Guzeninan haisevat vapputerveiset

Vappua juhlittiin taas suomalaisittain perinteisissä merkeissä. Punaliput liehuivat, kun sosialistit, AY-aktiivit ja kommunistit marssivat sulassa sovussa Suomen kaupunkien keskustoissa. Verovapauksien ja erilaisten tukihimmelien kassaan tuomien miljoonien turvin työllistetyt politrukit vaativat puheissaan lyhyempiä työpäivä, parempia työetuja, “rikkaille” lisää veroja ja tietysti muistettiin sättiä markkinatalouden ystäviä äärioikeistolaisiksi sekä työväestön kyykyttäjiksi ja kurjistajiksi. AY-liikkeen piilotetusta kirjanpidosta ei avoimuutta vaativat vasemmistopopulistit jaksaneet keskustelua kuitenkaan herätellä.

Jokavappuisen hajuttoman ja mauttoman vasemmistohutun seasta löytyi kuitenkin yksi sattumakin.

Maria Guzenina lähetti perussuomalaisten Jari Lindströmille vapputerveisiksi oikein erikoispitkät paskanhaistatukset. Helsingin Sanomat julkaisi vain päivää aikaisemmin kahden ministerinsalkun painon alla kamppailleesta, ja lähes työnsä tappamasta, Lindströmistä henkilökuvan, jossa hän kertoi varsin avoimesti ja vilpittömästi terveytensä oikuttelun syistä ja seurauksista. Tuplaministerinä ei kuulemma ollut aikaa urheilla, yöunista joutui tinkimään säännöllisesti ja ruokailu oli epäsäännöllistä sekä epäterveellistä. Pari vuotta samaa rulettia pisti Lindströmin elimistön sekaisin niin, että kiloja kerännyt ja ylitöillä rääkätty kroppa meinasi sanoa työsopimuksen irti.

Guzenina kuitenkin katsoi Lindströmin tarinan uhriutumiseksi ja salajuoneksi, jolla hallitus yrittää viedä huomion tekemistään päätöksistä. Jäänkin odottelemaan mielenkiinnolla, tuleeko SDP:n puoluetuutista seuraavaksi teoria hallituksen Bilderberg-kytköksistä vai siitä, kuinka Sipilä on Uutta Maailmanjärjestystä ajava reptiliaani? Ehkä Antti Rinne julistaa itsensä aurinkokuninkaaksi ja ilmoittaa Maria Guzenina-Richardsonin jumalaisen laupeuden johdattavan Suomen uuteen kulta-aikaan?

Guzeninan ulostulo on tahattomassa itseironiassaan aivan omaa luokkaansa. Puheessaan hän julistaa, ettei työväen etuja ajava SDP ole populistipuolue, mutta samalla vetää nimenomaan työllä terveytensä romahduttanutta entistä paperimiestä, tuota suomalaisen duunarin perikuvaa, vyön alle minkä pystyy. Muutenkin on hurjaa, että feministisiä arvoja korostavan puolueen kansanedustaja, joka oli vielä pari vuotta sitten tekemässä äitiyspakkauksen nimestä sukupuolineutraalia sukupuoliroolien purkamisen nimissä, ottaa ensimmäisenä asiakseen väheksyä miestä, joka uskaltaa julkisesti avautua tuntemuksistaan ja itseään kohdanneesta tragediasta.

Hän myös tietää kertoa, etteivät demarit uhriudu poliittisen työn raskaudesta, joskin on jostain syystä näyttänyt unohtavan ne Iltalehdelle ja MeNaiset-lehdelle annetut haastattelut, joissa itse kertoo ministeriyden ajaneen hänet reunalle. Lindströmin ja Guzeninan analyysi ministerityön dramaattisista vaikutuksista on kuin samasta puusta veistetty, ja samaa tarinaa kertovat myös Hesarin haastattelemat entiset ministerit, mutta silti Lindströmin kohdalla Guzenina yksinkertaistaa Twitterissä ministerin työn yhteen lauseeseen antaen ymmärtää, että leppoisassa ministeripestissä lepäillyt Lindström vain narisee turhasta.

Eipä muuten kuulunut Guzeninalta kritiikkiä esimerkiksi Vihreiden Jani Toivolan tai Rosa Meriläisen avauduttua aikoinaan omasta työuupumuksestaan. Ehkä Lindströmin olisi pitänyt kuulua eri puolueeseen tai ehkäpä hänen olisi pitänyt olla jossain hömppälehdessä poseeraamassa geneerisissä hymy-beige-villapaita-heilautan kaulaliinaa-pyllyfarkku-kuvissa, jotta ei tarvitsisi kuunnella sosiaali- ja terveyspuoleen erikoistuneen entisen peruspalveluministerin vittuilua työn aiheuttamasta vakavasta terveyshaitasta?

Toki paskan iskettyä tuulettimeen Guzenina julkaisi vielä pitkän Facebook-päivityksen, jossa täsmensi, ettei ole tarkoittanut Lindströmiä, vaan kuulemma Googlella löytäisi ne lehtijutut, joihin hän viittasi. Itse en niitä löytänyt eikä vielä tämän videon kuvaamisen aikaan Guzenina ollut vastannut kysymykseen siitä, keihin ministereihin ja mihin lehtijuttuihin mahtoi kommentillaan viitata.

Viimeisenä oljenkortenaan hän yritti niin Twitterissä kuin Facebookissakin tehdä asiasta sukupuolikysymyksen vaikka niin nais- kuin miesministeritkin ovat historian saatossa uupuneet työtaakkansa alla. Jos tässä kohussa osat olisivat toisin päin, eli miespersu väheksyisi demarinaisen työuupumusta, niin noitarovioiden liekit nuolisivat taivaita viikkotolkulla naisjärjestöjen, hömppätoimittajien ja äijäfeministien heilutellessa soihtuja ja talikoita.

Minulle tästä Guzeninan verbaalisesta keskisormen heiluttelusta tekee erityisen mielenkiintoista se, että viime viikolla hän oli puhumassa Espoon uusille kunnanvaltuutetuille ja korosti samalla yhteistyön merkitystä politiikassa.

Ei liene epäselvää, että Maria Guzeninan vappupuhe oli vain demareiden epätoivoisen ja populistisen oppositiopolitiikan vastenmielinen jatke ja politikointia terveytensä työssään menettäneen ihmisen kohtalolla. Edes niin likaisessa pelissä kuin politiikassa näkee harvoin noin opportunistista ja härskiä toisten silmäkuopista ponnistelua. Kuka näitä vielä äänestää?

Koska sen SDP:ksi kutsutun kuolleen hevosen potkiminen on kuitenkin niin helppoa, niin varmaan näistä jutuista voidaan jotain oppiakin? Veikkaisin tärkeimmän asian olevan se, että ministereitä kuormitetaan aivan liikaa.

Huonojen yöunien vaikutusta verrataan monesti yhden promillen humalaan eikä sellaisessa kunnossa meillä päästetä lain mukaan auton rattiin tai oikeastaan mihinkään muuhun työhön. Miksi me annamme, tai vaadimme, ministereitämme tekemään päätöksiä sellaisessa tumussa aina neljä vuotta yhtä soittoa? Koska en tiedä ministerien työpäiviin kuuluvia velvoitteita, niin en nyt tässä lähde arvailemaan niitä keinoja, joilla heidän työpäivänsä saataisiin tehostettua normaalin mittaisiksi, mutta selkeästi sen asian pohtimiselle niin ministeriöissä kuin ministereiden toimestakin olisi varmasti syytä uhrata hieman aikaa.

http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005190352.html
http://sdp.fi/fi/blog/guzenina-demarit-eivat-uhriudu-poliittisen-tyon-ra…
https://www.aamulehti.fi/kotimaa/maria-guzenina-sivalsi-sairasta-perussu…
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000589695.html
http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/maria_guzenina_ri…
http://www.iltalehti.fi/pinnalla/2015010918992229_iq.shtml
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005192170.html
https://twitter.com/Guzenina/status/858984401102884866
https://twitter.com/Guzenina/status/858995099929280512
http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/uupumus-vei-jani-…
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/04/26/rosa-merilainen-tyouupumuksen-ta…
https://www.facebook.com/maria.guzeninarichardson/posts/10155357576762958

teresammallahti
Kokoomus Espoo
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Enemmän työtä, vähemmän veroja! #Terestroika

| Eduskuntaavaaliehdokas | Kokoomus | Uusimaa |

https://teresammallahti.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu