Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Hesen sylkyburgeri ja keskustelukulttuurin alennustila

Tämä ns. hesegate lähinnä vitutti kaikilta kanteilta. Ei vähiten sen takia, että niin ko. työntekijä, hänen yksityistietonsa julkaisseet nettinyymit, asiasta pöyristyneet poliitikot ja kansalaisaktiivit kuin Hesburgerkin kaikki toimivat enemmän tai vähemmän moraalittomasti/typerästi, vaan sen takia, että ammattiloukkaantuminen vaikuttaa juurtuneen pysyväksi osaksi suomalaista keskustelukulttuuria.

Nämä tapaukset ovat ennakkotapauksia tulevalle ja nyt näyttää siltä, että olemme menossa siihen jenkkilästä tuttuun malliin, missä pienikin harkintakyvyn pettäminen kostautuu yksilölle irtisanomisena ja julkisena teloituksena.

Kenen mielestä tällainen sosiaalisen kanssakäymisen tapa oikeasti on mielekästä? Jos joku nyt möläyttääkin jotain, niin eikö asiasta voisi keskustella asiallisesti ja antaa möläyttäjän selittää sanomisiaan ja mielellään vielä toinen mahdollisuus? Vai toimiiko joku omissa henkilökohtaisissa sosiaalisissa suhteissaan niin, että kun joku kämmää, niin heti välit poikki ja soitto työnantajalle, että tälle pitää saada potkut välittömästi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Vai toimiiko joku omissa henkilökohtaisissa sosiaalisissa suhteissaan niin, että kun joku kämmää, niin heti välit poikki ja soitto työnantajalle, että tälle pitää saada potkut välittömästi?"

Jotkut toimivat noin myös omien aate- ja järjestötaustaisten kunnianhimojensa ajamana. Ilmiantokulttuuri on edelleen jopa neuvostoajoista muistuttavaa.

Kaksinaismoraalikin kukoistaa. Toisaalta puhutaan työntekijöiden sananvapauden puolesta, kuten PAM: "Palvelualojen ammattiliitto PAM tuomitsee sosiaalisessa mediassa ilmiönä leviävän vihapuheen ja ihmisten ajojahdin ... kyseessä on henkilön mielipide eikä aikomus toteuttaa ajatusta" - https://www.pam.fi/uutiset/2016/11/tyontekijoilla-...

Mutta vihapuhetta tuo ravintolatyötekijän möläytys silti on ihan henkilötiedoista riippumatta ja omaa ammattiryhmäänsäkin mustamaalaavaa. PAM on oikeastaan asettunut julkisesti puolustamaan vihanlietsontakulttuuria etnisesti ja poliittisesti profiloitunutta lippiskansanryhmää vastaan. Amerikkalaisasiakkaan tai etnisen suomalaisenkin hampurilaisateriaan sylkemistä pitäisi ilmeisesti saada rauhassa lietsoa somessa, jos vaan ei hyväksy hänen lippiksensä "vääränlaista" slogania. Miksi tuollaisin etnisin/aatteellispoliittisin syin, enempää kuin itäturistienkaan Putin-paitoja ja yrjönnauhoja kantavien asiakkaiden?

Myös joulunaikaan odotetut venäläisturistit saavat nyt kai pelätä rasistista ruokaansasylkemistä pamilaisilta työntekijöiltä, jos erehtyvät pitämään päällään itänaapurissa suosittuja Voitonpäivänjuhlista ja Krimin vaoautusjuhlista tuttuja asusteita. Kuka saa määritellä, kenen aate on korrektisti syljettäväksi kelpaava? Voiko tervejärkinen hyväksyä, että lietsotaan ravintolan asiakkaan ruoan hygienian pilaamista halventavalla tavalla olipa asiakas kantasuomalainen, maahanmuuttaja tai turisti ja mitä poliittista kantaa tahansa edustava?

Outoa poliittisen vihaamiskulttuurin hyysäämistä ja kaksoisstardardimieltä ay-väeltä. Toisaaltahan esimerkiksi Suomen valtionhallinnossa on nimittäin ilman suurempia protesteja ihan viime vuosina irtisanottu virkamies poliittisista syistä, käytännössä täysin asiallisesta ja vihattomasta 'venäläisvastaisesta' intrakeskustelulausumasta, jossa tuomittiin Georgian sota ja todettiin itänaapurin miehittäneen laittomasti Viipurin läänin talvi- ja jatkosodan jälkeen. Toki tuon perusteena pidetyn lausuman väitettiin hallinnon päätösdokumentissa olleen 'rasistinen', eli näin potkutkaan siis eivät muka olleet poliittiset vaan neuvostovastaisen muka-vihapuheen seuraamus (ymmärrätte millaisesta rasismitulkinnasta ilmiantopuolella saattoi olla kyse, kun talossa toimi myös SV-seuran paikallisosasto ja dosentti Bäckmanin eduskuntavaalipuolueen aktiiveja ja pohjoiskoreafanejakin).

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"Mutta vihapuhetta tuo ravintolatyötekijän möläytys silti on ihan henkilötiedoista riippumatta ja omaa ammattiryhmäänsäkin mustamaalaavaa."

Ei kai se puhetta ollut vaan ajattelua..eikä hän ainoa ole kuka ajattelee "vihaisesti",jos nyt sellaista termiä tahdotaan käyttää. Muut vain eivät kerro mitä ajattelevat ja sitten on kaikilla mukavampaa?

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Jännää, että tässäkin asiassa asiaa pohditaan reaktiivisesti, eikä proaktiivisesti.

Ns. "rasistinmetsästäjät" olivat eturintamassa tuomassa kulttuurimarksistisen aatteen kannustaman menettelyn käytännön tasolle, eli väärän mielipiteen rankaisemisen taloudellisen painostuksen kautta.

Heille ei nähdäkseen tullut mieleen se seuraamus, että tarjottu käytäntö voi kääntyä myös heitä itseään vastaan. Muutkin voivat soveltaa samaa menettelyä.

Kyse ei ole mistään ammattiloukkaantumisesta, vaan toimivan yhteiskunnan DNA:han koodatusta reaktiosta, jolla hörhöily työnnetään yhteiskunnan ulkopuolelle, aina uudestaan ja uudestaan.

Käykää ihmiset Hesessä lounaalla. Tuette sillä niitä Hesen työntekijöitä, jotka arvostavat omaa työtään ja työnantajaansa!

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Möläyttelijästä tehtiin varoittava esimerkki.
Tässä voi miettiä miltä olisi tuntunut, jos esim. poliisi olisi twiitannut "maahanmuuttaja ryösti taas ruokakaupan, tekisi mieli pamputtaa se takaisin Mombasaan". Näissä jutuissa kannattaa miettiä myös toisin päin. Vaatisin myös poliisille potkuja kun sitä ei tiedä miten matala se kynnys sanoista teoiksi on. Kukaan ei halua sitä riskiä.

Blogisti voisi tehdä ajatustestiksi viisi hampurilaista, pyytää jotakuta sylkäisemään yhteen ja syödä yksi silmät kiinni.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ja minä kun olen kuvitellut,että tahdomme rakentaa tänne pikkujenkkilän..ei kai kukaan kuvitellut,että siitä rusinoita voi nyppiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset