SAK on mafia

Vaikka aktiivimalli on minusta lähinnä laastaria työvoimapolitiikan avomurtumaan, niin SAK:n poliittinen lakkoilu pesee typeryydessään hallituksen pahimmatkin virheet mennen, tullen ja palatessa.

Nyt pääkaupunkiseudun julkista liikennettä ollaan SAK:n johdolla ajamassa perjantaiksi alas ja teollisuus sekä vienti pysäytetään protestiksi laillisesti valitun eduskunnan tekemään päätöksen protestoimiseksi. Huomattavaa on, että ehdotus aktiivimallista tuli toimihenkilöliitto STTK:n vasemmistolaiselta pääekonomistilta, Ralf Sundilta. Lakkoja perjantaiksi organisoiva SAK taas marssi itse aktiivimallia koskevista neuvotteluista ulos. Paljon puhuvaa on, että mölinä alkoi vasta, kun AY-liikettä ohjailevat vasemmistopuolueet saivat lain säätämisen jälkeen valjastettua sen poliittiseksi aseeksi valtavan mediakampanjan tukemana. 

Lakkokenraalit ja vasemmistopopulistit jaksavat jankuttaa, kuinka lakosta aiheutuva haitta kansantaloudelle ja lakon ulkopuolisille on nimenomaan hallituksen vika. Kuinka sosiopaatti tuollaisen logiikan kehittämiseksi täytyy oikein olla? Vertauskuvallisesti tämä lakko on yhtä oikeutettua toimintaa kuin se, että vaikkapa Espoon kaupunginvaltuusto tekisi mielestäni huonon päätöksen ja minä protestiksi kävisin kivittämässä naapureiden ikkunat ja ajaisin autoni poikittain keskelle länsiväylää. Sitten kertoisin ylpeänä tiedotusvälineille, kuinka Espoon kaupunki on vastuussa aiheutuneesta haitasta, josta päästään heti, kun valtuusto peruu päätöksensä.

Tällainen toiminta ei ole mikään länsimaiseen demokratiaan kuuluva poliittinen protesti, vaan verrattavissa ennemminkin terroristijärjestöjen käyttämiin ihmiskilpiin tai diktatuureista tuttuun poliittisten vastustajien vaientamiseen heiän perhdeitään uhkaamalla. SAK on luomassa poliittista kulttuuria, jossa mikä tahansa viattomille sivullisille aiheutettu voidaan oikeuttaa pyhän sodan nimissä. Mikä johtopäätös tästä muka pitäisi vetää?

Yksi hulluimmista lausunnoista on Teollisuusliiton antama julkilausuma, jossa kerrotaan lakkoon osallistuvien työntekijöiden oikeuksista, mutta samalla ilmoitetaan, että liitto velvoittaa myös siihen kuulumattomat työntekijät lakkoilemaan. Kuinka vallanhuuruisessa megalomaniassa siellä liitoissa tätä propagandaa kirjoitetaan, kun muka työntekijöiden oikeuksia ajavaan liittoon kuulumattomia työntekijöitä painostetaan osallistumaan tällaisiin mielenilmauksiin omalla vieläpä kustannuksellaan? Töihin pakottamista ei sallita, ja hyvä niin, mutta ilmeisesti töistä voidaan pakottaa jättäytymään pois. Millä ihmeen logiikalla tämä on muka oikeudenmukaista ja eettisesti hyväksyttävää? Ja mitä siellä Teollisuusliitossa aiotaan lakosta kieltäytyville liiton ulkopuolisille sitten tehdä? Aiotteko uhkailla heidän lapsiaan, laitetaanko hevosen pää sänkyyn vai talutetaanko dissidentit kenties suoraan kuopan reunalle heidän oikeuksiensa puolustamiseksi?

AY-järjestöt ovat jo näyttäneet tuhovoimansa lukuisia kertoja, eivätkä liittojen jäsenet tunnu vieläkään tajuavan, kuka heidän työpaikkojaan oikeasti uhkaa. Esimerkiksi vuoden 2014 maaliskuussa AY-liike näytti mädännäisen moraalinsa Uudessakaupungissa. AY-aktiivit saivat agitoitua Finnprotein Oy:n Uudenkaupungin soijatehtaan työntekijät viikkokausia kestäneeseen laittomien lakkojen kierteeseen uskottelemalla heille, että on parempi lakkoilla juuri allekirjoitettujen TES:n mukaisten työsopimusten muuttamiseksi, kuin tehdä töitä käynnistysvaiheessa olevan tehtaan saattamiseksi kannattavaksi. Tämän ideologisen hurmoksen saattelemana Finnprotein Oy hakeutuikin yrityssaneeraukseen ja koko paska meni konkurssiin pari vuotta myöhemmin. 

Tämä sama kohtalo on vielä edessä useilla perjantaina lakkoilevilla työntekijöillä. Aiotteko sitten olla vihaisia herroille, porvareille, suurpääomalle, kapitalisteille, hallitukselle, työnantajille vai jollekin muulle AY-liikkeen viholliseksi nimeämälle mielikuvitusviholliselle?

Vasemmistopoliitikot ja AY-liike jaksavat jankuttaa loputtomiin yritysten yhteiskuntavastuusta, mutta satojen miljoonien eurojen, ja potentiaalisesti satojen tai tuhansien työpaikkojen, tuhoamisesta ne eivät itse ota vastuuta vaikka ovat omalla toiminnallaan sen aiheuttamassa.

Perjantain poliittinen lakko on askel kohti Suomea, jossa AY-liitot ulkoparlamentaarisina toimijoina yrittävät pakottaa demokraattisilla vaaleilla valitun eduskuntamme omaan tahtoonsa. Jos hallitus taipuu tässä asiassa, antaa se AY-järjestöille signaalin, että ne voivat ohjailla Suomen lainsäädäntökoneistoa mielensä mukaan aiheessa kuin aiheessa. Hallitus on kerta toisensa jälkeen perääntynyt työmarkkinalainsäädännön reformoimisesta, mutta nyt on aika laittaa stoppi näiden terroristijärjestojen riehumiselle. Nyt on yksinkertaisesti katsottava kaikki kortit, laitettava kova kovaa vastaan ja lopetettava neuvottelut terroristien kanssa.

Yhdenkään suomalaisen ei tule antaa tällaiselle ulkoparlamentaariselle toiminnalle tukeaan. Yhdenkään itseään kunnioittavan työntekijän ei tule osallistua tähän pelleilyyn, vaikka aktiivimalli kuinka kismittäisi. Sille löydetään kyllä vaihtoehdot, mutta niitä ei löydetä kusemalla sen enempää työnantajien kuin kansantaloudenkaan päälle. 

Te lakkoon osallistuvat olette nyt maksattamassa liittopomojenne ja heidän poliitikkokavereidensa suuruudenhulluudesta hintaa omilla työnantajillanne, ja kaikilla muillakin suomalaisilla, joilla ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa eduskunnan tekemään päätökseen. Minä en sääli ainuttakaan tähän lakkoon osallistuvaa, kun työnne siirretään johonkin toiseen maahan tai robottien tehtäväksi, itsepähän oksanne sahasitte.

https://twitter.com/paavoarhinmaki/status/958302737774596097
https://www.facebook.com/niinistoville/posts/1809733159045398
https://www.teollisuusliitto.fi/2018/01/teollisuusliiton-poliittinen-lak…
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/605713/Ugin+soijatehtaan+laittomasta+la…
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/609795/Finnprotein+Oyn+soijatehtaalla+U…
http://www.ts.fi/uutiset/talous/631273/Ugin+soijatehdas+yrityssaneeraukseen
https://yle.fi/uutiset/3-7301029

teresammallahti
Kokoomus Espoo
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Enemmän työtä, vähemmän veroja! #Terestroika

| Eduskuntaavaaliehdokas | Kokoomus | Uusimaa |

https://teresammallahti.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu