Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Sipilä ja journalisti-inkvisitio

Pöly Sipilä-Terrafame-salaliittoteorian ympärillä on hieman laskeutunut. Käteen meille jäi Ylen ja Suomen Kuvalehden vihjailevat ja osin epätodet uutisartikkelit sekä Sipilän perusteetta mustattu maine. Muistutan, että ensimmäistäkään todistetta väitetystä korruptiosta tai Ylen vaientamisesta ei ole vieläkään esitetty.

Vaikka Sipilän reaktio kohuun oli naurettava, niin vielä naurettavampana pidän eräiden journalistien aloittamaa noitajahtia ja myöhemmin vuodatettuja krokotiilinkyyneleitä lehdistönvapaudesta. Niihin journalistisiin ohjeisiin kuuluu muutakin kuin ne kaksi ensimmäistä kohtaa, joita tämän tapauksen tiimoilta on innolla siteerattu, sopii käydä lukemassa.

Ylen poliittisiin kytköksiin ja journalistisiin harha-askeliin voidaan tehokkaimmin puuttua leikkaamalla Ylen rahoitusta tai lakkauttamalla se kokonaan.

PS. !HUOMIO! teille, jotka syystä tai toisesta mieluummin luette kuin kuuntelette/katselette. Liitin vlogauksen käsikirjoituksen mukaan, jotta lukeminen olisi myös optio. Kässäri ja video eivät ole peilitarkkoja kopioita toisistaan ,mutta asian ydin tulee molemmista selville.

 

Vaikka minä pidän kepulaista rehellisyyttä vähän samanlaisena myyttinä kuin Jeesuksen ylösnousemusta tai Natsien salaista kuuasemaa, niin pääministeri Juha Sipilä vaikuttaa joutuneen syyttömänä suomalaisten journalistien sytyttämälle noitaroviolle. Nuo “puoleettomina tiedonvälittäjinä” esiintyvät inkvisiittorit ovat ilman ensimmäistäkään todistetta maalanneet Sipilästä kuvan valtion rahaa lapsillensa kanavoivana ja Ylen riippumattomuutta uhkaavana noitana. Toistan vielä, ilman ensimmäistäkään todistetta. Koko tämä kohu perustuu rivien välissä esitetyille vihjauksille ja pahantahtoisille tulkinnoille.

Vasemmistoliiton äänenkannattaja Kansan Uutiset kertoi viikko sitten, että pääministeri Juha Sipilä on taannoin omistanut osuuden Terrafamen kaivokselle konepajatuotteita toimittaneen Katera Steelin osakekannasta. Näistä osakkeista Sipilä on luopunut vuonna 2014 sijoitusyhtiönsä Fortel Investin siirryttyä Sipilän lasten omistukseen. Tämä uutinen vaikutti sinällään asialliselta neutraaliudessaan ja samaa mieltä oli myös Sipilä.

Seuraavana päivänä Yle tarttui täkyyn ja meno muuttui Ylelle, tuolle kansallisten yleisradioiden Seiskalle, niin nykyään tutuksi noitavainoksi. Ylen toimittaja antoi pääministerille ruhtinaallisen puolitoista tuntia aikaa kommentoida sähköpostitse selkeän vihjailevaa artikkelia, jonka sisältö paljastui osittain virheelliseksi. Sipilä reagoi kirjoittamalla asiasta blogiinsa oikaisun ja lähettämällä Ylen journalisteille haukut sekä tapauksen tiimoilta saamaansa vihapostia. Lisää vettä myllyyn heitti Suomen Kuvalehti, jonka journalisti hyppäsi johtopäätöksiin ja uutisoi Sipilän "vaientaneen Ylen".

Sipilän reaktio tapahtumiin oli tietysti aivan luokattoman kehno, kuten tunnereaktioilla on politiikassa tapana olla. Hän olisi voinut vain toistaa, ettei hänellä ole tietoa Kateran bisneksistä eikä ole mielestään ollut esteellinen, eikä hän kommentoi asiaa sen enempää ennen kuin oikeuskanslerilta pyytämänsä selvitys esteellisyydestä on valmis.

Toisaalta Sipilän tuohtumus oli, ainakin saamansa palautteen perusteella, aivan inhimillinen ja perusteltu. Ylen uutisten sisältö vihjailee valtavan luokan salaliittoteoriasta, jonka siteeksi journalistit eivät ole esittäneet ensimmäistäkään todistetta, vaan kaikki perustuu mustamaalaavalle vihjailulle. Sipilän Ylen toimitukseen lähettämät sähköpostit eivät myöskään sisällä vaatimuksia vaikenemisesta eivätkä edes diskreettejä uhkauksia, vaan ne ovat selkeästi vain epäoikeudenmukaiseen kohteluun pettyneen ihmisen katkeraa tilitystä.

En tiedä teistä, mutta jos joku mediatalo vihjailisi minun ottaneet luottamustehtävässä lahjuksia ja vetäisi lapsenikin julkiseen häpeäpaaluun, niin en todennäköisesti epäilisi todeta ääneen, että kyseisen mediatalon kunnioitus minua kohtaan on nolla ja tunteen olevan molemminpuolinen.

En varsinaisesti ihmettele, jos Sipilä on kokenut Ylen toiminnan vakavana henkilökohtaisena hyökkäyksenä. Ylen päätoimittajan Jääskeläisen mukaan Sipilä-kohu oli ollut jo neljänä iltana illan uutislähetyksen pääuutinen TV:ssä ja myllytys jatkui Ylen radiokanavilla ja nettiuutisissa. Ilmeisesti Ylen formaatit aina Pikku Kakkosesta Ruben Stilleriin olivat liittymässä lynkkauspartioon. Ja tämä kaikki siitä huolimatta, että Sipilä oli jo useampi päivä aikaisemmin itse pyytänyt oikeuskansleria selvitystä esteellisyydestään.

Jos Sipilän todetaan olleen esteellinen näin hatarin perustein, niin sillä suljetaan ovet politiikkaan liike-elämän menestyjiltä, heillä kun on laajat verkostot yksityisellä sektorilla. Tällainen linjaus syrjäyttäisi asiantuntijat politiikasta ja suistaisi suomalaisen politiikan lopullisesti broilerikasvattamoissa haudottujen siltarumpu- ja eturyhmäpoliitikkojen hallintaan, jotka avoimesti lupaavat vaalikampanjoissaan omille paikkakunnilleen valtion rahaa, josta heidän vaalirahoittajiensa yritykset sitten kilpailevat osuuksia. Tällaiseen Suomella ei ole varaa.

Nyt osa soihtuja ja talikoita heiluttavista journalisteista sitten itkee krokotiilinkyyneleitään lehdistönvapauden rajoittamisesta. Useat toimittajat ovat katsoneet asialliseksi siteerata journalististen ohjeiden ensimmäistä kohtaa:
"1. Journalisti on vastuussa ennen kaikkea lukijoilleen, kuulijoilleen ja katselijoilleen. Heillä on oikeus saada tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu." En ole nähnyt yhdenkään journalistin katsoneen asiakseen siteerata esimerkiksi seuraavia kohtia:
"10. Tiedot on tarkistettava mahdollisimman hyvin – myös silloin kun ne on aikaisemmin julkaistu." Tätä ei selkeästikään noudatettu, puolentoistatunnin marginaalia ei missään tapauksessa voida pitää mahdollisimman hyvänä, kun kommunikoidaan sähköpostilla näin tärkeässä asiassa näin kiireiselle ihmiselle.
"11. Yleisön on voitava erottaa tosiasiat mielipiteistä ja sepitteellisestä aineistosta. Myöskään kuvaa tai ääntä ei saa käyttää harhaanjohtavasti." Kun katsoo vaikka Sipilän saamaa kansalaispalautetta ja julkista keskustelua aiheesta, on ilmiselvää, että iso osa Suomen Kuvalehden ja Ylen juttujen lukijoista ei ole erottanut totuutta sepitteestä ja johdattelusta. Paljon on puhuttu siitä, että Sipilän pitäisi ymmärtää miltä asiat näyttävät, mutta eikö sama velvollisuus koske myös journalisteja?
"15. Otsikoille, ingresseille, kansi- ja kuvateksteille, myyntijulisteille ja muille esittelyille on löydyttävä sisällöstä kate." Suomen Kuvalehden artikkelin otsikko on edelleen "Pääministeri Sipilä vaiensi Ylen" vaikka moisesta ei ole ollut missään vaiheessa näyttöä.

Vaikuttaa aikamoiselta kirsikanpoiminnalta ja kykenemättömyydeltä itsekritiikkiin mediakentän edustajilta.

Olisi ollut uskottavampaa, jos Suomen Kuvalehti tai Yle olisi julkaissut jotain muutakin pohdintaa kuin vihjailuja tai suoranaisia perättömiä väitteitä. Katsotaan asiaa vaikka numeroiden kautta: Katera Steelin tilauksen arvo on enintään 500 000 euroa. Nykyisellä 10 %:n liikevoittoprosentilla siitä jäisi 50 000 euroa pekonia yhtiön kassaan ja siitä 5 %:n osuudella Fortel investille menisi 2 500 euroa olettaen, että kaikki pääoma jaettaisiin ulos. Verojen ja muun tauhkan jälkeen summa on todennäköisesti merkittävästi pienempi.

Onko tällainen salaliittoteoria todellakin uskottava ottaen huomioon, että palkintona on muutama euro miljonäärin lapsille ja parille yritysjohtajalle? Se, ettei "vallan vahtikoirilla" ollut kykyä tällaiseen pohdintaan antaa ymmärtää, että itsenä jalustalle nostaneet sensaatio- ja klikkijournalistit näkivät mahdollisuuden noitavainojen käynnistämiseen ja myös härskisti käyttivät sen.

Tiedättehän, sillä on kuulemma väliä miltä asiat näyttävät.
Nyt Sipilän maine on jo mustattu ja mennyt lopullisesti monen silmissä vaikkei ensimmäistäkään todistetta sen enempää korruptiosta kuin median vaientamisestakaan ole esitetty. Samalla tavalla kävi Matti Vanhaselle lautakasajupakassa: Vaikka miehen syyttömyys käytiin toteamassa oikeusasteissa asti, on Vanhanen monen silmissä edelleen syyllinen. Minkäänlaista itsekritiikkiä tai reflektiota tästä asiasta on mediakentältä vaikeaa löytää.

Olen tietysti periaatteellisesti sitä mieltä, että sananvapautta ja lehdistönvapautta tulee puolustaa poliittiselta ohjaukselta. Mutta toisaalta journalisteilla ei myöskään tule olla oikeutta käyttää asemaansa tällaiseen räikeään politikointiin. Näin eritoten silloin, kun läpipolitisoituneita artikkeleita julkaisevat ja ajojahteja käynnistelevät "journalistit" väittävät olevansa sitoutumattomia "vallan vahtikoiria". Eivät journalistit voi hypätä poliittiseen kehään hakkaamaan poliitikkoja, mutta heti hypätä lehdistönvapauden taakse äkisemään lehdistönvapaudesta, kun joku kehtaa vähän nostaa suojausta ylös.

Suomessa on rakennettu ja aktiivisesti ylläpidetty massiivisen rahoituksen ja poliittisten virkanimitysten kautta "puolueetonta mediaa" Yleä, jolla on viime vuosina ollut isoja vaikeuksia noudattaa journalistista etiikkaa ja pysyä poliittisesti sitoutumattomana. Miksi luulette, että Yle on näiden tapausten keskiössä jatkuvasti eikä yksityiset mediatalot? No tietysti siksi, että Yle on poliittisten kuin taloudellistenkin kytkösten takia ainoa mediatalo, jota poliitikot edes voivat ohjailla. Suomalaiset suurin joukoin kannattavat tämän mädän järjestelmän ylläpitämistä, mutta aina märisevät, kun se ilmiselvien valuvikojensa takia pettää sille asetetut epärealistiset odotukset.

Näitä ongelmia saataisiin ratkottua tehokkaimmin lopettamalla Yle-vero ja leikkaamalla Ylen rahoitusta saman verran eli lähes 480 miljoonaa euroa vuodessa. Luovan tuhon raunioille voitaisiin enintään jättää yksi julkisrahoitteinen TV-kanava, yksi radiokanava ja kotimaisen TV- ja radioviihteen konservointi. Näin katkaistaisiin vahvat poliittiset siteet mediaan eikä enää olisi naurettavaa kauhun tasapainoa ruokkivaa kättä purevien suojatyöläisten ja laskunmaksajan välillä. Ja mikä parasta, suomalaisten verotus laskisi, ja ostovoima vastaavasti paranisi, tuon lähes puoli miljardia euroa.

Pidän myös aika huvittavana, että oppositio on ollut viisastelemassa julkisen rahan kaatamisesta Terrafameen, kun oppositiossa istuvien vasemmistopuolueiden olemassaolo perustuu täysin verorahojen jakamiseen erilaisille eturyhmille, vaatimuksiin valtion puuttumisesta markkinoihin ja erilaisten liiketoimintamuotojen kansallistamisesta. Sama koskee kaikkia teitä, jotka nau'utte valtionyhtiöiden ja valtion monopolien perään mutta nyt yskitte, kun valtio JÄLLEEN näyttää liiketoimintaosaamisensa todellisen luonteen. Itse te halusitte lisää valtiota ja nyt kun sitä annetaan oikein sadanmiljoonan euron voimalla, niin sepä ei sitten kelpaakaan. Kyse on lähinnä kaksinaismoraalista, populismista ja poliittisesta opportunismista.

Jos te haluatte vähemmän poliittista korruptiota, vähemmän poliittista ohjausta ja vähemmän verorahojen tuhlausta, niin silloin kannattaa vaatia vähemmän sääntelyä, vähemmän valtaa poliitikoille ja vähemmän julkista sektoria. Niin helppoa se on.

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3634230-paaministerilla-laheiset-y...
http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3637546-sipila-piti-kansan-uutiste...
http://yle.fi/uutiset/3-9315671
http://www.juhasipila.fi/blogi/2016/11/25/14141
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/paaministeri-sipila-vaiensi-ylen...
https://www.facebook.com/salla.vuorikoski/posts/10154511647352529
http://yle.fi/uutiset/3-9326751
http://yle.fi/uutiset/3-9324583
http://www.jsn.fi/journalistin_ohjeet/
https://www.asiakastieto.fi/yritykset/FI/katera-steel-oy/24330813/yleiskuva
http://yle.fi/uutiset/3-9318841

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

"Vaikka Sipilän reaktio kohuun oli naurettava, niin vielä naurettavampana pidän eräiden journalistien aloittamaa noitajahtia ja myöhemmin vuodatettuja krokotiilinkyyneleitä lehdistönvapaudesta".

Tuo on riittävän selkeä tiivistys tuosta "huomattavasta mediatapahtumasta". Allekirjoitan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Jos median ulkopuolella toimivien sananvapaus saa kolhuja, ei paljon näy edes krokotiilinkyneleitä, kun rajoitetaan: https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou...
---
YLE:
"Yle Uutiset ei ole muuttamassa linjaansa juttujen kommentoinnin suhteen, kertoo Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja, päätoimittaja Atte Jääskeläinen.
– Olemme jo pari vuotta sitten rajoittaneet merkittävästi vapaata kommentointia verkossa, koska se ei tuottanut rakentavaa keskustelua. Nyt avaamme kommentoinnin vain erillisellä päätöksellä, ja kommentit luetaan aina ennen julkaisua, painottaa Jääskeläinen." (YLE 1.9.2015, Terhi Toivonen)
---
Itkikö Ruben Stiller tätä ratkaisua "ei rakentavan keskustelun" katkaisemisesta ja ennakkosensuurista?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kepu puhdistaa parhaillaan Yleä. Ruben Stiller jää Helsingin Sanomien mukaan sairauslomalle.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Jouni, koko sotku ei edes kuullut Rubenille, mutta hän tuli siihen väkisin mukaan, koska se oli niin "mediaseksikäs aihe".... Ellet jaksa lukea Teren hyvää blogia kokonaisuudessaan (suosittelen), niin lue ainakin tämä osuus:

Seuraavana päivänä Yle tarttui täkyyn ja meno muuttui Ylelle, tuolle kansallisten yleisradioiden Seiskalle, niin nykyään tutuksi noitavainoksi. Ylen toimittaja antoi pääministerille ruhtinaallisen puolitoista tuntia aikaa kommentoida sähköpostitse selkeän vihjailevaa artikkelia, jonka sisältö paljastui osittain virheelliseksi. Sipilä reagoi kirjoittamalla asiasta blogiinsa oikaisun ja lähettämällä Ylen journalisteille haukut sekä tapauksen tiimoilta saamaansa vihapostia. Lisää vettä myllyyn heitti Suomen Kuvalehti, jonka journalisti hyppäsi johtopäätöksiin ja uutisoi Sipilän "vaientaneen Ylen".

Sipilän reaktio tapahtumiin oli tietysti aivan luokattoman kehno, kuten tunnereaktioilla on politiikassa tapana olla. Hän olisi voinut vain toistaa, ettei hänellä ole tietoa Kateran bisneksistä eikä ole mielestään ollut esteellinen, eikä hän kommentoi asiaa sen enempää ennen kuin oikeuskanslerilta pyytämänsä selvitys esteellisyydestä on valmis.

Toisaalta Sipilän tuohtumus oli, ainakin saamansa palautteen perusteella, aivan inhimillinen ja perusteltu. Ylen uutisten sisältö vihjailee valtavan luokan salaliittoteoriasta, jonka siteeksi journalistit eivät ole esittäneet ensimmäistäkään todistetta, vaan kaikki perustuu mustamaalaavalle vihjailulle. Sipilän Ylen toimitukseen lähettämät sähköpostit eivät myöskään sisällä vaatimuksia vaikenemisesta eivätkä edes diskreettejä uhkauksia, vaan ne ovat selkeästi vain epäoikeudenmukaiseen kohteluun pettyneen ihmisen katkeraa tilitystä.

En tiedä teistä, mutta jos joku mediatalo vihjailisi minun ottaneet luottamustehtävässä lahjuksia ja vetäisi lapsenikin julkiseen häpeäpaaluun, niin en todennäköisesti epäilisi todeta ääneen, että kyseisen mediatalon kunnioitus minua kohtaan on nolla ja tunteen olevan molemminpuolinen.

En varsinaisesti ihmettele, jos Sipilä on kokenut Ylen toiminnan vakavana henkilökohtaisena hyökkäyksenä. Ylen päätoimittajan Jääskeläisen mukaan Sipilä-kohu oli ollut jo neljänä iltana illan uutislähetyksen pääuutinen TV:ssä ja myllytys jatkui Ylen radiokanavilla ja nettiuutisissa. Ilmeisesti Ylen formaatit aina Pikku Kakkosesta Ruben Stilleriin olivat liittymässä lynkkauspartioon. Ja tämä kaikki siitä huolimatta, että Sipilä oli jo useampi päivä aikaisemmin itse pyytänyt oikeuskansleria selvitystä esteellisyydestään.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#3:
Ennen pika-pikaa vedettyjä johtopäätöksiä voi olla hyvä odottaa tarkempia tietoja sairasloman syistä. Kyseessä voi tietysti olla hyllytys, mutta yhtä hyvin Stiller on voinut sairatua harmista, kun manööveri ei sitten mennytkään aivan piirrustusten mukaan. Ihmiset kun eivät aina ole niin vedätettäviä kuin toimittaja toivoo.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

En minä ainakaan usko, että Suomessa voitaisiin ketään pakottaa sairauslomalle. Odotin Stillerin irtisanoutumista jo viimeisessä Pressiklubissa, suurelle yleisöllehän tätä näytelmää käydään. Lähtö olisi nyt rehellisempi ja suorempi vaihtoehto monelle muullekin kunniastaan kiinni pitävälle Ylen toimittajalle. Ei valtion rahoilla voi oikeasti kriittistä journalismia tehdä, se on nyt jo aivan selvä.

Kepu tätä maata pyörittää. Se on tämän tarinan varsinainen opetus.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #5

Jääskeläisen pitäisi itse asiassa tehdä tuo asia, eli lopettaa esimiestä vastaan julkisesti sooloilevien ja journalistin ohjeita vastaan toimineiden henkilöiden työsuhteet. Mikä tahansa itseään kunnioittava organisaatio tekisi niin välitömästi. Nämä henkilöt voivat siirtyä jatkamaan poliittista uraansa vaikka Demariin tai Kansan Uutisiin tai Vihreään Lankaan. Journalismilla ei ole tämän asian kanssa juuri mitään tekemistä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

YLEn uutisointi näyttää olevan jokseenkin heikoissa kantimissa, sillä uutisointi perustuu todellakin jopa virheellisiin väitteisiin. Tässä nyt vain yksi esimerkki (esimerkkejä varmaan useita). YLEn uutiskirjoituksessa 14.20.2015 todetaan mm. näin
"Aiemmin syksyllä kohua aiheutti se, että hallitus jäädytti Ylen indeksikorotuksen. Oppositio tyrmistyi, kun hallitus päätti asiasta yksipuolisesti." http://yle.fi/uutiset/3-8381155

Mihin tuo uutisoitu tieto perustuu eli mikä on lähde? Onko oppositiosta saatu paikkansapitämätöntä vihjailua? Ainakin noin voisi ajatella olevan että vihjetieto olisi lähtöisin demareilta sillä puolueen Säkylän demarit kertoo samaa virheellistä väärää tietoa asian käsittelystä nettisivuillaan
"9.09.2015 Sipilän hallitus on kaapannut Yleisradion eduskunnalta. Hallitus päätti Yle-veron indeksikorotuksen jäädyttämisestä ilman parlamentaarista keskustelua. Pelisääntöjen vastaisesti hallitus otti itselleen eduskunnalle kuuluvan asian."
Edelleen tuossa samassa yhteydessä demarit sanovat "SDP paheksuu hallituksen toimintaa ja on ilmoittanut vastustavansa Yle –veron indeksikorotuksen jäädyttämistä." http://www.sakylandemarit.com/uutiset.html?a1000=1...

Täysistunnossa tiistaina 6.10.2015 klo 14.02—21.11.
"19. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtion televisio- ja radiorahastosta annetun lain 3 §:n väliaikaisesta muuttamisesta
Hallituksen esitys HE 44/2015 vp" Pöytäkirjasta selviää kädyn keskustelun taso ja kantaa ottaneet tahot 'riittävässä määrin' myös opposition edustajat. https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/poytakirja/Docum...

Asian käsittely eri vaiheineen eduskunnassa käy selville tästä linkistä
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotV...

Asian ksittely oli tarkoitus aloittaa jo 29.9.2015 mutta käsittelyn aloittaminen siirtyi 14.10.2015 täysistunnossa ensimmäiseen käsittelyyn. Eduskunnan vastaus saatu 03.12.2015.

Näin näyttäisi demarit ainakin ohjailevan YLEn osittain väärää disinformaatiota. Ei siis ihme että Sipilää koskevassa uutisoinnissa on samoja piirteitä, sillä demarit ja vasemmisto ovat koko oppositiokauden ajan olleet hallituspuolueiden kimpussa. Milloin mistäkin aiheesta ja pidemmän aikaa joten tartuntapinta myös YLEen näyttäisi sitä kautta syntyneen. Onko kyseessä ns.kiitollisuusvelan maksua demaritaholle sillä demariministeri Krista Kiurun aloitteestahan YLEn pakkovero saatiin aikaan?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Taitaa olla niin, että on uutisia ja demarin uutisia.

Kun Demokraatin päätoimittaja Mikko Salmi julisti suurin otsikoin, että Posti kadotti noin 10 000 paperista Demokraatti-lehteä, STT:n päätoimittaja Mika Petterson julkaisi torstaina Twitterissä kuvan STT:n toimitukseen kannetusta Demokraatista.
– Jostakin tuo tuli työpöydälle äsken, Petterson kertoi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jaakko tuon samaisen uutisoinnin ajattelin ensin liittää kommenttiini, mutta jätin pois siitä syystä ettei kommenttini olisi tullut liian pitkäksi ja toiseksi siitä syystä että demareilla on kummallinen tapa tehdä asiasta kuin asiasta suurempaa kuin todellisuudessa onkaan.

Demokraatti-lehti on uutisoinnin mukaan painettu ja tullut painosta maanantaina eli Itsenäisyyspäivän aattona. Postilla ei taida olla resulsseja, tuskin velvoitettakaan jakaa lehti heti jakelukeskukseen saavuttua.

Mitä niin tärkeää tuo Demokraatti sisältää että se olisi tullut heti saada asiakkaille? Tuskinpa mitään sellaista uutista tai tiedonvälitystä jottei se kerkiä perille tämän viikon aikana. Nyhtän on vasta torstai. ;)

Tämäkin demareiden uutiskehitelmä liittynee Postin palvelujen muutospaineeseen, joista demarit ovat eduskunnassa pitäneet älämölöötä.

Lisätietona lisäys K-P-lehden uutisoinnista;
"On täysin mysteeri, mistä heidän väitteensä on tullut. Juuri aamulla tarkistin, että koko Demokraatin lehtierä on tullut normaalisti maanantaina 5. joulukuuta meille. Lokitiedot löytyvät. Jakelupäiväksi on sovittu torstai 8. joulukuuta eli tänään. Ja lehdet ovat tänään normaalisti jakelussa, Anttila ihmettelee."
http://www.kp24.fi/uutiset/teemat/1480/425806/Post...

Tuon lisätiedon mukaan vielä ihmeellisemmältä näyttää demareiden lehden kadottamisuutisointi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #9

Aina vain ihmeellisemmäksi käy tämä uutinen Demokraatti.lehden hukkaamisesta jos uskoo yksin YLEn uutisointia. Mistähän johtuu että YLE uutisoi demareiden kannanoton asiassa, eikä YLE:llä ole sitä uutisointitietoa käytössään, jolla K-P lehti uutisoi Postin viestintäjohtaja Timo Anttilan kertoneen (linkki ed. kommentissa)?

Tässä alkaa pikkuhiljaa epäilemään että YLEn toimittajat ovat demareiden uutisoinnin julkaisijoita. YLEn uutiskiroituksessa kerrottu "Juttua päivitetty kello 10.49 Demokraatin päätoimittajan kommenteilla." Hohhoijaa.. Miksipä ei Postin päällikön lisäkommenteilla?

http://yle.fi/uutiset/3-9340227

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Puheenvuoro on varmaan osin vääristävä ympäristö. Mutta alkuperäisen hyökkäyksen voimaan nähden näyttää, että Sipilää ymmärtävät puheenvuorot kestävät paremmin aikaa.

Joten tässähän voi käydä vielä niin, että Sipilä vie tämänkin erän pistevoiton. Tarkkaan ottaenhan esimerkiksi SDP:n raskas sarja on ottanut varsin varovasti kantaa ja likainen työ on ollut enemmän fanikatsomon huligaanien harteilla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juho, kyllä mielestäni demareiden (+ muutama vasemmisto-opposition edustajista) raskassarja eduskunnassa on ottanut voimakkaasti kantaa tähänkin vatvottuun asiaan suullisella kyselytunnilla.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/PoytakirjaAsiako...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jaa, no kieltämättä näyttää siltä, että SDP:n eturivi on ollut aktiivinen. Ehkä mielikuvani johtui sitten siitä, että tuota ei juuri uutisoitu Indonesiassa...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Pistevoiton vie tästäkin erästä Vladimir Putin. Suomen hallinto on taas vähän autoritaarisempi ja median toimintaedellytykset pikkuisen vaikeammat.

Niko Sillanpää

Päinvastoin, jos autoritaarista poliittista korrektiutta vaativat toimittajat ottavat takkiin tämän episodin ja heidän vaikutusvaltansa heikkenee, Suomi on taas hieman aiempaa vapaampi ja on helpompi hengittää ilman median moral busybodeja (a'la C.S. Lewis).

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kalle Salava kirjoitti jo heti samana "kohupäivänä" hyvän blogin:

http://verraton.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226830-mi...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset