Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Vihreät ja vasemmistopopulismin kirous

Minä ainakin olen väsynyt siihen, että Vihreät puoluejohtonsa äänellä saa mellastaa politiikassa kenenkään puuttumatta siihen ilmiselvään populismiin ja kaksinaismoraaliin, jotka ovat muodostuneen Vihreän politiikan tärkeimmiksi työkaluiksi Ville Niinistön puheenjohtajakaudella. Todellisuudessa Vihreät eivät ole mikään tulevaisuuteen katsova liberaali ympäristö- ja tiedepuolue, jollaisena puoluekoneistonsa sen haluaa esittää, vaan vasemmistopopulistinen herätysliike ja maltillisimmillaankin vain arvoliberaali sosialistipuolue, aivan kuten Vasemmistoliittokin. Sopii vaikka tarkastaa vaalidatasta tehdyt arvokartta-analyysit, PJ-ehdokkaiden arvot sekä Vihreiden häpeilemättömät vasemmistosympatiat. Siksi pidän termiä “vihervasemmisto” tarpeettomana, kun sana “vasemmisto” ajaa saman asian.

Reilu viikko sitten Vihreiden puheenjohtaja ja ykkösdemagogi Ville Niinistö avautui Facebook-sivullaan Kokoomuksesta ja väitti Kokoomuksen toimivan koulukiusaajan tavoin tuodessaan esille Vihreiden populismia. Niinistön ruikutus kiusaamisesta ja leimaamisesta saanee aikaan naurunpyrskähdyksiä kenessä tahansa, joka seuraa Vihreiden kärkipoliitikkojen julkisia esiintymisiä säännöllisesti. Esimerkiksi Niinistön omissa Facebook-päivityksissä yritetään säännönmukaisesti maalata hallituksesta mahdollisimman huonoa kuvaa toinen toistaan mielikuvituksellisimmilla adjektiiveilla ja tunteisiin vetoavalla hutulla, substanssista viis.

Tällä kertaa Niinistö vetosi yhteen opposition lempiaiheista, koulutusleikkauksiin, vaikka on itse ollut edellisessä hallituksessa leikkaamassa koulutuksesta tätäkin hallitusta enemmän. Kunnon populistiretoriikan mukaisesti Vihreiden suorittamat leikkaukset ovat kipeitä, mutta tarpeellisia, sopeutustoimia siinä, missä muiden suorittamana ne ovat “lyhytnäköistä kurjistamispolitiikkaa”.

Samanlainen farssi nähtiin, kun pääministeri Sipilä vieraili Terrafamen fiaskokaivoksella ja antoi haastattelun Terrafamen vierailijavaatteissa. Tuolloin Niinistö väitti ministerin tehneen mainosvideon tappiolliselle kaivoshankkeelle samalla, kun “hallitus leikkaa koulutuksesta ja pienituloisilta”. Oli Villeltä päässyt unohtumaan, että hän itse oli vastaavassa tilanteessa vain paria vuotta aikaisemmin. Jokaiselle työssään työmaaolosuhteissa säännöllisesti vierailevalle on aivan selvää, että isännät lainaavat vierailijoille työmaalla tarvittavat suojavarusteet ja -vaatteet.

Vielä vuoden 2015 eduskuntavaalien jälkeen hallitustunnusteluiden aikaan Niinistö sanoi, että kaikkien puolueiden kanssa pitää pystyä keskustelemaan ja yritti nuolla Sipilän vakosta ylistämällä mm. kepun energiastrategiaa, perusturvatavoitteita ja yhteistyötä maakunnissa. Kun Vihreät eivät mahtuneetkaan “kylmäävää, pelottavaa ja ihmisoikeuksia polkevaa leikkauspolitiikkaa” tekevään hallitukseen, muuttui mielipide kepulaisista ja avoimesta keskustelusta, kuten Vihreiden oppositiovuodet ovat meille osoittaneet.

Eduskuntavaalien alla Niinistö myös jalomielisesti vaati, että "Ei lähdetä leimaan puolueiden kannattajia ennakkoluulojen perusteella...”. Vaan eipä ollut Niinistö huolissaan leimaamisesta ainakaan silloin, kun Vihreiden äänenkannattaja Vihreä Lanka julkaisi jutun Tino Singhistä, joka lähti kunnallisvaaleihin tavoitteenaan “potkia natsit pois vallasta”. Eikä tietysti niinä lukemattomina kertoina, kun puoluetoverinsa ovat leimanneet hallitusta milloin äärioikeistolaiseksi, milloin suuryritysten käsikassaraksi, epäinhimilliseksi ja mitä muuta laitavasemmistolaisilta nyt on totuttu aina sisällissodan kynnykseltä asti totuttu kuulemaan.

“Inhimilliset” ja “humaanit” Vihreät arvot loistivat poissaolollaan myös MTV:n viimeisessä kuntavaalitentissä, jossa Niinistö populistisesti väitti SoTe-esityksen motiivin olevan se, että Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon kavereiden lompakoihin saataisiin kaadettua lisää rahaa. Tämä ei millään tavalla erotu siitä riistoporvari-suurpääoma-lässytyksestä, jota änkyrävasemmistolta on kuultu jo vuosikymmeniä eikä myöskään Timo Soinin herravihaisesta populistisesta retoriikasta.

Tulipa samassa tentissä myös puhe afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden palautuksista, jonka tiimoilta eritoten Vihreiden kärkipoliitikot levittivät sosiaalisessa mediassa vahvistamatonta toisen käden tietoa palautuslennolla olleista lapsista sekä raskaana olevista naisista. Ville Niinistö, Ozan Yanar, Touko Aalto, Emma Kari ja niin monet muut hyppäsivät hype-junaan, kun taas kerran oli mahdollisuus naukua hallituksen “kylmäävästä epäinhimillisyydestä”.

Touko Aalto jopa kannusti ihmisiä kansalaistottelemattomuuteen lainvoimaisen palautuspäätöksen vastustamiseksi. Jos vaikkapa perussuomalaiset kannustaisivat ihmisiä vastustamaan poliisia, jauhettaisiin natseista, äärioikeistosta ja vallan kolmijako-opista vasemmistopoliitikkojen toimesta viikkotolkulla. Toki totuus palautuslennoista tuli sittemmin julki, mutta sen tiimoilta some-pöhinä oli näiden sankareiden toimesta hieman vaisumpaa eikä haastatteluihinkaan oikein ollut entistä intoa.

Laupeuden tuulet kuitenkin puhalsivat taas kaksi päivää kunnallisvaalien jälkeen, kun Niinistö julisti Twitterissä kuinka Vihreät eivät aseta ihmisiä vastakkain. Tuo toteamus olisi jo sinällään ollut varsin hupaisa, mutta lisää maustetta se sai jo samana iltana Niinistön julistaessa “inhimillisen” Vihreän puolueen haastavan “kovien arvojen” Kokoomuksen.

Huisia on myös se, että Niinistöllä on otsaa sanoa SoMe-kohuja vastenmielisiksi vaikka on itse ollut pääagitaattorina rakentamassa useampaakin moista. Palautuslentojen lisäksi voidaan ottaa esimerkiksi vaikka taannoinen Alexander Stubbin nolo kompurointi prosenttien kanssa, josta Niinistö pilkkasi ja vittuili somessa päivätolkulla, ja loppujen lopuksi päätyi tekemään asiasta välikysymyksen Vasemmistoliiton kanssa.

Melkeinpä koko Vihreiden ykkösketju toimii aivan näiden samojen periaatteiden mukaan, sopii käydä tarkistamassa sosiaalisesta mediasta. Esimerkin vuoksi, tässä vielä Emma Karin tyylinäytteitä siitä, miten monimutkaiset ongelmat selvitetään tunteisiin vetoavilla yksinkertaistuksilla ja demagogisella lässytyksellä.

Kyseessähän ei ole muu kuin tarkoin laskelmoitu B-luokan herätyssaarna huolestuneine otsaryppyineen, hyppivine kulmakarvoineen, kenossa olevine päineen ja ylidramaattisine intonaatioineen. Johdonmukaista sisältöä näissä jutuissa ei tarvitse ollakaan, kunhan evankelista toistelee näytelmään kuuluvia avainsanoja, jotka kuullessa seurakunta tietää itkeä, nauraa ja sätkiä lattialla vaahto suupielistä roiskuen.

Toki Vihreissä on Osmo Soininvaaran, Lilja Tammisen, Atte Harjanteen ja Emil Sillanpään kaltaisia yhteistyökykyisiä pragmaatikkoja sekä Antero Vartian kaltaisia markkinaliberaaleja. Ja jos teitä on kuulolla, niin moniko teistäkään rehellisesti sanottuna uskaltaisi lyödä rahansa muun vaihtoehdon puolesta kuin, että tulevassa Vihreiden puoluekokouksessa teidät ajetaan taas marginaaliin ja niinistöläinen hurmosliike nostaa puheenjohtajaksi laitavasemmistolaisen Emma Karin tai jonkun muun politiikkaa Jouko Turkan näytelmänä pitävän suurten tunteiden tulkin? Ainakaan taannoinen puoluevaltuuston keskuudessa tehty kysely ja Outi Alanko-Kahiluodon avautuminen niinistöläisten sisäpiirijunttauksesta ei anna syytä olettaa muuta.

Siinä sitä taas ihmetellään vuosikausia, kun puoluejohtonne räkyttää suu vaahdossa ja vastustaa markkinataloutta samalla, kun se ei pysty vastaamaan tärkeisiin kysymyksiin mm. velkaantumisen taittamisesta, kansantalouden tasapainottamisesta ja työmarkkinoiden reformoinnista kuin huutamalla Vasemmistoliiton kanssa kilpaa sitä samaa vanhaa virttä äärioikeistolaisista, velkaelvytyksestä ja leikkausten lopettamisesta.

Populisteille yhteistä on se, että he nostavat itsensä jalustalle julistaen edustavansa kaikkea hyvää samalla epäinhimillistäen muut. Myös niinistöläisten Vihreiden propaganda yrittää vedota ihmisten tunteisiin hokemalla mantranomaisesti avainsanoja kuten “inhimillisyys” ja “ihmisarvo” samalla maalaten muista kuvaa noiden asioiden vastustajina. Kylkiäisiksi luvataan kaikkea kivaa kaikille kertomatta miten utopia rahoitetaan tai välittämättä siitä, että jokainen velkaeuro on pois niiltä nuorilta, joista muka ollaan niin huolissaan.

Vihreät ovat yksiselitteisesti Niinistön johtamina profiloituneet vasemmistopopulistiseksi sosialistipuolueeksi, suomalaisen politiikan herätysliikkeeksi. Sen sanominen ei ole kiusaamista, vaan tosiasian ääneen toteamista. Toivottavasti asiaintilaan saadaan Vihreiden puoluekokouksessa muutos, mutta en jää pidättelemään hengitystäni.

 

https://www.facebook.com/niinistoville/posts/1551821194836597
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005129117.html
http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005123045.html
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212486077125286&set=p.10212486...
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005177123.html
http://kaks.fi/wp-content/uploads/2017/03/tutkimusjulkaisu_103.pdf
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000002818548.html
http://www.vihrealanka.fi/uutiset-kotimaa/tino-singh-l%C3%A4htee-kuntava...
https://www.katsomo.fi/#!/jakso/33001038/vaalit-2017/733296/kuntavaalien-puheenjohtajatentti
53:40-54:07
1:12:46-1:12:57
1:13:30-1:13:50
https://twitter.com/iinapalo/status/849157127918821376
https://twitter.com/yanarozan/status/848998222584565761
https://twitter.com/yanarozan/status/849010820222779392
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/touko%20aalto%202laki-63830
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005155233.html
https://twitter.com/VilleNiinisto/status/851705379167899648
http://www.is.fi/kuntavaalit2017/art-2000005167129.html
https://twitter.com/VilleNiinisto/status/851896781860466690
https://twitter.com/VilleNiinisto/status/672430510925332480
https://twitter.com/VilleNiinisto/status/671662553576169472
https://twitter.com/VilleNiinisto/status/671213476342333440
https://www.facebook.com/emmakari1/videos/10154465488490949/ 0:24-0:34
https://www.facebook.com/emmakari1/videos/10154341408390949/ 4:47-loppuun
http://yle.fi/elavaarkisto/kuvat/2011/img54378-previewImage.jpg
https://www.kirkkojakaupunki.fi/documents/20147/246755/82c62fbf0a304fc9b...
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/uutissuomalainen-emma-kari-j...
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005022028.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Suomen kuvalehdessä on kiinnostava osio "SK 25 vuotta sitten". Lainaus tuoreesta numerosta, jossa entinen vihreä kansanedustaja Eero Paloheimo lataa seuraavasti (SK 21/1992):

"Vihreät karttavat kipeitä päätöksiä, eivät halua luopua eivätkä tehdä. Ollaan valmiita jakamaan uudelleen, kekkuloimaan Robin Hoodina, mutta vastahakoisia työhön, luomaan uutta varallisuutta, rakentamaan uutta maailmaa. Vihreät eivät itse valmista sähköautoja, aurinkopaneeleita, teollista kierrätystekniikkaa. He marisevat ja ruikuttavat kansalaispalkkaa, viihteeksi viimeisellä rannalla ilakoivalle höpönassujen kerholle. Maailman muutoksen tulee olla toiminnan lähtökohta ja tavoite. Vihreät eivät enää voi ajaa nuoren lukeneen polven oikeuksia, on puhuttava velvollisuuksista. On tehtävä uutta tuottavaa työtä, luotava uusi tuotantokoneisto. On kumarrettava työläisille, maanviljelijöille, agronomille ja insinöörille, otettava sirppi ja vasra käteen".

Hyvä, Eero! Näin minäkin ajattelin silloin ja näin edelleen. Vihreiden suosio perustuu melkoiseen harhautukseen, mutta hyvä jos tuo kelpaa edes pääkaupunkilaisille...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Täytyy kuitenkin nostaa vihreille hattua johdonmukaisuudesta.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Erittäin johdonmukaista toimintaa, mutta ymmärrän hyvin miksi Eero Paloheimo, ajattelevana miehenä, hyppäsi tuosta kyydistä pois. Terveisin, agronomi

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Vihreiden vallankumous on vasta alkutekijöissä. Mikäli seuraavan puheenjohtajan nimi ei ole Emma Kari niin vihreiden kannatuskäyrät sojottavat taivasta kohti.

Niko Sillanpää

Eiköhän kaupunkilaisten, omaa eettistä erinomaisuuttaan puhkuvien ja touhottavien moraalipoliisien ja muutaman naiivin maailmanparantajamummon maksimimäärä ole juurikin nyt gallupeissa nähtävissä oleva. Kunnes kupla puhkeaa, kuten vihreiden lähtömaassa Saksassa ja Ruotsissa. Moralisointi ei vain kanna kovin pitkälle, kuten Paloheimo näemmä totesi jo 25 vuotta sitten.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Hassin Satu kertoo bioenergian demonisoimisesta ja uskoo, että energiainfra on käännettävissä auringon, tuulen ja sähköautojen varaan parissa vuodessa.
http://jukka-konttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23...

Pekka Iiskonmaki

''Vihreät eivät ole mikään tulevaisuuteen katsova liberaali ympäristö- ja tiedepuolue, jollaisena puoluekoneistonsa sen haluaa esittää, vaan vasemmistopopulistinen herätysliike.''

Kirjoitin plogin jo aikoja sitten, että vihreät on uskonnollinen liike ja palvoo aurinkoa.

http://rakennusliikeerbau.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Niko Sillanpää

"Siksi pidän termiä “vihervasemmisto” tarpeettomana, kun sana “vasemmisto” ajaa saman asian."

Kyllä. Ei vihervasemmisto, ei progressiiviset, ei "liberal", vaan vasemmisto tai uusvasemmisto tai "social justice warrior".

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Poimitaan tästä koulutusasiat, toteat: "Tällä kertaa Niinistö vetosi yhteen opposition lempiaiheista, koulutusleikkauksiin, vaikka on itse ollut edellisessä hallituksessa leikkaamassa koulutuksesta tätäkin hallitusta enemmän."

Kokoomukselaisen talousymmärryksen ydintä on siis kohdistaa leikkaukset alueelle, josta on jo juuri leikattu ja sitten perustella, että turha kritisoida, kun itse olette leikanneet samalta alueelta. Todella nerokasta.

Samalla tavalla on näivetetty lukuisia suomalaisyrityksiä. Vuosi toisensa jälkeen leikataan tutkimuksesta, kehityksestä ja koulutuksesta - sehän ei näy heti viivan alla kuin positiivisesti. Samat neropatit sitten muutaman vuoden päästä ihmettelevät, kun ei synny uusia tuotteita ja palveluja vaan joudutaan kilpailemaan hinnalla. Oho, miten tässä näin kävi? No leikataan jostain taas.

Saman hallitus ja Kokoomus on tehnyt Suomen mittakaavassa. Ilmeisesti Kokoomuksellekin on tärkeämpää säilyttää nykyomistajien varallisuus eikä luoda uutta. Te vapaan kilpailun kannattajat ette pysty puuttumaan haitallisiin yritystukiin, joista ei ole hyötyä vaan kohdistatte leikkaukset ennemmin tulevaisuuden kilpailukykyä luoviin alueisiin kuten Tekesiin, tutkimukseen ja koulutukseen.

Viimeisimpänä ajattelitte korvata Tekesin rahoitusta ns pääomittamalla, joka ei keinona toimikaan ollenkaan. Varmaan vasemmistolainenkin ymmärtää taloudesta enemmän kuin te yritysmaailman asiantuntijat. Se että joku saa kymmeniä miljoonia pääomaa, jota ei voi myydä vaan pelkästään käyttää tuoton, tarkoittaa siitä saatavan vain muutama prosentti käyttöön. Hämmentävää että pääministeri ja valtionvarainministeri eivät tätä ymmärrä.

Kokoomus teki koulutuslupauksen, jonka mukaan koulutuksestaei ENÄÄ leikata! Nyt sitten totaalista takinääntöä ei saa arvostella vaan se on populismia - jep.

Milloin ymmärrätte asiantuntjoiden viestit siitä, että Tekesin kaltaiset tuet ovat niitä aidosti kasvua tuottavia? Ja perutte leikkaukset.

Sotesta totean vain, että on se muuten ihme että mmMehiläinen ostaa jatkuvasti pois pienempiä kuleksimasta ja kasvattaa maanlaajuista presenssiä ellei sotesta olisi odotettavissa voittoja. Esim Turusta ostettiin juuri noin 300 hengen lääkäriritys, joka totesi olevansa liian pieni tulevassa sotessa. Markkinat tuskin valehtelevat, niinhän te aina saarnaatte?

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Täsmennän nyt, että en itsekään pidä koulutusleikkauksista ja olen esimerkiksi samaa mieltä Vihreiden linjauksesta, jonka mukaan fossiilisten polttoaineiden verotusta tulee rukata. Se ei silti poista sitä tosiasiaa, että Vihreiden propagandassa koulutusleikkaukset olivat tarpeellinen asia heidän niin tehdessään, mutta jotain aivan muuta muiden tehdessä saman asian. Saahan sitä arvostella, mutta eihän se kovin johdonmukaiselta vaikuta.

Minusta prioriteetti leikkausten suhteen olisivat voineet olla esimerkiksi yritystuet, mutta mikään yhteiskunnan osa-alue ei voi olla immuuni leikkauksille tällaisessa taloustilanteessa.

Turhaan ulotat Kokoomuksen eduskuntaryhmän linjauksia koskemaan minua, kun olen monesta asiasta eri mieltä, enkä pysty niihin linjauksiin näin eduskunnan ulkopuolisena mitenkään vaikuttamaan.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"...mutta mikään yhteiskunnan osa-alue ei voi olla immuuni leikkauksille tällaisessa taloustilanteessa."

Tätä mantraahan tässä on toisteltu, mutta löytyisikö asiaperusteluja? Näin äkkiseltään kun kuvittelisi, että taloustilanteen kannaltakin olisi parasta keskittää leikkaukset sinne missä hyöty on suurin ja haitta pienin, sen sijaan että pakonomaisesti intetään miten kaikesta pitää leikata.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #12

Näinhän hallitus tosiasiallisesti toimiikin, ottamatta kantaa siihen ovatko he tehneet painotuksensa oikein. Vaikkapa opetusministeriön 0,4% leikkauksen sisältä löytyy merkittävä 3,9% kasvu korkeakouluopetukseen ja tutkimukseen, joka on noin puolet koko hallinnonalasta. Käytännössä siis erittäin selvää priorisointia.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #18

Yritin edellisessä olla ottamatta kantaa yksittäisiin budjettieriin, ja kohdistaa kommenttini Sammallahden esittämään, niin yleisesti esitettyyn mantraan "mikään yhteiskunnan osa-alue ei voi olla immuuni leikkauksille tällaisessa taloustilanteessa."

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #35

Sen väitteen päättömyyttähän minäkin halusin todistella... Kuten sanoin, en halua arvioida sanomallani valinnan oikeellisuutta, pelkästään ettei ainakaan hallitus toimi Teren väitteen mukaan.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #12

En tiedä, miksi jankuttaa asiasta, josta jo edellisessä viestissäni sanoin: Minusta koulutus ei ole leikkausten suhteen prioriteettilistan kärjessä, vaan pikemminkin pahnan pohjimmaisena. Mutta on silti turhaa kuvitella, että tiukassa taloustilanteessa voisimme ylläpitää täysin koskemattomia rakenteita ja rahavirtoja.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #23

En muuten ottanut viestissäni mitään kantaa siihen, mihin rahaa tai leikkauksia pitäisi kohdentaa tai olla kohdentamatta, vaan väitteeseen siitä ettei mitään yhteiskunnan osa-aluetta voi jättää leikkausten ulkopuolelle.

Se, mistä leikataan tai ollaan leikkaamatta, on ihan puhtaasti arvovalinta. Koska oman arvomaailman paljastaminen on kiusallista, ja poliitikolle usein poliittinen itsemurha, yritetään omat arvovalinnat verhota jonkun epämääräisen pakon taakse.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #37

"väitteeseen siitä ettei mitään yhteiskunnan osa-aluetta voi jättää leikkausten ulkopuolelle."

En ole väittänyt tuollaista. Sanoin, ettei mikään osa-alue voi olla immuuni, en sanonut, että jokaisesta pitäisi leikata tai, ettei mistään pitäisi olla leikkaamatta.

En tiedä mistä pakosta puhut. Minusta koulutuksesta ei ollut pakko leikata, mutta jostain joka tapauksessa oli ja on edelleen.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Käsittääkseni blogisi koski Vihreitä puolueena ja samoin kommenttini koski Kokoomusta puolueena ja sen toteuttamaa politiikkaa.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #14

Toki Kokoomusta voi kritisoida monesta asiasta, olen minäkin niistä koulutusleikkauksista sitä kritisoinut, kuten niin monesta muustakin asiasta. Kirjoituasustasi saa kuitenkin kuvan, että puhut nimenomaan minulle ja pidät minua vastuullisena Kokoomuksen nykyiseen politiikkaan, vaikkei minulla ole puolueessa mitään asemaa, josta käsin vaikuttaa puolueen suuntaan.

Pekka Iiskonmaki

#11
''Täsmennän nyt, että en itsekään pidä koulutusleikkauksista''

Et, vaikka ikäluokat pienenee ja opettajakunta pysyy vakiona?

Ei ole helppoa olla kokoomuslainen.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #15

Minusta leikkausten suhteen järkevämpää olisi ollut aloittaa vaikkapa Kelan byrokratian järkeistämisellä, TE-toimistojen lakkauttamisella ja yritys- sekä maataloustukien lopettamisella. Vielä sen jälkeenkin olisi ollut monta asiaa, joista olisin mieluummin ottanut kuin koulutuksesta.

Koulutusleikkauksista tosin todennäköisesti on se hyöty, että se pakotti akatemian pitkästä aikaa miettimään toiminnan tehostamista ja leikkaamaan sitä läskiä, jota väkisinkin julkisrahoitteisiin instansseihin kertyy.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #25

#25
Koulutusleikkauksista oli selvä synergiaetu.

Nuo mainitsemasi muut leikkaukset tulisi pikaisesti toteuttaa.

Ei ole normaalia Suomen leveyksillä, että peltohehtaarista maksetaan 40.000 euroa.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #25

"Koulutusleikkauksista tosin todennäköisesti on se hyöty, että se pakotti akatemian pitkästä aikaa miettimään toiminnan tehostamista ja leikkaamaan sitä läskiä, jota väkisinkin julkisrahoitteisiin instansseihin kertyy."

Jep, paitsi että poliittisen ohjauksen rajoittuessa rahasäkin kokoon käy lähinnä niin, että "läski" jää, ja "lihakset" lähtee.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #25

Koulutusleikkauksista tosin todennäköisesti on se hyöty, että se pakotti akatemian pitkästä aikaa miettimään toiminnan tehostamista ja leikkaamaan sitä läskiä, jota väkisinkin julkisrahoitteisiin instansseihin kertyy.

Jokainen, joka on seurannut lähempää, tietää, että tehostamiseen on varaa (ja tarvetta).

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #40

#40
Koulutuksessa on löysää todella reilusti.

Aikuisille kannatan etäopiskelua. Se on kaikkien etu.

Australiasta voisi ottaa mallia. Kanadassa se jostain syystä ontuu.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #40

Tunnen paljon akateemikkoja, eikä heillä ole ollut ongelmaa leikkausten kanssa vaan nimenomaan sen kanssa, että laitosten johtajat ovat vetäneet omien tutkimusryhmiensä kohdalla kotiinpäin. Kilpailevat tutkimusryhmät ovat saaneet armotta kenkää samalla, kun hallinnosta ei oteta sitä, mitä sieltä irti saisi.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen Vastaus kommenttiin #49
Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #51

Tarkoitin siis akateemisia, akatemian edustajia, en akateemikkoja. Muunnos englannin kielestä taisi hämätä tällä kertaa.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #49

#49
Valitettava esimerkki, mutta totta kautta koko koululaitoksen nahkoista tohtoreiksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ihme juttu, että jatkuvalla syötöllä innovatiiviset kasvuyritykset ovat keräämässä pääomaa kaiken maailman slusheissa, vaikka se ei toimi keinona ollenkaan. Olisitkohan vähän hätäisesti heittänyt tuomiosi?

Onko joku tosissaan väittänyt, ettei sote-palveluista olisi odotettavissa voittoja? Eihän sinne silloin saataisi ensimmäistäkään yksityistä palveluntarjoajaa. Täysin päätön ajatus. Ethän vain kyhännyt olkiukkoa?

Näissä kahdessa esittämässäsi asiassa logiikka markkinoiden oikeassa olemisesta lyö toisiaan korville. Päättäisit nyt ovatko ne markkinat oikeassa, vai eivät, ennen kuin ironisoit asialla.

Pekka Iiskonmaki

#13
Hyvä Max!

''Täysin päätön ajatus. Ethän vain kyhännyt olkiukkoa?''

Jävlessä niiden ajoneuvo poltetaan tarpeetomana.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Mitä kohtaa sanomastani leikkausten näkymisestä viiveellä et sisäistänyt? Hallituskaudella tehdyt leikkaukset näkyvät myöhemmin enkä oikein tiedä, miten Slushin ja markkinavetoisen pääoman keräämisen yhdistät poliittisiin toimiin? Tuomio mistä?

Et ilmeisesti näe mitään yhteyttä sillä, että 300 hengen yritys näkee olevansa liian pieni Sotessa ja siihen, että ennustetaan suurten käärivän voitot? Ei sitten.

Olipan rinnastus korville lyömisestä. Kyse on siitä mitä markkinoilla esim sotessa tapahtuu verrattuna väittämiin. Pienet pätjäävät kyllä, muodostavat vaikka osuuskuntia ja sillen - höpöhöpö.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #19

Tarkoitin tuomiotasi pääomittamisen toimimattomuudesta kasvuyrityksen rahoitusmuotona. Itse olen sitä mieltä, ettei valtion muulla tavalla pitäisi yrityksiä rahoittaa lainkaan.

Onhan täysin luonnollista, että Mehiläinen haluaa valmistautua tulevaan jo ennakolta. Totta kai terveydenhuollossa, niin kuin muillakin aloilla, on olemassa suuruuden ekonomian tuottamia hyötyjä. Samaan tapaanhan vaikkapa Kovanen on kerännyt jo vuosikausia taksilisenssejä Helsingissä "turhaan", jotta ovat valmiiksi hyvässä iskuasemassa kun markkina vapautetaan.

En lähtisi veikkailemaan kuka tulee pärjäämään, mutta yleensä tapahtuu polarisointia pieniin ja suuriin. Keskikokoisena on usein vaikea pärjätä hyvin.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #20

Max,
me puhutaan nyt eri asiasta tässä pääomakuviossa, tuota kertomaasi en toki vastusta tai ole eri mieltä.

Tarkoitin Tekesin leikkausten paikkoa seuraavalla kuviolla:

http://www.tekniikkatalous.fi/ttpaiva/suomen-kasvu...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #22

OK, ymmärrän. Todellakin puhuimme eri asiasta. En tosin ymmärrä mistä tuossa linkkisi artikkelissa horistiin.

Jutussa tuntuu sekä virkamies, että toimittaja olevan ulalla yritystalouden perusasioista. Eihän yrityksen ja korkeakoulun pääomittamista voi verrata toisiinsa millään tavalla. Kysehän on täysin eri asioista, koska kohteiden toimintaperiaate eroaa radikaalisti. Jos korkeakoulu käyttää pääomaa tutkimukseen, rahat ovat ikuisesti tiessään. Jos taas yritys käyttää päomaa tutkimukseen ja kehitykseen, rahat palautuvat kun tulokset rahastetaan tuotteiden myynnissä.

Totta ihmeessä rahoittaminen voidaan tehdä oman pääoman ehtoisesti joko lainana ta osakepääomana, eikä se vaikuta tuotto-odotuksen aikahorisonttiin mitenkään. Lainaa käytettäneen yleensä silloin, jos rahoittaja haluaa nostaa lainaamansa pääoman myöhemmin yrityksen kassasta. Omassa mallissani valtio olisi osakkaana, mutta velvollinen luopumaan omistuksestaan listauksen yhteydessä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #29

Olisi varmaan pitänyt tähdentää, että tarkoitin Tekesin rahoituksella sitä, kuinka valtio rahoittaa Tekesin toimintaa. Ei sitä kuinka Tekes rahoittaa yrityksiä. Kännyllä näpytellessä meinaa suoraviivaistaa kerrontaa.

Joka tapauksessa se, että valtion taholta aiemman likvidin rahan sijaan annetaan sidottua pääomaa Tekesille ei ole suoraan korvaava toimenpide. 60 miltsin fyrkan sijaan Tekesillä on yhtäkkiä sekalaista omaisuutta saman verran. Heidän ydinhommiaan ei liene keksiä keinoja vaikkapa myydä kiinteistöomaisuutta tms ja ilman myyntiä käytössä on roposia verrattuna aiempaan.

Monikohan sisäistää asian, kun julkisuudessa tästä hienosta kehitelmästä kerrottiin? Kuulostaa kivalta, muttei oikein toimi käytännössä. Sen ymmärtämiseen riittää keposempikin rahoituksen tuntemus.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #33

En näe ongelmaa? Tekes sijoittaa saamansa pääoman kasvuyrityksiin ja "menettää" 60% tapauksesista tuon pääoman tuoton, ehkä pääomankin. 10% taas tuottaa pääoman kymmen- tai monikymmenkertaisena listauksen tai myynnin yhteydessä. Loput 30% tuotavat "normaalisti". Listauksista/myynneistä ja normaalisti tuottavista saadut varat sijoitetaan uusiin kasvuyrityksiin.

Miksi se pääoma pitäisi ensin sijoittaa jonnekin muualle ja sitten jakaa tuotot vastikkeettomana tukena?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #39

Miten ajattelit sijoittaa yrityksiin sen Tekesille annetun pääoman, joka siis on esim kiinteistöjen tms muodossa eikä rahana?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #45

Olisikohan linkittämäsi artikkelin otsikossa kilmen pisteen vihje kun "valtion omaisuutta pannaan myyntiin"? Voidaanhan toki kiinteistöä apporttinakin käyttää, mutta se mennee käytännössä hankalaksi ja kankeaksi. Kolmas tapa on pääomasijoittajien yleisesti käyttämä velkavipu. Itse olisin tuossa hallituksen kanssa samoilla linjoilla myymässä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #46

No, seuraan jännityksellä, missä aikataulussa tämä malli toteutuu, kuinka se toimii ja paljonko konkreettisesti saadaan realisoitua käytettävää rahaa.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Tätä samaa paradoksia olen itsekin monesti kummastellut. Monesti väitetään, että yksityinen tekee kalliimmalla ja tehottomammin kuin julkinen, mutta silti ollaan huolissaan siitä, että yksityinen puoli voittaa julkisen puolen hintakilpailussa ja tekee silti massiiviset voitot veroparatiiseihin vietäväksi.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #27

Itse olen kyllä harvoin nähnyt väitettävän yksityisen olevan tehottomampi, kenties väittäjiä on.

Kysymys on lähinnä siitä, onko järjestely edullisempi ja parempi veronmaksajille vai ei. Sotehan ei ole vapaata kilpailua, sillä kaikille palveluntarjoajille maksettava korvaus maakunnasta hoidosta on sama. Siinä mielessä yksi kilpailun komponenteista lukitaan joksikin kaudeksi.

Kunnan toimijalla ei ole voittotavoitetta, yksityisellä on. Jotta yksityinen saavuttaisi vaikkapa 25% käyttökatteen vaatii se jo tuon verran tehokkaampaa toimintaa. Jotta se olisi halvempaa maakunnalle vaatii se vielä lisää.

Ensimmäisellä hinnanmuodostuksella tulee olemaan paljon merkitystä.

Yksityinen toiminee tehokkaammin, mutta se ei automaattisesti tarkoita hyödyn tulemista veronmaksajille.

Mitä tulee kilpailuun, niin ihan suora vertailu lähtötilanteesta kertoisi paljon. Voiko julkinen puoli jo varautua kilpailuun vaikkapa ostamalla kilpailijoita? Ei voi. Lähtöasetelmat ovat aivan erilaiset.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #32

Mikä estää julkista puolta ostamasta?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #38

Ennen yhtiöiden perustamista kaiken jörjestelyvastuun ohessa varmaan käytännön realiteetit määrittävät paljonko kunnat voivat ryhtyä moiseen. En sitten tiedä millä prosessilla kunnan nykyiset yhtiöittämättömät toimijat tuota tekisivät - tuskin kovin yksinkertaisella.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #43

Tarkoititko ehkä etteivät halua tai kykene, kun kirjoitit etteivät voi? Ei sitä kuitenkaan pidä laittaa muiden syyksi.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #44

Kerro sinä voiko, voiko kunta ostaa nyt vaikkapa yksityisen lääkäriasema Oulusta? Menee taas saivartelun puolelle.

Kenen päätöksellä tämä tapahtuisi, voiko julkisen terveydenhuollon varoista kunta käyttää osan liiketoiminnan ostoon? Selvitä sinä.

Esimerkiksi maakuntia siinä muodossa, kuin ne sotessa ovat ei ole vielä edes olemassa. Miten ne sitten kävisivät kauppaa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #48

Kyllä voi ostaa, senkun tekevät normaalin kunnallisen päätöksentekoprosessin mukaisesti. Samahan se on ostavatko sähkövoimalan vai lääkäriaseman!

Ei ole olemassa mitään erillistä kirstua terveydenhuollon varoille, vaan kaikki kunnan varat ja velat ovat samassa laarissa.

Tosiaan, miten maakuntahallinnot voisivatkaan toimia. En oikein ymmärrä miksi olemattoman entiteetin toiminnan mahdollisuuksia tai rajoitteita pitäisi pohtia?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #53

Mitäpä sitä pohtimaan millaisilla lähtökohdilla, valmistautumisajalla ja toimintavapauksilla markkinoiden kriittiseen aukeamiseen päästään valmistautumaan. Eihän sillä ole mitään merkitystä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #54

Toki niillä on, mutta kirjoitit presensissä?

Eihän muita toimijoita voi kieltää valmistautumasta tulevaisuudennäkymien mukaisesti, siksi ettei hallitus saa valmista aikaiseksi. Epävarmassa maailmassa tulevaisuuteen valmistautuminen on yrityksille normaalitila. Ei sitä voi asettaa odotustilaan siksi aikaa, kun poliitikot vatuloi.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #55

Ei voi ei. Menemättä sen syvemmin totean vain, että vaiheistuksella antaen uusien sote-yhtiöiden toimia ensin jonkin aikaa oltaisiin päästy järkevämpään ratkaisuun kuin kertarysäyksellä.

Sen verran kun olen katsellut aikatauluodotuksia tietojärjestelmille ja kilpailutuksille yms niin ennustan tosin ennemminkin liukuvaa katastrofia kertarysäyksen sijaan, mutta se on jo toinen keskustelu - jota yritin parissa blogissa herätellä, enää en viitsi. Odottelen vuotta 2019 ja sitä, kuinka moni asia lykkääntyy eduskuntavaalien jälkeen ja millä selityksillä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #59

Juu, kuten siellä aiemmin totesin, emme saa riitaa aikaiseksi aikataulupessimismisi osalta. Referoimasi aikataulut tulevat tuottamaan katastrofin.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Suomalaiset konservatiivitolvanat eivät näe sitä, minkä Ruotsin ja Saksan oikeistopuolueet ovat tajunneet.Toimiva lääke vihreitä vastaan on oman politiikan suunnan tarkistus.

Niko Sillanpää

Jaa, Energiewende on ollut kallis fiasko ja "globaalin vastuun" maahanmuuttopolitiikka katastrofi. Jokaisen poliitikon, jolla on edes puolikas aivo, pitäisi oppia näistä. Toki moraalisessa itsetyytyväisydessä marinoitumista molemmat politiikat ovat tuottaneet rutkasti, mikä niiden pohjimmainen motiivi kai onkin.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Viime kuussa päättyneessä Pohjanmeren tuulipuistojen huutokaupassa osa tarjouksista oli 0 tuella keskitukihinnan ollessa 0.2sn/Kwh Kallis fiasko? Kenelle?

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen Vastaus kommenttiin #63

Hieman kiireellä olen kommentteja lukenut, joten voin ymmärtää- kenties sarkasmiksi tarkoitetun- kysymyksen väärin ?

Siis kenelle kallis fiasko??

Täällä vihreä toimija -käsittääkseni vihreitten energiapuolen keulia- Leo Stranius kertoo v. 2014 kirjoituksessaan , että tämä vuosisadan tai kenties vuosituhannen huijaus nimeltä Energiewende tulee saksalaisille veronmaksajille maksamaan biljoona euroa.

http://leostranius.fi/2014/09/saksan-energiakaante...

"Kustannukset ovatkin huikeat. Vuonna 2012 Energiewende maksoi saksalaisille noin 20 miljardia euroa – käytännössä siis 15 euroa kuukaudessa kotitaloutta kohden. 2030-luvun loppuun mennessä kumulatiivisten kokonaiskustannusten arvioidaan nousevan biljoonaan euroon (1000 miljardia) vuosikustannusten ollessa noin 50 miljardia euroa."

En osaa sanoa , onko arviota tuosta kuinka paljon nostettu, niin kuin yleensä on tapana käydä.

Marko Parkkola

Liberaalin kirous. Vain liberaali tietää ultimaattisen totuuden. Tämä tuo hänelle kuitenkin ultimaattisen vastuun ja raskaan taakan siitä, että hänen pitää olla oikeassa. Mikäli hän ei olisi oikeassa, joku konservatiivi saattaisi olla vähemmän väärässä.

Liberalismin paradoksi. Turvataakseen liberaaleja etuja, tulee liberaalin säätää rajoittavia lakeja. Muuten joku konservatisti saattaisi kyetä olemaan vähemmän liberaali.

Yllä olevat näkyvät, kun katsoo vihreitä. He ovat aina oikeassa ja tarpeeksi huutamalla saavat muut olemaan väärässä. He turvaavat oikeuksiaan säätämällä tai puolustamalla rajoittavia lakeja. Hyvänä esimerkkinä sananvapausasiat.

Konservatiiveilla on toki ongelmansa myös. He tuijottavat menneeseen, "vanhoihin hyviin aikoihin", joita ei koskaan kenties ollut olemassakaan.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Henkilökohtaisesti en oikein löydä relevanssia tuosta rapakon takaa tuodusta liberaali-konservatiivi-ajattelusta, ellei nyt selkeästi viitata esimerkiksi arvoliberalismiin ja arvokonservatismiin.

Noin yleisesti liberalismi, vapausaate, tähtää rajoittavan lainsäädännön purkamiseen tarvittavilta osin siinä, missä esimerkiksi sosialismi lähtee siitä perusoletuksesta, että keskusjohdon tulee rajoittaa mahdollisimman paljon, ellei jotain erikseen hyvin perusteltua syytä lainsäädännön höllentämiseen ole.

Vihreitä ei voi pitää liberalismin sanansaattajina, korkeintaa vahvasti vasemmalle kallellaan olevina sosialisteina.

Marko Parkkola

Niin. Todellisuudessa nämä asiat ovatkin tasapainoilua ja kenelläkään ei ole oikeata absoluuttista totuutta asiaan, vaan pelkkiä mielipiteitä. Ja niitä vihreillä kyllä riittää.

Mielenkiintoistahan onkin, että nimenomaan vihreät ja vasemmisto esittäytyvät liberalismin kannattajina, joka on täysi oxymoron. Muita pidetään vanhoillisina konservatiiveina, joka esitetään pahana asiana.

Mutta jos oikein mietitään, niin kaikkein hauskinta asiassa on se, että liberaalismi ja konservativismi eivät ole edes samalla akselilla. Vihervasemmistolla on vain käytössä media (suurin osa toimittajista identifioituu viher/vasemmistoon), jolla propagoida voimakkaasti aatteitansa.

(Kansan syvissä riveissä ei välttämättä käytetä termejä liberaali ja konservatiivi, mutta näitä asioita siellä tarkoitetaan)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Miksiköhän niin monesta kohtaa tuli kokoomus mieleen..

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti
Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kokoomus puoluejohtonsa äänellä saa mellastaa politiikassa kenenkään puuttumatta siihen ilmiselvään populismiin ja kaksinaismoraaliin, jotka ovat muodostuneen kokoomuslaisen politiikan tärkeimmiksi työkaluiksi.

Todellisuudessa kokoomus ei ole mikään tulevaisuuteen katsova liberaali ympäristö- ja taloustiedepuolue, jollaisena puoluekoneistonsa sen haluaa esittää, vaan oikeistopopulistinen herätysliike ja maltillisimmillaankin vain arvoliberaalipuolue, aivan kuten mikä tahansa muukin puolue.

Sopii vaikka tarkastaa vaalidatasta tehdyt arvokartta-analyysit, PJ-ehdokkaiden arvot sekä kokoomuksen häpeilemättömät lahtarisympatiat.

Esimerkiksi kokoomuslaisten omissa Facebook-päivityksissä yritetään säännönmukaisesti maalata oppositiosta mahdollisimman huonoa kuvaa toinen toistaan mielikuvituksellisimmilla adjektiiveilla ja tunteisiin vetoavalla hutulla, substanssista viis.

jne... hoksaat varmaan jo tuosta.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti Vastaus kommenttiin #62

Ei, en huomannut. Mukanokkelasti vaihdoit Vihreiden tilalle Kokoomuksen ja vähän sävelsit, mutta substanssi jäi uupumaan. Ei jatkoon.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #66

Substanssi oli siinä,että kokoomus ei poikkea vihreistä..oikeastaan mikään istuva puolue ei poikkea toisistaan. Siksi niitä voi sijoittaa tekstiisi oikeastaan ihan mihin tahansa väliin ja juttu ei muutu mihinkään.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Koulutusleikkauksista pitää sanoa se, että en käsitä miten meillä on ollut varaa kouluttaa tohtoreita jo 15 putkeen siten, että heidän työttömyys on vain kasvanut.

Eli löysää on.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Tere. Kirjoitit paljon ja asiaa. Olen samaa mieltä ja miksi näin on, johtuu mielestäni Vihreille erittäin myötämielisestä mediasta. Olen itsekin todennut monessa yhteydessä, että he harjoittavat vastuutonta ja erittäin populistista politiikkaa.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Eipä ole juuri lisättävää. Oikein hyvä kannanotto.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Viimeaikaisista gallupeista päätellen moni on lähtenyt mukaan ”vihreään aaltoon.” Vihreillä on sama huoli kuin vasemmikoilla yleensä. Heillä on huoli siitä, mihin raha saadaan menemään. Tulopuolesta ei ole niin suurta väliä.

Kirjoitin 17.6.2011 ”Suomen tie on Kreikan tie”. Tätä hallitusvastuussa olevat puolueet pyrkivät kaikin tavoin välttämään. Vihreillä ei tunnu olevan sen sijaan huolta huomisesta. Valtion velkaantuminen saa heidän mielestään jatkua loputtomiin. Sitä kautta maa menettää ennen pitkää loputkin taloudellisesta riippumattomuudesta. Kreikassa on nyt 15. leikkausohjelma menossa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Mielenkiintoinen paradoksi: populismia kritisoiva kirjoitus äärimmäisen populistisella retoriikalla. Puhutaan puoluejohdon räksyttämisestä suu vaahdossa ja herätysliikkeestä. Mitähän tuo on muuta kuin sitä arvosteltua populistista retoriikkaa?

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Tere , varmaan noteerasit tämän aamuisen Hesarin (Juha Akkanen) kirjoituksen :

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005232809...

Meitä alkaa olla aina vaan enemmän , joita suoraan sanoen ällöttää tämä vihreä yltiöpopulismi:

http://seppoviljakainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset