Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Guzeninan haisevat vapputerveiset

Vappua juhlittiin taas suomalaisittain perinteisissä merkeissä. Punaliput liehuivat, kun sosialistit, AY-aktiivit ja kommunistit marssivat sulassa sovussa Suomen kaupunkien keskustoissa. Verovapauksien ja erilaisten tukihimmelien kassaan tuomien miljoonien turvin työllistetyt politrukit vaativat puheissaan lyhyempiä työpäivä, parempia työetuja, “rikkaille” lisää veroja ja tietysti muistettiin sättiä markkinatalouden ystäviä äärioikeistolaisiksi sekä työväestön kyykyttäjiksi ja kurjistajiksi. AY-liikkeen piilotetusta kirjanpidosta ei avoimuutta vaativat vasemmistopopulistit jaksaneet keskustelua kuitenkaan herätellä.

Jokavappuisen hajuttoman ja mauttoman vasemmistohutun seasta löytyi kuitenkin yksi sattumakin.

Maria Guzenina lähetti perussuomalaisten Jari Lindströmille vapputerveisiksi oikein erikoispitkät paskanhaistatukset. Helsingin Sanomat julkaisi vain päivää aikaisemmin kahden ministerinsalkun painon alla kamppailleesta, ja lähes työnsä tappamasta, Lindströmistä henkilökuvan, jossa hän kertoi varsin avoimesti ja vilpittömästi terveytensä oikuttelun syistä ja seurauksista. Tuplaministerinä ei kuulemma ollut aikaa urheilla, yöunista joutui tinkimään säännöllisesti ja ruokailu oli epäsäännöllistä sekä epäterveellistä. Pari vuotta samaa rulettia pisti Lindströmin elimistön sekaisin niin, että kiloja kerännyt ja ylitöillä rääkätty kroppa meinasi sanoa työsopimuksen irti.

Guzenina kuitenkin katsoi Lindströmin tarinan uhriutumiseksi ja salajuoneksi, jolla hallitus yrittää viedä huomion tekemistään päätöksistä. Jäänkin odottelemaan mielenkiinnolla, tuleeko SDP:n puoluetuutista seuraavaksi teoria hallituksen Bilderberg-kytköksistä vai siitä, kuinka Sipilä on Uutta Maailmanjärjestystä ajava reptiliaani? Ehkä Antti Rinne julistaa itsensä aurinkokuninkaaksi ja ilmoittaa Maria Guzenina-Richardsonin jumalaisen laupeuden johdattavan Suomen uuteen kulta-aikaan?

Guzeninan ulostulo on tahattomassa itseironiassaan aivan omaa luokkaansa. Puheessaan hän julistaa, ettei työväen etuja ajava SDP ole populistipuolue, mutta samalla vetää nimenomaan työllä terveytensä romahduttanutta entistä paperimiestä, tuota suomalaisen duunarin perikuvaa, vyön alle minkä pystyy. Muutenkin on hurjaa, että feministisiä arvoja korostavan puolueen kansanedustaja, joka oli vielä pari vuotta sitten tekemässä äitiyspakkauksen nimestä sukupuolineutraalia sukupuoliroolien purkamisen nimissä, ottaa ensimmäisenä asiakseen väheksyä miestä, joka uskaltaa julkisesti avautua tuntemuksistaan ja itseään kohdanneesta tragediasta.

Hän myös tietää kertoa, etteivät demarit uhriudu poliittisen työn raskaudesta, joskin on jostain syystä näyttänyt unohtavan ne Iltalehdelle ja MeNaiset-lehdelle annetut haastattelut, joissa itse kertoo ministeriyden ajaneen hänet reunalle. Lindströmin ja Guzeninan analyysi ministerityön dramaattisista vaikutuksista on kuin samasta puusta veistetty, ja samaa tarinaa kertovat myös Hesarin haastattelemat entiset ministerit, mutta silti Lindströmin kohdalla Guzenina yksinkertaistaa Twitterissä ministerin työn yhteen lauseeseen antaen ymmärtää, että leppoisassa ministeripestissä lepäillyt Lindström vain narisee turhasta.

Eipä muuten kuulunut Guzeninalta kritiikkiä esimerkiksi Vihreiden Jani Toivolan tai Rosa Meriläisen avauduttua aikoinaan omasta työuupumuksestaan. Ehkä Lindströmin olisi pitänyt kuulua eri puolueeseen tai ehkäpä hänen olisi pitänyt olla jossain hömppälehdessä poseeraamassa geneerisissä hymy-beige-villapaita-heilautan kaulaliinaa-pyllyfarkku-kuvissa, jotta ei tarvitsisi kuunnella sosiaali- ja terveyspuoleen erikoistuneen entisen peruspalveluministerin vittuilua työn aiheuttamasta vakavasta terveyshaitasta?

Toki paskan iskettyä tuulettimeen Guzenina julkaisi vielä pitkän Facebook-päivityksen, jossa täsmensi, ettei ole tarkoittanut Lindströmiä, vaan kuulemma Googlella löytäisi ne lehtijutut, joihin hän viittasi. Itse en niitä löytänyt eikä vielä tämän videon kuvaamisen aikaan Guzenina ollut vastannut kysymykseen siitä, keihin ministereihin ja mihin lehtijuttuihin mahtoi kommentillaan viitata.

Viimeisenä oljenkortenaan hän yritti niin Twitterissä kuin Facebookissakin tehdä asiasta sukupuolikysymyksen vaikka niin nais- kuin miesministeritkin ovat historian saatossa uupuneet työtaakkansa alla. Jos tässä kohussa osat olisivat toisin päin, eli miespersu väheksyisi demarinaisen työuupumusta, niin noitarovioiden liekit nuolisivat taivaita viikkotolkulla naisjärjestöjen, hömppätoimittajien ja äijäfeministien heilutellessa soihtuja ja talikoita.

Minulle tästä Guzeninan verbaalisesta keskisormen heiluttelusta tekee erityisen mielenkiintoista se, että viime viikolla hän oli puhumassa Espoon uusille kunnanvaltuutetuille ja korosti samalla yhteistyön merkitystä politiikassa.

Ei liene epäselvää, että Maria Guzeninan vappupuhe oli vain demareiden epätoivoisen ja populistisen oppositiopolitiikan vastenmielinen jatke ja politikointia terveytensä työssään menettäneen ihmisen kohtalolla. Edes niin likaisessa pelissä kuin politiikassa näkee harvoin noin opportunistista ja härskiä toisten silmäkuopista ponnistelua. Kuka näitä vielä äänestää?

Koska sen SDP:ksi kutsutun kuolleen hevosen potkiminen on kuitenkin niin helppoa, niin varmaan näistä jutuista voidaan jotain oppiakin? Veikkaisin tärkeimmän asian olevan se, että ministereitä kuormitetaan aivan liikaa.

Huonojen yöunien vaikutusta verrataan monesti yhden promillen humalaan eikä sellaisessa kunnossa meillä päästetä lain mukaan auton rattiin tai oikeastaan mihinkään muuhun työhön. Miksi me annamme, tai vaadimme, ministereitämme tekemään päätöksiä sellaisessa tumussa aina neljä vuotta yhtä soittoa? Koska en tiedä ministerien työpäiviin kuuluvia velvoitteita, niin en nyt tässä lähde arvailemaan niitä keinoja, joilla heidän työpäivänsä saataisiin tehostettua normaalin mittaisiksi, mutta selkeästi sen asian pohtimiselle niin ministeriöissä kuin ministereiden toimestakin olisi varmasti syytä uhrata hieman aikaa.

http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005190352.html
http://sdp.fi/fi/blog/guzenina-demarit-eivat-uhriudu-poliittisen-tyon-ra...
https://www.aamulehti.fi/kotimaa/maria-guzenina-sivalsi-sairasta-perussu...
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000589695.html
http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/maria_guzenina_ri...
http://www.iltalehti.fi/pinnalla/2015010918992229_iq.shtml
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005192170.html
https://twitter.com/Guzenina/status/858984401102884866
https://twitter.com/Guzenina/status/858995099929280512
http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/uupumus-vei-jani-...
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/04/26/rosa-merilainen-tyouupumuksen-ta...
https://www.facebook.com/maria.guzeninarichardson/posts/10155357576762958

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän ArnoKotro kuva
Arno Kotro

Koko kansa voisi paremmin jos miehet saisivat puhua enemmän tuntemuksistaan eikä tarvitsisi ahtaassa mieslokerossa pelkästään painaa duunia hampaat irveessä hamaan hautaan tai alkoholismiin asti. Harmi vain, että kulttuurimme ei taida olla vielä siihen valmis, kuten nähtiin tästä Lindströmin tapauksesta.

Itse huomasin saman kun aikoinaan julkaisin runokirjan, joka ei ollut riittävän miehinen vaan siinä jopa oli tunteet pelissä. Silmille tuli mielipuolinen raivo, ja nimenomaan kulttuuripiireistä. (Hups, äskeistä ei olisi pitänyt kirjoittaa, se oli sitä kuuluisaa uhriutumista. Ollaan nyt vaan ihan hiljaa.)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Totta. Yritin löytää tästä jotain uutta joka ei olisi jo moneen kertaan todettu. Tämä oli vähän sellainen kooste?

Onkos blogisti noin itse huolissaan ihmisten jaksamisesta? Kun suomalainen pastori nääntyy vihamielisyyden edessä ja kertoo haluavansa pois, sinä kirjoitit hassunhauskan irvailun siitä, miten pastori ei varmaankaan ole huomannut että Tansaniassa on huonommat ihmioikeudet kuin Suomessa. Vähän kuten moni muu sinua ennen kirjoitti, hassunhauskasti ja osuvasti, kun niinhän juuri se täytyy olla.
Se taisi olla vähän sellainen kooste?

Pekka Pylkkönen

En tiedä oletko lukenut sen suomalaisen pastorin juttuja mutta hän on menettänyt jo aikaa sitten tolkkunsa. Hän siis oikeasti syytti Suomea laittomasti maassa olevien tappamisesta kun näitä palautettiin esimerkiksi Afganistaniin. Ihmettelen vain miksi tavan pöpi ylipäätään päästettiin sekoilemaan valtakunnanmediaan.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Pastorin perustelut ja teot olivat täynnä ristiriitaisuuksia ja ironiaa. Kuten asiaa käsittelevässä blogissa kommentoin, olkiukkojen rasismin vastustaminen lähtemällä Tansaniaan on kuin vastustaisi eutanaasiaa tappamalla itsensä.
Oma salaliittoteoriani on, että kirkko määräsi hänet lähetystyöhön koska hänen aktivisminsa kirkon nimissä ajoi arvokonservatiiveja pois kirkosta. Tämä rasismipuhe oli vain tekosyy ja näpäytys.

Nää on tapauskohtaisia juttuja ja Lindströmmillä on oikeita ongelmia.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Nyqvistiltä taitava "red herring" viemään keskustelua pois itse aiheesta. Minuun se ainakin toimii, koska harhaudun huomauttamaan, että nääntyä vihamielisyyden edessä on eri asia kuin nääntyä työtaakkansa alle. Jos minä valvon yöt vaikkapa ISISin terrori-iskuissa menehtyneitä surren ja näännyn sen takia, niin se on aivan eri asia kuin, että minua kuormitettaisiin palkkatyössäni yli voimavarojeni. Ensin mainittu on henkilökohtainen ongelma, jälkimmäinen työsuojelullinen ja mahdollisesti jopa juridinenkin ongelma.

Niko Sillanpää

Toiviaisen kohdalla ei ymmärtääkseni puhuta työ-, vaan harrastusuupumuksesta.

Tosin en ole tästä enää nykyisen evlut kirkon kohdalla varma, koska sen toimiala näyttää olevan nykyään globaalin sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja avoimien rajojen aktivismi, eikä usko ja traditio. No, ainakin paperilla kirkon päätoimiala ei ole globaalin sosiaalisen oikeudenmukaisuuden aktivismi, eli voinen pitää tulkintaani perusteltuna.

Poliittinen aktivismi on epäilemättä raskasta varsinkin äärilaidalla, eli toki myös Toiviainen ansaitsee sympatiamme.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Kirjoitin siitä, miten Toiviaisen suunta on väärä, jos hän lähtee Tansaniaan karkuun Suomen ihmisoikeustilannetta. Guzeninan idea oli se, että Lindströmin suunta on väärä, jos hän yrittää työnsä romahduttanutta terveyttään. Miten nämä ovat verrannollisia?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Punaliput ym. Vastakkainasettelua ,hajoita ja hallitse .Nekö on yhä käytössä "Yhteenhiileen" puhaltamisessa ja "yhteisissä" lama-talkoissa.

Lukiko Jari Linströmmin nimi Guseninan lausunnossa? No ei.
Siellä on useampiakin ollut "uupumuksesta",sexi-viestikohusta,kalapuikkoviiksimiestäkin "seksualisestahäirinnästä" masennus lomalla.

Kuuluuko tämä eduskunnan ns.päättäjiin ,joka myös kuuluu eduskunnan "henkilökuntaan"
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201705022200117...

JK. Työpaikkakiusaamista oli kok -90 luvulla kun silloin kok,kepu sai jopa Stvm ministerin Kuuskosken itkemään ja eroamaan tehtävästään.
Raskasta on varmaan ollut hoitaa tehtäväänsä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämä Guzeninan puhe oli ilmeisesti sitä ''uutta'' demaripolitiikkaa sitten. :)

Onhan sanottu, että demareiden pitäisi uudistua, ja että vanha linja ei pure enää.

Eli nyt se uudistus siis on se, että mennään henkilökohtaisuuksiin ja puututaan ihmisten jaksamiseen ja sairauksiin.

Oli sitten pappi tai poliitikko, niin kiusaamista tuo on.

Hyi helvetti.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Miten se eroaa PS veistelystä Krista Kiurun kävelysauvoistaa kun oli loukannut jalkansa. Tai Heinäluoman säälipisteiden hausta leskeksi jäätyään .
Tai vetelyt yhä Lipposesta joka on-07 lähtien ollut jo eläkkeellä .

-Tai kok Kataisen "ostetusta" paikasta Brysselistä ja luikkimalla pakoon ? Tosiasiahan oli niin että paikka vapautui O.Rehniltä kun hän tuli vaaleja varten tänne ehdolle.Paikka oli Suomella ja täytettiin J.Kataisella.
-Oliko puheet PS muunneltua totuutta vain ja ainoastaan äänien kalastelua varten?
Tai Urpilaisen Kreikka-vakuudet. Jotka oli tehty jo Kiviniemen hallituksessa. Vain PS ei "tiennyt" sitä? Vaikka pv-määrät lukee sopimuksissa.

Kun asettuu ehdokkaaksi eduskuntaan pitäisi olla teflonista kuori jotta ymmärtää mihin on ryhtynyt.Hannes Mannisen ja Sipilänkin sanomana: "Kansanedustajan on oltava kansan kusitolppana"!
Kestettävä arvostelut ilman että saa "näppylöitä" joka kirjoituksista.
Koskee myös persuja .
Politiikka on rumaa peliä vallasta.Sitä taktiikkaa on käyttänyt myös persut oppositioajoista lähtien.

JK. Sitä käyttää näköjään myös kok. Veikkailevat että hallitus muodustuu-19 joko sdp tai kok johdolla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eli sinun mielestäsi tällainen puhe on hyväksyttävää?

Eli jos on ennenkin ollut, niin sitten se on sallittua?

Lapsellinen toiminta ja henkilöön menevä toiminta ei ole hyväksyttävää koskaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #6

Onko jokaisella vastuu itsellä omasta terveydestään ? Jos tulee raja vastaan työssäjaksamisessa tehdä asialle jotain. Puhuaa peruspomolle että työtä on liikaa . Alkaa hoitaa omaa kuntoaan ennenkuin se romahtaa.
Jos on useampia luottamustehtäviä vielä eduskunnan ulkopuolella ottanut vastaan itse ,pitäisi ymmärtää koska raja tulee vastaan .Vrk on vain 24t.

Menes työelämässä ruikuttamaan pomolle "jaksamisesta" tai työtön valittaa Kelassa kyykyttämisestä "työpaikkakiusaamisesta" hallituksen taholta.Tuleeko myötätuntoa?

Tais PS tehdä kärpäsestä härän ?

Käyttäjän amgs kuva

”tässä todellisuudessa ja tässä maailman ajassa ministereiden oman väsymyksen voivottelu on syvä loukkaus niitä tavallisia ihmisiä kohtaan, joilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin koettaa kestää hallituksen politiikan seuraukset”. Näin Guzenina sanoi. Guzenina ei maininnut kenenkään nimeä. Lehdistö tietenkin teki omia johtopäätöksiä, kuten sopii tehdä.
Erikoista on, että samalla yhden perussuomalaisen kansanedustajan avustaja teki rikosilmoituksen kiusaamisesta ja hänkin puhuu väsymyksestä.

Mielestäni on tärkeä, että työuupumuksesta puhutaan ja ministerikin saa puhua avoimesti omasta tilanteesta. Siinä mielessä Guzeninan kommentti on erikoinen. Ministerikin on ihminen. Guzenina on kuitenkin oikeassa siinä, että moni kansalainen on työkuormitettu ja väsynyt, mutta työhön pitää lähteä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

''Ei maininnut ketään nimeltä'' Tuohon sitten mahtuu aika paljon kiusaamisen mahdollisuuksia.

Kiertelyä ja kaartelua ja syvää populismia, jota nyt ei ihmiset hyvällä katsoneet, jokainenhan tuon ymmärsi, mitä tuossa puheessa haettiin. Tietysti voi heittäytyä tyhmäksi, mutta kyllä asia harvinaisen selvä on.

Ihmisten väsymisestä voi puhua ja pitääkin puhua, poliitikoilta kuitenkin odottaisin hieman harkitumpaa kielenkäyttöä, koska yksittäisten ihmisten tilanteeseen meneminen on säälittävää.

Jokainen puolue tässä voi katsoa peiliin, puheet koventuvat, ihan riippumatta mitä puoluetta edustaa.

Asioista voi olla reippaastikin eri mieltä, mutta jokaisen ihmisen jaksaminen on yksilöllistä, ei se silti tee kenestäkään vähemmän arvokasta.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

En epäile hetkeäkään, etteikö Guzeninan vappupuheen pontimena olisi ollut tapaus Lindström, vaikka häntä ei nimeltä mainittukaan. Sananvalinnat olisivat voineet olla enemmän yleiseltä katsantokannalta työssäjaksamiseen.

Sitten kiusaamisesta, kun sitäkin on väläytelty. Kuka tässä tapauksessa oikeasti on se perimmäinen kiusaaja? Eikö hän ole se insinööri, joka ajattelemattomalla jääräpäisyydellään on aiheuttanut suhteettoman työtaakan yhdelle alaisistaan?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Juuri noin. Lukijan vastuulle itsellä jää miten luetun on ymmärtänyt .
Minä ymmärsin sen juuri noin.Ministeri ja työssäkäyväkin on vain ihmisiä jotka voi uupua liiansuuren työtaakan alla.
Harva vain saa huomiota siitä julkisesti.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Miesviha on suuri käyttövoima ja motivaatio monelle feministille.

Feministille vain naisten tunteet ja mielipiteet ovat aitoja.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Olisko "myötätuntoa" ollut yhtäpaljon jos esim.A.Berneri olisi uupunut työtaakkansa alle ja arvosteluille hänen työnsä tarkoitusperistä?

Mielestäni säälimätöntä nuijimista yhdelle ministerille.
Toimethan on päätetty jo Vanhasen II-aikana. EU ja hallitusten ohjeilla.
Päätökset tekee yhdessä ministerivaliokunta .EI yksi ministeri hallituksessa.
Lopullisen luvan antaa eduskunta ,enemmistön äänillä. Siinä välissä valiokunta kokoaa asiantuntijalausunnot ja niiden perusteella valiokunta tuo oman ehdotuksensa lakeihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset