Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Puhdistus Perussuomalaisissa?

Vaikka se ei suomalaisessa politiikassa kovin muodikasta olekaan, niin mielestäni asiat pitäisi ottaa asioina ja argumentit argumentteina, tuli aloite mistä tahansa puolueesta. Mielestäni monet vasemmiston arvoliberaalit ajatukset ovat hyvinkin kannatettavia siinä, missä olen toisinaan symppaillut median riepottelemia Perussuomalaisia jo ihan siksikin, että yritän katsoa politiikkaa tämän perinteisen puoluehegemonian ulkopuolelta. Ja tietysti myös siksi, että persujen politiikassa on herravihaisen ja työväenluokkaisen populismin lisäksi ollut paljon hyvin perusteltua konkretiaakin, ei vähiten nykyisen puheenjohtajansa Jussi Halla-ahon ansiosta.

Mutta nyt vetää Halla-aho ja persut kyllä sen verran alta riman, kun omaa jäsenrekisteriä lähdetään käyttämään sisäisten puhdistusten työkaluna. Millaisen viestin tämä lähettää perussuomalaisten kentälle, kun puolueen puheenjohtajisto seuloo jäsenrekisteriä “pettureiden” löytämiseksi puolueesta.

En minä siitä vasemmisto-opposition natsin ja rasistin rääkymisestä ole erityisen innoissani ollut, mutta ei Perussuomalaisille myöskään aina voi tuolla yllätyksenä, miksi tuollaiset stigmat tarttuvat teihin niin tiukasti. Vai millaiseen yhteiskuntaan tällainen omien joukosta pettureiden seulominen ja oman puolueen riveissä tehdyt puhdistukset oikein mielestänne voisivat viitata?

Viimeisen vuoden ajan minua on kosiskeltu Perussuomalaisiin monta kertaa ja aina olen sanonut, etten aio moista edes harkita ennen kuin älyvapaimmat agitaattorit, kuten Hakkaraiset, Niikot ja Kiemungit ovat kasvaneet aikuisiksi tai lähteneet puolueesta. Mutta nyt Persujen puheenjohtaja väläyttelee sellaisia otteita, ettei minua kannata enää kysellä edes vitsillä. Vai mikä ihmeen kannustin yksityisyyttään ja vapauttaan arvostavalla ihmisellä olisi sitoutua puolueeseen, joka rahoittaa jäsenmaksuilla puoluetoimistolla harrastetun Stasi-larppauksen?

Minä olen allekirjoittanut ainakin Piraattipuolueen ja Liberaalipuolueen kannattajakortit, muistaakseni myös Feministisen puolueen kortin. Tieteessä ei ole parempaa tapaa löytää totuuksia kuin ravistella luutuneita asenteita ja ajatuksia alistamalla ne kritiikille ja kilpailulle, sama koskee luonnollisesti myös politiikkaa.

Ymmärtäisin erottamisen tilanteessa, jossa puolueen jäsen aiheuttaisi puolueelle taloudellista vahinkoa tai vaikkapa yrittäisi mustamaalata puoluettaan tekaistuin syytöksin. Jos jäsen kuitenkin tulee erotetuksi puolueesta siksi, että yrittää ylläpitää persujenkin ahkerasti promotoimaa kansanvaltaa tukemalla pienpuolueiden mahdollisuutta nousta haastamaan vallanpitäjiä, niin ehkä se vasemmistopuolueiden märkä unelma persujen rautasaappaiden kopseesta ei olekaan aivan pelkkää mielikuvitusta?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005410769.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persut keksii mitä vaan ettei tarvitse ottaa kantaa Ossi Nymanin kirjan aiheuttamassa persuja kiinnostavassa mutta myös jakavassa kysymyksenasettelussa. Aina ei riitä maahanmuutosta puhuminen. Kehitetään oma skandaali. Sitten kun se on ohi rivipersu on jo unohtanut Ossi Nymannin, ja sen ovatko tuet saatanasta vai eivät ja onko tukiensaaja pinnari vai eikö.
Ja kun omaa itse kehittämää skandaalia vatvotaan pääsee osoittamaan että persut ovat maailman ykkösuhri.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Persut keksii mitä vaan ettei tarvitse ottaa kantaa Ossi Nymanin kirjan aiheuttamassa persuja kiinnostavassa mutta myös jakavassa kysymyksenasettelussa."

Nojaa, eiköhän tuo Nyman olisi ollut aika lailla helppo rasti ottaa haluttaessa kantaa. Väittäisinpä jopa, että vasemmistolle Nyman on hankalampi tapaus koska se poliittinen ilmansuunta taitaa olla ainoa, jossa täytyy tasapainoilla "ideologisesti työtöntä" symppaavien elämäntapaintiaanien, ja suuren enemmistön 180 astetta vastakkaisen näkemyksen kanssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persut hamuaa äänestäjiä samoista ryhmistä kuin vasemmistoliitto.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #14

Tarkoitatko siis, että vasemmistoliiton äänestäjäkuntakin on täynnä rasisteja? Aiemminhan se siirtymä persuihin tuli pääosin demarirasisteista? :-)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #15

Rasismia on kaikkialla. Jotkut tahot eli persut ja siniset ja vastaavat muissa maissa käyttävät sitä Putinin hyväksi.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #14

#14: Ei ainakaan äänestäjätutkimusten perusteella. Persujen tyyppiäänestäjä on keskituloinen mies, joka on joko työsuhteessa oleva duunari tai pienyrittäjä. Kummaltakin näistä ryhmistä heruu harvinaisen vähän ymmärrystä tai sympatiaa esikoiskirjailija, elämäntapatyötön Ossille, koska heidän maailmassaan hyvinvointi luodaan työllä, eikä se ole kenenkään "ihmisoikeus". Nykyvasemmistoliiton tyypillinen äänestäjä taas on kaupungissa asuva opiskelija tai humaniteetteihin/yhteiskuntatieteisiin koulutettu kaupunkilainen, legacy-äänestäjinä on toki edelleen jonkin verran ikääntyneitä kommunisteja ja ay-sosialisteja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #17

Maahanmuutto ei siis ole ainoa teema jolla läntisiä yhteiskuntia halutaan hajoittaa. Pitää vielä laittaa kiiloja työssäkäyvien ja työttömien välille. Vaikka käytännössä töitä ei riitä kaikille. Mutta saahan Venäjän valtaa noinkin vahvistettua.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #23

Vihervasemmisto halusi ajaa EU-maiden armeijat alas, kun typeryydessään kuvittelivat, ettei Venäjä olisi enää uhka Neuvostoliiton hajottua. Valtaan nousikin Putin, joka nyt voi vahvan armeijansa turvin kukkoilla, kun Euroopasta ei löydy sille sotilaallista vastusta.

Vasemmisto siis on syypää Putinin toimiin. He keitä sinä syytät Putinin pussiin pelaamisesta, ovat niitä, jotka tilanteen niin vaatiessa ovat valmiita meitä kaikkia puolustamaan tarvittaessa myös aseellisesti. Yhden käden sormilla voi laskea ne pataljoonat, jotka saataisiin Suomessa vihervasemmiston kannattajista muodostettua.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Tällä tapauksella ei ollut mitään tekemistä Ossi Nymanin tapauksen kanssa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kalifi on vaihtunut, meno ei. Onko kukaan oikeasti yllättynyt?

Oikeistopopulistisen puolueen koossapitäminen ja sopivan mielentilan ylläpito vaatii diktaattorin otteita. Ihmiseen ei luoteta. Luopioita, kunnes toisin osoitetaan. Ilmianna naapurisi.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Käsittääkseni persut eivät ole kirjaamassa kannattajakortteja excel-tiedostoon ja ristivertaamassa niitä jäsenrekisteriin sillä tuloksella, että matchit potkitaan ulos. Luulisin, että kartoitus tehdään (ja on vain mahdollista tehdä) silmämääräisesti. En jaksa uskoa, että tavallisista rivijäsenistä ollaan kiinnostuneita.

Jos kyseessä ei olisi Sininen tulevaisuus, niin muiden puolueiden kannattajakortit tuskin persuja kiinnostaisivat.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Minä olen sen tiedon varassa, minkä Jussi Halla-aho julkisuuteen antoi. Dissidentit etsitään rekistereistä ja potkitaan puolueesta, mitään erottelua ei tehty.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Semmosia ne laki ja vääryyspuolueet ovat muuallakin. Turkkilakin liukeni kommentoimasta kun Stenbäck osoitti että mediapomo ei tiennyt mihin viittasi tietonaan.

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

Teren kannattaa ennen kiihottumista lukea niistä lehtijutuista, mitä minä olen oikeasti sanonut, ja mikä on toimittajan tai otsikkotoimittajan tulkintaa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #45

Saksalainen ajo-ohje: '2 km vor Wittenförden nach rechts abbiegen'...

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #45

Ehkä Jussi voisi täsmentää, jos linkkaamassani lehtijutussa on jokin virhe? Voiko näistä lainauksista jäädä johonkin toiseen käsitykseen, kuin johon nyt jäin?

"– Meillä on sen linja ollut. Olemme sanoneet, että tulkitsemme kortin täyttämisen perussuomalaisia vahingoittavaksi toiminnaksi. Kyllä me ne kortit varmaan läpi katsomme, Halla-aho sanoi.

– Niin. Totta kai puoluehallitus tekee oman harkintansa kussakin tapauksessa. Yleinen linja on se, että toisen kannattajakortin täyttäminen on puoluetta vahingoittavaa toimintaa lähtökohtaisesti ja se on peruste erottaa puolueesta, Halla-aho totesi.

– Olemme yrittäneet tehdä tätä paikallistasolla selväksi, että allekirjoittaneilla on mahdollisuus vetää korttinsa takaisin. Toivomme, että näin toimivat ne, jotka haluavat jatkaa toimintaa perussuomalaisissa, Halla-aho jatkoi."

En tajua, mihin tällaista naurettavaa paniikkinappulan painamista tarvitaan, kun olette voittaneet PR-sodan Sinisiä vastaan mennen tullen ja palatessa, eikä Sinisistä todennäköisesti ole teille haastajaksi ensi vaaleissa, hyvä jos sieltä kukaan pääsee edes läpi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #50

Ideologisoiduilla ja taktisilla uhritarinoilla on se huono puoli että niiden levittäjät alkavat uskoa niihin itsekin.
Vaikka sintut joutuisivat puoluekokouksessaan romahtavan katon alle koko lössi niin yhtäkaikkea halla-aholaiset ikuisesti ruikuttaisivat kuinka heitä petettiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se puhdistuu ihan itsekseen sisältäpäin :)

Porukkaa tuntuu lähtevän koko ajan enemmän

https://yle.fi/uutiset/3-9886355

Niko Sillanpää

Tuo uutinenhan vain vahvistaa, että kannattajakorttien ja jäsenrekisterin ristiintaulukointi ja organisaatiossa yhä olevien kapinaliikkeen toimijoiden erottaminen on todellakin perusteltua ainakin paikallisjärjestöjen keskeisten toimijoiden ja kaikkien luottamustoimien haltijoiden osalta. Samalla pitää tietenkin trigata myös sopimus luottamustoimista eroamisesta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Imatran Perussuomalaisten paikallisjohtaja auttoi puolueesta eronneita ministereitä – puoluesihteeri vaatii pitkäaikaisen jäsenen erottamista.
Imatran seudun Perussuomalaisten puheenjohtaja Erkki Saarimäki [....] oli auttanut Sininen tulevaisuus -ryhmän toriteltan pystytyksessä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onko se tavatonta että autetaan naapuriteltan pystyttämisessä! Kuinka naurettaviksi persut meinaa ryhtyä?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

ritala, Sintuthan puhdistivat loikatessaan puoluetta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ritalalle Soini saattaa olla puolijumala, mutta mitään yleistä arvonantoa hän ei enää nauti.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Stasi ja Stasi.

Jos on niin tyhmä, että allekirjoittaa asiakirjan, jossa kerrotaan sen olevan julkinen, niin voi vain syyttää itseään.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

"Henkilötietoja saa kuitenkin luovuttaa suoramarkkinointia ja mielipide- tai markkinatutkimusta varten vain, jos niin erikseen säädetään tai jos rekisteröity on antanut siihen suostumuksensa."

Haisee mielipidetutkimukselta...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Luottamus hyvä, kontrolli parempi. Näillä Lenin-sedän opeilla johdetaan suomalaista oikeistopuoluetta 2000-luvulla.

Käyttäjän hpeltola kuva
henri peltola

Kyseessä on hieman eri asia kuitenkin kuin minkä tahansa pikkupuolueen kannattajakortin allekirjoituksesta. Vain Sinisten kannattajakorttien täyttäminen tulkitaan persuja vahingoittavaksi. Syynä Sinisten kaikenlaiset ihmeelliset vihjailut Persujen heilaamisesta, 30-luvun hengestä yms. mustamaalaamisesta. Kyllä näillä kahdella puolueella on ihan erilainen suhde toisiinsa kuin muilla irrallisilla puolueilla. Irtaantuminen perusteltiin oikeastaan vain loanheittämisellä ja oli niin kiero tapaus kokonaisuudessaan että en ihmettele Halla-ahon ratkaisua.

Sinänsä ymmärrän pointtisi, eli kaikki eri ideologiat vaan samaan kehään, reilu kamppailu ja vaaleissa mitataan kannatus. Kyllä kansa on jo älynnyt minkälainen puolue Siniset on.

Olen myöskin sitä mieltä että vaikka ymmärrän Halla-ahon ratkaisun, ei se minunkaan mielestäni ole mitenkään mediaseksikästä toimintaa ja siitä on helppo vetää herneitä nenään ja verrata, tällä kertaa, "Puhdistukseen".

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Minä taas väitän, että persut ovat saaneet massiivisen PR-voiton siitä, että Siniset ovat yrittäneet mustamaalata heitä ilman kunnon perusteita. Pahinta, mitä sille kaltoinkohdellun imagolle voi tehdä, on painaa paniikkinappia ja alkaa erottaa porukkaa puolueesta hätäisten epäilyjen tai jonkin merkityksetömän kannattajakortin takia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta kun puolue on radikalisoitumassa niin monenlaiset ajojahdit sopivat kuvaan. Tuo on vain harjoittelua.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Itse käsitin että perussuomalaisilla on pelko loikkareista. Mikäs sen mainiompi kikka perussuomalaiselta pyrkyriltä joka ei päässyt puolueessa ylöspäin kuin avittaa sinisten puoluetta, saada kansanedustajan paikka ensi vaaleissa ja sitten loikata sinisten leiriin kun persut eivät kerran hallitukseen kelpaa. Siinä ei kärsi ainoastaan petetyt äänestäjät, vaan myös persut kun ketään ei uskalla äänestää loikkaamisen pelosta.

Se ei kuitenkaan tee tuosta kannattajakorttien syynäämisestä hyväksyttävää. Ymmärrän miksi persut haluavat tehdä sen, mutta en hyväksy. Siinä on ero jota kaikkien kannattaa kokeilla.

Jos ei yritetä edes ymmärtää, saadaan älyvapaita kommentteja joita tapausta käsittelevät blogit ovat täynnä. Pari löytyy yläpuoleltani.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    Itse käsitin että perussuomalaisilla on pelko loikkareista.

Pelko hälvenee, kun loikkarit erotetaan.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Ei kai kukaan oikeasti luule, että Sinisillä olisi mitään paikkoja jaettavana sillä perusteella, kuka on allekirjoittanut kannattajakortin ja kuka ei? En muutenkaan ymmärrä loikkareiden logiikkaa: Jos heitä äänestetään joka tapauksessa eduskuntaan asti persujen riveistä, niin eikö kannattaisi nimenomaan loikata pienen kannatuksen Sinisiin, joissa voisi helpommin nousta äänikuninkaaksi?

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Mikä on isänmaan etu? Se pitäisi kaikilla yhteiskunnan vaikuttajilla olla ykkösasia. Me vietämme maamme 100 vuotista itsenäisyyttä. Tällä on tässä perussuomalaisten hajoamisessa suurin rooli jos katsoo asioita sieltä isänmaan edun vinkkelistä. Meillä korkeinta poliittista valtaa käyttää pääministeri. Mitä siis Sipilä ajattelee? Hänelle on tärkeintä hallituksen koossapitäminen ainakin tämän 100-vuotisjuhlan ajan. Ei ole todellakaan kunnioitettavaa, että meille juhlavuonna tulee hallituskriisi. Vanhat kärkkyjäpuolueet eivät siitä välitä, eivätkä muutkaan epäisänmaalliset tahot.

Nykykouluissa kriittinen historiaopetus ja jopa pelkkä historianopetus on lastenkengissä. Kunnollinen historian tuntemus opettaa arvostamaan entisten ikäluokkien tekemää työtä on se sitten yhteiskunnallista tai poliittista. Sen pitäisi myös auttaa siinä, että vältyttäisiin edellisten sukupolvien tekemiltä virheiltä.
Perussuomalaistenkin pitää tutkia puolueen historiaa sieltä SMP:n ajoista lähtien niin vältytään turhilta ylilyönneiltä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "....että yrittää ylläpitää persujenkin ahkerasti promotoimaa kansanvaltaa tukemalla pienpuolueiden mahdollisuutta nousta haastamaan vallanpitäjiä, "

Nyt vain on niin, että siniset eivät ole haastamassa ketään. Viidellä ministerillä ovat itse valtaapitäviä.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Pienpuolue he ovat joka tapauksessa eivätkä mitään muuta kuin muiden hallituspuolueiden marionetteja enää tässä vaiheessa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomen Keskusta on puolestaan tunnettu haamujäsenistään. Puolueeseen liittyessään vanhemmat ovat usein ilmoittaneet myös lapsensa jäseniksi. Ikäraja jäsenyydelle on virallisesti 15 vuotta.

Moni Suomen kansalainen onkin tietämättään Keskustan jäsen. Tosin puolue on julkisen paineen vuoksi joutunut viime vuosina tekemään puhdistuksia puolueessa ja poistanut henkilöitä jäsenrekisteristään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kovasti on persut tarkkana kuka kirjoittaa mitäkin, no kannattaisi ehkä keskittyä siihen, että olisi vielä jokunen jäämässäkin puolueeseen. :)

Laskevan auringon puolue.

Soini hajoitii puolueen, ja Halla-aho sitten sen lopullisesti lopettaa.

Sitä saa mitä tilaa.

Marko Parkkola

"kun omaa jäsenrekisteriä lähdetään käyttämään sisäisten puhdistusten työkaluna"

No tuskin siinä kokoomuksenkaan jäsenrekisteriä voi käyttää?

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Ehkä olisi fiksumpaa, kun keskittyisi tekemään politiikkaa eikä maanisesti jahtaamaan kuviteltuja dissidenttejä omien riveistä.

Marko Parkkola

No se on toinen kysymys. Ihmettelin vain tuota lainaamani.

Käyttäjän VilhelmJunnila kuva
Vilhelm Junnila

Puhutaan kaikenlaisista puhdistuksista ja muista, mutta puoluekokouksen jälkeen puolueesta on erotettu yksi ainoa jäsen sinisiin liittymisen vuoksi.
Lähde: Ilta-Sanomat 16.10.2017

Mitä tulee kannattajakortin kirjoittamiseen niin Siniset on luotu Perussuomalaisista irtaantuneen ryhmän jäsenistöstä. Vähän kuin SKYP oli SMP:stä aikoinaan. Kyllä tämä on puoluetta vahingoittavaa toimintaa, ei sitä voi muuksi katsoa. Näin sen katsoisi ja katsovat kaikki muutkin puolueet. Esimerkiksi Seinäjoella paikallinen keskustalaisvaltuutettu erotettiin, koska on ollut mukana Kansalaispuolueessa. Ei tässä ole mitään epäselvää ellei sitä tarkoitushakuisesti halua nähdä.

Jokaisella puolueella on omat säännöt. Miksi Perussuomalaisten pitäisi olla sellainen puolue, että näitä sääntöjä ei noudateta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Perussuomalaiset itse tekevät tästä ison jutun, esim Brysselin prinssi antamalla lausuntoja. Tarkoitus on saada tyhjät tynnyrit kolisemaan ettei ihmiset muistaisi että polittiikan aihe on esim työllisyys, eriarvostuminen, asuminen, liikenne, omistus, yrittäminen, koulutus jne.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nämä aiheet ei kiinnosta persuja, kun voi puhua turvapaikanhakijoista ja turvapaikanhakijoista. :)

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Siniset eivät millään tavalla uhkaa Persuja. Näillä kahdella puolueella on niin fundamentaaleja eroja poliittisissa näkemyksissään, kuten nyt on nähty, että tuskinpa Sinisillä on mitään jakoja seuraavissa vaaleissa. Jos olisi, näkyisi se jo gallupeissa.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Jos Tere menisi persuihin, niin taitaisin seuraamisen lopettaa. Eihän siellä pragmaattisuudesta tai järkeen vetoamisesta ole monesti tietoakaan. Koska "näin nämä asiat koetaan". Onhan siellä muitakin henkisesti keskenkasvuisia kuin Hakkarainen ja Niikko. Esimerkiksi tämä työmies Putkosen kunnallisvaaliteema räjähtävät lepakot, joka on omiaan ylläpitämään ja lietsomaan turhaa epärationaalista pelkoa ja stressiä tuulivoiman ympärillä.
Halla-ahon argumentoinnissakin on omat perusongelmansa, eikä maahanmuuttovastaisuus voi eikä saa riittää kenenkään vastuuntuntoisen poliitikon meriitiksi. Vaikka hänellä hyviä pointtejakin on.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Tuo "pettureiden" metsästys tuo kovin mieleen Erdoganin tyylin. Mikäs siinä, saahan sitä tietysti ottaa mallia Turkista tai vaikka Venäjältä jos niin haluaa. Mutta turha sitten yrittää esittää kovin kriittistä esimerkiksi juuri Erdoganin johtamistapaa kohtaan. Samanlainen mustavalkoinen ajattelutapa näyttää kelpaavan hämmentävän monelle perussuomalaisellekin. Rehtiä olisikin myöntää, että tuon paradigman kohdalla Erdogan on oikeilla jäljillä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persujen mepit ja Väyrynen eivät allekirjoittaneet EUn vetoomusta suomalaisen toimittajan kohtelusta. Selvemmin ei kai voi ilmaista tukeaan Erdoganin otteille.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nyt hajosi Vantaan persut, ei sielläkään enää montaa persua porukkaan jää. :)

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005412456.html

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jestas. Varmaan katkeraa kun Niinistölle vielä persut järkkäsivät megakokkoisen hillotolpan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset