Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Suomi100 - Sata vuotta poliittisia suojatyöpaikkoja

Ei auta kuin toivoa, että Suomen 100-vuotisjuhlat olisivat kohta ohi, niin helvetin kalliiksi tämä pelleily veronmaksajille on käynyt. Jo tuhlattujen kymmenienmiljoonien eurojen lisäksi Suomi100-hömppätoimikunta esittää, että juhlia jatkettaisiin siirtämällä 50 miljoonaa veronmaksajilta ryöstettyä euroa 30 vuotta sitten perustetulle toiselle hömppätoimikunnalle. Oletteko koskaan kuulleet Itsenäisyyden juhlavuoden Lastenrahaston säätiöstä, ITLAsta? Niin, en minäkään.

ITLAn sivuilta löytyvien julkaisujen perustella koko pumppu pyörii veronmaksajien rahoilla ja sen tehtävä on ristiintyöllistää THL:n, Ensi- ja turvakotien liiton, Ehyt Ry:n ja monien muiden julkisen- sekä kolmannen sektorin työntekijöitä. Tuotoksena on sidosryhmien kanssa julkisen sektorin työntekijöille tuotettuja pamfletteja, "työkalupakkeja" ja "inspiraatio-oppaita", joita varmasti kulutetaan yhtä ahkerasti kuin ITLAn juhlavuodeksi tekemää Youtube-videota. Tällä vuoden vanhalla ja vajaan 50 henkilön sekä sidosryhmän yhteistyöllä tuotetulla mestariteoksella on tällä hetkellä 316 näyttökertaa.

ITLAn toiminta on kotisivujen ja hakukoneiden mukaan käytännössä olematonta, joten sopiikin kysyä, mitä siellä on puuhattu viimeiset 30 vuotta? Parin viime vuoden ajalta tapahtumakalenterista pari seminaaria, jotka arkipäivisin toimistoaikana järjestettyinä kielivät siitä, että niissä ei käy kuin poliitikkoja, virkamiehiä ja kolmannen sektorin tukityöllistettyjä kuuntelemassa kavereidensa jorinoita. Kalenterissa on myös koululaisille suunnattu “lauluskaba” Suomi100-hengessä. Facebook-eventissä osallistujiksi tähän tapahtumaan oli ilmoittautunut seitsemän ihmistä siinä, missä ITLAn Facebook-ryhmällä tykkääjiä on 250 kappaletta.

Ei maailmaa tietysti some-tykkäysten kautta voi hahmottaa kovinkaan pitkälle. Mutta kun kukaan ei ole koskaan kuullutkaan koko 30-vuotiaasta ITLAsta, ja sillä on vähemmän näkyvyyttä kuin yhdellä vapaa-ajallaan politiikkaa harrastavalla Sammallahdella, niin herää kysymys, että miksi se on ansainnut saada 50 miljoonaa euroa meidän kaikkien selkänahasta revittyä rahaa?

Veikkaan, että asiasta päättävät poliitikot, muiden julkisella rahalla elävien edunsaajien suosituksesta, todennäköisesti siirtävät ITLAlle tuon 50 miljoonaa euroa, koska se luo uusia suojatyöpaikkoja seuraavissa vaaleissa eduskunnasta tippuville pyrkyreille. 50 miljoonan säätiöidyn varallisuuden turvin voidaan pelkillä pääomatuotoilla työllistää 10-20 kepulaista tai demaria konferenssimatkoineen, kilometrikorvauksineen ja muine poliittisesti korruptoituneelta kolmannelta sektorilta tuttuine etuineen.

Tällainen haaskaaminen on aivan käsittämättömän perseestä ja se pitäisi saada loppumaan välittömästi. Jos meillä on 50 miljoonaa joutilasta rahaa, niin miksei kevennettäisi palkansaajien ja yrittäjien verokuormaa samalla summalla? Tällä keinolla suomalaisten ostovoima paranisi, vaikutus työllisyyteen olisi positiivinen ja kansantalous elpyisi nopeammin.

Liian harvalla suomalaisella poliitikolla on selkärankaa myöntää itselleen, etteivät pysty eduskunnasta tippuessaan tuottamaan työllään mitään oikeaa lisäarvoa ja siksi he keskittyvät hautaamaan eduskunnan ulkopuolelle näitä hunajapurkkeja siltä varalta, että äänestäjät tajuavat kuinka typeriä ihmisiä ovat äänestäneet. Tälle maan tavalle täytyy ehdottomasti laittaa piste mahdollisimman nopeasti, viedä rahoitus jo luoduilta suojatyöpaikoilta ja palauttaa rahat työntekijöille, joille ne kuuluvatkin.

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005416615.html
http://itla.fi/100-vuotisohjelma/
https://
https://www.facebook.com/events/1860476464168292/
https://www.facebook.com/itla100/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Timo Ala-Harja

Kirjoitus on kyllä täyttä asiaa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvää tekstiä.

Kiitos hyvien blogistien nämä röyhkeät välistävedot nousevat kelluvina ja haisevina pökäleinä pintaan.

Maan talous on kuralla, velanotto ei lopu ja julkista rahaa jaetaan huoletta turhuuteen poliitikkojen toimesta. Samaan aikaan mm ssa KiKy pelleillään ja kansalaisia kuritetaan raskaalla kädellä. Miten näiden poliitikkojen härskiin pelaamiseen ja kikkailuun saadaan edes jonkunlaiset säännöt aikaiseksi ? Ikävintähän tässä kun on se, että valvontaa järjestötoimien luomiseen ja kehittämiseen ei ole käytännössä ilmeisesti lainkaan. Etenkin tämä säätiöiden luominen on varsin toimiva tapa laittaa rahaa piiloon. Jos / kun säätiön nimeen vielä lisätään lapsi, tai pakolainen, niin selusta on ikiajoiksi turvattu.

https://fi.wikipedia.org/wiki/S%C3%A4%C3%A4ti%C3%B6_(Suomi)

Juha Hämäläinen

Suomen tilaa on jo pitkään voinut kuvata kahdella kirjaimella HH!

Kirjainpari ei viittaa natseihin ja Heil Hitleriin vaikka lopullinen vaikutus onkin melkolailla samaa luokkaa.

HH on lyhennys sanoista Hankkeisiin Hassaamaan ja ajaa kohti samaa kohtaloa, kuten edellä mainittu HH-selitys eli Untergang;ia kohti mennään.....

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ai millaisen merkityksen sinä sait lyhenteelle. Minä kun ihan suomalaisittain luin "Hullujen Huone". ;)

Juha Hämäläinen

Hankkeissa Hassaminen on Suomi100 - teema vuoden parasta antia oli kyse sitten mistä alasta tai aiheesta tahansa.

Puhujia riittää, mutta tekijät puuttuu tässä pisa-akateemisten piirileikissä!

Voisin esittää useita keinoja/visioita, joita olemme keksineet Suomen eteen päin viemiseksi ihan kaveripiirin saunailloissa, joista ei ole tullut kuluja valtiolle vaan jopa tuloja kaikkien verojen kautta....................mutta en ole piireissä, joihin jaetaan hankerahaa lapiolla täyttämään kädettömien tekemiä kuoppia

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Maakunnissa tätä "hyvän asian puolesta" käsienheiluttelua pidetään elinkeinona. Kun entinen kehityksen kehitysyhtiö kuolee, perustetaan uusi. Aina yhtä hyvä käsienheiluttelun kohde on uuden liiketoiminnan haaveilu maakuntaan. Toiminnan tuloksellisuus mitataan sillä, kuinka monta palaveria on pidetty, ilmaista lounasta tarjottu ja viinereitä kahviteltu.

Eero Mattila

Onkohan tämäkin Orpon hallintoalaa, kuten juhlarahasekoilu. Perustettiin toimikunta pohtimaan, palkattiin suunnittelija ja tehtiin juhlarahat ja sitten Orpo vetäisi sopimattomat rahat pois levityksestä...
- Täysin järjetöntä ja vastuutonta touhua. Rahaa palaa turhuuteen eikä kukaan ota mitään vastuuta lopputuloksesta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Esityksen mainittuun miljoonarahoitukseen tehneessä hallituksessa ovat edustettuna

SUOMI 100 -HALLITUS
Puheenjohtaja, valtiosihteeri
Paula Lehtomäki

Piispa
Irja Askola

Taiteilija
Manuela Bosco

Professori
Martti Häikiö

Johtaja
Leif Jakobsson

Yliasiamies
Mikko Kosonen

Toimitusjohtaja
Pekka Lundmark

Muusikko
Karri Miettinen (Paleface)

Päällikkö, journalistiset
standardit ja etiikka
Riitta Pihlajamäki

Kunnanjohtaja
Asta Tolonen

Muotoilija, yrittäjä
Paola Suhonen

Emeritus-päätoimittaja,
puheenjohtaja
Janne Virkkunen https://www.avi.fi/documents/10191/4522000/Suomi+1...

Juhlavuoden organisaatiossa mukana itse pääministeri Juha Sipilä.
http://suomifinland100.fi/wp-content/uploads/2017/...

EDUSKUNNASSA juhlapäätöstä on valmistellut erillinen Suomi 100 -juhlatoimikunta, jota on johtanut puhemies Maria Lohela (sin). Toimikunnassa on ollut edustajat kaikista eduskuntaryhmistä paitsi perussuomalaisista, joka jäi ilman paikkaa puolueen hajottua viime kesänä.
https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005416615.html

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Lieneekö tällä sitten mitään työllisyyssuojavaikutuksia, mitä Iltalehti selvitti: Yllättävän moni Suomi 100 -tuote valmistettu ulkomailla http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245187-i...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset