Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Vihreiden varjobudjetti tuhoaa työnteon kannustimia

  • Vihreiden varjobudjetti tuhoaa työpaikkoja ja leikkaa työnteon kannustimia.
    Vihreiden varjobudjetti tuhoaa työpaikkoja ja leikkaa työnteon kannustimia.

Vihreiden varjobudjetti lanseerattiin aikamoisella some-rytinällä pari päivää sitten. Nämä varjobudjetit ovat minulle henkilökohtaisesti piinaavimpia, koska pelkään joka kerta, että joku on ottanut reilun askeleen kohti markkinaliberalismia ja saan sitten hävetä oman puolueeni demarointia. Mutta ei tällä(kään) kertaa.

Vihreät oli nimittäin tehneet silein etä tyhmästi suomalaisille näytety kikeliä. Verrattuna hallituksen budjettiesitykseen, Vihreiden vaihtoehtobudjetti:
- Tuhoaa 21 000 työpaikkaa.
- Leikkaa yrittäjien ja maatalousyrittäjien tuloja keskimäärin 1 101 €/a/kotitalous, 
- Leikkaa työikäisten tuloja ja kasvattaa tulonsiirtoja pääosin työelämän ulkopuolella oleville ikäryhmille.

Muistuttaisin vihreitäkin, että Suomi velkaantuu nousukaudella, eikä vihreidenkään vastustamia työmarkkinareformeja näköjään saada juntattua läpi kroonisen työttömyyden ratkaisemiseksi ja työmarkkinoiden tervehdyttämiseksi. Jos tämän kaiken lisäksi kannustinloukut vielä kaivetaan syvemmiksi, niin Suomi-laiva karauttaa takuuvarmasti jäävuoreen.

Minusta tuntuu, että Vihreät kuvittelevat nyt keksineensä rahanjako- ja tulonsiirtoautomaatit ensimmäistä kertaa, vaikka vanhemmat vasemmistoveljet ja -sisaret ovat tehneet politiikkaa samoilla keinoilla jo vuosikymmenet. Mutta koska tämä on nyt selkeästi uusi asia monille, niin muistutan vielä vihreitäkin siitä, että kakkua on huono jakaa ennen kuin se on leivottu.

Nyt pitäisi reformoida niin verotusta kuin työmarkkinoitakin, leikata julkista sektoria kovalla kädellä ja vapauttaa yleisesti lainsäädäntöä niin, että suomalaisten olisi helpompaa tehdä töitä oman elintasonsa parantamiseksi. Muussa tapauksessa kannattaa etsiä itselleen kelluntaliivi ja hakeutua pelastusveneiden läheisyyteen. #terestroika

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Vihreätkin syyttävät hallitusta suurista leikkauksista.

Todellisuudessa julkiset menot ovat kuitenkin kasvaneet tämänkin hallituksen aikana n. 5 miljardilla eurolla.

Julkista velkaa otetaan tänäkin vuonna n. 4 miljardia euroa. Kuinkahan on sitten tilanne seuraavan hallituksen aikana, kun taantuma ja korkojen nousu tapahtuvat samaan aikaan ?

Vihreillä ja muulla vasemmistolla näyttää olevan yhteinen laulukuoro, jonka mukaan kaikki ongelmat ratkeavat aina helposti veronkorotuksin.

Pekka Pylkkönen

Onhan tuo jo melkein oksettavaa että julkaistaan ohjelmia joissa oikein tunnustetaan kymmenien tuhansien työpaikkojen tuho. Olisivat edes valehdelleet kuten vihreän kuuluu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset