Oi natseja, oi alpakoita

Lupasin itselleni, etten enää kommentoi näitä sosialistien ja kansallissosialistien välisiä kähinöitä, mutta eilen noussut kohu Töölöntorilla järjestettävistä tapahtumista sai niin naurettavat mittasuhteet, että ei auta itku markkinoilla. Homma lähti käyntiin, kun Yle ja Hesari julkaisivat äärimmäisen harhaanjohtavasti otsikoidut uutisensa siitä, äärioikeistolaisten aiheuttama turvallisuusuhka työntää lapsiperheiden tapahtuman pois Töölöntorilta. Sosiaalisessa mediassa näkyvin vasemmistointelligentsia, eli kaikenkarvaiset koomikot, anarkistiprinsessat, muusikot ja vasemmistopoliitikot, ryntäsi hetkeäkään miettimättä näiden uutisten kimppuun sellaisella lapsellisella riemulla, minkä vain pörröiset puput, alpakat ja kansallissosialismi voivat ihmisessä saada aikaan.

Vasemmistopopulististien reaktiot tilanteeseen olivat ennalta-arvattavissa, onhan näitä natsijahteja käyty erityisesti itsenäisyyspäivän alla jo vuosien ajan. Näissä samoissa ihmisissä ei kuitenkaan herättänyt minkäänlaisia pettymyksentunteita se, että 612-konsertin järjestävän baarin omistajan autot poltettiin kohupäivän aamuna. Jos on huolissaan väkivallasta, pitäisi olla loogisesti huolissaan kaikesta väkivallasta, ei vain siitä, joka uhkaa itseä.

Loogisesti lukutaidottomia poliitikkoja paljon surullisempaa on se, että median edustajista niin moni on selkeästi valinnut puolensa ja käyttää edustamansa toimituksen näkyvyyttä joko levittääkseen omaa ideologiaansa tai muuten vain tavalla, joka murentaa uskoa neutraaliin tiedonvälitykseen. 

Erityisesti Hesarin NYT liitteen toimitus kunnostautui jälleen kerran unohtamalla journalistisen etiikan ja rääkymällä natsia täysin palkein. Mikä on mielestänne sellaisen journalistin uskottavuus, joka kirkkain silmin kertoo, että edes 612-kulkuetta vastustavat väkivaltaiset antifasistit eivät edusta mitään ääripäätä. Millaisella loogisella kuperkeikalla siellä Hesarin toimituksessa mahdetaan perustella se, että medianne toimittaja ottaa näin avoimesti kantaa sen puolesta, että väkivalta hänen kanssaan erimielisiä kohtaan voidaan hyväksyä ja olla tuomitsematta?

Jos katsotaan vaikka näitä Hesarin, Ilta-Sanomien ja Ylen uutisia, niin jokaisen otsikko antaa ymmärtää, että äärimmäisen vaaralliseksi leimattu 612-soihtukulkue on nyt häikäilemättä ja vääryydellä kiilannut lapset, alpakat ja pörröiset pupujussit pois Töölöntorilta. Näin siitä huolimatta, että esimerkiksi Hesarin jutun leipätekstissä kerrotaan aivan selvästi, kuinka 612-kulkue on ilmoituksellaan varannut torin ennen muita. Samassa jutussa lainataan selvästi ylikomisario Seppo Kujalaa, joka kertoo, että turvallisuusuhan aiheuttavat nimenomaan 612-kulkuetta vastustavat mielenosoittajat, eivät kulkueeseen osallistuvat ihmiset. Totuudenmukaisempi otsikko olisi todennut, että “Lapset ja alpakat joutuvat väistämään äärivasemmistolaisten väkivaltaa Töölössä”. 

Ei siis ole olemassakaan mitään tällaista intelligentsian rummuttamaa tapausta, jossa äärioikeiston kätyreinä pahat poliisit pakottavat lapset, alpakat ja pörröiset pupuset väistämään väkivaltaisia natseja. Todellisuudessa kyse on siitä, että Töölöntori oli asianmukaisen protokollan mukaan varattu 612-kulkueelle, johon osallistuvia on aikaisempina vuosina esimerkiksi kivitetty radikaalivasemmistolaisten toimesta. 

Kenen käsitys oikeudenmukaisuudesta taipuu sellaiseen tulkintaan, jonka mukaan rauhassa soihtukulkueen muodostavien ihmisten oikeutta kokoontua pitäisi rajoittaa siksi, että heidän kimppuunsa hyökätään väkivalloin?

Jos tästä tapauksesta pöyristyneiden sosialistien syleilemät väkivaltaiset antifasistit, kommunistit, sosialistit ja muut radikalisoituneet ryhmät kykenisivät pidättäytymään väkivallasta edes itsenäisyyspäivänä, niin uskallan kyllä väittää, että Töölöntorin laidalle olisi mahtunut myös pari lapsiperhettä alpakoineen ja kaneineen.

Lapsiperhetapahtumaan järjestäneet Töölön lapselliset-kollektiivi ei ole yhdistysrekisterissä, ja sen kaikki sosiaalisen median tilit on perustettu vain pari päivää ennen kohua. Niinpä somessa spekuloitiin myös sillä, onko tapahtumansa järjestetty vain kohun nostamiseksi, jotta poliitikot saataisiin mahtikäskyllä peruuttamaan 612-kulkue? Myös Ylen toimitus oli noteerannut tällaisen vaihtoehdon haastatellessaan Töölön lapselliset-puuhamiesoletettuja uutisjuttua varten.

Ja kieltämättä minussakin kysymyksiä herättää se, että yksi alpakkatapahtuman järjestäjä on Aleksi Pahkala, joka on järjestänyt myös perussuomalaisten kansallismielistä retoriikkaa vastaan järjestetyn Meillä on unelma-tapahtuman, sekä antirasistisen ja antifasistisen Peli poikki-mielenosoituksen. Pahkala kielsi tienneensä, että 612-kulkue lähtee Töölöntorilta, mutta väitettä on vaikeaa uskoa ottaen huomioon, että hän on vuoden 2015 itsenäisyyspäivänä postannut Instagramiin kuvan Töölöntorilla kokoontuneesta porukasta. Pahkala on myös pernatsi.fi-domainin omistaja. Kyseistä nettisivua on käytetty organisoimaan kansallissosialististen PVL:n ja SVL:n vastainen rahakeräys nimenomaan itsenäisyyspäivän alla, ja liittyen juuri 612-kulkueeseen.

Oikeastaan seisoin syy epäillä moraalista vilppiä on se, että Töölön lapselliset ovat antaneet ensimmäisen tiedotteensa Töölöntorin tapahtuman peruuntumisesta maanantaina vartin yli viisi iltapäivällä. Ylen uutisjuttu on kuitenkin julkaistu jo pari tuntia aikaisemmin ja hesarinkin juttu tuntia ennen yhdistyksen omaa tiedotetta. Sanokaa vaikka foliohattupääksi, mutta jos tapahtuman puuhamiehillä on kiireempi ottaa yhteyttä median edustajiin kuin tiedottaa tapahtumansa osallistujille, niin agenda saattaa ulospäin näyttää aika tarkoitushakuiselta.

Minusta on myös erikoista, että vaikka poliisi selkeästi ilmoitti turvallisuusuhan aiheutuvan 612-vastamielenosoittajista, ei Töölön lapsellisten tiedotteessa mainittu sanallakaan äärivasemmistolaisia, vaan edelleen spekuloitiin sillä, mikä turvallisuusuhan aiheuttaa. 

Oli miten oli, koko homma on mennyt täysin naurettavaksi molempien osapuolien suhteen. Ensinnäkin 612-kulkueen siirtämistä vaativat eivät tunnu ymmärtävän, millaiseen yhteiskuntaan heidän vaatimuksen meidät johtaa. Mitä jää jäljelle oikeusvaltiostamme, jos rauhallisesti sujuneita kulkueita tai mielenosoituksia lähdetään kieltämään, koska joku eri mieltä oleva uhkaa heitä väkivallalla? 

Intelligentsialle myös sellainen kysymys, että jos poliisi on oman retoriikkanne mukaisesti persujen, kokoomuslaisten ja muiden muka äärioikeistolaisten voimien kätyri, niin mitä mahtaa tapahtua, jos poliisille annetaan oikeus mielivaltaisesti perua erilaisten tapahtumien lupia tällaisilla parin päivän varoajoilla? Esimerkiksi vappukulkueet olisi helppoa peruuttaa vain tekemällä netissä uhkauksia väkivallasta. Haluatteko oikeasti, että hallinnolliset ja juridiset säännöt olisivat eri ihmisille erilaiset? Luonnehtisitteko sellaista yhteiskuntaa tasa-arvoiseksi vai kenties fasistiseksi?

Toisaalta 612-kulkueen järjestäjille esittäisin sellaisen kysymyksen, että miksi luulette äärioikeistolais- ja natsileiman seuraavan teitä niin tiukasti? Se tuska saattaisi helpottaa, jos kulkueen järjestäjät ilmoittaisivat selkeästi, että esimerkiksi PVL:n SVL:n, Suomi Ensin-liikkeen ja muiden äärijärjestöjen edustajat eivät ole tervetulleita kyseiseen tapahtumaan. Ette te heitä voi estääkään, mutta mielestäni suoraselkäinen kannanotto veisi tapahtumaltanne aika paljon sitä varjoa, jonka sen alkuperäiset puuhamiehet erilaisista äärijärjestöistä sille langettavat.

Itse en aio 612-kulkueeseen osallistua sen kansallissosialistisen ja putinistisen alavireen takia, vaikka on ihan erikseen mukaankin pyydetty. Eipä sillä, että olisin myöskään lähdössä oikeamielisten mukaan ketään kivittämäänkään.

Oli miten oli, Suomi on vapaa demokratia ja sen tulee taata yhtäläiset oikeudet kaikille kansalaisille ja järjestöille. Siksi tällaisia kulkueita ei tule siirtää vain siksi, että joku keksi valjastaa lapset, alpakat ja pupuset vetämään oman agendansa vankkureita. Minä yritän käydä näitä ääriajatuksia vastaan ihan argumenteilla ja toivon, että myös se meitä tolkun ihmisiä kritisoiva vasemmistointelligentsia joskus kokeilisi samaa Jos te taas valitsette populismin, valheiden ja väkivallan tien, ette ole minun silmissäni muita ääriliikkeitä parempia.

Uskallan nimittäin väittää aivan kirkkain silmin, että fasismia ja totalitarismia vastaan ei voi tehokkaasti taistella fasisteille ja totalitaristeille leimallisilla keinoilla, kuten valheellisella propagandalla ja väkivallalla. En halua Suomeen sen enempää kansallissosialismia, kommunismia tai mitään muutakaan radikaalia vasemmistoaatetta, etkä halua sinäkään, jos vapauksiasi yhtään arvostat. 

https://twitter.com/maijavilkkumaa/status/937690104856014853
https://www.facebook.com/IikkaKivi/posts/1586224478127893
https://twitter.com/iiris_suomela/status/937691054777741313
https://twitter.com/paavoarhinmaki/status/937698223950614529
https://twitter.com/suviauvi/status/937724161711116288
https://twitter.com/AnniSinnemaki/status/937798820922093569
https://www.facebook.com/emmakari1/posts/10155134781980949
https://www.facebook.com/niinistoville/posts/1751420768209971
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000002871091.html
https://www.hs.fi/nyt/art-2000005476835.html
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005476022.html
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005475950.html
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005476511.html
https://yle.fi/uutiset/3-9961784
https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Poliisi-otti-Helsingiss%C3%A4-130-ki…
https://yle.fi/uutiset/3-9962605
http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/438108-rajusta-banderollista-jalk…
https://www.instagram.com/p/-9OhmJlHNr/?taken-by=aleksipahkala
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000968101.html
https://pernatsi.fi/
https://www.facebook.com/toolonlapselliset/posts/144441692872530
https://twitter.com/ToolonLapset/status/937789143769387010

teresammallahti
Kokoomus Espoo
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Enemmän työtä, vähemmän veroja! #Terestroika

| Eduskuntaavaaliehdokas | Kokoomus | Uusimaa |

https://teresammallahti.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu