP:n ja muun vasemisto-opposition talouspolitiikan primäärikeinona uuden ajattelun sijaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

En jaksa lähteä kaivelemaan, mutta väte että kunnat tai valtio rahastoisi eläkemaksuja 25%, on takuulla puppua.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Valtion ja kuntien eläkemaksut ovat nyt n. 23-24 %, joten olinpa pahasti harhateillä. Vielä vain 20 vuotta aiemmin valtion ja kuntien eläkemaksut olivat reippaasti alle 10 % muiden ollen jo reilusti yli 20 %.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Paljastan salaisuuden, kuulin sen juuri äsken. Rinteen vaihtoehtobudjetti ei maksa kenellekään sentin latia. Jaa, miksi ei? No koska se on vain poliittis-populistinen vaihtoehto, joka ei koskaan muutu lihaksi. Mutta kun niitä vaihtoehtobudjetteja on ollut tapana tehdä.

Joten auvoisempaa olisikin keskittyä kehumaan hallituksen omaa budjettia, kuinka se saa suomalaisen työläisen suut maireaan hymyyn, kun viimeistäkin turhapuropaitaa revitään yltä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset