Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Jytky, Brexit, Trump - Saman virheen toistamisesta

Jytkyllä, Brexitillä ja Trumpilla on yhteistä se, että kaikki ne johtuivat poliittisen vastavoimansa typeryydestä ja surkeasta retoriikasta. Asiallisuus, maltillisuus ja ennakkoluulottomuus ei voi voittaa, jos sen kannattajat alentuvat ahdasmielisinä rasisteina pitämänsä vastapuolen tasolle.

Kaikki nuo kolme tapahtuivat ihan tavallisten ihmisten äänestystuloksien takia. Ihmisten, jotka todennäköisesti ovat kyllästyneet siihen, että heidät leimataan jonkun yksittäisen puolueaktiivin tekemisten takia natseiksi, rasisteiksi, fasisteiksi ja pelkoa lietsoviksi ihmishirviöiksi, vaikka heidän äänestyspäätöksensä taustalla ei ole tuollaista aatemaailmaa alkuunkaan.

Jos jytkyn ja Brexitin jälkimainingit mitään kertovat, niin Trumpin valinnan jälkeen se omasta ylivertaisuudestaan vakuuttunut porukka ei vieläkään ymmärrä, mikä meni pieleen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Megatrendi kääntyy. Uusliberalismin loppusuora häämöttää jo...

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Minä taas luulen, että se on sosialismi ja vahva keskushallinto, jotka joutuvat taipumaan.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Asialinjaa ehti ehdottaa jo Hupparihörhö. http://suomenkuvalehti.fi/hupparihorho/1156-2/?sha...

Itse mietin sellaisen puolueen perustamista, joka pohjaisi pelkkiin faktoihin ja oikaisisi itse tekemänsä virheelliset päätelmät ja väitteet. http://jukka-konttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22...

Mitä tulee Trumpin populistisiin väitteisiin, niin toki ovat helposti kumottavissa. Entisenä koulukiusattuna vaan tuppaa olemaan nollatoleranssi sen tyyppisiin. Ehkä inhimillistä.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Jottta voi pohjata pelkkiin faktoihin, pitää tietää, mikä on faktaa eli erottaa faktat muusta tiedon tulvasta. Tähän mennessä siinä ei ole koskaan onnistuttu. Miksi? Valistusajan yksi suurista filosofeista, David Hume, kehitti teorian, jota sanotaan Humen giljotiiniksi: "Siitä, miten asiat ovat, ei voi päätellä, miten niiden pitäisi olla."

Vaikka on miten paljon faktatietoa nykytilanteesta, ei se anna varmoja eväitä tulevaisuuteen vaikuttaville päätöksille. Tietoa tulevaisuudesta ei ole. On vain erilaisia ennusteita. Niinpä päätökset perustuvat aina olettamuksiin, ei tietoon. Kunkin päätöksen yhteiskunnallisia vaikutuksia voidaan tutkia vasta jälkikäteen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jos jytkyn ja Brexitin jälkimainingit mitään kertovat, niin Trumpin valinnan jälkeen se omasta ylivertaisuudestaan vakuuttunut porukka ei vieläkään ymmärrä, mikä meni pieleen."

Mikä sitten meni pieleen?

Onko se niin että kun kympin keskiarvon hankkineet oppilaat pääsevät koulusta ja aletaan toimia demokratian pelisäännöillä, niin vitosen ja kutosen keskiarvon oppilaat eivät enää äänestäkään näitä kympin oppilaita vaan mieluten vaikkapa seiskan keskiarvon kavereita, koska heidän ajatusmaailmansa ovat lähempänä toisiaan.

Trumpin tapauksessa oli tietenkin niin että Trump vain esitti vitosen keskiarvon kaveria, vaikka hän itseasiassa taitaa olla kutosen tai seiskan kaveri ja äänestäjät äänestivät häntä koska olivat niin kyllästyneitä kaikkiin kympin keskiarvoillaan pröystäileviin ja ennenkaikkea Hilaryyn.

Eero Mattila

Tällä matematiikalla saatiin Halonen presidentiksi... keskinkertaisuus kunniaan... mutta johtajiksi pitäisi silti valita johtohahmoja ei mitään Kataisenkaltaisia sukkahousuhemmoja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tällä matematiikalla saatiin Halonen presidentiksi... keskinkertaisuus kunniaan... mutta johtajiksi pitäisi silti valita johtohahmoja ei mitään Kataisenkaltaisia sukkahousuhemmoja."

Katainen on ilmanmuuta populistinen hahmo.

Kokoomus halusi populistisen hahmon johtamaan puoluetta kahden epäonnistumisen jälkeen, muistaakseni olivat Itälä ja Salo.

Kataisen populismi piti loppuun asti, mutta Katainen jätti uppoavan laivan ja lähti Brysseliin ennenkuin illuusio romahti.

Sitten kokoomus valitsi jälleen populistisen hahmon, vielä populistisemman. Tämän populistinen imago kuitenki romahti nopeasti.

Nyt kokoomuksella on mielestäni puheenjohtajanaan parempi kyky kuin pitkään aikaan, ei niin populistinen, enemmän realistinen.

--------------------

Kysymykseesi miksi sukkahousuhemmoja valitaan johtajiksi, vastaan että kyse on populistisesta ilmiöstä. Puolueet haluavat menestyä vaaleissa, siksi niitä valitaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Mikä sitten meni pieleen?"

Jos tuota pitää kysyä elää jo kuplassaan. Eikä siinä mitään, sellaista sattuu.
Jytkyt, brexitit ja trump pystyi ihan hyvin ennustamaan (mm. Michael Moore tajusi jotain ihan hyvin ennen äänestyksiä eli Trumpin voiton.. vaikkei aina muuten tajuakaan). Kun globalismi (jossa on hyviäkin puolia) vei työpaikkoja, vei taloja, vei tulevaisuuden uskoa niin samaan aikaan tietenkin syntipukeiksi (syystä tai ei) valittiin eri tahoja maahanmuuttajista eliittiin.... niin ei tarvita paljon järkeä kun tajuaa miksi jytkyt ja trumpit ovat tapahtuneet. Seuraavaksi Ranskassa Le Pen sitten ja taas kaikki kauhistelevat että mites nyt näin. Puolaa ja mm. Unkariahan kauhistellaan jo nyt ja niissä onkin kauhisteltavaa ei siinä mitään, mutta EU on antanut liikaa pelimerkkejä Trumpia pahemmillekin. EU on jo kaatumassa omaan typeryyteensä, vaikkei ollut tarvis ja Putin hymyilee ja pääsee suunnittelemaan aluevaltauksia. Kiva. Koska kannatin EU:ta, mutta ehkei ihmiskunta ollut valmis vielä edes siihen.

Vakuutellaan politiikassa että kyllä ihmisillä (suomalaisilla esim.) menee hyvin, vaikkei monella menekään, ja nyt pitää vain tehdä näin ja näin ja säästää ja kurjistaa ja samalla hakea ihmisiä tekemään töitä ulkomailta vaikkei teilläkään ole töitä. Viimeksi Trump voitti koska aidosti niillä "kamalilla valkoisilla" köyhillä ei mene niin kivasti kuin luullaan eikä keskiluokan ostovoimakaan ole muuta kuin laskenut... Jopa naiset äänestivät Trumpia ja syy ei tosiaan ole se että pitäisivät hänestä, vaan koska ovat epätoivoisia ja muut vaihtoehdot olivat jopa huonompia. Sen lisäksi "auttaa paljon" kun haukutaan rasisteiksi, tyhmiksi jne. jne. niin kyllähän se ärsyttää, ymmärrän hyvin. Sopii miettiä kuinka huonosti menee kun tuntuu jo Trumpin olevan paras vaihtoehto huonoista....

Tuosta kouluarvosana esimerkistä en saanut mitään irti.... vaikutti aika typerältä. En arvostele kouluarvosanojen mukaan ihmistä enkä suosittele muillekaan. Tai sitten pitää laittaa esim. eduskuntaan pääsyn vaatimukseksi vähintään 130 pojoa ... se kyllä taitaisi tiputtaa useimmat nykyiset edustajat sieltä :D Natsisaksassa oli about tuo keskiarvona ylimmillä päättäjillä tai ainakin todella monella oli tuota reilusti suurempikin ja ei sekään oikein toiminut.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tuosta kouluarvosana esimerkistä en saanut mitään irti.... vaikutti aika typerältä."

Niin, kouluarvosanat eivät ratkaise ihmisen kyvykkyyttä, ei myöskään älykkyysosamäärä, niiden käyttäminen on siis typerää. Mutta kun asioita ei voi yksinkertaistaa käsitettävään muotoon ilman yksinkertaistamista ja esimerkkejä ja vertauskuvia, niin päädyin nyt käytäämään tätä typerää vertausta jonkin toisen typerän vertauksen asemasta.

"En arvostele kouluarvosanojen mukaan ihmistä enkä suosittele muillekaan."

Olen täysin samaa mieltä.

"Tai sitten pitää laittaa esim. eduskuntaan pääsyn vaatimukseksi vähintään 130 pojoa ... se kyllä taitaisi tiputtaa useimmat nykyiset edustajat sieltä :D Natsisaksassa oli about tuo keskiarvona ylimmillä päättäjillä tai ainakin todella monella oli tuota reilusti suurempikin ja ei sekään oikein toiminut."

Ehkä pitäisi laittaa äänestäjille änestyskynnykseksi se 130 pojoa, tai enemmän, vaikka välillä tuntuu siltä ettei ne pojomiehet ja naiset aina nekään niin teräviä ole. :)

Tuo oli siis vitsi. Tottakai demokratia pitää olla sama kaikille, pojoista ja keskiarvoista huolimatta. Kyse on vain siitä että tällaisia ongelmia kyllä esiintyy jotka johtuvat siitä että ihmisillä on erilainen kyky käsittää erilaisia asioita.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #13

"Kyse on vain siitä että tällaisia ongelmia kyllä esiintyy jotka johtuvat siitä että ihmisillä on erilainen kyky käsittää erilaisia asioita."

Ok, mutta suurin osa autoa ajavista uskoo ajavansa keskiarvoa paremmin. Näin asia ei vain ole.

Ja tietenkin suurin osa äänestäjistä uskoo äänestävänsä (mikäli äänestävät) keskitasoa selvästi paremmin. Eli itsekin uskot äänestäväsi keskitasoa luultavasti "järkevämmin" kuten minäkin (no itse asiassa en täysin usko, mutta asian selittämisessä menisi liikaa aikaa/tilaa). Kuka tietää mikä se "järkevä taso" sitten on. Ihmisillä kun on "erilainen kyky" käsittää maailmaa jonka havaitsevat ympärillään....

Ihmisillä on myös taipumus ryhmittäytyä ja esim. USAssa suurin osa on kahdella eri puolella jotka inhoavat ja pelkäävät sekä syyttävät toisiaan... en oikein usko että tuollainen on optimaalinen tilanne. Mutta Eurooppa, pahoin pelkään, se vasta kohta on menossa sekaisin ja Venäjä seurailee vierestä ja miettii mitenköhän tuosta hyötyisi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #15

"Mutta Eurooppa, pahoin pelkään, se vasta kohta on menossa sekaisin ja Venäjä seurailee vierestä ja miettii mitenköhän tuosta hyötyisi."

Joo, samaa mieltä.

Itse uskon tällä hetkellä tuohon omaan esittämääni teoroaan, joka tosin on vanha ja tuttu, muiden, ei minun keksimä, mutta ei aina ole ollut esillä niin paljon kuin pitäisi.

En siis usko pojoihin ja keskiarvoihin ihmisen kyvykkyyden mittana, mutta käytän edelleen seuraavassa sitkeästi samaa symboliikkaa.

EU:n huipulla on varmasti kyvykästä porukkaa, sellaista kympin keskiarvon porukkaa ja pojojakin ainakin riittävästi. Äänestäjissä taas on merkittävässä määrin sellaista porukkaa jonka pojot on vähissä ja keskiarvo matala. Tässä on ristiriita joka pitäis jotenkin pystyä ratkaisemaan, muuten Eurooppa menee edelleen siihen synkkään suuntaan mihin se näyttää viimeaikoina olleen menossa.

Pojomiesten ja naisten pitäisi välillä pystyä lopettamaan se keskinäinen seurustelunsa ja yrittää mennä välillä niiden maailmaan joilla ei niitä pojoja yhtä paljon ole ja pitäisi oppia ymmärtämään heidän ajatteluaan. Näin siksi että pojottomilla on valtaa, vaikka pojoja ei olisikaan.

Sitten on vielä toinenkin ongelma, se on nämä populistit jotka tarjoavat pojottomille yksinkertaisia ja helppoja ratkaisuja, ilman että niille ratkaisuille olisi mitään realisia toteuttamismahdollisuuksia. Tämä on hyvin vahingollista koska tämä vie uskoa politikkoihin ja politiikkaan ja pojomiehiin ja naisiin pitkällä tähtäyksellä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #16

Heh, "pojomiehissä/naisissa" on keskimäärin tilastojen mukaan myös enemmän narsisteja/psykopaatteja/yms. , joten good luck with that.

Sen (pojomiesten/naisien) lisäksi nykyään päättäjiksi päätyy "tv-tähtiä", "urheilutähtiä", yms. eli lähinnä "pojoilla" mitään väliä sakkia, vaan NÄKYVYYDELLÄ julkisuudessa ja kunnon eksroverttiydellä eikä niinkään asioiden ymmärtämisestä väliä.

Oletko koskaan kuunnellut eduskunnan keskusteluita ja tullut siihen tulokseen että tuossa vasta on fiksua porukkaa? Satoja keskusteluita kuunneltuani on vaikea uskoa moiseen. Tai ovat monien todellisuudesta niin ulkona etteivät voi toimia kunnolla, koska kaikki muuttujat eivät ole tiedossa.

"mutta käytän edelleen seuraavassa sitkeästi samaa symboliikkaa."

Älä käytä ellei ihan pakko ole ;) .

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Otsikosta tulee mieleeni jouluaattoilta.

Jyt... ky - raskaita askeleita porstuasta.
Brrrexxxit - vanhan oven narahdus.
Trump - painavan lahjasäkin putoaminen lattiaan.

Trump nimenä osuu erinomaisesti länsimaissa meneillään olevien laillisten vallankumousten sarjaan. Brändi on siltäkin osin kunnossa!

Eero Mattila

Tervettä ajattelua. Komppaan vaikka kokoomuslainen oletkin;-)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Älä nyt ota kunniaa jytkyn äänestäjiltä, maassahan asiat ovat olleet loistavalla tolalla sen jälkeen. Populismi on ilon juhlaa!

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Seuraava itkupotkuraivari tule kun Marie Le Pen valitaan Ranskan presidentiksi.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Tuskin uutisoidaan, ”Naispresidentti, lasikatto meni rikki Ranskassa”.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #12

Viimeksi Napoleon oli suosittu keisarina Ranskassa. Vaikka Venäjällä kuoli pakkaseen satoja tuhansia ranskalaisia sotilaita, kansan usko tasavaltalaiseen keisariinsa ei horjunut.

Kenties Le Penistä tulee seuraava tasavaltalainen keisarinna, joka johtaa kansansa ensin menestykseen ja seuraavaksi tuhoon.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #14

Miten niin Ranskalaisia sotilaita, armeija oli monikansallinen.

Ranska ei tuhoutunut, vaan Napoleon hävisi Waterloon taistelu.

Napoleon ansiosta meille on edelleen voimassa metrijärjestelmä
ja paljon muuta.
https://en.wikipedia.org/wiki/Napoleonic_Code

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #17

"Miten niin Ranskalaisia sotilaita, armeija oli monikansallinen."

Olet oikeassa, Napoleonin monikansallinen armeija siis tuhoutui Venäjän pakkasessa.

"Ranska ei tuhoutunut, vaan Napoleon hävisi Waterloon taistelusa."

Niin, entäs sitten. Sitäpaitsi voittajat eivät tuhonneet eivätkä valloittaneet Ranskaa, rajat vain palautettiin ennalleen. Sitä en muista nyt tarkasti, mutte eikös kunigasvaltaa ainakin yritetty palauttaa, arsitokratia oli tosin jo suurimmaksi osaksi mestattu giljotiinilla, joten Ranska ei voinut enää palata ennalleen, vaikka voittajat olisivat sitä halunneet.

"Napoleon ansiosta meille on edelleen voimassa metrijärjestelmä
ja paljon muuta."

Metrijärjestelmä on ranskan vallankumouksen kansalliskokouksen aikaansaannos, mutta muistaakseni Napoleon yritti perua sen ja vähäksi aikaa onnistuikin siinä.

Jos Napoleonin mannermaansulkemus ja Englannin valloitus olisi onnistunut, metrijärjestelmä ei siis olisi levinnyt Englantiin ja ehkäpä sieltä Amerikkaan asti, mikä olisi ollut meille kaikille suureksi hyödyksi.

Kunnia metrijärjestelmästä menee siis kansalliskokoukselle, eikä Napoleonille. Ranskan kuningas vahvisti kansalliskokouksen päätöksen muistaakseni ennenkuin hänet vangittiin ja sittemmin hänen päänsä erotettiin ruumiista toisella suurella vallankumouksen keksinnöllä, giljotiinilla.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #12

FVW: "Tuskin uutisoidaan, ”Naispresidentti, lasikatto meni rikki Ranskassa”."

Hah, tosiaan, feministit olisivat varmaankin tositosi "innoissaan" Marinen menestyksestä. Hävinnee toisella kierroksella Sarkozylle kaiken järjen mukaan, mutta toisaalta tuli Trumpistakin Yhdysvaltojen 45. presidentti.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Ruotsalaiset tulevat äänestämään "väärin" seuraavissa vaaleissa ja SD:stä tulee Ruotsin suurin puolue, kaikki äänestäjät eivät ole populistien uhreja tahi rasisteja vaan tavallisia ihmisiä jotka ovat kyllästyneet nykyiseen politiikkaan...
Täällä alkaa moni olla huolissaan miten heidän kotimaallensa käy sillä he tietävät että nykyiset sosiaaliset väestönsiirrot eivät ole kestävää kehitystä, varsinkin kun nykyisen politiikan negatiivisista puolista puhuminen on "rasismia".

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Demokratia on sitä että jos rasistit saavat äänestyksessä enemmistön, rasistit hallitsevat. Kerran kävi niin että natsirasistit saivat Saksassa äänivyöryn demokraattisessa kansanäänestyksessä, seuraukset tiedämme.

Katsotaan miten Ruotsissa käy, mutta kestänee jonkin aikaa ennenkuin sikäläiset rasistit saavat viritettyä Ruotsalaisen sotakoneiston iskukuntoon.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Joo demokratiaa paljon parempi tapa onkin vasemmiston käyttämä vallankumous, kun demokraattisesti eivät valtaan pääse. Tästä onkin huomattavan paljon enemmän esimerkkejä, kuin yksi kansallissosialistinen Saksa. Niidenkin seuraukset tunnemme.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #24

No, ei tämä vallankumous ainoastaan vasemmiston käyttämä konsti ole, on sitä oikeistokin harrastanut.

Mutta onhan sekin vallankumous kun demokraattisesti syrjäytetään vanha valta, varsinkin kun aseena käytetään populismia, eli kansalle syötetään valheita ja vähemmistöistä tehdään syntipukkeja.

Saksalaiset poistivat yhden vähemmistöistään sodan aikana, mutta sodan jälkeen hankkivat tilalle uuden, pääasiassa turkkilaisen vähemmistön. Turkkilaiset ovat luoneet Saksan vaurauden, samoin kuin Suomalaiset ja muut siirtolaiset loivat Ruotsin vaurauden. Nyt näitä vähemmistöjä siis syytetään uusnatsien ja uusrasistian toimesta kaikesta mahdollisesta pahasta, vaikka nämä valtiot ovat vähemmistöjensä ansiosta maailman vauraimpia maita.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Niin no, ensiksi pitäis tietää onko ne SD:n jengi rasisteja vai ovatko vain leimautuneet Bonnier huussetin feministimafian ideologian takia rasisteiksi?

Niin Aatuhan oli maahanmuuttaja ja seuraukset tiedämme, moni äänestäjä pelkää minkälaisen maan he jättävät lapsenlapsillensa jos nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa jatketaan... Täällä nimittäin on ollut jo ministerinä musliminatsirasisti joka oli potentiaalinen uusi Aatu...

Ei "täkäläisten rasistien" tarvitse rasvata sotakoneistoansa iskuun sillä feministinen politiikka sataa suoraan SD:n laariin, ihmiset osaa lukea silmillään niin eivätkä enää usko pelkkää Aftonbladettia... Mä tiedän yhden somalin ja muitakin "ei orkkis svennejä" jotka äänestää SD:tä, että kyllä sieltä löytyy muitakin kuin valkoisia kouluttamattomia miehiä äänestämässä.

Här kommer alla känslorna joka on Per Gesslen kiva pikku kappale, niin jotku pojat ovat siitä tehneet oman version ja siinä voipi olla kiteytettynä joidenkin syy äänestää SD:tä.
https://www.youtube.com/watch?v=Eekw3-611hA

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #27

"Niin no, ensiksi pitäis tietää onko ne SD:n jengi rasisteja vai ovatko vain leimautuneet Bonnier huussetin feministimafian ideologian takia rasisteiksi?"

Eikös sen liikkeen pohjana suorastaan ole vanhat ruotsalaiset natsijärjestöt, eivät siis mitkään uusnatsit, siis nämä teinipopulat, vaan ihan oikea pesunkestävä alkuperäinen natsiaate on siellä pohjalla. Tietenkin sitä yritetään jollain tavoin peitellä ja naamioida.

Suomalaisten populistien aatepohja on sentään enemmän Vennamolaisuudessa kuin IKL:ssä ja Lapuanliikkeessä ja nämä meidän Halla-Ahot, Immoset ja Hakkaraiset on nyt ihan muuten vain otettu mukaan porukkaan, tuomaan lisää ääniä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #28

Kyllä SD on irtisanoutunut natsismista aikaa sitten. Puolueesta on erotettu sellaiset henkilöt, joiden on katsottu olevan rasisteja. Onhan RKP:kin ollut alkujaan rasistinen puolue ja pääideologi puhdas rasisti, jonka nimeäkantavaa mitalia vielä ylpeydellä jaettiin jokunen vuosi takaperin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #29

"Kyllä SD on irtisanoutunut natsismista aikaa sitten. Puolueesta on erotettu sellaiset henkilöt, joiden on katsottu olevan rasisteja."

Minähän sanoin että natsitaustaa pyritään peittelemään. Toki pidän sitä hyvänä asiana että julkinatsit on erotettu.

"Onhan RKP:kin ollut alkujaan rasistinen puolue ja pääideologi puhdas rasisti, jonka nimeäkantavaa mitalia vielä ylpeydellä jaettiin jokunen vuosi takaperin."

Taitaa sitä natsiajattelun taustaa löytyä vähän joka puolelta, varsinkin kokoomuksesta, kun oikein kaivellaan.

Nyky- RKP:tä, enkä kokoomustakaan, en kylläkään natsismista syyttäisi. Senhän voi todeta jo silläkin perusteella että RKP ja persut niin kovasti vihaa toinentoisiaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #30

Ahaa ne ovatkin natseja vain salaa. Hölmömpi saattaisi kuvitella, että haluat vain mustamaalata ja kylvää vihaa, mutta ilmeisesti sinulle onkin kerrottu tämä SD:n (ja persujen) salainen agenda. Me muut joudumme kuitenkin valitettavasti muodostamaan mielipiteemme tiedossa olevien faktojen perusteella, eikä sen enempää SD:n, kuin persujenkaan puolueohjelmassa puhuta kansallissosialismista mitään.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #28

Tuosta pohjasta olet oikeassa, Löfven kerran mainitsi televiossa tästä asiasta Åkessonille niin hän kertoi SD:n siistineen porukkaansa natseista. Jimmie sitten huomautti Stefanille että kun hänen puolue on ollut vallassa niin Ruotsissa on sterilisoitu ihmisiä valtion toimesta ja pakotettu puhumaan koulussa ruotsia yms... niin olipa Lövfenin ilme hyvä...

Halla-Ahosta senverran että hän perustelee kyllä monesti juttunsa mutta silti ne ovat rasismia kun hänet on semmoiseksi leimattu... Toiset taas kuuntelevat perustelut ja äänestävät sen mukaan...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Trumpia äänesti Exit Polls 2016:n mukaan 13% mustista miehistä, 33% latinomiehistä ja 26% latinonaisista. Nämä kaikki ovat Vihavaisen käyttämän kielen mukaan vähintäänkin rasisteja ja xenofobeja, ja kaikkea muuta sitä, mitä Vihavainen on katkeruudessaan syytänyt Trumpin niskaan. Ihanko totta?

http://edition.cnn.com/election/results/exit-polls...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #32

"Trumpia äänesti Exit Polls 2016:n mukaan 13% mustista miehistä, 33% latinomiehistä ja 26% latinonaisista. Nämä kaikki ovat Vihavaisen käyttämän kielen mukaan vähintäänkin rasisteja ja xenofobeja, ja kaikkea muuta sitä, mitä Vihavainen on katkeruudessaan syytänyt Trumpin niskaan. Ihanko totta?"

En ole koskaan väiuttänyt etteivät mustat miehet tai latinot voisi olla rasisteja ja xenofobeja ja ainakin yhtä helposti manipuloitavissa kuin valkonaamat.

Ihmeelliseltä se kuitenkin tuntuu että juuri näistä ryhmistä, joita Trump vihapuheissaan mollasi ja mustamaalasi, saadakseen valkonaamojen äänet, löytyisi Trumpin kannattajia.

Mutta maailma on ihmeitä täynnä.

Ei se ole sen ihmeellisempää kuin sekään että "unohdettu kansa" pani toivonsa ökyrikkaaseen playboy- miljonääriin ja tosi- TV- tähteen. Sanoisin että tämä kuvastaa lähinnä sitä että valkonaamainen ja muunkin värinen "unohdettu kansa" ei oikein kykene rationaaliseen ajatteluun. Tulevat petetyiksi, taas kerran.

Kuten Vesa Kanniannenkin totesi, Trumpin lupauksilla työpaikkojen luomisesta ei ole katetta. Velkaelvytys olisi hasarditoimenpide ja kilpailukyvyn palauttaminen muulla tavoin edellyttäisi tulotasun laskemista, tai ainakin kiky- sopimuista amerikkalaisittain.

Mustien äänestäjien ja latinoäänestäjien äänet lieneekin saatu tällä katteettomalla lupauksella työpaikoista, valkonaamat on lisäksi manipuloitu näillä rasistisilla puheilla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #35

Vaalipuheet on vaalipuheita ja sitten kun ollaan vallassa, puheet muuttuvat.

Tällainen vaalien alla huutaminen saa väkijoukot liikkeelle ja sen avulla päästään valtaan, tämä tuntuu olevan vaikea asia käsittää tai sulattaa, ei niillä puheilla ole voiton jälkeen suurta merkitystä, muutama asia sieltä otetaan mukaan ja se riittää.

Jos tämä tapa ärsyttää, niin se on voi, voi, se nyt kuitenkin tehoaa, niinkuin on nähty. Tietysti sitä voi istua tukka nutturalla ja juoda pikkusormi pystyssä teetä ja kertoa kansalle, ett me olemme vastuullinen toimija.

Mitä vitun merkitystä sillä hiljaisella vastuullisella toimijalla on, kun se ei pääse koskaan valtaan niitä asioitaan ajamaan.

Politiikka ja vaalit eivät ole enää mitään oikeiden asioiden esittelyä, vaan teatteria, jossa vakuuttavin voittaa, sitten on monta vuotta aikaa tehdä mieleistään politiikkaa.

Tätä voi surra ja itkeä politiikan viiheellisyyttä, mutta itkemällä ei ääniä tipu, Suomessakin vasemmistoliitto esittelee omia ajatuksiian piipittäen ja kauhistelee julmaa kielenkäyttöä, no siellä saa oppositiossa itkeä vuosikausia.

Persut osaavat mediapelin, vaikka politiikka on tietysti järkyttävää, näillä rasistisilla heitoilla on taattu näkyvyys ja sen köyhän, syrjityn ja töttömän ääni vaaleissa on taas lähellä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kristallnacht oli juuri sopivasti 9.-10.11.1938. Vihavainen on unohtanut verrata Trumpin voittoa tähän, vaikka kaiken muun onkin onnistunut saamaan irti pettymyksestään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #34

"Kristallnacht oli juuri sopivasti 9.-10.11.1938. Vihavainen on unohtanut verrata Trumpin voittoa tähän, vaikka kaiken muun onkin onnistunut saamaan irti pettymyksestään."

Pettymystäni en kiellä, enkä Trumpin retoriikan yhteyksiä kolannen valtakunnan retoriikkaan, mutta en ihan varmasti ole saanut irti läheskään kaikkea tästä asiasta, niinkuin pitäisi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #37

Aika vähän näytät tietävän sekä "Kolmannen valtakunnan retoriikasta" että Trumpin puheista, kun yrität yhdistää niitä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Populismin nousuun on keskeisin syy poliittisen ja kulttuurisen valtaeliitin ylimielinen besserwisserasenne, jota huokuu myös konkari Clintonin likinäköisyydessä uskossaan, että oman viiteryhmän muotitotuus on kategorisesti muita parempi eli jumalansanaa. Se ei voi olla generoimatta vastareaktioita ja ne tukahdutettuina patoutuessaan populismia enemmän ja vähemmän haitallisissakin muodoissa.

Ihan kiva huomata, että esim. Ylessä ja HS:ssa ja laajemminkin ollaan alettu vaalien jälkeen päätyä Clintonin häviön syistä samansuuntaiseen analyysiin vaalipäivänä esittämieni arvioiden kanssa: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225871-m...

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Jos Tere Sammallahti päättää lähteä ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin jä unohtaa Venäjävastaisuutensa ja Natoihannointinsa, hän saa ääneni. Pitkästä aikaa täysijärkinen Kokoomuslainen, jota voisi kannattaa.Ja hänen vaalipiirinsä olisi Uusimaa.

Olen boikotoinut Kokoomusta jo muistaakseni viisissä vaaleissa, mutta nyt näyttää hyvältä ja voinen palata takaisin kyseisen puolueen äänestäjäksi.

Ja tämä blogi on todella hyvä ja oivaltava, kiitti.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

No minä en ole sen enempää natoihannoija kuin venäjävastainenkaan. En myöskään ole turvavyöihannoija enkä kojelautavastainen vaikka turvavöitä käytänkin siltä varalta, että sattuisin ajamaan kolarin. Katson vain, että nykyisen Venäjän toiminta esim. Krimillä ja Georgiassa, sekä sen käynnistämä mediasota ovat hyviä syitä varautua NATO-jäsenyydellä, joka on tilastollisesti oiva suoja ulkoista aggressiota kohtaan.

Kiitokset kuitenkin palautteesta.

Käyttäjän PetriHmlinen1 kuva
Petri Hämäläinen

Mielenkiintoinen näkökulma josta olen kirjoittajan kanssa aivan samaa mieltä. Rasisteiksi ja ääliöiksi haukkuminen saa kansan nousemaan sortajiaan vastaan.

Loppupeleissä kansalle voi v**tuilla hetken mutta ei kovin kauan. Käy niin kuin nyt että tulee sormille ja lujaa.

Käyttäjän tapiomakelainen kuva
Tapio Mäkeläinen

Kaikille populisteille on yhteistä Mielensäpahoittajan motto: kyllä ennen ei ollut Asiat näin huonosti!
Onnen Satumaa tai Cinemascope USA heijastelee mielessä.
Kun sitten asettuu miettimään mitä silloin oli ja ei ollut niin kupla puhkeaa äkkiä. Kaikilla oli töitä - ei ollut. Yli 400000 läks Ruotsiin ja lapiomiehet Koillismaalta teki Tarvontietä. Liikenteessä kuoli 1200 vuodessa ja syöpä oli kerralla kuolemantuomio.
USA ssa oli rikkautta ja ajettiin Corvetella - joku ajoi jos ei joutunut Vietnamiin ja etelässä täys rotuerottelu päällä. Tätä voisi jatkaa maailman tappiin.
Populistien puhe on vain ja ainoastaan valhetta. Sivistysvastaisuus ja koulutuskielteisyys, yleinen mänttipäisyyskö ovat hyve. Törkeä loukkaus kansaa vastaan.
Tulen esikaupunkialueelta tehdasyhteisöstä jossa työntekijäperheissä käytös ja arvot olivat todella kohdallaan. Lapset pantiin kouluun ja se myös käytiin loppuun vaikka verta pierren ja sitte pojat armeijaan.
En halua edes nimeltä mainita nyt äänessä ja tapetilla olevia Persujen edustajia. He voittavat joka kerta kun nimi mainitaan missä vaan yhteydessä. Kissinger sanoi, että sissit ovat voitolla aina jos eivät häviä. Samaan Genreen menee Apocalypsen alun kenraalin puhe Kurtzin tapporeissulle lähtetettävälle Willardille: hän on luonut oman todellisuutensa, tavat ja nuo viidakon porukat toteuttavat hänen ajatuksensa olivatpa ne miten hulluja tahansa.
Tämä on nytkin käynnissä monessa paikkaa samaan aikaan. Populisti haluaa vaan kääntää kelloa takaisinpäin ilman mitään suunnitelmaa. Punakaarti oli samanlainen räpellys ja sai just mitä ansaitsi .

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Timmermans puhui kyllä sulavasti MTV:n extrassa, muttei astunut alas "me"-tornistaan, vaan toisteli vanhaa hurskasteluun liittyvää liturgiaa.
Korjauspisteotä hän ei tohtinut käsitellä eikä Merkelin agendaan ei liity arvostelun sijaa.
Kaikkea voi siis yhä väistellä. Vastuun aito kanto ei siihen näytä kuuluvan?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset