Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Oi natseja, oi alpakoita

Lupasin itselleni, etten enää kommentoi näitä sosialistien ja kansallissosialistien välisiä kähinöitä, mutta eilen noussut kohu Töölöntorilla järjestettävistä tapahtumista sai niin naurettavat mittasuhteet, että ei auta itku markkinoilla. Homma lähti käyntiin, kun Yle ja Hesari julkaisivat äärimmäisen harhaanjohtavasti otsikoidut uutisensa siitä, äärioikeistolaisten aiheuttama turvallisuusuhka työntää lapsiperheiden tapahtuman pois Töölöntorilta. Sosiaalisessa mediassa näkyvin vasemmistointelligentsia, eli kaikenkarvaiset koomikot, anarkistiprinsessat, muusikot ja vasemmistopoliitikot, ryntäsi hetkeäkään miettimättä näiden uutisten kimppuun sellaisella lapsellisella riemulla, minkä vain pörröiset puput, alpakat ja kansallissosialismi voivat ihmisessä saada aikaan.

Vasemmistopopulististien reaktiot tilanteeseen olivat ennalta-arvattavissa, onhan näitä natsijahteja käyty erityisesti itsenäisyyspäivän alla jo vuosien ajan. Näissä samoissa ihmisissä ei kuitenkaan herättänyt minkäänlaisia pettymyksentunteita se, että 612-konsertin järjestävän baarin omistajan autot poltettiin kohupäivän aamuna. Jos on huolissaan väkivallasta, pitäisi olla loogisesti huolissaan kaikesta väkivallasta, ei vain siitä, joka uhkaa itseä.

Loogisesti lukutaidottomia poliitikkoja paljon surullisempaa on se, että median edustajista niin moni on selkeästi valinnut puolensa ja käyttää edustamansa toimituksen näkyvyyttä joko levittääkseen omaa ideologiaansa tai muuten vain tavalla, joka murentaa uskoa neutraaliin tiedonvälitykseen. 

Erityisesti Hesarin NYT liitteen toimitus kunnostautui jälleen kerran unohtamalla journalistisen etiikan ja rääkymällä natsia täysin palkein. Mikä on mielestänne sellaisen journalistin uskottavuus, joka kirkkain silmin kertoo, että edes 612-kulkuetta vastustavat väkivaltaiset antifasistit eivät edusta mitään ääripäätä. Millaisella loogisella kuperkeikalla siellä Hesarin toimituksessa mahdetaan perustella se, että medianne toimittaja ottaa näin avoimesti kantaa sen puolesta, että väkivalta hänen kanssaan erimielisiä kohtaan voidaan hyväksyä ja olla tuomitsematta?

Jos katsotaan vaikka näitä Hesarin, Ilta-Sanomien ja Ylen uutisia, niin jokaisen otsikko antaa ymmärtää, että äärimmäisen vaaralliseksi leimattu 612-soihtukulkue on nyt häikäilemättä ja vääryydellä kiilannut lapset, alpakat ja pörröiset pupujussit pois Töölöntorilta. Näin siitä huolimatta, että esimerkiksi Hesarin jutun leipätekstissä kerrotaan aivan selvästi, kuinka 612-kulkue on ilmoituksellaan varannut torin ennen muita. Samassa jutussa lainataan selvästi ylikomisario Seppo Kujalaa, joka kertoo, että turvallisuusuhan aiheuttavat nimenomaan 612-kulkuetta vastustavat mielenosoittajat, eivät kulkueeseen osallistuvat ihmiset. Totuudenmukaisempi otsikko olisi todennut, että “Lapset ja alpakat joutuvat väistämään äärivasemmistolaisten väkivaltaa Töölössä”. 

Ei siis ole olemassakaan mitään tällaista intelligentsian rummuttamaa tapausta, jossa äärioikeiston kätyreinä pahat poliisit pakottavat lapset, alpakat ja pörröiset pupuset väistämään väkivaltaisia natseja. Todellisuudessa kyse on siitä, että Töölöntori oli asianmukaisen protokollan mukaan varattu 612-kulkueelle, johon osallistuvia on aikaisempina vuosina esimerkiksi kivitetty radikaalivasemmistolaisten toimesta. 

Kenen käsitys oikeudenmukaisuudesta taipuu sellaiseen tulkintaan, jonka mukaan rauhassa soihtukulkueen muodostavien ihmisten oikeutta kokoontua pitäisi rajoittaa siksi, että heidän kimppuunsa hyökätään väkivalloin?

Jos tästä tapauksesta pöyristyneiden sosialistien syleilemät väkivaltaiset antifasistit, kommunistit, sosialistit ja muut radikalisoituneet ryhmät kykenisivät pidättäytymään väkivallasta edes itsenäisyyspäivänä, niin uskallan kyllä väittää, että Töölöntorin laidalle olisi mahtunut myös pari lapsiperhettä alpakoineen ja kaneineen.

Lapsiperhetapahtumaan järjestäneet Töölön lapselliset-kollektiivi ei ole yhdistysrekisterissä, ja sen kaikki sosiaalisen median tilit on perustettu vain pari päivää ennen kohua. Niinpä somessa spekuloitiin myös sillä, onko tapahtumansa järjestetty vain kohun nostamiseksi, jotta poliitikot saataisiin mahtikäskyllä peruuttamaan 612-kulkue? Myös Ylen toimitus oli noteerannut tällaisen vaihtoehdon haastatellessaan Töölön lapselliset-puuhamiesoletettuja uutisjuttua varten.

Ja kieltämättä minussakin kysymyksiä herättää se, että yksi alpakkatapahtuman järjestäjä on Aleksi Pahkala, joka on järjestänyt myös perussuomalaisten kansallismielistä retoriikkaa vastaan järjestetyn Meillä on unelma-tapahtuman, sekä antirasistisen ja antifasistisen Peli poikki-mielenosoituksen. Pahkala kielsi tienneensä, että 612-kulkue lähtee Töölöntorilta, mutta väitettä on vaikeaa uskoa ottaen huomioon, että hän on vuoden 2015 itsenäisyyspäivänä postannut Instagramiin kuvan Töölöntorilla kokoontuneesta porukasta. Pahkala on myös pernatsi.fi-domainin omistaja. Kyseistä nettisivua on käytetty organisoimaan kansallissosialististen PVL:n ja SVL:n vastainen rahakeräys nimenomaan itsenäisyyspäivän alla, ja liittyen juuri 612-kulkueeseen.

Oikeastaan seisoin syy epäillä moraalista vilppiä on se, että Töölön lapselliset ovat antaneet ensimmäisen tiedotteensa Töölöntorin tapahtuman peruuntumisesta maanantaina vartin yli viisi iltapäivällä. Ylen uutisjuttu on kuitenkin julkaistu jo pari tuntia aikaisemmin ja hesarinkin juttu tuntia ennen yhdistyksen omaa tiedotetta. Sanokaa vaikka foliohattupääksi, mutta jos tapahtuman puuhamiehillä on kiireempi ottaa yhteyttä median edustajiin kuin tiedottaa tapahtumansa osallistujille, niin agenda saattaa ulospäin näyttää aika tarkoitushakuiselta.

Minusta on myös erikoista, että vaikka poliisi selkeästi ilmoitti turvallisuusuhan aiheutuvan 612-vastamielenosoittajista, ei Töölön lapsellisten tiedotteessa mainittu sanallakaan äärivasemmistolaisia, vaan edelleen spekuloitiin sillä, mikä turvallisuusuhan aiheuttaa. 

Oli miten oli, koko homma on mennyt täysin naurettavaksi molempien osapuolien suhteen. Ensinnäkin 612-kulkueen siirtämistä vaativat eivät tunnu ymmärtävän, millaiseen yhteiskuntaan heidän vaatimuksen meidät johtaa. Mitä jää jäljelle oikeusvaltiostamme, jos rauhallisesti sujuneita kulkueita tai mielenosoituksia lähdetään kieltämään, koska joku eri mieltä oleva uhkaa heitä väkivallalla? 

Intelligentsialle myös sellainen kysymys, että jos poliisi on oman retoriikkanne mukaisesti persujen, kokoomuslaisten ja muiden muka äärioikeistolaisten voimien kätyri, niin mitä mahtaa tapahtua, jos poliisille annetaan oikeus mielivaltaisesti perua erilaisten tapahtumien lupia tällaisilla parin päivän varoajoilla? Esimerkiksi vappukulkueet olisi helppoa peruuttaa vain tekemällä netissä uhkauksia väkivallasta. Haluatteko oikeasti, että hallinnolliset ja juridiset säännöt olisivat eri ihmisille erilaiset? Luonnehtisitteko sellaista yhteiskuntaa tasa-arvoiseksi vai kenties fasistiseksi?

Toisaalta 612-kulkueen järjestäjille esittäisin sellaisen kysymyksen, että miksi luulette äärioikeistolais- ja natsileiman seuraavan teitä niin tiukasti? Se tuska saattaisi helpottaa, jos kulkueen järjestäjät ilmoittaisivat selkeästi, että esimerkiksi PVL:n SVL:n, Suomi Ensin-liikkeen ja muiden äärijärjestöjen edustajat eivät ole tervetulleita kyseiseen tapahtumaan. Ette te heitä voi estääkään, mutta mielestäni suoraselkäinen kannanotto veisi tapahtumaltanne aika paljon sitä varjoa, jonka sen alkuperäiset puuhamiehet erilaisista äärijärjestöistä sille langettavat.

Itse en aio 612-kulkueeseen osallistua sen kansallissosialistisen ja putinistisen alavireen takia, vaikka on ihan erikseen mukaankin pyydetty. Eipä sillä, että olisin myöskään lähdössä oikeamielisten mukaan ketään kivittämäänkään.

Oli miten oli, Suomi on vapaa demokratia ja sen tulee taata yhtäläiset oikeudet kaikille kansalaisille ja järjestöille. Siksi tällaisia kulkueita ei tule siirtää vain siksi, että joku keksi valjastaa lapset, alpakat ja pupuset vetämään oman agendansa vankkureita. Minä yritän käydä näitä ääriajatuksia vastaan ihan argumenteilla ja toivon, että myös se meitä tolkun ihmisiä kritisoiva vasemmistointelligentsia joskus kokeilisi samaa Jos te taas valitsette populismin, valheiden ja väkivallan tien, ette ole minun silmissäni muita ääriliikkeitä parempia.

Uskallan nimittäin väittää aivan kirkkain silmin, että fasismia ja totalitarismia vastaan ei voi tehokkaasti taistella fasisteille ja totalitaristeille leimallisilla keinoilla, kuten valheellisella propagandalla ja väkivallalla. En halua Suomeen sen enempää kansallissosialismia, kommunismia tai mitään muutakaan radikaalia vasemmistoaatetta, etkä halua sinäkään, jos vapauksiasi yhtään arvostat. 

https://twitter.com/maijavilkkumaa/status/937690104856014853
https://www.facebook.com/IikkaKivi/posts/1586224478127893
https://twitter.com/iiris_suomela/status/937691054777741313
https://twitter.com/paavoarhinmaki/status/937698223950614529
https://twitter.com/suviauvi/status/937724161711116288
https://twitter.com/AnniSinnemaki/status/937798820922093569
https://www.facebook.com/emmakari1/posts/10155134781980949
https://www.facebook.com/niinistoville/posts/1751420768209971
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000002871091.html
https://www.hs.fi/nyt/art-2000005476835.html
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005476022.html
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005475950.html
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005476511.html
https://yle.fi/uutiset/3-9961784
https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Poliisi-otti-Helsingiss%C3%A4-130-ki...
https://yle.fi/uutiset/3-9962605
http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/438108-rajusta-banderollista-jalk...
https://www.instagram.com/p/-9OhmJlHNr/?taken-by=aleksipahkala
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000968101.html
https://pernatsi.fi/
https://www.facebook.com/toolonlapselliset/posts/144441692872530
https://twitter.com/ToolonLapset/status/937789143769387010

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

40Suosittele

40 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Kokoomus puolueena kieltäytyi toimimasta Halla-ahon johtaman perussuomalaisen puolueen kanssa hallituksessa. Syynä oli tietenkin puheenjohtaja itse, kaikki varapuheenjohtajat, tuleva todennäköinen presidenttiehdokas, lukuisien perussuomalaisten esiintyminen natsien, moottoripyöräjengien ja rikoksista tuomittujen kanssa (aika moni oli lisäksi itse tuomittu = ei lain kunnioitusta).

Pidin kokoomuksen päätöstä erittäin ryhdikkäänä, koska keskusta-oikeistolainen puolue ei oikein mitenkään voi perustella yhteistyötä äärioikeistolaisen tai avoimesti vieläkin jyrkemmän suunnan kanssa. Soihtukulkueen pitäisi kiertää kenttää vaikkapa Tele-Areenalla. Riihilahti tekisi miehen työn, jos tarjoaisi tätä vaihtoehtoa. Avoin yhteiskunta kiittäisi.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Hyvä kirjoitus taas Tereltä. Yhtä kohtaa voisin tosin kommentoida:

"Se tuska saattaisi helpottaa, jos kulkueen järjestäjät ilmoittaisivat selkeästi, että esimerkiksi PVL:n SVL:n, Suomi Ensin-liikkeen ja muiden äärijärjestöjen edustajat eivät ole tervetulleita kyseiseen tapahtumaan."

612.fi-sivulla taas lukee näin:

"Edellisen vuoden tapaan tämäkin vuosi on ollut kansakunnan yhtenäisyyttä huojuttava ja kansanosien väliin revennyt kuilu on repeämässä leveämmäksi. Tällainen kehitys on epätoivottua ja huolestuttavaa."

"Korostamme edelleen yhdistyksenä kansallista yhtenäisyyttä ja kutsumme kaikki itsensä isänmaallisiksi mieltävät suomalaiset jälleen kerran mukaan osoittamaan hiljaisesti mieltään isänmaan puolesta. Yhteishenki, eteen päin katsominen, toistemme ja menneiden sukupolvien kunnioitus sekä yhteen hiileen puhaltaminen ovat suomalaisia arvoja, joista on syytä pitää kiinni jatkossakin."

"Jätetään omat lokerot kotiin ja kuljetaan jälleen kerran yhtenäisenä soihtukulkueena yhdessä Suomen lipun takana."

Jos 612 alkaisi kieltämään henkilöiltä osallistumisen kulkueeseen, se sotisi pahasti tuota heidän sivuillaan olevaa tekstiä vastaan.
Toisaalta tuon 612 tekstin voi ottaa ns korupuheena jos välttämättä haluaa ajatella kulkuetta fasistisena.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Lyhykäisesti sanottuna, tuossa lukee, että kaikki ovat tervetulleita marssimaan kansallisosialistien kanssa. Hölmöimmät menevät.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

3000 viimevuonna. Jep jep. Olisiko kuitenkin niin, että nämä "kansallissosialistit" ovat se marginaali.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #7

Kansallissosialialistit ovat se järjestävä osapuoli, ne vajaat 3000 marsiin osallistuvat ovat niitä hölmöjä. Samana päivänä järjestetään lukuisia isänmaallisia natseista vapaita tilaisuuksia, joihin kunnon kansalaiset voivat osallistua.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #8

Eivät ole järjestävä osapuoli. Niillä on oma marssi jossain. Toki varmaan osa (kolmestakymmenestä) tulee lokkeilemaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #9

#9 ......oma marssi joka päättyy sinne mistä soihtukulkue alkaa ja vähän ennen kun soihtukulkue alkaa.
Hyvä että porvaristo menee telia-areenalle. Hännikäinen saa itse hoitaa natsinsa kun ne hyökkää poliisin kimppuun niinkuin ruotsi ja venäjänatseilla on tapana.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Ymmärrän, että kaikille avoimen osallistumisen ideaalista halutaan pitää kiinni, mutta en usko, että näiden aivan oikeiden ääriajattelijoiden toivottaminen tervetulleeksi palvelee sinällään agendaa. Itse vähän vierastan kansallismielisyyttä, mutta en silti halua rinnastaa sitä kansallissosialismiin, kuten näköjään niin kovi jo tekee.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Olettaisin että tuolla marssitaan Suomen itsenäisyyden puolesta eikä kansallissosialismilla tai puoluepolitikonnilla ole siinä sijaa. Kansallismielisyys sinänsä kattaa myös itsenäisyyden juhlimisen sisällön.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Lähinnä surkuhupaisaa toimintaa.... Siellä on anarkisti Auvisesta lähtien ollut medialeimaaminen käynnissä.

Ja se upposi kaiken lisäksi hyvin moneen... aluksi. Kun vähänkin jaksaa tonkia, niin todellisuus ei näytäkään niin kristallinkirkkaalta kuin "natsivastustuksesta" voisi päätellä. Mukana on mm. mainittu "meillä on unelma" sun muiden järjestäjiä ja monia muita, jotka takuulla tiesivät tuon kulkueen reitin ja että se on etukäteen varattu aikoja sitten. Likaisena motiivina saada maksimaalinen medianäkyvyys tunteeseen perustavalla (toimii parhaiten) metodilla eli lapsia hyväksi käyttäen mediassa? Vai mikä muu motiivi voisi olla viime tinkaan tehdyllä operaatiolla?

On merkillepantavaa kuinka helposti media monin paikoin lähti mukaan tähän ja kuinka nyt muutamat tunnit tutkittuaan peruuttelevat monin osin.... eikä syyttä. Tästä kannattaisi ottaa oppia jatkossakin, koska median kautta on todella helppo vaikuttaa.

Ilkeät mediapelit sinällään, mutta mikäli tässä lapsia on kokeiltu käyttää hyväksi omien poliittisten tarkoitusten takia, niin ihan lähihistoriasta en Suomessa muista yököttävämpää tapaa tehdä politiikkaa.

Pekka Pylkkönen

Vasemmistoälyköt ovat täydellisen tietämättömiä historiasta. Tälläinen valheella propagoitu viha nimenomaan johtaa siihen mitä he väittävät vastustavansa: väkivaltaiseen totalitarismiin. Hälyttäviltä tässä on se että Niinistöön, Kariin, Anderssoniin ja kumppaneihin ei suhtauduttu mediassa kuten esimerkiksi Putkoseen kun kyse oli räjähtelevistä lepakoista. Median tehtävä on saattaa naurunalaisiksi myös vasemmistoälymystö tälläisissä tilanteissa kun aihetta tosiaan olisi.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Jos jotain niin tuollainen idioottimainen toiminta lisää ääriajattelua. Käsittämätöntä omaan maaliin pelaamista. Ellei sitten tarkoituksenakin ole ollut juuri vastakkainasettelun kärjistäminen ja sen toivominen ja lisää höpsöä porukkaa "omalle puolelle" keinoja kaihtamatta. Onneksi (toivottavasti) suurin osa näkee tuollaisen läpi puolin ja toisin.

En edes jakaisi tätä hulluutta vasemmistoon ja oikeistoon, vaikka nyt Pekkaa suosittelinkin (jakolinja noin suoraan on täydellisen typerä). Hulluja/hyväksikäyttäjiä on monin puolin.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

"Vasemmistoälyköt ovat täydellisen tietämättömiä historiasta."

Nyt karisivat kerralla illuusiot omasta kuvitteellisesta historiantietämyksestäni.
Toisaalta pakkohan tämä asia on uskoa, kun minua niin paljon tietäväisempi ja parempi ihminen sen minulle kertoo.

Syvä ja sydämellinen kiitos teille oikeistolaiselle herrasväelle, jotka aika ajoin alennutte valistamaan minua teitä huonomman plebeijiluokan jäsentä omasta tietämättömyydestäni.
Hyvää oikeiston yksityisjuhlapäivää!

Juha Hämäläinen

Tämän päivän ja monet eilisen sosialismin suuret nimet Suomessa eivät tajua, että juuri he ovat rakentaneet tämän systeemin kohti totalitaarista systeemiä ja voi sitä parkua, kun heitä kohtaan jonain päivänä käytetään heidän itsensä kansainvälistä internationaalia varten rakentamiaan lakeja....

Tämä ei ole pelkästään tämä roudan raiskaaman maan ja kansa ongelma, vaan myös itse Eurostoliiton ytimessä on sen sortin sosialisteja.....

Yhteen ja erikseen lakeja laatiessa pitäisi miettiä voivatko ne kääntyä laatijaa vastaan ja tästä on juuri nyt Suomessa ja Saksassa kyse ja sitä suurempi hätä on koppalakista haaveilleella, mitä kauemmas sitä lätsää viedään....

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Aika vaikea tästä on Teren kanssa eri mieltä olla. On joku hemmetin soihtukulkue saanu tässä ihan käsittämättömän paljon huomiota. Antaa heiän marssia, jos he haluavat juhlapäivää sillä tavalla viettää. Ei etukäteenkään ketään voi tuomita ja luulen, että tuollakaan porukalla ei ole mitään tarvetta huomenna rähistä ja aiheuttaa ongelmia varsinkaan tämän kaiken julkisuuden jälkeen. Jos taas jotain mahdollisia turvallisuusuhkia tai ongelmia on tiedossa, niin poliisin ja viranomaisten tehtävä on niistä huolehtia. Toivottavasti muutenkin huomenna ihmiset osaisivat hetkeksi unohtaa erimielisyytensä ja juhlia hienoa päivää. Suomi on mielettömän hieno maa ja on typerää, että sitä pyritään pilaamaan väkisin väännetyillä vastakkainasetteluilla.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Loistava kirjoitus.

En tosian tajua, miten Sinnemäki, Arhinmäki ja kumppanit voivat tolla tasolla olevina henkilöinä mennä tuohon vääristelyyn mukaan. Isekkään en ole koskaan ollut marssimassa, enkä ole edes harkinnut. Mutta ensivuonna taidan mennä, oikeudenmukaisuuden takia. Kuitenkin aiempina vuosina häiriöt on aiheuttanut yksinomaan vastustava osapuoli ja tälläinen tarkoituksen hakuinen lasten tapahtuman luominen päällekkäin saa minut ärsyyntymään.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

http://kohtivapautta.com
Tuolla ilmoittavat itse, että myös kielletyn uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen Kohti vapautta! -marssi saapuu oman marssinsa jälkeen Töölöntorille liittyäkseen 612-soihtukulkueeseen.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Mutta jättäkää edes alpakat rauhaan ja antakaa heille tilansa. Sukujuurensa eivät ole Afrikassa, ei Aasiassa, ei lähi-Idässä, ei Keski-Idässä. Juurensa ovat Etelä-Amerikassa. Heillä ei ole osaa eikä arpaa tässä ajeeraavien ylempien kädellisten kiistassa. He ovat uskonnollisten ja poliittisten ristiriitojen yläpuolella.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Eivät kai "natsit" ole niitä elukoita torille vaatineet?

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Suomessa toimiva todistetusti väkivaltainen äärioikeisto on edelleen suurin uhka Suomelle ja suomalaisten turvallisuudelle, kun taas vasemmisto on ollut pääosin noiden äärioikeistolaisten hyökkäysten kohteena: äärioikeistolaiset olivat niitä, jotka hyökkäsivät vasemmiston kirjatilaisuuteen ja vasemmistoaktivistien kimppuun kaasusumutteilla. Äärioikeistolaiset olivat myös niitä, jotka olivat kivittämässä pakolaisbusseja kun Suomeen saapui tämä muutaman tuhannen turvapaikanhakijan ja pakolaisen aalto pari vuotta sitten.

80-luvun lopulta lähtien oikeistolaiset ääriryhmät, joilla on tässä parin vuosikymmenenen ajan ollut useita eri nimiä, ovat toistuvasti syyllistyneet maahanmuuttajiin kohdistuviin viharikoksiin. Äärioikeiston tekemät vastaanottokeskuksiin kohdistuneet pommi- ja polttopulloiskut ole mikään uusi juttu vaan niitä nähtiin jo silloin kun ensimmäinen maahanmuuttajien aalto tuli Suomeen silloin 80-luvun lopussa ja 90-luvun alussa.

Nyt marssimaan aikovat äärioikeistolaiset ovat oikeistonationalistisia jihadisteja, jotka levittävät tarkoituksellisesti disinformaatiota (mm. holokaustin kieltämistä, valheita "kulttuurimarxistien" salaliitoista, pseudotieteellisiä rotuteorioita) ja lietsovat vihaa eri vähemmistöjä kohtaan. Antifa, joka on suurimmaksi osaksi rauhanomainen järjestö, on puolestaan syntynyt vastareaktiona äärioikeistoryhmien nousulle ja se todennäköisesti häviäisi jos äärioikeistoryhmät häviäisivät.

Vasemmiston kanssa noilla ns. "kansallissosialisteilla", jolla siis viitataan nimenomaan pseudotieteellisiä rotuteorioita korostavaan Hitlerin versioon fasismista, ei ole edelleenkään mitään tekemistä, sillä näillä on aivan päinvastaiset tavoitteet kuin vasemmistolla. Tasa-arvo, kansanvalta, seksuaalivähemmistöjen ja etnisten vähemmistöjen oikeudet, ammattiliitot, vapaaehtoinen asepalvelus - kaikki vasemmiston arvoja ja tavoitteita - eivät kuulu uusnatsien aatteeseen. Pohjois-Koreakaan ei ole demokratia pelkästään siksi että sen virallisessa nimessä on sana demokratia eikä kansallissosialismi ole siten myöskään sosialismia.

Pekka Pylkkönen

Emmää tiiä mutta luetko nää lehtiä laisinkaan? Liki jika vitun kerta kun otsikko sanoo "natsikulkueessa rettelöitiin" siellä leipötekstissä lukee että vasemmistoanarkisti kävi kimppuun/pieksi poliisihevosia/kivitti ikkunoita/jotain muuta.

Viharikoksista vielä. Somalitaustainen syyllistyy henkirikokseen kolme kertaa useammin kuin joutuu henkirikoksen kohteeksi. Irakilainen seitsemän kertaa. Virolainen ja venäläinen vielä enemmän. Kuka täällä vihaa ja ketä?

Ja siis alpakkagate osoitti täydellisesti kuinka perusvassarit ovat omaksuneet natsipropagandaopit. Valehtele, huijaa ja kylvä vihaa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Onhan se ihan kamalaa natsihommaa että soihtukulkue menee laskemaan seppeleitä sankarihaudalle itsenäisyyspäivänä, häpeäisivät edes. Kyllä minä niin mieleni pahoitin kun natsit pilaavat lasten juhlan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos sulle venäläiset natsit ja Suomen lakkauttamista ja pohjoismaista natsivaltiota ajavat natsit kelpaa haudoilla niin lycka till ja samma på ryska.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Tarkoitatko ettei MEIDÄN sankarivainajien haudoille saa laskea seppeleitä kuin tietyt suomalaiset ja ei ainakaan ryssät?

Miikka Lahti

"Se tuska saattaisi helpottaa, jos kulkueen järjestäjät ilmoittaisivat selkeästi, että esimerkiksi PVL:n SVL:n, Suomi Ensin-liikkeen ja muiden äärijärjestöjen edustajat eivät ole tervetulleita kyseiseen tapahtumaan."

Jotenkin vaikea nähdä, että 612:n järjestäjät julistaisivat itsensä ei-tervetulleiksi omaan kulkueeseensa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Aika sekaisin on vasemmistomyönteiset piirit nykyajan Suomessa. menee komiikan puolelle eri henkilöiden kommentointi. Anu Koivunen, kommenttiautomaatti ja päivystävä keskustelija mm. pressiklubissa. Eikös hen hoida professuuriaan Tukholmasssa?
100 vuotta sitten punakaartit ei onnistuneet pyssyleikeissä vaikka apuna oli vallankumouksesta juopunut miehittäjäarmeija (Venäjä). Saamattomuus leimaa koko poppoota, porvari voi nukkua aivan rauhassa ja hereilläollessaan kuunnella pidättyvästi, kun tuuli heiluttaa joidenkin huulia tai näppäimistöä runtelevaa käsiparia.

ps Koivunen jakaa A Pahkalan päivityksiä Sinnemäen twiitissä (Teren lista liiteitä), malttoi kuitenkin olla muuten vaiti, selvästi professoritasoa kuten eräs Haavistokin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Outoa reagoointia. Tänne tunkee ulkomaisia nattseja ja se saa sinut vuotamaan sappea jotain mediahenkilöä kohtaan.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Todella oksettavaa, että lapsia käytettiin oman agendan edistämiseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sinusta on ällöttävää että minulle ja lapsenlapsilleni on kivat itsenäisyyspäivän juhlat Urheilukadulla! Osaatpa sinä pilata itsenäisyyspäiväsi.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Eipäs vääristellä asioita.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Totuudenmukaisempi otsikko olisi todennut, että “Lapset ja alpakat joutuvat väistämään äärivasemmistolaisten väkivaltaa Töölössä”""

Jos totuutta edelleen jäljitetään, seuraava huomio kytkisi yhteen tämän äärivasemmistolaisuuden nauttiman puolivirallisen suojelun ja ihan virallista suojelua "uskonrauhan rikkomista" koskevan lain mukaan nauttivan uskonnolliselta pohjalta nousevan väkivaltaisen provosoitumistaipumuksen.

Ei suinkaan ole sattumaa, että äärivasemmisto ja väkivaltaisia provosoitumistaipumuksia omaava uskonnollisuus molemmat nauttivat tietyn eliittiajattelun piirissä erityissuojelua. Jälkimmäinen jopa siis ihan laissa ylöskirjattua.

Eikä suinkaan ole sattumaa, että sielunsukulaisuutta ko. ääriryhmien välillä esiintyy. Mutatis mutandis äärivasemmistolaisuus ja ääri-islamismi tunnistavat toisensa aivan kuin olisivat aateveljiä ja taistelukumppaneita, vaikka opillisesti katsoen mitkään aatteet eivät näennäisesti ole kauempana toisistaan kuin kaikenlaista "toiseutta" alustanaan viljelevä vasemmistolaisuus ja kaiken "vapaamielisyyden" kieltävä ääri-islam.

Asiat eivät totisesti ole sitä miltä ne päällepäin näyttävät -- se on näiden kärhämien syvällisempi opetus.

Yhteiskunnassamme tällaisia näennäisesti paradoksaalisia totuuden uusmuotoja syntyy eliitin taholta jatkuvasti. Tällainen päivä kuin itsenäisyyspäivä saattaisi olla hyvä hetki itsekunkin hieman syventää ajatteluaan sen suhteen mikä tuo "eliitti" suomalaisuudessa oikein on ja miksi nuo uusjakojen rintamalinjat syntyvät niin paradoksaalisiin paikkoihin kuin syntyvät:

http://alkonkassalla.blogspot.fi/2017/12/suomi-100...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Voiko mediat ja täällä hourailevat natsienmetsästäjät enää selvemmin todistaa kannattavansa ja antavansa täyden tukensa autoja polttaville ja ihmisten päälle hyökkääville vasemmistohulluille.
Ette ilmeisesti ymmärrä että nämä tulevat teidän puolustuspuheista entistä hullummiksi. Saas nähdä monenko miljoonan laskun noi teidän rakkaat riehuvat hullut saa taas aikaiseksi.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

On omituista, että Suomen itsenäisyyspäivänä, viranomaiset myöntävät lupia mielenosoituksille
Vika ei tietenkään ole viranomaisissa vaan meidän yltiösuvaitsevassa lainsäädännössämme.

SIKSI esitän, että joku suoraselkäinen kansanedustaja tekisi lakiesityksen, että itsenäisyyspäivälle hyväksytään vain sellaisia yleisötapahtumia, jotka välittömästi liittyvät itsenäisyyteemme.

Mielenosoituskulkueet eivät kuulu itsenäisyyspäivään. Hiljainen kulkue sankarihaudoille ilman banderolleja ei ole mielenosoitus.

Suvaitsevaisessa Suomessa voisi mieltä osoittaa kaikkina muina päivinä, esimerkiksi vappuna, jouluna ja juhannuksena.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Nyt, kun näin kuvia soihtukulkueesta jälkikäteen, niin samaa mieltä Teren kanssa siitä, että natsitunnuksia kantavat hiivattiin kulkueesta.

Uskottavuus kärsii pahoin, kun Torniainen kävelee PVL:n kaulahuivi kaulassaan eturivissä, vaikka 612-yhdistys sanoo, ettei poliittisia tunnuksia suvaita. Ja ruotsalaiset uusnatsit tunnuksellisissa pusakoissaan eivät tuo isänmaallista oloa minulle ainakaan.

Kerran paikalla on järjestysmiehiä, niin kai asialle voi jotain tehdä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset